Jump to content

Moto Zajednica

Odlican forum - imam jedan predlog

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 140 postova
  • Motocikl: CBR 900 RR Fireblade

Ja sam nov na ovom forumu, celo popodne citam forum puno korisnih i kvalitenih informacija sam dobio (a ne bih imao gde drugde da ih dobijem) hvala na tome - s' toga predlazem moderatorima ili vlasnicima foruma da se otvori jedna top tema i da se objasne neki termini, evo primera.

Pazite ovako ja sam novajlija u ovome ali imam jaku zelju da sve naucim, sve sto predlazem jeste jedna tema gde bi bile prakticno "definicije" (mozda cak i slike) osnovnih izraza poput:

4t

2t

lakse se vozi 2t nego 4t

zujalice

enduro

crossaljka

sportak

i slicnih....

Mislim da bi novim korisnicima foruma bilo jako korisno da imaju ovakve informacije... Kao i meni naravno (citam postove vec nekoliko sati i neke izraze nikako ne mogu da razumem...), nadam se da nisam jedini novajlija ovde... :) Ovakvi "termini" se verovatno uce vremenom (kao i u svim oblastima) ali mislim da bi bilo korisno da budu na jednom mestu.

Jos jedna stvar koja bi takodje bila mozda korisna jeste da se prikupe informacije o svim temama vezane za kupovinu "prvog motora".

Evo ja se javljam dobrovoljno da sakupim linkove ka svim takvim temama i samo posle otvorite jednu "top" temu i nazovite je recimo index tema za novajlije ili linkovi ka temama za kupovinu prvog motora... :)

Nadam se da ne mislite da vam "solim pamet" samo hocu da pomognem da ovaj forum bude jos bolji. :roll:

Nadam se da nikoga nisam uvredio svojim postom, ako se neko tako oseca ja se unapred izvinjavam jer nisam imao lose namere... :wink:

Izvinjavam se na poduzem postu nadam se da nisam smorio... :roll:

Nadam se da me necete mrzeti zbog ovoga pa da moram da dodjem na forum pod nekim drugim nadimkom... :)

Toliko za sada. :) Pozdrav svima!

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1576 postova
  • Motocikl: BMW R1100RT

Ja se potpuno slazem sa tobom i podrzavam te a moderatori i admini nek se dogovore.

Biti moto pocetnik je divna stvar, svi smo to prosli, i na nama je, kao sto su nama drugi pomogli da saznamo sve sto nas je zanimalo, koliko god iskusni ili neiskusni, da i mi sada znanje prenosimo dalje.....

Neko zna vise, neko manje, nebitno, a definicije osnovnih izraza mogu da se postave. Ima tu i dosta zargona , ali se sve to vremenom sazna, na ovaj ili onaj nacin:)

• Motorradfahrer, 1733 postova
  • Motocikl: Race Bike in a Tuxedo

I ja se slazzem.... :)

Dosta znanja je skupljeno ovde na forumu...ali je poprilichno rasuto. Mozzda bi trebalo neke postove i podforume izvuci i staviti na jedno mesto i to bi bilo neshto kao "leksikon za pochetnike"...znachi sednesh->prochitash ...i :D .

ps. :misli: ..a mozzda je bash u tome shtos.. :misli:

ali imam jaku zelju da sve naucim

pps.ovome se ne nadaj..... :twisted:

• Drug član, 1192 postova
  • Motocikl: Dominator

elprogramero,

Ideja je dobra, a postojale su neke naznake da se uvede deo na sajtu koji bi se bavio tom tematikom, nešto kao enciklopedija moto izraza i pojmova. Za sada, koristi pretragu... Ima ovde mnoooog zanimljivoh stvari, a ti, koliko vidim, znaš šta treba da tražiš.

najzli

• Zainteresovan, 558 postova
  • Motocikl: 04 Yamaha R1, 15 Kawasaki ZX-14R 30th Anniversary LE, 01 Ducati Monster S4, 21 Vespa Primavera 150 Sean Wotherspoon, 16 Aprilia Dorsoduro 750, 01 Suzuki Hayabusa, 14 Harley-Davidson Road King FLHR, 94 Suzuki RM250

Extra ideja.Ja imam negde abecedu izraza iz auto industrije (ono,ABS,TDI,GTI,CRDi,CDi,HDI,ESP,SRS,itd.),pa ako nekome treba,neka pusti mail na PP,ili mogu negde i da okacim,kao novu temu,koja ce odmah biti zakljucana&sluziti samo za chitanje...Kako moderatori&admini kazu,ja se slazem :D .

Pozdrav.

• Svrati ponekad, 140 postova
  • Motocikl: CBR 900 RR Fireblade
Biti moto pocetnik je divna stvar' date=' svi smo to prosli, i na nama je, kao sto su nama drugi pomogli da saznamo sve sto nas je zanimalo, koliko god iskusni ili neiskusni, da i mi sada znanje prenosimo dalje.....

Neko zna vise, neko manje, nebitno, a definicije osnovnih izraza mogu da se postave. Ima tu i dosta zargona , ali se sve to vremenom sazna, na ovaj ili onaj nacin:)[/quote']

Razumem u potpunosti da treba vremena (kao za sve) ali je dobra stvar da ima "organizovano" na jednom mestu odakle da se uci. :)

Hmm malo koji 2t se lakse vozi nego 4t :)

Ma to sam ja lupnuo tako nesto sam procitao... :oops:

Uglavnom drago mi je sto ima zelje i volje da se tako nesto napravi... :)

Ja cu pomoci koliko god mogu (ako mogu).

Puno pozdrava svima idem sad da smaram i da otvorim jednu pocetnicku temu nadam se da cete odgovarati. :)

• Vlasnik sajta, 5359 postova
  • Motocikl: BMW R1200 GS Adv, S1000RR; Beta 350RR

Nisam nista najavljivao zvanicno, al sam pomenuo to nekim ljudima. Trenutno smo u 'Beta' fazi testiranja novog dodatka sajtu koji sam postavio. To je software za online enciklopediju otvorenog tipa - wikipedija.

Ukratko, svi registrovani clanovi ce dobiti mogucnost da otvore nove strane za nove pojmove I / ILI da dopisu tekst na postojece pojmove. Sve promene ce pratiti urednici te enciklopedije, koji ce promene (recimo tekstualni dodatak ili neka slika ili neki podatak) da ili prihvate ili odbiju. Tako cemo odrzati red u enciklopediji.

E sad, sta dobijamo time? Lista stvari je dugacka... Al aj da pocnem:

- napravicemo jedan set pojmova sa imenima gradova (recimo, Beograd, Novi Sad, Nis, Kraljevo, bla bla...) i onda cemo u sve te pojmove upisivati sve sto znamo o tom gradu u smislu nase moto price (recimo gde spavati, sta videti, gde se hraniti i takve stvari). Tako cemo dobiti nesto poput Turisticke Mape Srbije... I to ne mora da se zavrsi na Srbiji, u to mozemo ubaciti sva ziva mesta koja smo posetili u okolnim zemljama i svetu generalno...

- napravicemo set pojmova o moto trkama, moto vozacima, stazama... za motogp, superbike, sve zivo...

- recimo tu mozemo ubacivati specifikacije motora, mozemo napraviti strane o velikim moto brendovima...

Poenta je da svako moze da definise pojam koji zeli, a ostali ce ubaciti tekst...

Eto. Sad trenutno se bavim pisanjem detaljnog uputstva za upotrebu i pripremanjem po jedne strane o recimo Bg-u i recimo o Hondi... To bi trebalo da bude gotovo za nedelju-dve (jbg, jako malo slobodnog vremena imam...).

Eto. Samo imajte jos malo strpljenja, imacemo jako dobru stvar u rukama uskoro...

Jorz truli,

Pablo.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja