Jump to content

Moto Zajednica

Honda VFR, regler

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 100 postova
  • Motocikl: Honda vfr 750 fl i Baotian BT49QT12 Rocky

Ja sam ponosni vlasnik honde vfr 750 iz 90 godine i imam jedan problem vezan za ovu temu... kada upalim motor i ostavim ga na leru, instrumentom izmerim 14,4 v...cim dam gas voltaza se smanjuje na 13,6-13,7v..dali je to regler riknuo...hvala unapred

:takoje::neznam:

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 285 postova
  • Motocikl: U potrazi

Evo i mog pokušaja produžavanja životnog veka regleru na rc36. Pošto je u pitanju stariji tip reglera bez kulera stavio sam mu kuler od pentiuma keca koji inačen nije ni imao fan,tako da u tom smislu bi trebao da služi svrsi. Izdubio sam gumu kojom je zaliven regler otprilike 3mm duboko,izbrusio kuler da lepo naleže na bočne ivice i zavezao ga sa žicom. Dodirna površina nije preterano velika,ali toplota bi trebalo da se prenese kroz metal postepeno. Pustio sam motor da radi neko vreme i kuler se zagrejao solidno...

Mada,na ozbiljniji put neću ići bez rezervnog :moto3:

Pozdrav!

post-19254-0-15824200-1365964750_thumb.jpg

post-19254-0-89978800-1365964822_thumb.jpg

• Svrati ponekad, 483 postova
  • Motocikl: HONDA CB 750 boul d"or, free-style

Ja sam ponosni vlasnik honde vfr 750 iz 90 godine i imam jedan problem vezan za ovu temu... kada upalim motor i ostavim ga na leru, instrumentom izmerim 14,4 v...cim dam gas voltaza se smanjuje na 13,6-13,7v..dali je to regler riknuo...hvala unapred

:takoje::neznam:

malo je visa struja punjenja na leru, no nista zabrinjavajuce! 13.6-14,2 V je idealno sa potrosacima i bez njih. Sto se grejanja tice normalno je da regler bude dobro vruc, ali sto hladnije bolje je, veliko grejanje reglera moze da izazove los kontakt + zice(crvena). Meni se istopio regler zbog varnicenja na tom kontaktu, cesto treba to prekontrolisati. Pozz

• Drug član, 1604 postova
  • Motocikl: SUZUKATI SV650N

a jel ima smetnje staviti bilo koji drugi dregler sa pet žica? konkretno za model VFR 98god. danas povezah drugaru na 98-o, regler sa modela 2002, kad ono prc, puni skoro 19V. kupio polovan, kao "dobar", a baterija za minut smrdi na amonijak. onako laički izgleda da nema smetnji staviti bilo koji drugi trofazni. šta kaže iskustvo? može li to kako sam zamisio?

• Svakom po zasluzi, 12420 postova
  • Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake

Naravno da si u pravu samo pazi na snagu reglera, mora imati minimum 270W, pa zato otpadaju "Kinezi" :)

• Drug član, 1604 postova
  • Motocikl: SUZUKATI SV650N

Naravno da si u pravu samo pazi na snagu reglera, mora imati minimum 270W, pa zato otpadaju "Kinezi" :)

to je pravi odgovor! :takoje:, a mi se baš nameračili na nekog kineza, a jel to važi i za tajwance i korejance?

• U prolazu, 1 post
  • Motocikl: honda vfr 750f

pozdrav drugari,skoro sam kupio hondu vfr rc 24,i primetio sam da regler prepunja,napon ide do 17-18 volti,neko je ugradio voltmetar na motor,verovatno jer je i ranije sa tim imao problema pa da bi to kontrolisao....

video sam da svi hvale reglere majstora Joske,pa me zanima da li su stvarno tako dobri,i da li bi neko mogao da mi ostavi ovde njegov broj telefona,da bih ga kontaktirao...

pozdrav

• Hronični Motociklopata, 7325 postova
  • Motocikl: Freza 600ccm Blue Thunder

pozdrav drugari,skoro sam kupio hondu vfr rc 24,i primetio sam da regler prepunja,napon ide do 17-18 volti,neko je ugradio voltmetar na motor,verovatno jer je i ranije sa tim imao problema pa da bi to kontrolisao....

video sam da svi hvale reglere majstora Joske,pa me zanima da li su stvarno tako dobri,i da li bi neko mogao da mi ostavi ovde njegov broj telefona,da bih ga kontaktirao...

pozdrav

Joskini regleri su prva liga, ugradjivao sam ih na 2 bivsa motora, i ovaj sadasnji i svi rade perfektno

• Podržavam 1

• Svrati ponekad, 227 postova

Jedna od bolnih, slabih tačaka VFR-a je regler. Koliko sam uspeo da pohvatam iskustva sa raznih strana, ima veoma ograničen životni vek, grubo aproksimiran na 40-50.000 km. Neki relativno kratak vek pripisuju visokim temperaturama (60-65 stepeni) koje produkuje tokom rada, i pritom mu na hladnjak kaleme ventilatore od PC procesora da ga lade, drugi opet smatraju da traje koliko traje i da drugačije ne može...

Kako bi se završio scenario u kom regler odapne tokom dugačkog putovanja? Šta su posledice toga (ubistvo akumulatora, potrošača...???, motor staje ???), da li je moguće bez stalnog merenja napona uočiti neki simptom otkazivanja, i još bitnije- da li je motor potpuno onesposobljen u takvoj situaciji? Nosim se mišlju da nabavim i na motoru nosim beckup regler.

Imate li iskustva sa sličnim malerima, koja su prava i potencijalna rešenja, da li je smisleno kalemiti ventilator na regler, ili kako mu na drugi način obezbediti večni život? Dobro... ovo poslednje sam preterao.

Kontrolu napona bez stalnog merenja mozes da uocis po zmigavcima, ako ti se akumulator prazni zmigavci su sporiji, a ako prepunjava onda rade brze, takodje ako regler prepunjava pocinju da crkavaju slabije sijalice, kao one u satu za ler ili one za pozadinsko osvetljenje sata. u Slucaju da ti regler prepunjava, a ti se nadjes negde na nekoj turi, stanes na pumpu i kupis flasu destilovane vode i samo dopunjavaj, i ici ce, a u slucaju da ne puni, gasis svetla, gledas kako da parkiras motor pre nego ga ugasis (tako da uvek mozes na gurku da ga upalis) i pazis da ti negde ne upali ventilator hladnjaka i u takvom stanju mozes prilicno dosta da predjes.

U jednom putopisu tu negde na forumu ja sam isao sa drugarom kom je na TDM 900 odmah na izlazu iz Srbistana crkao alternator, tj. namotaji i motor skoro da nije punio, ali je ipak sa takvom masinom napravio 5500 km, kroz Rumuniju, Bugarsku, Grcku, Makedoniju i Srbiju. Bilo je tu malo i guranja, ali je ipak izdrzao 11 dana.

• Svrati ponekad, 200 postova
  • Motocikl: vfr750f rc24,rc-36

Pozdrav1zdravo.gif.Ovako sam ja resio hladjenje reglera rc-36.Regler je vec sa rebrima,i sad sam mu dodao 8cm kuler od pc-a.Isto ovakvo resenje sam imam na rc-24,i radi perfektno vec 4 godine.Stim da sam na rc-24,regler koji je fabricki ispod sedista,prebacio na ram ispod zadnje leve repne plastike.Sad dobija hladjenje od zadnjeg tocka+kuler..Razmisljam da tako napravim i na rc-36.1zvizduk.gif

post-27589-0-67240900-1409302033_thumb.jpg

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja