goranzr68 4 Napisano Februar 14, 2010 Svrati ponekad, 107 postova Lokacija: zrenjanin Motocikl: kawasaki el-250 Prijavi odgovor kao problematičan Neki dan sam kupio jos jednog kineza naravno za zenu i decu boatian tanco 49ccm e sad me interesuje pa pitam forumase posto mi prodavac nije znao reci ciji je agregat u njemu (honda,jamaha ili neki pravi kinez...) dali neko zna i kako se pokazao do sad dali neko ima iskustva. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blackbite 7 Napisano Februar 15, 2010 Drug član, 2265 postova Lokacija: Stara Pazova Prijavi odgovor kao problematičan Ne poznajem konkretan model, pa je nesto najblize sto mogu da ti odgovorim sledece: Ukoliko je 4t 99% je agregat baziran na Hondi i br. motora u saobracajnoj pocinje sa 139QM, a ukoliko je 2t onda je najverovatnije baziran na Minarelli. Naravno pravi je kinez ako govorimo o zemlji porekla, ali nije njihova intelektualna svojina, da se tako izrazim. Neki uopsteni utisak po pitanju agregata na kinezima je pozitivan. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
goranzr68 4 Napisano Februar 15, 2010 Svrati ponekad, 107 postova Lokacija: zrenjanin Motocikl: kawasaki el-250 Prijavi odgovor kao problematičan Dosta si mi pomogao blackbite ovo je 4t motor i sad sam proverio broj motora pocinje bas 139 qm i sad sam malo mirniji posto i na princu je hondin motor znam da je kvalitet. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milan_Mica 0 Napisano Februar 21, 2010 U prolazu, 4 postova Lokacija: Banja Luka Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav Vozim Keewaya Matrixa 125. Da li neko posjeduje sa forum ovaj motor i kako je zadovoljan istim. Ima automatski cok (gaus, saug) i kada ga upalim radi na oko 3500rpm dok se ne zagrije pa pane na 1500. Dok radi na 3500 ne smijem ga ostaviti na nogari jer sam hoce da krene. Isto tako dok sjedim u mjestu i dignem noge on polako krene. Znaci prevelik ler gas kad je cok podignut. Zna li neko gdje je taj automatski cok da ga smanjim. Hvala Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Skols 25 Napisano Februar 21, 2010 Rider on the storm, 1272 postova Lokacija: Dojčland Motocikl: Pesadinac Prijavi odgovor kao problematičan Ispod rucice za gas imas sraf/zavrtanj kojim regulises ler-gas.Bar je tako na Matrixu od 50cc.Ako nemas,onda treba da skines sediste i na karburatoru ima sraf pomocu kog podesavas (a mozda je i on za dovod vazduha,nisam siguran). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bogda 36 Napisano Februar 21, 2010 Drug član, 1399 postova Lokacija: Chicago IL - Babusnica - Nish Motocikl: Husqvarna tr650 strada abs 2014 Prijavi odgovor kao problematičan Ja ga ne bih mnogo smanjivao. Ako je previse mali nije dobro za motor a i nepravilno ce ti raditi. Moguce da ce se i gasiti ako se naglo pusti/ doda gas. Nasteluj ga kad je vruc ali nikako nemoj ispod 1200 obrtaja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Skols 25 Napisano Mart 18, 2010 Rider on the storm, 1272 postova Lokacija: Dojčland Motocikl: Pesadinac Prijavi odgovor kao problematičan Jel ima neko ideju sta bi moglo da bude uzrok curenja ulja,prilazem sliku jer nisam neki strucnjak da objasnim tacno gde curi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Brickmann 1 Napisano Mart 19, 2010 Svrati ponekad, 134 postova Lokacija: Ниш, Јужна пруга Prijavi odgovor kao problematičan Мораћеш, ја мислим, да поскидаш оклопе и то онда погледаш. Колико сам видео, сва су се говна низбрдо скотрљала. Из ове перспективе и са оклопима се баш ништа не види осим крајњег резултата - да негде цури. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Skols 25 Napisano Mart 19, 2010 Rider on the storm, 1272 postova Lokacija: Dojčland Motocikl: Pesadinac Prijavi odgovor kao problematičan a mogao bih i da operem,red bih bio ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rumba 591 Napisano April 3, 2010 Zainteresovan, 605 postova Lokacija: Dorćol Prijavi odgovor kao problematičan Da li među forumašima ima nekog ko je ponosni vlasnik modela Sprint Classic? Trenutno cena je više nego povoljna, (ne bih da reklamiram neke "hipermarkete" ali 69.608 dinara deluje "džabe") pa ako neko može da napiše koji red, kako se pokazao, imali nekih večih problema itd? Hvala unapred! Rumba Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
padurjan 0 Napisano April 16, 2010 U prolazu, 12 postova Lokacija: Pozarevac Prijavi odgovor kao problematičan Klinac mi slomio dekli kod kurble na skuteru RY50 QT-12D pa bi molio nekog ako zna gde to moze da se nabavi.Predpostavljam da su ti dekli isti kod svih kineza Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blackbite 7 Napisano April 16, 2010 Drug član, 2265 postova Lokacija: Stara Pazova Prijavi odgovor kao problematičan Da li među forumašima ima nekog ko je ponosni vlasnik modela Sprint Classic? Trenutno cena je više nego povoljna, (ne bih da reklamiram neke "hipermarkete" ali 69.608 dinara deluje "džabe") pa ako neko može da napiše koji red, kako se pokazao, imali nekih večih problema itd? Hvala unapred! Rumba Za te pare ne moze da bude los, sve i da imas nekih problemcica, cena je u rangu kineskih 50ccm skutera, a ovo je ipak ozbiljniji agregat i veci tocak. O ovom modelu se nije puno pisalo, ako se uopste i spominjao, ne znam ima li clanova sa ovim motorom, pa ces mozda morati i sam da odlucis, a ako eventualno budes pazario ovaj model, bilo bi lepo da napises nesto o njemu, stavis neke slicice, podelis iskustva itd... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Зорге 695 Napisano April 17, 2010 Drug član, 3087 postova Lokacija: The very heart of southern Banat Prijavi odgovor kao problematičan Што се тиче хипермаркета и скутера, пре неки дан видех да се у неком од њих продаје "Спринт Егзактли" за шездесет и кусур 'иљада, а тај "Класик" је л' беше са великим точковима и 150 кубика? Ако моторче нема неку озбиљан технички недостатак, то је фина цена за, на изглед, фин скутер. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zoltan 583 Napisano April 17, 2010 Drug član, 1015 postova Lokacija: Novi Beograd-blok 63, Herceg Novi-Baosici Motocikl: Honda CBR 900 RR Prijavi odgovor kao problematičan Zorge ala si poranio ??? Mada se i meni cini da je 150cc a mozda i 125cc?? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Зорге 695 Napisano April 17, 2010 Drug član, 3087 postova Lokacija: The very heart of southern Banat Prijavi odgovor kao problematičan Е сад, можда се човек (или ови што скутер продају) прешао у имену и мислио на онај основни модел, "Бејзик", али ако је заиста у питању овај - http://www.sprintscooters.com/Classic.html, онда је то супер куповина. Искрено, не волим скутере, али ако морам да бирам из "Спринтове" гаме, овај ми се најмање не допада. А иначе, онај "Егзактли" из хипермаркета кошта оволико... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blackbite 7 Napisano April 17, 2010 Drug član, 2265 postova Lokacija: Stara Pazova Prijavi odgovor kao problematičan Jeste, Classic sa 150ccm za 700e u Metrou. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Зорге 695 Napisano April 17, 2010 Drug član, 3087 postova Lokacija: The very heart of southern Banat Prijavi odgovor kao problematičan Сачекаћу СПТ за 1200 евра... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bogda 36 Napisano April 17, 2010 Drug član, 1399 postova Lokacija: Chicago IL - Babusnica - Nish Motocikl: Husqvarna tr650 strada abs 2014 Prijavi odgovor kao problematičan Сачекаћу СПТ за 1200 евра... I ja Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rumba 591 Napisano April 17, 2010 Zainteresovan, 605 postova Lokacija: Dorćol Prijavi odgovor kao problematičan Eto drugari, da vas ne ostavim u "rebusu", nisam se prešao, radi se o Sprint Classic-u. Kupih ga u ponedeljak, pa šta mi bog da! I odmah da naglasim! Imam ozbiljne primedbe na ovlašćeni servis, gde se (po nalogu Metro-a) radi tzv. "nulti" servis. Ja nisam neki stručnjak ali ako je sipanje goriva u rezervoar i paljenje skutera, bez bilo kakve provere tehničke ispravnosti i stanja vozila (provera šrafova, el instalacije, ispravnosti svetlosne grupe i sl.) "nulti" servis, e onda ja moram još mnogo da naučim o skuterima i motorciklima! Naravno su se odmah pojavili neki "problemčići", što sam i očekivao. Naravno da na skuteru postoje neki nedostaci ali su osoblje uvoznika u Novom Sadu i drugi ovlašćeni serviser iz Beograda obećali otklanjanje svih nedostataka u toku sledeće nedelje. Kada se sitnice otklone, motor pređe prvih 100 km i promenimo prvo ulje, onda ću ga podrvrgnuti ozbiljnom testiranju i preneti utiske forumu. Do tada, hvala na pomoći. Rumba Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JevtaNS 1873 Napisano April 17, 2010 Drug član, 2865 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: strom 650 Prijavi odgovor kao problematičan Evo da se prijavim danas sam u nekoj razmeni došao u posed jednog Sprint Fili modela iz 2007.Doteran kući 35 km bez problema max brzina 55-60.Ostale utiske kad se nešto pokvari ,a o vožnji moja ćerka. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blackbite 7 Napisano April 18, 2010 Drug član, 2265 postova Lokacija: Stara Pazova Prijavi odgovor kao problematičan Pravi za devojcice. Moze i neki utiisak pre nego sto se pokvari, da ne cekamo previse. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Зорге 695 Napisano April 18, 2010 Drug član, 3087 postova Lokacija: The very heart of southern Banat Prijavi odgovor kao problematičan Kada se sitnice otklone, motor pređe prvih 100 km i promenimo prvo ulje, onda ću ga podrvrgnuti ozbiljnom testiranju i preneti utiske forumu. Do tada, hvala na pomoći. Rumba Хајде, не било ти заповеђено, извештавај нас повремено о искуствима са машиницом. Заиста о том моделу на форуму нико није писао. А "стручан" сервис?... Па то некако као да иде са добрим делом "сервисера" тог "Спринта". Него, где у "Метроу" кажу да мора да се обави "нулти" сервис? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JevtaNS 1873 Napisano April 18, 2010 Drug član, 2865 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: strom 650 Prijavi odgovor kao problematičan Evo utisaka kada sam ga dovozio ide 55 max 60 i to jedva .Posto je samnom na putu bio jedan Tomos automatik u poredjenju sa njim to je tu negde Autpmatik ima malo vise snage i nesto vecu krajnju brzinu.Ja sam sve u svemu zadovoljan nisam nista ocekivao.Medjutim smatram da je prilicno samoubilacki sto se tice upravljivosti i stabilnosti.Znaci strasno kako je to nestabilno Znao sam da mali tockovi to nose imao sam vespu dosta godina al ovo je bas bas.Medjutim za to zasta je napravljen za voznju po gradu mislim da ce biti odlican. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rumba 591 Napisano April 18, 2010 Zainteresovan, 605 postova Lokacija: Dorćol Prijavi odgovor kao problematičan А "стручан" сервис?... Па то некако као да иде са добрим делом "сервисера" тог "Спринта". Него, где у "Метроу" кажу да мора да се обави "нулти" сервис? [ftp]У самом проспекту "Метроа" јасно је наглашено да скутери нису у возном стању. То значи, да када преузмеш возило, оно мора бити транспортовано до сервиса, где се врши тај фамозни "нулти" сервис, односно оспособљавање возила за вожњу. По мом мишљењу, проблем је у томе, што се у документацији, коју добијеш од продавца, наводи само један "овлашћени сервис за територију Београда. На крају мало је купаца, који познају "материју" и уопште знају колико сервисера постоји, међу којима (види многе прилоге у разним форумима на овом сајту) има итекако разлике у начину рада. Наравно да сервисер, којим овим понашањем стиче "ексклузиву" на скутере из "Метроа" (којих е бити много, јер је цена просто невероватно ниска)не мора баш да брине за свој "углед"! На страну што тај сервис, који је пресудан за способност возила да учествује у саобраћају, обавља на начин, који сам већ описао. Што се тиче искустава, чим отклонимо неке "ситнице" (крива задна фелна и вероватно недовољно затегнути шрафови ) направићу један краћи приказ о експоатацији, са све сликама. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kypck 188 Napisano April 30, 2010 Друг члан, 636 postova Lokacija: Beograd, Zvezdara Motocikl: Honda Transalp Prijavi odgovor kao problematičan А "стручан" сервис?... Па то некако као да иде са добрим делом "сервисера" тог "Спринта". Него, где у "Метроу" кажу да мора да се обави "нулти" сервис? [ftp]У самом проспекту "Метроа" јасно је наглашено да скутери нису у возном стању. То значи, да када преузмеш возило, оно мора бити транспортовано до сервиса, где се врши тај фамозни "нулти" сервис, односно оспособљавање возила за вожњу. По мом мишљењу, проблем је у томе, што се у документацији, коју добијеш од продавца, наводи само један "овлашћени сервис за територију Београда. На крају мало је купаца, који познају "материју" и уопште знају колико сервисера постоји, међу којима (види многе прилоге у разним форумима на овом сајту) има итекако разлике у начину рада. Наравно да сервисер, којим овим понашањем стиче "ексклузиву" на скутере из "Метроа" (којих е бити много, јер је цена просто невероватно ниска)не мора баш да брине за свој "углед"! На страну што тај сервис, који је пресудан за способност возила да учествује у саобраћају, обавља на начин, који сам већ описао. Што се тиче искустава, чим отклонимо неке "ситнице" (крива задна фелна и вероватно недовољно затегнути шрафови ) направићу један краћи приказ о експоатацији, са све сликама. Ma to su stari modeli, vidim da prodaju fvision koji je uvezen pocetkom 2008. godine i koji su od tada stajali napolju prekriveni najlonima u improvizovanim kutijama od drveta. Toliko sam imao neprijatnih iskustava sa tim motorom i toliko obecanja od "strucnjaka" iz NS, da sam poludeo. Na kraju si mi taj problematicni fvision zamenili. Sad vozim Spint Grizzy koji je trosio 6,5l, sada trosi 5l...i veze nemaju..nisu mi resili ni plovak koji ne radi tacno, ni skripanje prednjih kocnica...ni potrosnju. Redovan servis naplacuju 2700 dinara!? Uzas i horor. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...