nesic1 266 Napisano Mart 13, 2009 Drug član, 1225 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: Keeway Speed 150 Prijavi odgovor kao problematičan Ma sta vam je ljudi, klinji bilo dosadno pa aj da zezam narod Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ivan_ZR 7 Napisano Mart 13, 2009 Advanced Member, 791 postova Lokacija: Зрењанин Motocikl: Sv650n Prijavi odgovor kao problematičan kineski motori su atraktivnog izgleda, imaju malo slabiju snagu, a za ove prostore najvaznije imaju vrlo povoljnu cenu. istina je sve to. ali to mene nije ubedilo da ga kupim. ja bih licno pre vozio kawasaki star 16 godina nego kineza. ne mislim nista lose o vlasnicima kineza, ali licno ne bih NIKADA kupio kineza. jebiga, naslusao sam se raznih prica i znam par ljudi koji su nekada posedovali kineze i pljuju ih sada nenormalno zbog problema koje su imali sa njima...kao sto neki ljudi ne vole japanske motore tako i ja ne volim kineske.na kraju krajeva to je stvar ukusa. tako da ova tema bas i nema smisla. a i kolega KDX bi trebao da nauci da se ne kaci sa kinezima, ima ih mnooogo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blackbite 7 Napisano Mart 13, 2009 Drug član, 2265 postova Lokacija: Stara Pazova Prijavi odgovor kao problematičan Ima vise razloga zasto sam se odlucio za kineza. 1. Ekonomski razlozi (nisam imao puno novaca) 2. Jeftini delovi, nema cekanja, zajebancije sa majstorima, dobavljacima i slicno. Odes - kupis - ugradis. 3. Skoro sve mozes sam da popravis/zamenis 4. Dobri Agregati Vaznije od svega je bilo da je Kruzer od 250ccm. Taman koliko mi treba. 125 je premalo, vise od toga nisam zeleo ni da sam imao novce. Japanci u toj kategoriji postoje u manjem obimu, a nesto i ne zalazim u antikvarnice da se raspitujem ima li delova. Ono sto je posebno lose kod vecine japanaca u klasi 250ccm je sto su iako lepi previse malecki, ili bar tako izgledaju, svima im nedostaje ponegde po koji centimetar, dok su kinezi uglavnom masivniji, a izbor modela se svodi na prste jedne ruke i opet nema za te novce. Lepota kineza je i sto su pristupacni za kastomizaciju i prerade za bilo koga sa iole tehnickog znanja, veoma mehanicki jednostavni i malo sta moze da se zasere, a greske ne kostaju puno. Naravno imaju svojih mana, nisu preterano kvalitetni, ali sve to nadoknadjuju cenom. Pa nek traju 5 godina samo, da ga bacis i da uzmes novog opet se isplati, toliko ces dati za polovnjaka na popravke i odrzavanje za taj period, osim pojedinih izuzetaka. Kada se dotaknemo legalnosti polovnih motora, i kilometraze koja je uvek 20-40000km, makar oni imajli 30 godina, onda tek nije sjajno. Eto drugar je za Gilerinu cvaju 125endura (koja je zaista odlican motor) dao oko 150e za deo. @KDX Tvoj drugar verovatno dosta ceni svoj zanat, cim te popravke izadju tako skupe kao sto ti tvrdis. Delovi su kompatibilni izmedju nekoliko uvoznika kineza, pa je i tu lako naci najbolju ponudu po pitanju cene delova. Jos jedna zanimljivost vezana za kineze je kako se svi kvare, raspadaju, otpadaju delovi i sta znam kakve vec price kruze, a nikome od forumasa se to ne desava (ili bar ne vise nego sa drugim motorima), a dosta forumasa vozi ili je vozilo kineske motore, ili cak ima neki skutercic za do pijace i slicno, a uvek se nadje neko ko je "poznavaoc", i onda zbog jednog slucaja svima pricaju da ne valjaju nista. Pa i na R-ovima koji su vrh tehnologije poznate u motociklizmu se desavalo da pucaju ramovi, pa niko nije rekao da su sranje i da ne treba kupiti japanca. (sto ne znaci da kinezima pucaju, ili ne ali nisam upoznat sa slucajevima). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
KDX 0 Napisano Mart 13, 2009 Svrati ponekad, 109 postova Prijavi odgovor kao problematičan @Blackbite: Pa taj koji zna da radi motor sam se razume u mehaniku, taj zna da izabere polovan motor i taj nikad nece uzeti kineza... A to kao vozis 4-5 godina i bacis - pa to je upravo ono sto pricam...za to su pravljeni ti motori...KDX koji ja vozim je naucio bar 5 generacija da voze, i opet mu nije nista...vec sam rekao da ga vozim 3 godine, i da srafciger u njega nisam stavio...a to da samo cekam da se pokvari je cista budalastina :D ...pa to nikad niko ozbiljan i ko se razume ne bi rekao. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Head 27 Napisano Mart 13, 2009 Svrati ponekad, 306 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ocekujem konstruktivne kritike ljudi koji imaju iskustva sa Kinezima.Oni koji sve znaju zato sto im komsija ima kineza neka to zadrze za sebe. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
KDX 0 Napisano Mart 13, 2009 Svrati ponekad, 109 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pa sta sad, da bi ti priznao da vozis shrot ja treba da ga kupim, patim se sa njim i pricam ti iz licnog iskustva?! I tad bi ti nasao neki protiv-argument...npr. ne bi bio iste boje kao TVOJ, pa samim tim to nije isto. Kao prvo, ja to ni u ludilu nikad ne bi kupio, i ne moram da ga kupim i vozim da bi znao da je shrot. Bas zato sto znam da je shrot ja i necu da ga kupim...I sta je onda tvoja poenta? Treba da pricaju o tome samo oni koji ne znaju i nece da priznaju da je to shrot (tj. samo oni koji ga voze)? :D ...e bas smesno... :D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ivan x 69 Napisano Mart 13, 2009 Zainteresovan, 560 postova Prijavi odgovor kao problematičan Hajde da pojednostavimo ovu raspravu. Hocete da vozite po sumama,njivama,livadama,kamenolomima,recicama... Vas budzet vam daje 2 izbora: 1.Novi kineski Enduro; 2.KDX; Koji bi bio vas izbor? Zbog cega? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Head 27 Napisano Mart 13, 2009 Svrati ponekad, 306 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pa sta sad, da bi ti priznao da vozis shrot ja treba da ga kupim, patim se sa njim i pricam ti iz licnog iskustva?! I tad bi ti nasao neki protiv-argument...npr. ne bi bio iste boje kao TVOJ, pa samim tim to nije isto. Kao prvo, ja to ni u ludilu nikad ne bi kupio, i ne moram da ga kupim i vozim da bi znao da je shrot. Bas zato sto znam da je shrot ja i necu da ga kupim...I sta je onda tvoja poenta? Treba da pricaju o tome samo oni koji ne znaju i nece da priznaju da je to shrot (tj. samo oni koji ga voze)? :D ...e bas smesno... :D Tebe niko ne vuce za jezik da pricas o onome sto nemas .Ovo je namenjeno onima koji imaju iskustva sa takvim motorima iz prve ruke.Mi ovde pokusavamo da vodimo razuman dijalog.I na osnovu cega znas da ne valjaju?Rekao ti komsija.?Prisnilo ti se?Cuo si na pijaci?Rekao si da ce mo doci sebi tek kad sednemo na pravi motor.Kad sam ti dokazao da znam sata je dobar motor jer imam HD star 5 godina a ne Usrani KDX 19 godina star ,nije ti se svdelo sto vozim u vojnickim cizmama.A da ti malo ne seres? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Head 27 Napisano Mart 13, 2009 Svrati ponekad, 306 postova Prijavi odgovor kao problematičan Hajde da pojednostavimo ovu raspravu. Hocete da vozite po sumama,njivama,livadama,kamenolomima,recicama... Vas budzet vam daje 2 izbora: 1.Novi kineski Enduro; 2.KDX; Koji bi bio vas izbor? Zbog cega? Pravo pitanje Ivane.Naravno da ljudi imaju svoje stavove i svako kupuje ono za sta misli da mu odgovara.U pravu su i jedni i drugi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tomos_ATX50 1 Napisano Mart 13, 2009 Svrati ponekad, 139 postova Lokacija: Zajecar(centar grada) Prijavi odgovor kao problematičan Iskreno do sada sam vidjao ponude samo za 50cc u Evropi.Taj se nudi i kod nas.Fabricku cenu znate nek stane na crtu sa original tomos kros 50 senior,hahahaah...tomos ce ga pojesti ko dete cokoladu... ;D...sta da vi pricam,jedva 12 konja Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tomos_ATX50 1 Napisano Mart 13, 2009 Svrati ponekad, 139 postova Lokacija: Zajecar(centar grada) Prijavi odgovor kao problematičan Ma ne vredi to razglabati... kinez NIJE MOTOR, vec IMITACIJA MOTORA AMIN Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ivan x 69 Napisano Mart 13, 2009 Zainteresovan, 560 postova Prijavi odgovor kao problematičan E da... Molim pristalice kineskih motora da napisu: Koji je najbolji i najkvalitetniji Enduro model kineske proizvodnje? Koliko kosta? Cena je veoma vazna da bi smo utvrdili kakav se KDX moze uzeti za te novce.(godiste,stanje motora) Hvala. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Head 27 Napisano Mart 13, 2009 Svrati ponekad, 306 postova Prijavi odgovor kao problematičan @ atx Mozes da se javis kad kupis motor. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gile_Extremeboy 7925 Napisano Mart 13, 2009 Drug član, 2470 postova Lokacija: Braunau am Inn (Austrija) - Svilajnac Bobovo Motocikl: CBF1000 SC58 '07, SV650N '06 Prijavi odgovor kao problematičan Po mom misljenju nebi uzo ni jedno ni drugo, za tu namenu kinez je preosetljiv makar rekli da je kopija KTM-a, KDX star 20god.. pa ljudi pa to 3 god starije od mene pobogu NIKAD ! (pricam u slucaju, kad bih kupio motor sa minimalno para i minimalnim budzetom za opravke) jer vi mozete i s jedno i sa drugo da divljate i kraj price... :-\ Znaci na to ne treba uopste razmisljti jer je suludo.. Kao kad smo vodili raspravu oko kupljenja motora (u mom slucaju u temi GSXR), znaci ja sam planirao da kupim nesto starije-jace, dok mi neko savetovao da kupim kineski cross, ja sam reko da je to neizdrzljivo/neprikladno za mene (ali napomenuo sam ZA MENE!) odgovor je bio da je to vredjanje i neznam sta.. Mislim gde ja od 100+kila na kineski cross... neznam dal bi 3 dana trajao.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gile_Extremeboy 7925 Napisano Mart 13, 2009 Drug član, 2470 postova Lokacija: Braunau am Inn (Austrija) - Svilajnac Bobovo Motocikl: CBF1000 SC58 '07, SV650N '06 Prijavi odgovor kao problematičan sam bi leteli srafcici po narod na trotoaru.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Head 27 Napisano Mart 13, 2009 Svrati ponekad, 306 postova Prijavi odgovor kao problematičan E da... Molim pristalice kineskih motora da napisu: Koji je najbolji i najkvalitetniji Enduro model kineske proizvodnje? Koliko kosta? Cena je veoma vazna da bi smo utvrdili kakav se KDX moze uzeti za te novce.(godiste,stanje motora) Hvala. Za neku ozbiljnu voznju, ali bas ozbiljnu kupio bih WR Yamahu i to sto noviju.Recimo da bih za odlazak na pecanje ili kao pocetnicki enduro,ili za vozikanje uzeo QINGQI kao adekvatan prelaz na bolje motore.U tom slucaju tvoje pitanje po meni ide pomalo u off,no to je moje razmisljanje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ivan x 69 Napisano Mart 13, 2009 Zainteresovan, 560 postova Prijavi odgovor kao problematičan Po mom misljenju nebi uzo ni jedno ni drugo, za tu namenu kinez je preosetljiv makar rekli da je kopija KTM-a, KDX star 20god.. pa ljudi pa to 3 god starije od mene pobogu NIKAD ! (pricam u slucaju, kad bih kupio motor sa minimalno para i minimalnim budzetom za opravke) jer vi mozete i s jedno i sa drugo da divljate i kraj price... :-\ Znaci na to ne treba uopste razmisljti jer je suludo.. Kao kad smo vodili raspravu oko kupljenja motora (u mom slucaju u temi GSXR), znaci ja sam planirao da kupim nesto starije-jace, dok mi neko savetovao da kupim kineski cross, ja sam reko da je to neizdrzljivo/neprikladno za mene (ali napomenuo sam ZA MENE!) odgovor je bio da je to vredjanje i neznam sta.. Mislim gde ja od 100+kila na kineski cross... neznam dal bi 3 dana trajao.. KDX se pravio do 2006-te,koliko je meni poznato. Zamolio sam one koji preferiraju kineske motorcikle da nam kazu cenu kineskog enduro modela da bi mogli da zakljucimo koje godiste KDX-a se moze kupiti za te pare... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nesic1 266 Napisano Mart 13, 2009 Drug član, 1225 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: Keeway Speed 150 Prijavi odgovor kao problematičan Sta vam je bre ljudi zakljucite da je Toma i KDM jedan isti lik, decko nije nikad okusio nesto osim tomosa i ovog kdx-a ako ga uopste i ima, komentari su mu bez osnova i sadrze mnogo negativne energije tako da je ovde samo da zajebava narod Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Head 27 Napisano Mart 13, 2009 Svrati ponekad, 306 postova Prijavi odgovor kao problematičan Sta vam je bre ljudi zakljucite da je Toma i KDM jedan isti lik, decko nije nikad okusio nesto osim tomosa i ovog kdx-a ako ga uopste i ima, komentari su mu bez osnova i sadrze mnogo negativne energije tako da je ovde samo da zajebava narod Naravno da je tako ;D ;D Samo jos da shvati da mu mi pomazemo da se sprda ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Draza84 336 Napisano Mart 13, 2009 Svrati ponekad, 320 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Suzuki GN 125, Honda VT 600 Prijavi odgovor kao problematičan Qingqi qm200gy-b je kako kaže internet sada 1640€. Evo i link: http://www.qingqi.co.rs/sr/qingqi_qm200gy-b.html Na to bi još trebalo dodati i cenu prve registracije. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nesic1 266 Napisano Mart 13, 2009 Drug član, 1225 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: Keeway Speed 150 Prijavi odgovor kao problematičan Sta vam je bre ljudi zakljucite da je Toma i KDM jedan isti lik, decko nije nikad okusio nesto osim tomosa i ovog kdx-a ako ga uopste i ima, komentari su mu bez osnova i sadrze mnogo negativne energije tako da je ovde samo da zajebava narod Naravno da je tako ;D ;D Samo jos da shvati da mu mi pomazemo da se sprda ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
KDX 0 Napisano Mart 13, 2009 Svrati ponekad, 109 postova Prijavi odgovor kao problematičan @IvanX: E, to je pravo poredjenje...nek' kazu kol'ko to kosta, pa da vidimo sta se za te pare moze uzeti. @Glava: Kao prvo, ja ti uopste ne verujem da vozis Harley-a, jer onaj ko vozi Harley-a ne bi nikada pogledao bilo kog kineza...to je prosto nemoguca kombinacija...ahaha... :D ...pa kakav je osecaj sa Harely-ja sesti na kineza...hahah..niko to ne bi sebi dozvolio...i sigurno da ko ima para da kupi Harley ce ako mu treba neki skuteric/prevoz imati da izdvoji za normalan motor, a ne kineza. Pitao sam te za opremu zato sto neko ko ima za harlija nece voziti u vojnickim cizmama i kineskoj jakni...to je bilo da ukazem na to da motor nije tvoj, i verovatno ga nisi ti ni vozio, vec te neko provozao. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ivan x 69 Napisano Mart 13, 2009 Zainteresovan, 560 postova Prijavi odgovor kao problematičan E da... Molim pristalice kineskih motora da napisu: Koji je najbolji i najkvalitetniji Enduro model kineske proizvodnje? Koliko kosta? Cena je veoma vazna da bi smo utvrdili kakav se KDX moze uzeti za te novce.(godiste,stanje motora) Hvala. Za neku ozbiljnu voznju, ali bas ozbiljnu kupio bih WR Yamahu i to sto noviju.Recimo da bih za odlazak na pecanje ili kao pocetnicki enduro,ili za vozikanje uzeo QINGQI kao adekvatan prelaz na bolje motore.U tom slucaju tvoje pitanje po meni ide pomalo u off,no to je moje razmisljanje. Zasto mislis da je off? Yamaha WR(street),u zavisnosti da li je 250cc ili 450cc,kosta 8950eur/9160eur.To je daleko od cenovnog ranga o kojem mi pricamo... Iako neki ljudi kupe enduro motor i voze ga 90% po asfaltu i 10% po makadamu-oni su pravljeni za terensku voznju-pa bi bilo fer da ih ocenjujemo po terenskim sposobnostima... Za odlazak na pecanje ce posluziti i Tomos APN6. Nemam nameru da omalovazavam vlasnike kineskih motorcikala-ali uporedjivati enduro/cross kineske proizvodnje i japanski je neozbiljno.(po mom misljenju) I...Bez ljutnje,molim. Hvala. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zmiya 3 Napisano Mart 13, 2009 Svrati ponekad, 349 postova Lokacija: Lazarevac/Beograd Prijavi odgovor kao problematičan rekao sam shta sam imao o kinezima i tomosima.. sad da dodam o matorim japancima.. posle tomosa sam preshao na yamahu RD80 '82 godishte.. preshao sam sa njom 3-4 hiljade km.. kad sednesh na dvotaktni motor star preko 20 god prvo razmishljash da li ce da ti rikne meshach star isto toliko i da ti zvekne mashina.. taj motor je bio odlichan kad je bio nov ali poshto je akan godinama,verovatno radjen vishe puta, pocheo je da zajebava,da curi... posebno me nerviralo curenje na semeringu osovine od poluge menjacha..dva puta sam menjao semering i ostanovio sam da osovina ima lufta tako da je bilo reshenje da se mashina otvori na pola i promene lezajevi a mozda i sama oosovina..tako da sam reshio da se oslobodim bede.. znachi da japanski motor male kubikaze polovan,a dobar skoro da ne mozesh da nadjesh..pogotovo shto su nekad u vecini bile dvotaktne mashine,koju i kad kupish novu ako predje 20 000 km treba da poljubish.. nekad sam to voleo i nije mi bilo teshko da stalno neshto popravljam ali sad sam mator i nemam vishe zivaca.. sad vozim chetvorotaktnu hondu staru 21 god koja je preshla preo 72 000 km.. da se vratim na kineze,mislim da nisu toliko jeftini delovi za njih koliko bi trebali da budu,uvoznici udaraju po ushima.. i sad moje lichno mishljenje,kawasaki je najgori motor od svih japanaca i ne volim ochima da ga vidim..u njega se kunu oni koji na svake dve godine kupuju nov motor pa im se ne kvari mnogo a i u garanciji je.. toliko od mene.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Head 27 Napisano Mart 13, 2009 Svrati ponekad, 306 postova Prijavi odgovor kao problematičan @IvanX: E, to je pravo poredjenje...nek' kazu kol'ko to kosta, pa da vidimo sta se za te pare moze uzeti. @Glava: Kao prvo, ja ti uopste ne verujem da vozis Harley-a, jer onaj ko vozi Harley-a ne bi nikada pogledao bilo kog kineza...to je prosto nemoguca kombinacija...ahaha... :D ...pa kakav je osecaj sa Harely-ja sesti na kineza...hahah..niko to ne bi sebi dozvolio...i sigurno da ko ima para da kupi Harley ce ako mu treba neki skuteric/prevoz imati da izdvoji za normalan motor, a ne kineza. Pitao sam te za opremu zato sto neko ko ima za harlija nece voziti u vojnickim cizmama i kineskoj jakni...to je bilo da ukazem na to da motor nije tvoj, i verovatno ga nisi ti ni vozio, vec te neko provozao. Kad polozis i ti ces voziti HD Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...