Jump to content

Moto Zajednica

orion cruiser

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 171 postova
  • Motocikl: Piaggio Skipper st125

svi koji su bili ove godine na sajmu motora, mogli su videti novi zanimljiv motor iz Srbije brale-Cruiser 250cc. Motor je kopija BMW f650, sa motorom, mislim, yamaha 250. Cena mu je 2000evra. Lepo izgleda, plastike nisu nekog kvaliteta, ali za te pare, mogao bi biti najbolja ponuda na našem tržištu.

http://www.orion-kg.com/srpski/motor_cruiser.html

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1412 postova
  • Motocikl: Husaberg FE 400, Honda Varadero 1000, Honda CRF300L

Na ovom motoru sve osim agregata izgleda nenormalno lose. Hrom farba kao da je dete od 3 godine farbalo. Sastavi katastrofalni. Kad sednes na njega vizuelno kao da gleds kinesku igracku od plastike koja treba lici na metal od pre 5-6 godina. Nisam mogao da verujem sta vidim

E sad kad nekog ne bi mrzelo d sve to ismirgla pa opet ofraba. Da sve rastavi pa ponovo sastavi, verujem da bi se dobio lep i pristojan motor. Shteta samo mu malo fali :(

• Drug član, 1334 postova
  • Motocikl: GSA

Jel na sajmu bio motor crvene boje, imao neku rupu na rezervoaru gde je stajala neka tank torba?Ako je to to, onda beži brale glavom bez obzira.Za 2000 možeš da kupiš GPZ-a u extra stanju.Ko u dilemi izmedju dobrog GPZa i ovoga potegne onu "novo je novo"...Pa tom liku definitivno treba dati da vozi ovaj motor, za bolje nije.

Stvarno nisam gadljiv na kineze & company, razumem da  neko više voli novog kineza neko neki polovan motor, ali ovo je blago rečeno užas!Ako već mora da bude novo mislim da za te pare može da se uzme neki pristojan kinez.

P.S. Izvinjavam se ako sam ovaj motor pomešao sa dotičnim crvenim sa sajma, ali ne bih rekao da sam pogrešio.

• Svrati ponekad, 189 postova
  • Motocikl: Keeway Speed 150

Lično mislim da ne vredi te pare!

Kao što su i ostali rekli završna obrada je očaj, plastika deluje kao da je dobijena reciklažom zabranjenih

kineskih igračaka, vizir i farba (u srpskom jeziku ne postoje reči kojima bih mogao dati adekvatan opis)...

U svakom slučaju sve pohvale za pokušaj! Na dobrom su putu. Kada bi uložili malo više truda mislim

da bi za 3500 evra mogli napraviti veoma konkurentnu mašinu od 250cc!

Jel na sajmu bio motor crvene boje, imao neku rupu na rezervoaru gde je stajala neka tank torba

Taj, ja pipao ispod torbe i nisam mogao nadjem chep za rezervoar :D

• Drug član, 1359 postova

motore iz ove firme sam gledao ranije iskreno na ovom sajmu nisam gledao nista sto nije firmirano jer me nije zanimalo . koliko sam ranije ukapirao ova firma uvozi komponente iz raznih istocnih zemalja i od njih sklapa motore . pitanje je u celoj prici dali je taj agregat original yamaha ili neka kopija yamahe . sto se tice ostatka sigurno nije u ekstra kvalitetu ali za te pare okej , samo agregat ako je original yamahamoze da ga izvadi i izdvoji od kineza .

ma i ja kapiram da je ok, kad ga vozis. Nisam imao pojma da je agregat od yamahe (to se ni prodavac na standu nije setio da kaze). Stvar je da sitnice deluju katastrofalno (poklopac posude za ulje prednje kocnice ofrban losom hrom farbom, pa da su stavili obicni crni bilo bi mnogo lepse). Cak mislm da za iste pare mogu da ponude nesto sto cisto lepse izgleda. Trebali su da zrtvuju jedan da moze da se obrne krug i da naglase njegove pozitivne osobine (agregat npr). Super bi bilo imati bike za koji ne moras da mislis o delovima, gumama, servisu, atestu... i to sve po pristupanoj ceni (i da me ne zanima odkle se uvoze komponente).

• Drug član, 2753 postova
  • Motocikl: GPZ 500 Street Twin

Pa za koju godinu, ako budu malo poslovniji od Zastave, mozda ponude neki paznje vredan model. Ovaj i nije toliko lose izrade koliko ustvari izgleda jeftino. Da su se malo podrudili oko sitnica imali bi puno ozbiljniji motocikl, a cena nebi bila puno veca

• Drug član, 2265 postova

Ma kakva Yamaha, ne znam odakle ta informacija. Parallel twin koji se dosta vozi na kineskim kruzema je u pitanju.

Unutrasnje komponente i dimenzije su iste sa Honda rebel, osim sto staje nesto vise ulja, povecani su hladnjaci i ima dva karba.

Agregat se sasvim dobro pokazao, navodim cisto da prekinem zabludu, a ne sto mu nesto nedostaje.

Meni se ne svidja, jeftno i plasticno izgleda, ne znam kako je u nekoj drugoj boji, ali za te pare pre bih birao nekog drugog kineza.

Njegova prednost u odnosu na ostale kineze je to da ne postoji nista slicno njemu, pa mu jedino tu cinjenicu vidim kao adut.

• Drug član, 3087 postova

Да је нпр. мат црни са покојим детаљем од мат сиве пластике и без толиког хрома (или неке такве фарбе или шта је већ, можда би имали неку прођу и са таквом ценом, али и то је прескупо. Да нису толико алави (да л' Кинези, да л' наши, да л' неки посредници или сви заједно), са нижом ценом би ишао ОК.

А на "Јамаха" мотор сам на штанду дискретно реаговао и ја, али цица је то научила, па понавља.

• Svrati ponekad, 306 postova

Да је нпр. мат црни са покојим детаљем од мат сиве пластике и без толиког хрома (или неке такве фарбе или шта је већ, можда би имали неку прођу и са таквом ценом, али и то је прескупо. Да нису толико алави (да л' Кинези, да л' наши, да л' неки посредници или сви заједно), са нижом ценом би ишао ОК.

А на "Јамаха" мотор сам на штанду дискретно реаговао и ја, али цица је то научила, па понавља.

Sram te bio.Ogovaras Rajku iz Kragujevca.Bar da smo je slikali da deca vide sta je tetka ;D

• Drug član, 2753 postova
  • Motocikl: GPZ 500 Street Twin

Jel ona plavusa, ja je pitam za prospekt a ona veli ja cu ti rec sve sto te interesuje i ko navijena krece: kubikaza, konjaza, kilaza, dimenzije, poreklo, cena... Bogami je dobro nabubala, a zar je niko nije slikao?  ???

to i jeste problem sto ovi svi govore da je motor yamaha ili honda , e sad i zastava je izlazila sa pezovim motorom i sa kopijom fijata . svakako da nije isto ako je to kopija yamahe ili honde i ako je honda iliti yamaha . sad sam u fazi kupovine namestaja pa gde god pitam jel koza oni kazu jeste kad zagledam vidim da je skaj onda kazu da je to ekoloska koza .

svakako da nije isto ako je kinez ili napakovan kinez u srbiji ja nemogu da ih komentarisem nisam ni vozio taj tip i neznam kakav je , ali ja bih radje uzeo polovnjaka proverenog nego kineza.

• Zainteresovan, 589 postova
  • Motocikl: Suzuki SV 650

Orion radi indijske motore. Kod nas samo zavrnu viljusku. To je bilo kada su poceli, ali ne verujem da se promenilo. A indijski motori su mnogo bolji nego kineska kremenko vozila, agregati su jako izdrzljivi. Zavrsna obrada je losa, materijal nije toliko nekvalitetan koliko je lose obradjen, tipican primer su indijske vespe koje prelaze 100.000 km bez problema, ali korpa koja je niklovana se vari posle niklovanja pa se varovi zafarbaju sivom bojom. Kao sto kazu na jednom engleskom forumu, u Indiji se motori voze po prasini, optereceni ponekad sa celom porodicom na njemu i traju godinama. Ako i dalje vazi da Orion uvozi iz Indije ne sumnjam da je motor dobar.

• Drug član, 3087 postova

Хајде да скратимо причу. Овај "Орион Крузер" је КИНЕСКИ мотоцикл. Производи га "Џонвеј" и Индију је видео само успут, са брода којим је допремљен у Европу. Машина му је клон оне из "Хонде Ребел".

http://www.jonway.com/english/productShow.asp?id=92&from=

Au koliko je klonoran BMW!

Sad sam tek video u oglasima ima jedan F 650 cs!

Dakle neverovatno! Ako si dovoljno izložen pazariš oriona pa središ malo

plastike i nalepnice eto ti BMW-a!

Šala mala, ali baš je verna kopija.

Inače sve je jedno da li je kinez ili indijac jer realno i japanci proizvode svoje

agregate u kini samo je detaljnija kontrola kvaliteta!

Biće od ovoga dobra mašina jednog dana!

Inače sve je jedno da li je kinez ili indijac jer realno i japanci proizvode svoje

ovo ti je rekao neki prodavac kineza u radnji ili  ??? ??? ???

ovo ti je rekao neki prodavac kineza u radnji ili   ??? ??? ???

Ako misliš na to da se japanci prave u kini to znam sigurno i to iz više izvora.

Suština je da su tako i nastale fabrike kao keeway, qinqgi, jinlun....

Sve one su uglavnom pravile komponente za japanske i evropske fabrike.

Suština je da npr. japanska fabrika ulaže u tehnologiju i kontrolu kvaliteta, a

kinezi obezbeđuju radnu snagu. Ako sad na red dođe pitanje: Otkud onda sad

odjednom takva ekspanzija kineskih proizvoda? Odgovor je u tome što su se

tek sad razvili uslovi sa osamostaljivanje u pogledu finansija, a pre svega kadrova...

Ali da ne dužim o ovome, kad sam pre nekoliko godina bio u Japanu, saznao sam

da se kod "suseda" prave delovi....

Ne treba dakle olako otpisivati kineze, a samim tim ni Orion ako budu imali dovoljno

volje i želje da naprave nešto dobro i da to isto plasiraju na tržište zapadne Evrope!

Pozzzz

• U prolazu, 13 postova

wla je u pravu,skinuli su bmw sa slike...jer uzivo deluje kao da su ga deca pravila..kazu da su im skuteri od 250 ok.Kineski proizvodjaci jesu radili za japance za istocna trzista takva je i cena i kvalitet..znam da je suzuki vecinski vlasnik hyusonga koji je koreac i to je granica kad bi uzimao motor sa istoka....

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja