Jump to content

Moto Zajednica

Moto elektrika i elektronika - pitanja i odgovori

Recommended Posts

• U prolazu, 41 postova
  • Motocikl: Honda Hornet CB900F

Konacno resih problem sa LED migavcima,to jest gospodin Arakis konstatovao da postojeci automat za iste,ne radi ono sto bi trebao!Gore pomenuti ugradi Joskin proizvod,i gle cuda,sve namiguje kako treba..Naravoucenije:ne kupujte LAMPA automate za LED migavce,mene su kostali 1120 din svaki,a kupovao sam ih dva I oba nisu radila kako treba!

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svakom po zasluzi, 12421 postova
  • Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake

Ne zaboravi da napomeneš da pri ugradnji Lampa automata LE dioda u indikatoru rada žmigavaca radi samo za levi žmigavac tako da je bilo potrebno ugraditi dve diode i malo preraditi instalaciju tako da sad LED u indikatoru radi bez greške :D

• U prolazu, 41 postova

Ah da,upravo tako,indikator blica u oci,tako da ne moze da ti se desi da zaboravisB-)!A I trik sa farbanjem pozicione sijalice u prednjem faru,alkoholnim markerom,sjajno odradjuje posao..Sada se xenon I pozicija slazuB-)..

• U prolazu, 41 postova

Inace kupio sam bi xenon komplet ( jedna sijalica,balast) za motocikle,pre neki dan u Centru S po ceni od 5170 dinara,sa garancijom na balast.Pa kome treba neka izvoli:011/311-09-41 I 011/80-62-463

• Ne silazi, 6281 postova
  • Motocikl: Africa Twin CRF1000

...A I trik sa farbanjem pozicione sijalice u prednjem faru,alkoholnim markerom,sjajno odradjuje posao..Sada se xenon I pozicija slazuB-)..

Ček, ček ... pojasni malo ovo :)

• I=U/R, 2061 postova
  • Motocikl: Transalp `97

Jageru,ti svakako imas neodlozna posla kod mene  ;D ,pa cemo uraditi i tu poziciju da bude u "tonu" sa xenonima :)

Stavicemo led,i reseno.A ono sa markerom i mene interesuje,jer sam to probao davnih dana ali ne traje dugo,-izgori farba.

Ne sekiraj se nista,evo,samo sto nije sklopljeno  ;D

Hvala, hvala... vidimo se u četvrtak :)

Arakise, o kakvom je to markeru reč? Meni, od kako sam stavio xenone, jako štrči stara lampica za poziciju i svetli žuto u odnosu na beli bixenon :) Lupam glavu ali BAŠ... no, ni na kraj pameti mi nije, kako biH tu poziciju markerom obojio, pa da svetli belo?! Neki specijalni marker, šta li?

• U prolazu, 41 postova

Moj xenon je plav,pa u skladu sa tim I plavi marker je primenjen.Koliko traje javicu s' proleca..cime bi se inace narod zanimao da traje vecno:-D..

Moj xenon je plav,pa u skladu sa tim I plavi marker je primenjen.Koliko traje javicu s' proleca..cime bi se inace narod zanimao da traje vecno:-D..

Radi se baš o redovnom xenonu, sa sve balastima, ili samo plavoj halogenoj sijalici?

• U prolazu, 41 postova

Citiram sam sebe:"Inace kupio sam bi xenon komplet ( jedna sijalica,balast) za motocikle,pre neki dan u Centru S po ceni od 5170 dinara,sa garancijom na balast.Pa kome treba neka izvoli:011/311-09-41 I 011/80-62-463 U mom slucaju boja konkretno 8000 k...

• Drug član, 1318 postova
  • Motocikl: Uljara 1127cm i tetejac 600cm

Da ne zna neko,ili neko ko vozi yzf-a 750 da pogleda na motoru,kako se povezuju zice na bobinama (na desnoj crveno-crna i siva(2,3 cilindar)i na levoj crveno-crna i narandzasta(4,1)).Sve sam izpovezivao samo nisam siguran za te dve crno-crvene i sivu i narandzastu,jer se bojim ako sam pogresio da cu izgoreti bobine.

Kad sam skidao agregat,sve bitnije stvari oko struje sam zapisivao na papir,ali kad sam somina pa ga negde zaturio :rolleyes::D .

Ako znate pomaajte :)

ono što malo zbunjuje u tvom pitanju je je to da orig. bobine na primaru imaju dvopolni konektor gde nema brige oko povezivanja...

gujo,hvala ti puno na pomoci :) oko struje se slabo razumem,u principu koliko sam shvatio kako god povezem radice.

Moje bobine nisu ovakve kao na slici i nemaju dzek,vec samo dolaze klemice sa struje,sa gornje i donje strane na bobinu.

Slikacu danas sta me muci i kakve su bobine.pozz

• Svakom po zasluzi, 12421 postova
  • Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake

Imaš li unimer? Te crveno-crne su ti + sa kontakta a siva i narandžasta sa CDI-a.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja