Jump to content

Moto Zajednica

BMW bolji nego sto se nadao.

Recommended Posts

• Ne silazi, 5473 postova
  • Motocikl: Honda Varadero 1000 ABS

BWyBz_troycorserphillipisland.jpg

Kao  što smo imali prilike da vidimo u ove dvije trke, WSBK šampionat je pun jakih motora, timova i vozača, pa je potrebno pored sreće dosta toga da bi se tu moglo ugurati među prve.

Novorođenče u SBK svijetu BMW Motorrad Motosport već u prve dvije trke uspjeva nekako da se izbori za svoje mjesto među svim tim iskusnim ekipama iako kreću bukvalno od nule.

Iako će još morati da porade da bi se po ovim novim Superpol pravilima ugurali među prve, ali ipak  oba vozača Ruben Xaus i Troy Corser su ugrabili sigurne bodove na svakoj trci. A mogu se i podičiti da su u tri od četiri trke završili među prvih deset.

Čika Troy Corser koji se navozao i  navozao u svojoj dosadašnjoj karijeri je krotio Ducati, Aprilia, Petronas, Suzuki i Yamahu, pa eto dođe na red i Bavarac BMW S 1000RR, o kome kaže. “Trenutno smo kratki za nekih pola sekunde, i ako bi smo nekako mogli da to popravimo siguran sam da bi bili konkurentni. Sigurno nam ne ide u prilog to što krećemo iz četvrtog reda,a to znači kao na primjer u Qataru da izgubite dragocjeno vrijeme u prvom krugu i kasnije čitava trka se svodi na sustizanje. Dva puta stići u prvih deset je sigurno više nego što sam očekivao prije početka sezone,ali pokazali smo da ovaj motor ima potencijala.” Završio je Corser

Njegov klubski kolega, još jedan iskusan vuk Ruben Xaus kaže: “ Veoma sam srećan sa dosadašnjim trkama, ali takođe predstoji nam mnogo posla za uraditi. Mislim da smo Troy i ja obavili odličan posao. Veoma sam zadovoljan sa drugim vikendom, jer sam bio bliže vodećim, nego prvog vikenda.”

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 863 postova
  • Motocikl: @ UBER ALLES

Gledao sam juce i mogu reci , bez obzira na licne favorite, da je bilo jako

zanimljivo.Najvise iz razloga sto sada ima vise proizvodjaca iz evrope.

BMW me je prijatno iznenadio i drago mi je zbog toga .

PS. Bilo je lepo gledati Honde kako piche u paru ! ;)

• Drug član, 1162 postova
  • Motocikl: BMW F800GS Adventure

PPa nisam bas siguran da ljudi iz BMW-a iskreno misli tako, bili su mnogo sigurniji i samouvereniji, pre pocetka sezonne. Aprilija je pricala kontra ne nesto ne valja te mozda se povuku,... A kad su poceli, vidimo da ni oni nisu bili iskreni.

Koliko znam BMW u prvoj sezoni ima cilj da zavrsi sve trke, da prikupi sto vise informacija i ako moze da se uvali u prvih deset. Sljedeca godina da bude za malo ozbiljnije rezultate, a trece godine u SBK da konkurisu za sam vrh.

• Ne silazi, 6591 postova
  • Motocikl: konzerviran

"Die beste,die beste".Velike svetske auto-moto kuce se povlace iz sveta sporta,a BMW punim gasom napred u novu avanturu.Ocigledno im ne fali sredstava i entuzijazma.Uz to,angazovali su vrhuske "jahace" kojima nikako ne nedostaje srca i drugih "atributa".Sasvim sigurno uspesan recept da iz trke u trku budu sve bolji.

Pa Svaba je to, gdje oni da dopuste da se obrukaju. Mislim da imaju kesa, da mogu Apriliu da kupe za mekinje, a time mogu i da "stimulisu " sve koji rade na projektu, a jos kad nasadite u sedlo Rubena i Troya tate ovoga zanata da pristanu razvijati model, za sta su ne sumnjam adekvatno placeni, napredak je zagarantovan.

Ko zna, mozda ih do kraja sezone vidimo na podijumu, nikad se ne zna. ;)

• Zainteresovan, 605 postova
  • Motocikl: CBR600RR

jebiga nemam motors tv...cuo sam da se nece ici na eurosportu pa sad cujem da ide ali prenos sa zakasnjenjem od jedan dan,sto meni ne smeta.....

Imate na www.worldsbk.com snimke obje trke i superpole, ma sve, free. Ko ima solidnu vezu, nece imati problema.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja