Jump to content

Moto Zajednica

Potrebna pomoc oko oznaka off road guma

Recommended Posts

• Drug član, 1413 postova
  • Motocikl: Husaberg FX 550, Honda Varadero 1000, Honda CRF300L

Pozdrav svima

Potrebna mi je pomoc oko oznaka guma. Trenutno imam enduro off road gume cija je oznaka:

prednja: 2.75-21

zadnja: 4.10-18

e sad hteo bi gume da zamenim za neke pogodnije za asfalt (najbolje nesto kombinovano) medjutim prodavci mi kazu da su to stare oznake !!!??  :o i da nadjem kako da ih prevedem u "nove". al sve off road gume koje sam gledao one imaju bash ove oznake (milsim u ovom formatu prvo je valjda sirina a drugo za koji precnik). E al sad uopste ne znam kako ovaj format da prevedem u ovaj : 90/90-21 54S (ovo je cisto primer). Gledao sam netu al nista ne razumem.

Ako bi mi neko pojasnio ili josh bolje rekao koji su ekvivalenti velicine u ovom drugom formatu ovo mi se bre po asfaltu kliza (pogotovo na farbanom) ko ludo. Takodje preporuka oko marke u nekom srednjem cenovnom rangu (mislim ono best baj)

I da ne zanima me brzina nego da budu "lepljive" pa nek se i brzo trose.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 2753 postova
  • Motocikl: GPZ 500 Street Twin

Mislim da su te dimenzije koje imas u inchima, 1 inch=25.4 mm, znaci 2,75 incha= 70mm i 4.10 incha=104mm, ovako sam racunao jednome drugaru za Yamahu i poklopilo se, al ipak prvo provjeri  :-\

• Drug član, 1359 postova

ima raznih tipova meke tvrde zavisi od podloge , obicno se ne trose vec kidaju kramponi . kod nas ti je mitas u nekoj srednjoj ceni . bila skoro tema ovde ili u moto opremi u vezi guma mitas i kod koga ima . te dimenzije su za americko trziste i jesu u incima kako kolega rece .

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja