Jump to content

Moto Zajednica

why you should not by chineese bike

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 109 postova

@Kineziolog:

Pa mozda tvoj motor radi kao satic, ali imas raznih satova...

- Imas npr. one jeftine digitronce sto se mogu na pijacu kupiti za 500din...

- Onda imas kopije Rolex-a, Schafhauzen-a, Longines-a, Patek Phillipe-a...(obicno KINESKE, koje "lice" na original - nekome ko pojma nema o tome i ne zna da ceni pravi sat)

- E, onda imas npr. kao sto ja imam Schafhauzen, pa onda Longines, pa Omega, pa Doxa...orginale - e to su moj bato satovi koji traju i koji vrede nesto konstrukciono i po kvalitetu...remek dela...

Ja imam Longines iz 67-me jedan, pa onda drugi iz 38-me, pa Schafhauzen iz 71-ve, pa Doxu iz 79-te, pa onda omegu iz 78-me, pa... i svi ti satovi rade vec decenijama, ne treba im baterija, samo da ih navijes...e, to je kvalitet, i ne smetaju mu godine...sluzice i moje sinove svojim kvalitetom i preciznoscu...Dok ce kineska kopija trajati do prve prilike...

E, o tome ja pricam.

Prenesi ovo na motore, i sve je jasno...pitanje je - dokle ce tvoj motor da "stekce kao satic"...vrlo brzo ce on da zavrsi kao srot na djubristu...

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 2753 postova
  • Motocikl: GPZ 500 Street Twin

@Anry covek:

A sto se tice roka trajanja tih polovnih japanaca...pa evo, kol'ko je moj star, pa nista na njemu nisam radio (ja, otkad ga imam, ne znam pre)...a rok kineza je cesto i kraci od toga sto si napisao 

Jasno je meni da tebe dobro sluzi, al ima gomila njih koji nisu bili tvoje srece, a vodili su razne drugare i mehanicare da gledaju sa njima, jednostavno baksuz. Jos si nov na forumu, nisi vidio svu silu tema u kojima se nekome pokvario nedavno kupljen polovnjak, a ima ih ihhaha.

A kinezi ako nista drugo bar imaju garanciju, godinu ili dvije

Ajde daj neki broj od te firme koja prodaje nove Tomose za slicne pare kao kineza, najjeftiniji koji sam ja nasao kostao je vise od 220000din, pa bas da ga vidim koja je razlika. A i moram da napomenem da neodgovara svakome cross/SM, pa ovim rjesavamo samo petinu potreba.

Necu da reklamiram preko foruma, zabranjeno je samopropagiranje i reklamiranje drugih radnji, niko to ovde ne radi, samo administratori i osnivaci foruma to smeju.

Imas PM, PA PROVERI (ovo sam velikim slovima, da kolega Kineziolog ne pomisli da nekog pitam da li ima PM - iako nigde nema znaka pitanja, al' valjda se to u skoli uci, nego te obavestavam da imas PM).

Pa kakve sad veze ima ATX? Niko ga ne pomenu...  ???

Eto, znaci ima Tomos za 160 000 din...I to je extra povoljno...i sto bi sad neko kupio Kineza, zasto ljude terati u zabludu...bolje im je preporuciti da lepo kupe npr. taj motor, pa da se voze k'o ljudi, a ne da voze srot, sto odgovorno tvrdim da kinez je.

A sto ti vozis djubre od motora?

Pa kako mislis ja vozim djubre? Pa ne vozim ja kineza, ja vozim samo japance i austrijance...nista osim toga  ??? Stvarno sad ne razumem...  ???

• Zainteresovan, 633 postova
  • Motocikl: Suzuki SV 650 s k1

Ajde sad nam josh reci da je kdx za 20 godina preshao 10 iljada pravih kilometara i da je sve fabricki na njemu,molim te  :D

Ma nije, na satu mu je 58 000 km sada... Ja sam ga uzeo pre 3 godine da ispunim decacki san, i nista do sad nisam na njemu radio, sem sto sam ga vozio :D

Nisam, ovih dana cu da otvorim da vidim kako stoje stvari...mada vuce lepo, ne bih rekao da mu sta fali...mogao bi da ga castim bar novim karikama ove sezone, a videcu kakav je klip/klipnjaca kad budem otvarao...mada ne verujem za klipnjacu, pravljeno je to da se vrti ;)...ako budem morao da promenim klip, to mi je 50-tak evra za takmicarski, sa jednom karikom i manje od toga za originalni...nista strasno, posle sam sigurno miran bar 10-15 000km ponovo da nista ne diram...

• Drug član, 1225 postova
  • Motocikl: Keeway Speed 150

@KDM

Je li da nije tebi neko platio da plujes na kineze i da pevas hvalospeve o tomosima, a?

Znas koja je razlika izmedju tomosa i kineza,

za kineza si dao neke sitne pare i znas da vozis short (ili kako vec), a za tomosa si dao tri puta vise i vozis djubre koje se raspada i kotrlja a jos uz to su te ubedili da si odradio kupovinu godine ... :-*

• Drug član, 1030 postova
  • Motocikl: Honda VT750 ACE

za kineza si dao neke sitne pare i znas da vozis short (ili kako vec), a za tomosa si dao tri puta vise i vozis djubre koje se raspada i kotrlja a jos uz to su te ubedili da si odradio kupovinu godine ... :-*

Otprilike tako...mada možda ne tako oštro rečeno...

@KDM

Je li da nije tebi neko platio da plujes na kineze i da pevas hvalospeve o tomosima, a?

Znas koja je razlika izmedju tomosa i kineza,

Vi "kinezani" ste bas zadrti...sta si napao, umes li ti da citas sve redom, ili citas selektivno...Evo, napisao je tvoj kolega po mukama:

Za ATX ne treba dozvola.Inace kod Perasa je Tomos oko 160000.Na sajtu uvoznika 3500e.Cena u  nemackoj je od 3800 do 4200.e

Kao sto vidis, Tomos kosta isto k'o kinez...kakva sad 3 puta... 3 puta  je mnogo, pa i kad su druge stvari u pitanju...

I ja nikog ne reklamiram, svima koji su trazili telefon za Tomosa ja sam iskljucivo u PM poslao, nisam reklamirao na forumu, opet kazem, to mogu samo administratori i vlasnici foruma.

I bitno je da ipak shvatas da vozis shrot...od istine ne treba bezati, drago mi je da smo barem to rascistili...

• Svrati ponekad, 139 postova

ja vozim ATX i ja sam zapoceo temu,grrrrr.....originalni ATX cilindar je jako slab,cak slabiji od APN cilindra,...CTX je 80cc....

inace ja sam kod mene stavio JUNIOR KROS cilindar sa 7,5 konja i karb od T15 BING18mm...sad mi ATX ide 80kmh i ne postoji uspon uz koji ne mogu da izadjem,a iskreno,prolazim gde i svaki veliki offroad motor...cesto vozim kroz sumu(a pod tim mislim KROZ SUMU) gde nema ni stazice za pesake,nikad me nije izneverio na putu...bar jednom mesecno odem do Nisa sto je 100km u jedno0m pravcu,100km nazad i plus bar 50km po Nisu...uskoro planiram do Stare PAzove  ATX-om...ko od vas ide putem Nis-Zajecar zna sta je Tresibaba,tu ne stajem,ne ladim masinu,i cepam u 3. uzbrdo...и врло радо ћу да преполовим свако кинешче од 50кубика...појешћу га ко баба ратлук,хаххаах...

иначе мој омиљени мотор је овај кавасаки кз'1000 из побеснели макс,што возе бандити и онај дрот...

MadMaxKawasakiKZ10001.jpg

glas razuma ...

@KDX

nego posto izgleda ne citas postove da ponovim

za kineza si dao neke sitne pare i znas da vozis short (ili kako vec), a za tomosa si dao tri puta vise i vozis djubre koje se raspada i kotrlja a jos uz to su te ubedili da si odradio kupovinu godine

... drago mi je da smo to rascistili ...  ;)

Da al zato trosi dvotaktola koliko kinezce goriva, a klip mu mjenjas kad i kinezu ulje...

Ostale komponente necu da komentarisem, i dok ne vidim ovaj Tomos SM uzivo i ne uvjerim se u cjenu i kvalitet nevjerujem nikome  ;D

glas razuma ...

za kineza si dao neke sitne pare i znas da vozis short (ili kako vec), a za tomosa si dao tri puta vise i vozis djubre koje se raspada i kotrlja a jos uz to su te ubedili da si odradio kupovinu godine

Pa da, znas da vozis srot.  I nisam ja dao pare za kineza, to nikad ne bih uradio...

Pa o koja ti tri puta pricas, ja stvarno ne znam...umes li ti da procitas da to kosta 160 000 dinara... Koji je sad tvoj argument...evo, kosta isto k'o i srot od kineza, a bolji bar 3x....de, procitaj de ovu cenu, nemoj vise k'o papagaj: 3x, pa 3x...da se hvalis za nesto pa to isto vices - ja bi' razumeo, al' ovako...

@Atx:

Siguran sam da ce tvoj tomos da sa'rani svakog kineza od 50cc...i po peformansama, i po trajnosti...mnogo ce pre oni da menja ju klip nego ti.

