BLEK 0 Napisano Mart 27, 2009 U prolazu, 18 postova Prijavi odgovor kao problematičan Intersuje me nešto više o ovom motoru cbr 1000 f 91-93 god. sem pustih tehničkih karakteristika. Cjena motora, kvalitez, vozne karakteristike, održavanje, koliko kilometara može da pređe uz solidno održavanje, da jednostavno ne nabrajam njegove dobre i loše strane.??? Hfala svakom ko nešto kaže vezano za ovaj motor, pa makar to bilo i pogrdno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gavrolini 2754 Napisano Mart 27, 2009 Drug član, 2422 postova Lokacija: Shabac Motocikl: KTM EXC300- KTM EXC250 Prijavi odgovor kao problematičan Intersuje me nešto više o ovom motoru cbr 1000 f 91-93 god. sem pustih tehničkih karakteristika. Cjena motora, kvalitez, vozne karakteristike, održavanje, koliko kilometara može da pređe uz solidno održavanje, da jednostavno ne nabrajam njegove dobre i loše strane.??? Hfala svakom ko nešto kaže vezano za ovaj motor, pa makar to bilo i pogrdno. moj matori je imao taj motor ,popularnu krmacu kad sam ja bio jos u osnovnoj. To je tad za mene bio vrh vrhova. E sad ja sam je malo puta probao(najcesce kad matorci nisu bili kuci ) i secam se da je bio povozan za sve te kilograme i da je dobro povlacio,meni je problem bilo samo stajanje na semaforu jer kad krene da pada ne zadrza ga bog. Cak i po gradu na mali brzinama se lako vozi,ubacis u drugu i vozis kao auto. E sad imali smo problem sa nekim zacepljenim vakumom ili nekim crevom ,ne secam se inace je sve ostalo bilo extra. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
miki083 8 Napisano Mart 28, 2009 Svrati ponekad, 106 postova Prijavi odgovor kao problematičan vozio sam ovo cudo, veoma masivan,ali pouzdan i prelazi mnogo , ne kvari se .... ali trosi kao mutav i skupa registarcija Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
arnyman 1729 Napisano Mart 28, 2009 Drug član, 2753 postova Lokacija: MNE-SRB-BIH-CRO (trenutno Herceg Novi)) Motocikl: GPZ 500 Street Twin Prijavi odgovor kao problematičan Jel to ovaj, nisam bas neki ljubitelj oklopljenih motora al ovaj je ljepo spakovan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ivan_ZR 7 Napisano Mart 29, 2009 Advanced Member, 791 postova Lokacija: Зрењанин Motocikl: Sv650n Prijavi odgovor kao problematičan jedan drugar ga ima, i koliko mi prica prezadovoljan je. njegov je 92. i za celu proslu sezonu nije imao nikakve probleme sa njim... nisam ni smeo da pitam da mi da krug jer je motor zver. motor je ogroman i vrlo startan, a i lep je pozzz Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
joe1000f 0 Napisano Mart 29, 2009 U prolazu, 20 postova Lokacija: Kiseljak BiH Motocikl: Honda XL1000V Varadero;Honda XLV750R Prijavi odgovor kao problematičan Vozim stariji model SC21 vec 3 godine,razlika je najvise u oklopima i zadnjoj gumi,i do sada nisam imao nikakvih problema.Snage ima dovoljno,moja oko 130ks,udobna ko kruzer doduse teska ali u voznji se neosjeca.Sto se tice kvaliteta nisu rijetke sa 150 000 km,potrosnja se krece od nekih 6 a moze i 11L.Mislim da nemozes pogrijesiti ako mislis kupiti.Ako znas njemacki imas CBR-1000.de forum na kojem imas par stotina ljudi i svi voze cbr1000f Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22168 Napisano Mart 30, 2009 Integrisan, 9546 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Vozim nesto stariji model(sc21) ali kao sto kolega rece razlike su minimalne...evo mog misljenja _ Motocikl nije zahvalan za gradsku voznju,brzo zamara vozaca i zbog svoje tezine ne podnosi sporu voznju i nagle promene pravca,da bi upalio potreban je akumulator u top stanju.Potrosnja je kao i kod vecine litrasa "koliko obrtaja toliko i litara". Voli otvoren put i duge pregledne krivine,poteze lepo iz niskih obrtaja ali razvijanje snage nije toliko brutalno vec lepo i linearno do kraja... Krstarenje sa 140-150km/h u zadnjem stepenu prenosa je pravo uzivanje,nema suvisnih vibracija i udara vazduha jer oklopi iste lepo "prebacuju" preko vozaca. Evo nekoliko slika mog motocikla,nisu nekog kvaliteta ali se vidi sva lepota ove krstarice... Pozdrav Nenad. