markodjurovic 817 Napisano Mart 18, 2009 Drug član, 1413 postova Lokacija: Beograd/Kraljevo Motocikl: Husaberg FX 550, Honda Varadero 1000, Honda CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav svima Potrebna mi je pomoc oko oznaka guma. Trenutno imam enduro off road gume cija je oznaka: prednja: 2.75-21 zadnja: 4.10-18 e sad hteo bi gume da zamenim za neke pogodnije za asfalt (najbolje nesto kombinovano) medjutim prodavci mi kazu da su to stare oznake !!!?? :o i da nadjem kako da ih prevedem u "nove". al sve off road gume koje sam gledao one imaju bash ove oznake (milsim u ovom formatu prvo je valjda sirina a drugo za koji precnik). E al sad uopste ne znam kako ovaj format da prevedem u ovaj : 90/90-21 54S (ovo je cisto primer). Gledao sam netu al nista ne razumem. Ako bi mi neko pojasnio ili josh bolje rekao koji su ekvivalenti velicine u ovom drugom formatu ovo mi se bre po asfaltu kliza (pogotovo na farbanom) ko ludo. Takodje preporuka oko marke u nekom srednjem cenovnom rangu (mislim ono best baj) I da ne zanima me brzina nego da budu "lepljive" pa nek se i brzo trose. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
arnyman 1729 Napisano Mart 19, 2009 Drug član, 2753 postova Lokacija: MNE-SRB-BIH-CRO (trenutno Herceg Novi)) Motocikl: GPZ 500 Street Twin Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da su te dimenzije koje imas u inchima, 1 inch=25.4 mm, znaci 2,75 incha= 70mm i 4.10 incha=104mm, ovako sam racunao jednome drugaru za Yamahu i poklopilo se, al ipak prvo provjeri :-\ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
KTM+A 547 Napisano Mart 19, 2009 Drug član, 1359 postova Prijavi odgovor kao problematičan ima raznih tipova meke tvrde zavisi od podloge , obicno se ne trose vec kidaju kramponi . kod nas ti je mitas u nekoj srednjoj ceni . bila skoro tema ovde ili u moto opremi u vezi guma mitas i kod koga ima . te dimenzije su za americko trziste i jesu u incima kako kolega rece . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markodjurovic 817 Napisano Mart 19, 2009 Drug član, 1413 postova Lokacija: Beograd/Kraljevo Motocikl: Husaberg FX 550, Honda Varadero 1000, Honda CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Konacno ukapirao Hvala Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...