• Drug član, 1030 postova
  • Motocikl: Honda VT750 ACE

glas razuma ...

Neznam zašto misliš da ne čitam postove ili da sam nešto propustio.Uglavnom sam se složio sa konstatacijom samo ja nikada neću za "kineze "reći da su šrot,a ni za Tomos da je djubre.

A što se tomosa tiče mnogo je godina prošlo kada sam ja to radio što Atx kaže,i izvlačili smo dodatnu snagu ali sve je to skup sport,za jednu sezonu sam sahranio četiri radilice,samo tada su bila bolja vremena i bolji kvalitet delova pa nemora meni niko da priča koliko frizirani tomos može izdržati.a evo ovde link pa pogledajte koliko su Tomosi jeftini.

http://www.mototradegroup.com/tomos/sm125.php

Pa jeste, al' ima i za 160 000, sta je vama  ???. Ako bas volite skupo da platite, evo ja cu da vam prodam za 4000e (samo da skoknem da ga kupim posto uzmem pola novca unapred), cisto da vam bude lakse i da budete mirniji...  :o

I vidis koliko ATX kaze da svog tomosa vozi, pa mu nije nista...i ja sam sesticu kao klinac vozio 3 godine, dusu joj vadio, i nista na njoj nisam radio...

Evo ja zovem sutra da provjerim cjenu, ako su u Beogradu idem da pogledam kakav je motor, do tad izbacite Tomos SM iz rasprave

Evo ja zovem sutra da provjerim cjenu, ako su u Beogradu idem da pogledam kakav je motor, do tad izbacite Tomos SM iz rasprave

Eto...Anry covek nek kaze...nepristrasna dusa, i izbacite ga iz rasprave dok on ne vidi i da svoj sud.

• :), 5945 postova
  • Motocikl: Bicikl

vidim vodi se glupa polemika.....ljudi kupuju kineze ko alva,za 15tak godina ce mozda stici i prestici mnoge proizvodjace po kvalitetu,

moj kum veterinar je pazario dva nova sad na sajmu sprinta,,kaze covek boli me uvo za dve godine cu da ih poklonim pa opet da kupim dva nova,stari sprint mu je vec 20.000km,prosao bez kvarova,ima 4 takta 50cm,i nis mu nefali skinuta mu i blokada,doduse njega jos uvek vozi ali kuci,posto mu skuterici sluze za brze usluge po terenu  to jest po selima,ja sam licno sa arakisovim skuterom krenuo na put od 120km,i nista mu nije falilo,phantom,50cm,nabudzen na 70cm,juri citavih 75kmh,i jos ide,doduse nov je,,nista im nefali,naravno da je japanski motoric bolji,aali nov japanski skuter je skuplji od kineskog,nov japanski enduro u istoj klasi kubikaze je isto skuplji od kineskog,.mnogi dizu kredite,nemaju para za neke velike rate pa se odluce za kineza,

ah da..kdm....vozis kawu...i nije neka marka....najgori japanac,,kupi novog keweja,200cm,i vozi se ko covek,strasno dobar motor,pouzdano znam ljude koji su sa njim presli vec po 30.000km,i jos rade besprekorno...

ah da...i tomos vise nije kvalitetan kao stio je bio,,,

• Zainteresovan, 730 postova

Ljudi, KDX ne samo sto zna sve o motorima nego je i dobrocinitelj, velikodusan, ma sve ono sto covjek moze pozeljeti. Pomoce vam i oko kupovine pravog motora i finansijski i sve, samo da se njegovi sunarodnjaci ne voze na SCHROT-u. Poceo se covjek i sa satovima hvaliti.

Mislim da si se previse zanjeo u to izigravanje DZEKA-a. Oladi malo.

Evo i ja cu se sad zainatiti i pozivam sve vozace 125ica do 15ks, da se potrkamo ima da ga poderem ko budala novine. Kad mogu svi mogu i ja  ;D

glas razuma ...

Neznam zašto misliš da ne čitam postove ili da sam nešto propustio.Uglavnom sam se složio sa konstatacijom samo ja nikada neću za "kineze "reći da su šrot,a ni za Tomos da je djubre.

A što se tomosa tiče mnogo je godina prošlo kada sam ja to radio što Atx kaže,i izvlačili smo dodatnu snagu ali sve je to skup sport,za jednu sezonu sam sahranio četiri radilice,samo tada su bila bolja vremena i bolji kvalitet delova pa nemora meni niko da priča koliko frizirani tomos može izdržati.a evo ovde link pa pogledajte koliko su Tomosi jeftini.

http://www.mototradegroup.com/tomos/sm125.php

Pogresno sam se ja izrazio, izvini, prepravio sam post, nije bilo upuceno tebi

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja