Jump to content

Moto Zajednica

Kawasaki Versys

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 380 postova
  • Motocikl: KTM 1090 Adv R

Kao sto sam obecao stizu slike:

04YIF_pc230158ra9.th.jpg

3ab7M_pc230160ft7.th.jpg

404.jpg

8Sk4t_pc230163yl1.th.jpg

zUtYX_pc230164cs2.th.jpg

404.jpg

404.jpg

VN4Yv_pc230171ir7.th.jpg

404.jpg

1sf5z_pc230194ip0.th.jpg

Jebiga, znam da imamo profi fotografe ovde na forumu, ali ja sam daleko od njih, kome se slike ne svidjaju, nek svrati pa nek sam slika. :wink:

U svakom slucaju - crna boja, sivo nebo - motor uzivo izgleda lepse nego na slikama.

Nisam izdrzao, provozao sam ga dvadesetak km po gradu sinoc i danas. Prvih 1000 km ne bi trebao da prelazim 4000 o/min, ali za ovo mokro vreme skoro i da je dovoljno. Polozaj je jako udoban, cini mi se da bi mogao do mora bez stajanja. Motor se dosta neutralno ponasa u krivinama, cak i po vlaznom i hladnom drumu, bar koliko sam mogao da provalim vozeci ga ovim rezimom razrade. Rucice kocnice i kvacila se lako steluju, svi prekidaci su na svom mestu. Malo me nervira sto ne postoji mogucnost da se iskljuce svetla - cim se motor startuje ukljucuju se. Vozacu ostaje da bira izmedju kratkih i dugih. Interesantna mi je opcija za ukljucivanje sva cetiri migavca. Pokazatelj kolicine goriva mi je prijatna promena. Za rezervu ne postoji posebna lampica, nego cela skala krene da trepce. Slusao sam price o Hondi, kako cim sednes na motor odmah se srodis sa njim. Isti osecaj imam sa Versysom. Nekako je sve na svom mestu.

:)

O tome kako ide, kako koci i sl. je glupo govoriti jer jos nista nije razradjeno. Utisak o kvalitetu je dosta povoljan, nista ne landara, ne krcka i sl. Plastika ima malo previse za moj ukus, ali dobro, bar izgledaju cvrsto.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 301 postova
  • Motocikl: Suzuki GSXR 600 K9

Jaoo batoo kako ovaj versys dobro izgleda! Kad bi ga probao i imao meni odgovarajuci obrtni momenat, kad bi imao dovoljno jake kocnice i kad bi isao dovoljno dobro na zadnjaka za mene bogami nameracio bi se na taj motor kad bi prodao cometa i imao dovoljno para da dodam za njega.... :)

• U prolazu, 7 postova

UF UF...sta reci...jednostavno,vrlo privlacan i primamljiv motor...meni se licno jako puno svidja sa tom "kobra" gradjom (licna definicija :D ) dovoljnom snagom i odgovarajucom kubikazom za nase ekonomske prilike...Jooojjjj...gotov sam...Prodajem TDM,pa uzimam Versa na kredit.

• In memoriam, 783 postova

U senci velikih zvezda, u salonima Kawasakija se usunjao novi model. Nakon proslogodisnjeg noviteta ER 6 N ili na americkom trzistu Ninja 650 R, Kawasaki je upotrebio istu masinu za enduro motorcikl. Po starom receptu koji je primenjen na modelima GPZ 500/KLE 500, isti motor je ubacen sa Ninje 650 na novi model Versys 650. Snaga je nesto smanjena, pa umesto 71ks, motorcikl razvija 64ks@8000 rpm. To je uradjeno da bi se dobio bolji obrtni momenat. Motor je vec isprobani, neunistivi Kawasakijev paralelni dvocilindras koji se hladi vodom. Cilindri disu preko 4 ventila, a gorivo obezbedjuje Keihin sistem za ubrizgavanje sa 38mm sirokim usisnicima. Upotrebljen je celicni okvir, sa upside-down prednjom viljuskom, precnika 41mm. Hod ogibljenja je tipicno veliki za enduro motorcikle - 150mm naprijed i 140mm nazad. Velicina tockova je u supermoto stilu sa 120/70-17 prednjom gumom i 160/60-17 gumom pozadi. Za zaustavljanje se brinu 2x300mm diskovi na prednjem i 1x220mm na zadnjem tocku. Sediste je sa 840mm visine, vise po meri supermoto, nego enduro motorcikla, a tezina suvog motorcikla je 181kg. U rezervoar staje 19 litara, sto bi treebalo da obezbedi solidnu autonomiju na duzim putovanjima. Od Kawasakija se ocekivala mozda malo povoljnija cena od $9000 na kanadskom trzistu, pa cemo videti da li ce prodaja ici dobro. Koliko znam u USA se jos nisu pojavili u prodaji. Suzuki Strom, Ducati Multistrada i Yamaha Fazer su dobili dostojnog rivala.

• Zainteresovan, 575 postova
  • Motocikl: 2018 BMW C650 Sport

Versys je juèe viðen u pokretu na Bulevaru iznad Ðerma :wink:

Izgleda da se Perun NE BOJI zime!!! Ja, kukavica, sam ga video iz kola :oops: Displej u kolima kaže +3.0 C

To kralju, prelep ti je motor, samo napred i da preðeš puuuno km-ova.

• Motorradfahrer, 1733 postova
  • Motocikl: Race Bike in a Tuxedo
Versys je juèe viðen u pokretu na Bulevaru iznad Ðerma :wink:

Izgleda da se Perun NE BOJI zime!!! Ja' date=' kukavica, sam ga video iz kola :oops: Displej u kolima kaže +3.0 C

To kralju, prelep ti je motor, samo napred i da preðeš puuuno km-ova.[/quote']

Pa na istom mestu i Ja!!!

Prelep! :oops:

ps.samo bez tablice....Perune,jel to skinut sa osiguranja? :lol:

• U prolazu, 89 postova

Malo se kasno ukljucujem! :jos_piva: Kad sam kupovao moj motor pre par meseci,prvo sam dugo merkao ER6n(malo je falilo da me prodavac ubedi)i u tom ubedjivanju mi pokaze Versys,i na prvi pogled mi se svideo.Neobican dizajn,tacno kako pise u tekstu nesto izmedju KLE i ER6.Verujem da ce imati uspeha.U svakom slucaju sa srecom!!!

• Zainteresovan, 528 postova

Mada je vecina ljudi sa foruma imala prilike da procita tekst, pa i vidi novog Versysa-a, za one koje intresuje jos ponesto o ovome motoru, kako sam sinoc nezvanicno saznao, juce je bila voznja i slikanje u okolini Novog Sada, tako da se ocekuje da se 19-og marta pojavi i na stranicama Moto Magazina

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja