Jump to content

Moto Zajednica

Afrika Twin RD03 alternativne dimenzije zadnje gume

Recommended Posts

• Zbunjen, 888 postova
  • Motocikl: XRV 650 RD03, KLE500

Pozdrav svima,

stavljam nove gume na Afriku RD03, pa sam se zbog manjka finansija opredijelio za Mitas E08.

Nazvao sam ovlastenog zastupnika za Mitas gume i tamo su mi rekli da trenutno zadnju gumu imaju samo u dimenzijama 130/80 i 140/90.

Posto je fabricka dimenzija Afrike RD03 130/90, sta mi je pametnije staviti od ove dvije ponudjene opcije ?

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 4834 postova
  • Motocikl: enduro

Meni je na RD03 140, i mislim da nije dobro, nisam 100% siguran.

Premeri sirinu felne RD03 i RD07, i ako su felne identicne sirine, onda slobodno mozes.

Mislim da su spoljni delovi gume su previse povuceni prema felni (spolnji delovi gume nisu dovoljno otvoreni), i ako pokusas da je napunis do kraja u voznji,  velike sanse su da na krajnjoj granici izgubis kontakt sa podlogom.

To sa adekvatnom gumom nebi smelo da se desi.

P.S. Bobane, daj dimenzije felne koje si mi duzan od prosle godine  ;D ;D

• Drug član, 1480 postova
  • Motocikl: R1200C, GS, DRZSM

Takva deformacija je svojevrsna drasticnijim odstupanjima izmedju propisane i improvizovane upotrebljene dimenzije. Nece biti problem ako stavi 140/90.

• Drug član, 1898 postova
  • Motocikl: BMW F650

Cccccc, pa vi sektasi ne znate ni koje gume treba da nosite a ocete protiv onaku silu da se borite ;D

Stavi 140 i ne boj se, kad moze Lalajko mozes i ti! ;)

• Drug član, 1893 postova
  • Motocikl: XRV 750

stavljam nove gume na Afriku RD03, pa sam se zbog manjka finansija opredijelio za Mitas E08.

Nemoj tako, mogu ti reci da su gume odlicne ;) Mozes slobodno da stavis 140  ;)

• Teoreticar ..., 12115 postova
  • Motocikl: BMW R1200GS Adv

Nazvao sam ovlastenog zastupnika za Mitas gume i tamo su mi rekli da trenutno zadnju gumu imaju samo u dimenzijama 130/80 i 140/90.

Kao prvo, nije 140/90 vec 140/80. Guma 130/90 i 140/80 imaju odprilike isti profil. Na www.xrv.org.uk preporucuju za RD03 stavljanje bas 140/80 gume, sto sam ja i uradio. Nemam bas nikakvih problema u voznji sa njima.

• Zbunjen, 888 postova

Nemoj tako, mogu ti reci da su gume odlicne ;)

Ma ja htio staviti Anakee, ali trenutno mi je izuzetno neprakticno cekati 3-4 mjeseca za nabavku. Anakee bi me izasle oko 200 Eura za komplet, Mitas ce da izadje 95 Eura i mogu ih imati sutra.

Kod Mitasa mi se nije svidjelo sto dosta ljudi tvrdi da se na mokrom asfaltu ponasaju kao na ledu, ali malo cu vise paziti i nadati se najboljem :) .

Kao prvo, nije 140/90 vec 140/80. Guma 130/90 i 140/80 imaju odprilike isti profil. Na www.xrv.org.uk preporucuju za RD03 stavljanje bas 140/80 gume, sto sam ja i uradio. Nemam bas nikakvih problema u voznji sa njima.

Meni rekose da na stanju imaju samo 140/90, jos sam ih dva puta pitao. Izgleda da su danas spavali na poslu :). Upravo zbog toga sam i dosao u zabunu jer znam da je fabricka na Africi RD03 130/90, pa sam se zabrinuo koliko ce ta razlika u dimenzijama uticati na promjenu profila zadnje gume.

• Drug član, 2247 postova
  • Motocikl: Triumph Tiger 800xc

80 je malo preciznija pri bržoj vožnji na asfaltu pri obaranju, manje skače... 90 je za nijansu udobnija, mekša,, lepše "žvaće", višlja i bolja za off kad se malo ispumpa.

• Zbunjen, 888 postova

80 je malo preciznija pri bržoj vožnji na asfaltu pri obaranju, manje skače... 90 je za nijansu udobnija, mekša,, lepše "žvaće", višlja i bolja za off kad se malo ispumpa.

Stavio 140/80, imam utisak da je ipak Afrika malko visa nego sto je bila sa 130/90. Usput zamijenio i lezajeve oba tocka i montirao Scottoiler :) .

Jedno pitanje u vezi lezajeva. Oba stara lezaja sa unutrasnje strane (prema osovini feluge) su bila bez zastitne gumice, pa je ona sipkica u sredini feluge dobila korozije po sebi. Skinuo sam koroziju ultra finom smirglom i premazao anti-rust aditivom. Da li sam napravio gresku oko ovog tretmana, tj, da li sam trebao jos nesto uraditi po pitanju moguce buduce korozijie ?

• Drug član, 2247 postova
  • Motocikl: Triumph Tiger 800xc

Stavio 140/80, imam utisak da je ipak Afrika malko visa nego sto je bila sa 130/90. Usput zamijenio i lezajeve oba tocka i montirao Scottoiler :) .

Hehehe, pa nije se još izlizala :)

• Enduraš, 6399 postova
  • Motocikl: CRF300L

Jedno pitanje u vezi lezajeva. Oba stara lezaja sa unutrasnje strane (prema osovini feluge) su bila bez zastitne gumice, pa je ona sipkica u sredini feluge dobila korozije po sebi. Skinuo sam koroziju ultra finom smirglom i premazao anti-rust aditivom. Da li sam napravio gresku oko ovog tretmana, tj, da li sam trebao jos nesto uraditi po pitanju moguce buduce korozijie ?

Trebao si jos samo da premazes tankim slojem tovatne masti.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja