Jump to content

Moto Zajednica

Ispravljanje zicane felne???

Recommended Posts

• Stomatolog na motoru, 1522 postova
  • Motocikl: Transalp XL600V-X

Danas sam imao mali peh naletevsi na rupu. Elem izbusio sam gumu i blago iskrivio felnu. Zahvaljujuci nasim drugarima Cehu i Zlaji uspesno sam odgurao motor do kuce.

Znaci interesuje me da li znate nekoga da moze da sredi taj defekt na felni i koja je okvirno cena za takvu uslugu? Znaci zicana felna.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1542 postova
  • Motocikl: XLV 1000

Nisam dobro sagledao kada smo bili na licinom mestu, meni se čini da sa takvom felnom možeš da voziš.... makar do majstora :) Viđao sam ljude da voze i više oštećene felne... Vidi ti pa zameni lepo prsnutu gumu unutra, pa se lepo baci u potragu na bajku, umesto sa točkom u ruci...

E da, i vidi ako imaš kompresor produvaj malo taj ventil i tu penu... mada ionako bi bio red da turiš novi ventil sa novom gumom...

najbolje bi bilo kad vec skinem tocak da sve odradim odmah ako je moguce. i ja mislim da je u voznom stanju ali bih je rado ispravio i bio siguran. Usputno pitanje je gde ima da se kupe unutrasnje gume u BG?

najbolje bi bilo kad vec skinem tocak da sve odradim odmah ako je moguce. i ja mislim da je u voznom stanju ali bih je rado ispravio i bio siguran. Usputno pitanje je gde ima da se kupe unutrasnje gume u BG?

Unutrašnje imaš kod Tadića, a moguće da ima i Joca

ma to mozes i sam cekicem nije mnogo

Reko' ja da ga izudaramo na licinom mestu, ali je izgledalo kao da se šalim :D

• Enduraš, 6405 postova
  • Motocikl: CRF300L

Takva je bila moja zadnja felna na TA kad sam ga kupio. Uzeo sam parce drveta, naslonio na iskrivljeno mesto, preko drveta lupio par puta i ispravio felnu. Ostala je samo malo iskrivljena sa unutrasnje strane, ka centru tocka. Mozda sam i to mogao da ispravim, ali je trebalo bas jako da se udari, nisam smeo. Sa takvom felnom sam vozio bez ikakvih problema.

• Ne silazi, 6591 postova
  • Motocikl: konzerviran

Ma da bre "kucni" to malo i teraj.Kad skines gumu baci oko na srafove koji zatezu zice u toj zoni,mada mislim da ne bi trebalo da bude problema.

Sutra cu pokusati da ubedim felnu da se vrati u prvobitno stanje koriscenjem sredstava prinude. ;)

@Ceh

Da se licino mesto nalazilo malo dalje od konacne destinacije na kojoj se motor trenutno nalazi verovatno bi bio ozbiljnije uzet u razmatranje tvoj predlog.

• Drug član, 1193 postova

Sutra cu pokusati da ubedim felnu da se vrati u prvobitno stanje koriscenjem sredstava prinude. ;)

@Ceh

Da se licino mesto nalazilo malo dalje od konacne destinacije na kojoj se motor trenutno nalazi verovatno bi bio ozbiljnije uzet u razmatranje tvoj predlog.

nije  se puno iskrivila, mislim da ces moci i sam da je ispravis,samo lagano

p.s. taman objasni gde je ta rupcaga ,mozda pomogne nekom da ne bude tvoje srece tj.nesrece

Rupa je na iskljucenju sa auto puta kod arene u smeru ka gradu. Znaci odmah pri skretanju sa auto puta na iskljucenje. Rupa je jedno 30cm dubine i 40cm sirine. Izgleda kao da je komad asfalta odvaljen a preostali asfalt ima ostre ivice.

U sustini se vidi ali je ispred mene na par metara isao auto i njemu je prosla izmedju tockova a ja sam naleteo pravo na nju jer je od njega nisam video.

Na kraju se sve dobro zavrsilo kako je moglo biti. Ne znam tacno brzinu kojom sam isao ali cenim sigurno 60ak na sat jer sam kocio zbog pomenutog auta. Takodje imao sam i suvozaca pa je motor bio jos tezi.

Jos jednom hvala pomagacima i imate pice razume se.

• Svakom po zasluzi, 12454 postova
  • Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake

Ih malera....sva sreća nisi pokidao žice...

Mislim da to može da se ispravi, ali bi možda trebalo da se "turi" na balans-makinu, za svaki slučaj ;)

• Prekidach, 1093 postova
  • Motocikl: Honda Africa Twin CRF1000L & Suzuki DR 650 SE

sad sam bash to hteo da kazhem... verovatno mozhesh sam da "iskucash" ulubljenje ali vidi da ti neko pogleda dal' je dobro balansiran tochak...

pozdrav i sorry shto ne ostadoh da pomognem oko guranja... morao sam da se teleportujem na avalu za mnogo malo vremena :)

• Zainteresovan, 557 postova
  • Motocikl: yamaha r1

felnu moze da ti ispravi bilo ko ko malo bolje ispravlja felne za biciklove samo ti treba ram nasta da je postavis meni je komsia ispravio do perfekcije ali sam morao da je stavim na stender,nesmes kucati nikako sve se pomocu zica steluje

post-954-12879026391846_thumb.jpg

Mislim da nece biti potrebe da diram zice jer nije felna kriva vec samo rub felne i to samo sa jedne strane. Ako ide, ide a ako ne majstor. u svakom slucaju mi je prednja spoljasnja guma na listi za kupovinu samo kad nadjem vremena da odem po nju pa cu tad i balansirati tocak.

@Rusic

Hvala ti u svakom slucaju jer ti si jedini ko je stao a da nije bio pozvan telefonom. Moj motor je stajao na kruznom toku kod arene i dok nisu dosli Ceh i Zlaja pored mene je proslo vise od 10 motora i niko se nije ni zaustavio da pita a kamoli da pomogne, a bilo je ocigledno da stojim zbog nekog kvara jer je motor bio na sred ulice a ja iza njega pokazujuci ljudima da obidju jer je motor bio na nepreglednom mestu.

• Braćala..., 2179 postova
  • Motocikl: Honda CB750F 1981

Moj drugar iz 63. bloka je svojevremeno centrirao felne za bicikle pa ću da ga zvrcnem da vidim dal još ima tu skalameriju i dal bi mogo da it po potrebi balansira točak

• - enduro sector -, 2147 postova
  • Motocikl: adventure

Moj drugar iz 63. bloka je svojevremeno centrirao felne za bicikle

Joooooooooj Boki shta ti je Peki rekao za bike ...    ;D ;D ;D ;D

Moj drugar iz 63. bloka je svojevremeno centrirao felne za bicikle

Joooooooooj Boki shta ti je Peki rekao za bike ...    ;D ;D ;D ;D

:D :D :D :D :D :D :P

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja