Bojan82 8654 Napisano Septembar 6, 2018 Drug član, 2383 postova Motocikl: Umočiću... Prijavi odgovor kao problematičan To mi majstor sredio.Moguce da je prikopcao naopako...Dobra ideja @Astral.To dalje samo znaci da cim bi dao kontakt ona bi otisla do kraja u Hot i ostala tamo.Tako je bilo ranije secam se.Mozda je crko taj pokazivac temperature,ono gde su namotane bakarne zicice? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drtommy 549 Napisano Septembar 6, 2018 Zainteresovan, 495 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: Honda ST1100 Pan European Prijavi odgovor kao problematičan pre 13 minuta, Dzejev sin je napisao: To mi majstor sredio.Moguce da je prikopcao naopako...Dobra ideja @Astral.To dalje samo znaci da cim bi dao kontakt ona bi otisla do kraja u Hot i ostala tamo.Tako je bilo ranije secam se.Mozda je crko taj pokazivac temperature,ono gde su namotane bakarne zicice? Vidi, pokazivač radi po veoma prostom principu. Krajnja dva kontakta su + i - . Otklon kazaljke se kontroliše promenjivim otporom, što ti je u stvari davač. Ako na izvod za davač dovedeš - (masu), kazaljka će skočiti do kraja. Uzmi potenciometar od oko 150 koma i probaj. Ako kazaljka postepeno skače, onda ti ne valja termodavač. Proveri još jednom kako je sve povezano, jer ako se dobro sećam, motor je hteo da završi u kanalu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
koresovac 21 Napisano Septembar 6, 2018 Svrati ponekad, 110 postova Lokacija: Nis Motocikl: Honda CM125,GPz 550 Uni-trak Prijavi odgovor kao problematičan Jos prostije, uzmi unimer i zakaci ga na krajeve termodavaca.Meris otpor.Kako se motor zagreva treba da raste ili opada otpor, zavisi od tipa termodavaca.Ako je tako onda je on ok a pokazivac je ciknuo.Ako se vrednost ne menja ili malo promeni onda je termodavac. Ako ne umes ti,moze da ti izmeri bilo ko, ko zna da koristi unimer. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Astral 6236 Napisano Septembar 6, 2018 I'm the fear addicted, a danger illustrated !, 3919 postova Lokacija: Lyon Motocikl: Klx650,a Tdm u srcu. Prijavi odgovor kao problematičan @Dzejev sin imas li dozvolu? Mozes li se dovesti do mene da pogledamo zajedno sta se desava? Imam neophodan alat i pomalo se razumem pa mozemo ti i ja zajednickim snagama da vidimo to da resimo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bojan82 8654 Napisano Septembar 6, 2018 Drug član, 2383 postova Motocikl: Umočiću... Prijavi odgovor kao problematičan Nemam dozvolu,a mislim da je necu nikad ni imati.Zato hocu i da prodam motor.Probao,hteo,nije mi uspelo. Dodao sam masu na termodavac,skocila je kazaljka do kraja.Posle toga je izgleda crklo skroz sve,hteo sam jos jednom to da uradim,da vidim oce li opet i vise se ne pomera. Izgoreo osigurac.Zamenio ga i sad ne daje vise znake zivota. Sve ostalo super radi sem pokazivaca temperature. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Astral 6236 Napisano Septembar 7, 2018 I'm the fear addicted, a danger illustrated !, 3919 postova Lokacija: Lyon Motocikl: Klx650,a Tdm u srcu. Prijavi odgovor kao problematičan Aha,mozda je stradao. A zasto se ne vozis bez tog meraca, jako puno motocikala nema pokazivac temperature i ljudi se nasmejani voze njima.. Sto ti je to toliko bitno? Sipaj benzin i teraj ! Sunce je napolju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bojan82 8654 Napisano Septembar 7, 2018 Drug član, 2383 postova Motocikl: Umočiću... Prijavi odgovor kao problematičan Tako cu i da uradim.Muka mi od gedora vise.Pakujem i ne pipam vise nista:) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
milosmc 68 Napisano Octobar 1, 2018 Svrati ponekad, 206 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Yamaha MT-07 Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav, imam na motoru izvedenu utičnicu 12v. Tako sam nasledio od prošlog vlasnika. Interesuje me da li preko toga može da se dopuni akumulator kad dodje zima ili je to samo za punjenje mobilnog telefona i slično? U svakom slučaju ne koristim za sada. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2003 Napisano Octobar 1, 2018 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Moze, preko ovakve uticnice povezujem akumulator sa punjacem u modu odrzavanja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
milosmc 68 Napisano Octobar 1, 2018 Svrati ponekad, 206 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Yamaha MT-07 Prijavi odgovor kao problematičan Super, koji i gde da kupim punjac koji mogu tu da ustekam? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 5771 Napisano Octobar 1, 2018 Svakom po zasluzi, 12398 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Vidi u nekim specijalizovanim "baterijanama" a imaš ih koliko hoćeš na Kupujem-Prodajem. Nađi neki automatski, struje do 3 - 4A Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Savan 8689 Napisano Octobar 1, 2018 Drug član, 4503 postova Lokacija: Rotterdam, the Netherlands Motocikl: Triumph Daytona 955i SE Prijavi odgovor kao problematičan Kako dobra ideja konačno da zatvorim sedište od motora i da narednih bar godinu dana ne skidam više. Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk Pro 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
milosmc 68 Napisano Octobar 1, 2018 Svrati ponekad, 206 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Yamaha MT-07 Prijavi odgovor kao problematičan Hvala, pogledacu. Taman sam se spremao da pitam sta se radi sa akumulatorom preko zime. Da li se isprazni ako stoji u garaži na 5 stepeni, 2-3 meseca. A ovako ga stavim kao mobilni na punjač i on se "održava". Jel to produžava ili skraćuje vek akumulatoru Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
milosmc 68 Napisano Octobar 2, 2018 Svrati ponekad, 206 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Yamaha MT-07 Prijavi odgovor kao problematičan Vako nesto, samo jos da ga prespojim sa stipaljki na uticnicuhttps://www.louis.eu/artikel/procharger-4-000-battery-charger-diagnostic-and-maintenance-device/10020102?brandId=591&filter_article_number=10020102&list=82380603e39d66aeaa55639a674445ed Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lenko 60 Napisano Octobar 2, 2018 Svrati ponekad, 247 postova Lokacija: Zemun Motocikl: APRILIA SR50 DITECH Prijavi odgovor kao problematičan Ovo i mene i nteresuje...stavio sam običnu brodsku utičnicu i mnogo bi mi bilo lakše da akumulator preko nje punim...javi za rešenje... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21634 Napisano Octobar 2, 2018 Integrisan, 9435 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Naravno da moze preko uticnice (ne usb) punjenje... Vezuje se preko rednog osiguraca (na svom kablu) direktno na akumulator... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lenko 60 Napisano Octobar 2, 2018 Svrati ponekad, 247 postova Lokacija: Zemun Motocikl: APRILIA SR50 DITECH Prijavi odgovor kao problematičan pre 2 minuta, N.F.S. je napisao: Naravno da moze preko uticnice (ne usb) punjenje... Vezuje se preko rednog osiguraca (na svom kablu) direktno na akumulator... Još kad bi dao neku sliku tog spoja (ili šemu) tog sklopa, možda bi mi "stručnjaci" mogli da realizujemo... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21634 Napisano Octobar 2, 2018 Integrisan, 9435 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Koliko sam razumeo uticnicu vec imas? Povezanu i struju ima bez kontakta? Ako je tako treba ti punjac male snage ili neki namenski za moto akumulatore... Mesto stipaljki stavis "musku" uticnicu za upaljac, pin koji je na sredini vodi plus sa punjaca, dva bocna minus... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21634 Napisano Octobar 2, 2018 Integrisan, 9435 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Na svoj sam punjac stavio dvopolni dzek pa po potrebi mogu i stipaljke staviti (eto ideje). Pozdrav. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lenko 60 Napisano Octobar 2, 2018 Svrati ponekad, 247 postova Lokacija: Zemun Motocikl: APRILIA SR50 DITECH Prijavi odgovor kao problematičan pre 5 minuta, N.F.S. je napisao: Koliko sam razumeo uticnicu vec imas? Povezanu i struju ima bez kontakta? Ako je tako treba ti punjac male snage ili neki namenski za moto akumulatore... Mesto stipaljki stavis "musku" uticnicu za upaljac, pin koji je na sredini vodi plus sa punjaca, dva bocna minus... Da, utičnicu imam...povezao sam je direktno na akumulator...nisam stavio nikakav osigurač ili slično...možda bi trebao ? A imam jedan mali punjač (valjda do 300 nečega) ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21634 Napisano Octobar 2, 2018 Integrisan, 9435 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Na kabl koji ide sa "plusa" obicno je crven valja staviti osigurac, uticnice sa loius.de imaju redno postavljen fabricki... Ne bih da te zbunjujem, akumulator mozes dopuniti i obicnim ispravljacem koji daje 15ak volti (prodaju se kao 12v) i 1A snage, na red se stavi sijalica (12v10wnpr.) ona je tu da zastiti punjac ako je u losem stanju baterija, ispravljac nju vidi kao potrosaca a ona ne dozvoljava akumulatoru da "povuce" dosta struje... Kod praznog akumulatora sijalica u pocetku punjenja svetli jako, kako punjenje odmice ona ce sve slabije svetleti, kada se skoro ugasi ili nit svetli blago narandzasto punjenje je gotovo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lenko 60 Napisano Octobar 2, 2018 Svrati ponekad, 247 postova Lokacija: Zemun Motocikl: APRILIA SR50 DITECH Prijavi odgovor kao problematičan Koliki i kakav osigurač na "plus" ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21634 Napisano Octobar 2, 2018 Integrisan, 9435 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Cek da nadjem i uslikam... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 5771 Napisano Octobar 2, 2018 Svakom po zasluzi, 12398 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan 10A, crveni Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21634 Napisano Octobar 2, 2018 Integrisan, 9435 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Ovo sam nasao trenutno ali shvatices sta ti treba, za uticnicu koristim 5ampera osigurac, valja ga imati ako se slucajno prespoji nesto uz put... Kockasto crveno kuciste sa slike (u njemu trenutno 20A osigurac) veliko je gabaritno i koristi klasicne, ubodne auto osigurace, ovo okruglo ispod, manje nosi staklene... Zbog dostupnosti vise volim ovo koje nosi ubodni osigurac... Kada nema kucista dobre su i dve 5mm buksne, odseces "plus" od uticnice, negde blizu akumualtoru, zakrimpas buksne i zastitis ih termo buzirom, one u sebe prihvataju mini ubodne osigurace (za automobile takodje, svuda dostupni) Sam izaberi sta ces koristiti ali pametno je imati osigurac na svemu sto dodajes na instalaciju... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...