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vladica69 9 Napisano Mart 30, 2009 Zainteresovan, 655 postova Lokacija: Predsednik FREE WHEELS-a VEL.PLANA Motocikl: XL 1000 V Varadero, crni Prijavi odgovor kao problematičan CBR 1000f je jedan od najmanjih potrosaca tako da se ne slazem da trosi kao mutav.Ja sam moj prodao Urketu iz Panceva a on je sa njom vise presao na jedan tocak nego mnogi od nas na dva. Toliko o pouzdanosti ovog modela.Imao sam i noviji model sa dual-brejkom i isto to mogu da kazem!Plana-Berane 300km sa 15 litara benzina!Jel to trosi kao mutav?Nas dvoje na motoru! 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dzolaja 89 Napisano Mart 31, 2009 Zainteresovan, 558 postova Lokacija: Vrčin Motocikl: Moto Guzzi Nevada 750 '97, Honda CB750C '82 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam vozio nekih 6 meseci CBR1000F dual 1994 i prodao sam ga zbog njegove prevelike tezine (bar za mene) i zbog potrosnje,slazem se sa Vladicom da ne trosi mnogo ali do 4 hiljade obrtaja,dok sam ga ja vozio potrosnja nije spadala ispod 10L a nije nikada vozen u crveno :o dva glavna razloga prodaje tog motora,inace je motor bez greske Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22168 Napisano Mart 31, 2009 Integrisan, 9546 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan @dzolaja Najlepsa CBR koju sam video... Pozdeav Nenad. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dzolaja 89 Napisano Mart 31, 2009 Zainteresovan, 558 postova Lokacija: Vrčin Motocikl: Moto Guzzi Nevada 750 '97, Honda CB750C '82 Prijavi odgovor kao problematičan Hvala Nenade,novi vlasnik je prezadovoljan a ima samo 20godina :o stvarno ne znam kako se snalazi jer sam ja imao bas dosta problema da ga savladam,mada nisam nikada pre toga vozio R to jest F-a pa jos hiljadarku ali opet ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vladica69 9 Napisano Mart 31, 2009 Zainteresovan, 655 postova Lokacija: Predsednik FREE WHEELS-a VEL.PLANA Motocikl: XL 1000 V Varadero, crni Prijavi odgovor kao problematičan TVRDIM DA NE POSTOJI POUZDANIJI MOTOR! 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gojko 210 Napisano Mart 31, 2009 Zainteresovan, 543 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: Kawasaki zzr 1400 i Bmw r1200gsa Prijavi odgovor kao problematičan Imao sam sva 3 modela i takodje tvrdim da nisu veliki potrosaci. 6-8 litara u zavisnosti kako ga vozis. Inace Siki je sa njegovom presao 50000km za dve godine - motor se nije hladio, lanac u masini se cuo i kada je kupio i neki likovi se i danas voze bez kvarova i popravki. Jedino je crkla pumpa za gorivo za 20 godina ;D A Hitmen bi mogao da da jos tacniju informaciju o njegovoj skeli koja je dva ili tri puta okrenula sat i isla za Azerbejdzan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BLEK 0 Napisano Mart 31, 2009 U prolazu, 18 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ja vozim CBR 1000 F, 92 god. oko godinu dana i prešao sam oko 12 000 km sa ovim motorom, samo me interesuju vaša iskustva sa ovim motorčićem od 268 kg. sa mnogim stvarima se slažem sa vama, samo moj motor netroši baš dest litara. moja iskustva govore ovako što se tiče potrošnje, ako ga vozite do šesthiljada obrtaja potrošnja je oko 6-6.5 litara a prko šesthiljada obrtaja što ja najčešće radim oko 7.5-8.5 litara bezolovnog benzina. Mana ovoga motora je velika težina gume se poprilično troše ako je vozač težak kao ja 120 kg, ali košto je neko u prethodnom tekstu rekao ubrzava linearno ja mislim samo zbog svoje težine koja nije mala. Slažem se da nije za neku gracku vožnju i neležju mu kratki oštri zavoji, dosta opterećenja prenosi na ruke u oštrim kratkim zavojima, ali zato blage duge krivine ne osjeti i onda do izražaja dolazi njegova masa i snaga. Ja sam motor uvezao iz vana, motor je imao na satu oko 72 000km i izgledao je nov i sada izgleda veoma dobro na satu je malo preko 84 000km. Interesujeme dali bih trebao promjeniti fazni lanac i taj španer koji mnogi kažu da zna da prouzrokuje mnoge poteškoće na ovoj mašini. Motor kad se upali hladan dvadesetak sekundi se čuje blago caktanje ja mislim da je upitanju neki ventil ili možda taj hidraulički španer, nisam siguran a ni drugi, to je sasvim blago caktanje da budem jasan neko kaže da to nije ništa strašno nego samo dok se ulje ne podigne, pa tako da ni ja sam nisam siguran dali bi trebalo mjenjati fazni lanac. Sa predhodnim motorima i majstorima imao sam u većini slučajeva loša iskustva pa tako ako bih ovo radijo morao bih sam najvjerovatnije. Sliku ću poslati motora ali nemogu sad jer su mi djeca negdje zagubila USB kabal, šta čovjek da radi. Hvala svim ljudima koji su izdvoili malo vremena baveći se ovom temom, a i onima koji će se tek baviti ovom temom. POZDRAV!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dzolaja 89 Napisano April 1, 2009 Zainteresovan, 558 postova Lokacija: Vrčin Motocikl: Moto Guzzi Nevada 750 '97, Honda CB750C '82 Prijavi odgovor kao problematičan Jel se to meni cini ili je samo meni trosio mnogo ??? Majstor Joca je izgleda odradio servis na mestu :-\ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22168 Napisano April 1, 2009 Integrisan, 9546 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Potrosnja je usko vezana za stil voznje i uslove(grad,otvoren put....itd.).Citajuci tudja iskustva na CBR forumu,neka prosecna potrosnja kod ispravnog motocikla je oko 8L, moja Honda trosi izmedju 7-10L(ovo 10L je grad,stani-kreni voznja). Pozdrav Nenad. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bane45 0 Napisano April 1, 2009 U prolazu, 28 postova Lokacija: NBG BLOK 45 Motocikl: Yamaha Fz 8 Fazer Prijavi odgovor kao problematičan Imao sam i noviji model sa dual-brejkom i isto to mogu da kazem!Plana-Berane 300km sa 15 litara benzina!Jel to trosi kao mutav?Nas dvoje na motoru! Vladice da li ti je poznata ova ljubicasta Honda ? Pozdrav Bane Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vladica69 9 Napisano April 1, 2009 Zainteresovan, 655 postova Lokacija: Predsednik FREE WHEELS-a VEL.PLANA Motocikl: XL 1000 V Varadero, crni Prijavi odgovor kao problematičan Jel ona moja? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dzolaja 89 Napisano April 1, 2009 Zainteresovan, 558 postova Lokacija: Vrčin Motocikl: Moto Guzzi Nevada 750 '97, Honda CB750C '82 Prijavi odgovor kao problematičan Evo ja ne znam koliko je trosila kod Baneta ali ako ja nisam u pravu onda treba juriti servisera koji mi je radio i rekao da je to normalna potrosnja Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
joe1000f 0 Napisano April 2, 2009 U prolazu, 20 postova Lokacija: Kiseljak BiH Motocikl: Honda XL1000V Varadero;Honda XLV750R Prijavi odgovor kao problematičan Kao sto smo ustanovili potrosnja je relativna stvar , sto se tice toga sto zvecka ja imam isti problem samo sto se moja cuje i kad je ugrijana ali samo do 1800 obrtaja pa sam se raspitivao na cbr forumu i rece mi neki svabo koji ima kaze iskustva da nediram nista jer on je u svom dugogodisnjem iskustvu cuo za samo 2 slucaja da je lanac ili spaner napravio sranje,pa sam odlucio da ga poslusam i tako ostavim cisto iz razloga sto nevolim da mi majstori petljaju po masini. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vladica69 9 Napisano April 2, 2009 Zainteresovan, 655 postova Lokacija: Predsednik FREE WHEELS-a VEL.PLANA Motocikl: XL 1000 V Varadero, crni Prijavi odgovor kao problematičan 70 eura kosta lanac a posle ne mozete da verujete kakav usisivac vozite! ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
hitman 352 Napisano April 3, 2009 - enduro sector -, 2146 postova Lokacija: Beograd Motocikl: adventure Prijavi odgovor kao problematičan CBR 1000f ili popularno u Engleskoj nazvan (flying fridge) "leteci frizider" posedujem vec 4 sezonu i presao sam oko 100k ... U pitanju je SC21 model 1987 godishte .. Iz mog skromnog iskustva mogu da prenesem sledece ... 1000f je cistokrvni sport-tourer. Po meni je to putni motor koji ima sportsku ® mashinu. Ili u slobodnom prevodu "Sportski karavan". Prva stvar u kontaktu sa tim motorom je neverovatno dobro resena zastita od vetra i reseni izvodi za grejanje kolena i ruku koje svakako doprinose opushtenijem putovanju u hladnijim vremensim uslovima. Josh jedna od stvari je idealan polozaj vozaca za "duge staze" gde je vozac taman toliko pognut ka volanu da je kicma potpuno rasterecena, a opet nije ni suvishe "na rukama" tako da momenat opterecenja zglobova na rukama se javlja tek posle zaista jako velikog broja kilometara ... "Ispod haube" imamo fenomenalan Hondin agregat od 136 ks i 1000 kubika koji je zbog sestostepenog menjaca poprilicno elastican i time taj motor moze apsolutno da se vozi na 3 nacina .. 1. nacin je gradska voznja gde u rasponu do 4 hiljade obrtaja, motor se ponasha zbog svoje tezine i kubika kao auto .. 2. nacin (touring voznja) su "srednji obrtaji" koji su idealni za otvoren put u rasponu od 3000 - 6000 hiljada obrtaja, gde postoji neverovatno dobar "flow" i kompromis brzine i potrosnje .. Motor u tom rezimu bukvalno krstari izmedju 80 i 150 km/h i troshi prihvatljivih 6-6.5 l/100km. Ti obrtaji su takodje odlicni jer je motor u svakom trenutku spreman da bez promene u nizi stepen prenosa, bez poteskoca sa 3 kofera, vozacom i suvozacem bukvalno bez bilo kakve dileme digne brzinu ubedljivo na preko 150 i savlada svaku situaciju (obilazenje i sl.) 3. nacin (sport voznja) je mogucnost tog motorcikla da oslobodi svoju "zver" koju krije ispod haube i da potpuno ravnopravno parira mnogim R modelima. Do "stotke" dolazi za oko 3.5 sekunde i potpuno bezkompromisno i veoma ozbiljno vuce do swojih 250 km/h. Potrosnja u rezimu od 6-10k obrtaja je po mojoj slobodnoj proceni izmedju 8-12 l/100km. Ne preterano zabavan za uske puteve i ostre krivine, ovaj motor zbog mase i gabarita jednostavno "trazi" magistrale sa dugackim a brzim krivinama ili auto-puteve na kojima apsolutno dominira u saobracaju .. Lokalni putevi su ok da se prevezesh ali umore ako se ceo dan vozikash po istima .. Na kraju krajeva taj motor nije ni namenjen toj svrsi .. Izuzetna sposobnost bez obzira na masu i velicinu je da jako lako ide na "koleno" i sa svojim sportskim karakteristikama ume da pruzi ozbiljnu dozu adrenalina i da bude jako zabavan za voznju ... Masa i velicina takodje doprinose neverovatno stabilnom prijanjanju za asfalt, shto rezultuje brzem trosenju guma i kocnica ... Tourer koji je u mnogome poznat po svojoj pouzdanosti ipak ima jedan jedini "konstrukcijski" problem, a to je spaner lanca bregaste koji nije najsrecnije resen ali bez obzira na to ovaj motor ume da predje i preko 300k bez problema .. Shto se mog primerka tice najkapitalniji kvar koji sam imao je bila pumpa za gorivo koja je posle 20 godina preminula, a obzirom da su Japanci mislili na sve, umesto za 220 evra koliko kosta Hondina, takvu identicnu pumpu imate da kupite za npr. starog Mitshubishi Colta za neverovatnih 40 evra i uz minimalne modifikacije (reducire za creva) prilagodite CBR-u... Moj primerak takodje ima jednu meni neverovatnu pojavu a to je da u 3. rezimu voznje pocne da "jede" ulje tako da nakon 500 km takve voznje ume da "potrosi" i do 300 grama ulja !! Opet ako je vozite u bilo kom drugom rezimu, imao sam situaciju da za 4000km nije potrosila ni gram !! Motocikl je zbog svojih gabarita "malo komplikovaniji" za grasku guzvu, ali opet zbog fenomenalnog tezishta i visine polozaja vozaca u odnosu na asfalt nije problem ni savladati najgusce spiceve po gradu ... Sve u svemu ovo je jedan jako ozbiljan motor sa odlicnim putnim karakteristikama koji uz redovno odrzavanje moze da vas odvede do kraja sveta i nazad nekoliko puta .. Takodje zbog izuzetnih performansi, odgovara i energicnijim vozacima koje svakako nece ostaviti ravnodusne ... Toliko od mene 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22168 Napisano April 3, 2009 Integrisan, 9546 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Lep text Hitman-e,nisam znao da pumpa pase od colta....veoma korisna informacija.Hvala. Pozdrav Nenad. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BRACO 3323 Napisano April 3, 2009 Pobjednik motogp kladionice 4X, 5457 postova Lokacija: Sokolac RS Motocikl: s.f. fzr1000 crf450r cbr600rr shadow Prijavi odgovor kao problematičan CBR 1000f ili popularno u Engleskoj nazvan (flying fridge) "leteci frizider" U komsiluku ima Gorenje servis pa eto ako zapne koji dio mogu pomoci :D :D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gavrolini 2754 Napisano April 20, 2009 Drug član, 2422 postova Lokacija: Shabac Motocikl: KTM EXC300- KTM EXC250 Prijavi odgovor kao problematičan interesuje me da li na model iz 1991 moze lako da se namesti rep od movijeg duala...? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...