misholinjo 0 Napisano Mart 13, 2009 U prolazu, 12 postova Prijavi odgovor kao problematičan Imam dilemu koju jasu da pazarim pa bih zeleo od iskusnijih da cujem iskustva oko jakni... Koliko je all season sa skinutom postavom prohodna za vrelije dane i koliko u mesh jakni duva kada je temperatura oko 20C. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markes 3 Napisano Mart 13, 2009 Svrati ponekad, 178 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Zavisi kakva ti je zastita od vetra na motoru i koliko brzo vozis ;D Preciznije sta vozis Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
misholinjo 0 Napisano Mart 13, 2009 U prolazu, 12 postova Prijavi odgovor kao problematičan To sam apsolutno smetnuo sa uma da pomenem, zastita blaga, f650gs sa fabrickim vizirom... brzina, bez preterivanja ali retko preko 100, mozda bas nekad malo brze ali isuvise retko i kratko. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doctore 300 Napisano Mart 13, 2009 Svrati ponekad, 312 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Africa twin CRF 1000L Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da je ovo zanimljiva tema, pa bi lepo bilo da iskusniji bajkeri priteknu u pomoc sa iskustvima!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Evil_Zo 9 Napisano Mart 14, 2009 U potrzi za performansama..., 3388 postova Lokacija: Chemnitz / Beograd / Herceg Novi Motocikl: KTM 690 SUPERMOTO ORANGE Prijavi odgovor kao problematičan Ako ce ti to biti jedina jakna onda bolje uzmi all season. Ja imam bas dobru Mesh varijantu koja ima i jedan sloj koji se navlaci i ne propusta vjetar pa je spas za vracanje nocu iz voznje poslije vrelog dana. Mesh bas propusta i hladan je za sve sto nije ljetnji dan ili neka lagana gradska voznja. Kada putujem u sred ljeta obavezno nosim koznu jaknu, mesh samo za ovo sto sam naveo, ali za to sto sam naveo je savrseno udobno i prije svega bezbjedno rjesenje. Dakle, ako kupujes da ti bude jedina onda all season, a ako vec imas jaknu kazi mi koja je pa da vidimo sto ciniti Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doctore 300 Napisano Mart 14, 2009 Svrati ponekad, 312 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Africa twin CRF 1000L Prijavi odgovor kao problematičan Do sada sam se leti vozio po gradu bez jakne, samo majica i pojas, mada kako biva sve opasnije poceo sam da razmisljam o nuznoj zastiti... Na putu lufteri i ponekada blago otkopcavanje odrade posao(naravno sa skinutom termo postavom) leti... Gledao sam na sajmu jakne od mesha. Tucano Urbano (Trion motors), OJ (Mototrade) i Dainese. Kod ostalih nisam video. Dainese mi je odmah ispao iz ideje zbog cene od tricavih 24000 din :-[, sto je malo mnogo pa sve neka je Dainese. Tucano ima crnu boju, sa nekim ledjnim primesama sive, cirka oko 10000 din protektori, mada nema na ramenima iako ima dzep za protektor. Znaci dodatni torsak kupovine ramenih protektora. OJ zlatno zuckasta, jedina boja i svi protektori, vrti se na nekih 11000... Ne znam dal su cene sa popustima ili bez. Nijedna nema nikakvu dodatnu opciju zastite od vetra, sve sto ima je spakovano na njoj, mada najlon kesa uvek moze da posluzi kao poslednja linija odbrane. Razmisljao sam dugo sta je pametnije i na kraju se nisam odlucio, nadao sam se da ce danas biti lepse vreme pa da odem, pazarim, provozam krug ukoliko je moguce i vidim utiske. Obe su slatke, mada zlatna jeste upadljivija ali toliko je osetljiva, Tucano klasican... Koja je ta tvoja Evile, podeli sa nama da ima i dodatnu navlaku!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasasa 0 Napisano Mart 14, 2009 U prolazu, 64 postova Lokacija: sabac Prijavi odgovor kao problematičan Tesko da ces naci all seasons jaknu da ti u njoj nece leti biti vrucina.Imao sam isti problem,ali sam morao da kupim letnju mesh jaknu u kojoj je voznja leti uzivanje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Evil_Zo 9 Napisano Mart 14, 2009 U potrzi za performansama..., 3388 postova Lokacija: Chemnitz / Beograd / Herceg Novi Motocikl: KTM 690 SUPERMOTO ORANGE Prijavi odgovor kao problematičan @Doctore: Kako nisi naletio na Alpine Stars Air Mesh model? To je ta sto je ja imam, kupio sam je prije tri godine i tada je bila 250 eura. Ima CE protektore na ramenima i laktovima i ima ledjni soft protektor (mislim da su od prosle godine poceli da stavljaju i soft protector za grudi). Ona ima dodatni sloj koji je od goretexa i ne propusta ni vodu ni vjetar, ali treba imati u vidu da to nije termo postava, dakle ne grije vec samo brani od vjetra (kao da ste iz all season jakne izvukli termo postavu). To je dosta skupo rjesenje za vecinu ali definitvno najbolje moguce. Jakna cak ima i podesavanje protektora na laktu u zavisnosti od debljine ruke, sjajna je... Nesto slicno ima Ixon, jaknu od mesh-a sa dodatnim vjetronepropusnim slojem (misim da ona cak ima i treci sloj tj. i termo postavu), mislim da je kostala nesto preko 150 eura. Ixon takodje ima i samo mesh model koji kosta oko 100 eura i to je definitivno najjeftinija varijanta i mislim da i Held ima isto tako jedan jeftiniji model, ali oni nemaju postave, ali su za strogo ljetnju varijantu odlicna kupovina. Napomena: Sa ovakvim jaknama je obavezno nosenje pojasa jer one u pokretu jako provjetravaju, mnogo vise nego kada bi vozili bez jakne. To je u vreim danima extra ali uvece zna da bude bas hladno (zvuci nevjerovatno, ali tako je ) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
FXGT 0 Napisano Mart 17, 2009 U prolazu, 8 postova Prijavi odgovor kao problematičan A sta mislite o jakni AGV 9way to je mesh ali ima i prsluk i postave :o Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...