Jump to content

Moto Zajednica

Koji je ovo Motor

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 182 postova
  • Motocikl: Beverly 350

Pozz,

XQZxF_bikeh.jpg

Zna li neko koji je ovo motor, pokusavao sam da odgonetnem ali nikako mi neide .

Ili koji motor je osova , proizvodjac, godiste ... za ovaj kao krajnji rezuktat prerade .

Unapred hvala.

Pozz

Ljuti

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 537 postova
  • Motocikl: 916 SPS; M900;A35 AML Racing

arnyman,

hvala na pomaku, imas li ideju sta je osnova ..?

Ljuti

Osnova su ispiljene , posavijane i povarene cijevi u oblik rame , a u to je ugrađen motor i mjenjač, a na to je našarafljeno sve ostalo .

Dakle kada je mislio iz osnove onda je čovjek mislio od nule , tj nije baza niti jedan motor , već je ovo custom made bike .

• Svrati ponekad, 242 postova
  • Motocikl: Harley big twin

Pozz,

LBrfW_bikeh.jpg

Zna li neko koji je ovo motor, pokusavao sam da odgonetnem ali nikako mi neide .

Ili koji motor je osova , proizvodjac, godiste ... za ovaj kao krajnji rezuktat prerade .

Unapred hvala.

Pozz

Ljuti

Osnova je Herley FL 1200 Showel 1960-70 samo sto je masina nova od firme Rew Teach inace kopija showela od 1600cm3 ,menjac takode kopija 4 brzine kick starter Rew Teach, tockovi su takode FL viljuska je kopija od Harleya WLA i ovo je napola dovrsen projekat ovde fali mnogo delova (auspuh,nogostopi,nozne komande i td) uglavnom sve je od Harleya FL sem masine i menjaca malo castom boje i to je to ,nista sto ranije nisam video sto se tice V-twin customa. Inace to je gotov kit za sastavljanje firme Grandpas custom iz Ohaja.

Pozz,

3Haac_bikeh.jpg

Unapred hvala.

Pozz

Ljuti

Osnova je Herley FL 1200 Showel 1960-70 samo sto je masina nova od firme Rew Teach inace kopija showela od 1600cm3 ,menjac takode kopija 4 brzine kick starter Rew Teach, tockovi su takode FL viljuska je kopija od Harleya WLA i ovo je napola dovrsen projekat ovde fali mnogo delova (auspuh,nogostopi,nozne komande i td) uglavnom sve je od Harleya FL sem masine i menjaca malo castom boje i to je to ,nista sto ranije nisam video sto se tice V-twin customa. Inace to je gotov kit za sastavljanje firme Grandpas custom iz Ohaja.I to je to ukratko .

ere031

hvala na infou ..

dali bi bilo komplikovano da startujem sa ovim , da sklapam ...

Svidja mi se prilichno ..

Kit je verovatno skup , kakvo je tvoje misljenje o step by step pa polako principu, dali bi to pilo vodu ...

pozz

Z

• Svrati ponekad, 469 postova
  • Motocikl: Honda CBR 1100 XX Blackbird SUZUKI DR 800 BIG, Yamaha DT125MX, Yamaha TZR 125

Pozz,

djN9U_bikeh.jpg

Unapred hvala.

Pozz

Ljuti

Osnova je Herley FL 1200 Showel 1960-70 samo sto je masina nova od firme Rew Teach inace kopija showela od 1600cm3 ,menjac takode kopija 4 brzine kick starter Rew Teach, tockovi su takode FL viljuska je kopija od Harleya WLA i ovo je napola dovrsen projekat ovde fali mnogo delova (auspuh,nogostopi,nozne komande i td) uglavnom sve je od Harleya FL sem masine i menjaca malo castom boje i to je to ,nista sto ranije nisam video sto se tice V-twin customa. Inace to je gotov kit za sastavljanje firme Grandpas custom iz Ohaja.

Vidi se ko je potkovan znanjem... Ko zna zna... Svaka cast. ;)

ere031

hvala na infou ..

dali bi bilo komplikovano da startujem sa ovim , da sklapam ...

Svidja mi se prilichno ..

Kit je verovatno skup , kakvo je tvoje misljenje o step by step pa polako principu, dali bi to pilo vodu ...

pozz

Z

Pa ovako:

Ram sa papirima ca .3000e

Masina Rev Teach ca 5.500-6000e

Viljuska Springer style  ca. 1000e

Limarija Blatobrani tank najjeftinije nelakirano ca.800e

Menjac kicker ca 1800-2700e

Kocnice ovde bi trebalo da budu dobosi al na slici vidim da je pozadi disk znaci napred nazad  ca. 1000e

Primarni otvoreni prenos ca. 1200e

Struja komplet ca.800e

Komande nozne rucne nogostopi  ca.1500e

Karbuator koji je na ovoj slici je negde sa svim oko 1500e Normalan sa filterom ca.350e

Tu dodas cenu(ako nije tvoj) rada i neke sitnice(sediste ca.700 ,tank za ulje ca.300,svetla 200 e ,taho300e) + lakiranje + zivce i vreme i to je to.

P.S. za svakoga ko je  malo spretan u radionici ovo nije neki problem sklopiti samo sto sve mora biti jako precizno u milimetar upasovano i najbolje je ne zuriti nego tacno znati sta hoces i prema svom ukusu sklapati i prosto je nevazno koliko ce da traje samo da ide u napred.

P.S. ovo su cene odprilike za motor sa slike sa tom opremom(inace ovaj motor kompletan po mojoj proceni vredi ca.30000e)

Bogami rodjaci tvrda im olovka kojom cene pishu ...

Recimo BigBearchopper , VEnom ili Devils advocate sa S&S zajebancijama je oko 23 KUSD unassembled kit ..

Ali u svakom sluchaju hvala na infou ...

POzz

Ljuti

e jbg... pretera ga sa cenama, pa ne pravi covek f117

Mislim ne znam koliko se razumes u custome ali to su ti cene ,ja otprilike 3-4 dana sedmicno pomazem u jednoj radonici za V-twin custome i tacno dobro znam koliko sta kosta neracunajuci rad majstora koji je po satu 60 e, a za jedan ne komplikovani custom treba mu oko 100 sati.

Ljuti,

kitovi se obicno prodaju bez masine,menjaca,struje i to su tv. rolling shasis mogu se naci u nemackoj od 8000e

• Svrati ponekad, 106 postova

ma slazem se, ali ti ga bas bijes u cifru , mislim struja zice 800e?? jebo ga ja ma od cega su srebro? ja cu da ti nadjem zice za struju koje ces moci da kratis sa obicnim nozem za  20e!! garantujem da ce da traju 20 god!

ma slazem se, ali ti ga bas bijes u cifru , mislim struja zice 800e?? jebo ga ja ma od cega su srebro? ja cu da ti nadjem zice za struju koje ces moci da kratis sa obicnim nozem za  20e!! garantujem da ce da traju 20 god!

Nisu prijatelju struja samo zice. Sa leve strane imas ispod dekla stator i rotor postavljene na osovinu radilice(alternator),sa desne strane imas ili elektronsko paljenje ili mehanicko zavisi sta hoces da stavis imas bonbinu sa razvodnikom jednim ako neces dual fire, imas regler pa onda bravisu za kljuc pa ispod kilometar sata brdo sitnih releja. Ako te bas interesuje mogu ti nakaciti i cene svakog dela pojedinacno mislim da ce izaci mozda jos skuplje. Mislim ako se nebavis V-twin castomima nemoj da dajes zakljucke u koliko se ne razumes u neso.

• Svrati ponekad, 282 postova
  • Motocikl: Kawasaki KLE500

ere031 - respect!

ostali - hmm,... uz duzno postovanje, pogledajte kako izgledaju vasi komentari...

predlog: tema je ispunila svrhu, ljuti je dobio dva odgovora, LOCK!

evo i ja da pitam..

pa zar ne dobijes paljenje i alternator u kompletu sa motorom?

Ko Harleya i ovih Kit customa nikad, sve su delovi za sebe masina je deo kao deo i ide bez karburatora,uljanog filtera,paljenja ,alternatora,svecica,bombina i dr.To je zbog toga kad pravis jedan castum na njega u zavisnosti kako hoces da ti izgleda primarni prenos takvav alternator stavljas jer ima na desetine razlicitih primara tako da ima 1",2",3" na kais i dve vrste na lanac.Na sve masine mozes da stavis ove primare ali ne i alternator sto zanaci kakav primar takav alternator kakav alternator takvo paljenje i ostao je sve povezano zbog toga masina ide klot da bi ti se ostavlo mesa za kombinovanje.

Pozz,

6J19r_bikeh.jpg

Unapred hvala.

Pozz

Ljuti

Danas ispred radionice uslikah jedan orginal koji je bio osnova za ovaj custom.

post-668-12879025922783_thumb.jpg

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja