sszgo 10 Napisano Mart 13, 2009 Drug član, 1137 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan i naravno, zene za volanom - te te ne fermaju 2 posto ... od njih isto bezim ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
arnyman 1729 Napisano Mart 13, 2009 Drug član, 2753 postova Lokacija: MNE-SRB-BIH-CRO (trenutno Herceg Novi)) Motocikl: GPZ 500 Street Twin Prijavi odgovor kao problematičan To sam i ja izvalio, da od R-ova uglavnom beze mada ima svakakvih, ali na skuteru najvise pizdim kad vozim u koloni od 50 auta (bukvalno) jer nemogu da se provlacim zbog gustog saobracaja i iz suprotnog smera, a lik iza mene mi se zavlaci pod sediste, kao da ce brze stici, nije mi jasno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ferty_ 571 Napisano April 4, 2009 Drug član, 1063 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan takodje, ostajem u sredini trake kada skrecem, tj blokiram bilo kakav pokusaj obilazenja... Tako i treba. Volim kad bajker ima samopostovanja i odredjenu dozu ponosa. Da budemo svi jednaki u saobracaju. Bravo, sszgo! Nego, kako zakon kaze kada je u pitanju voznja motorciklom ili mopedom. Kada vozimo normalno desnom stranom otvorenom cestom. Da li motor ima pravo da se vozi sredinom svoje trake, ili mora da vozi od ivice.. recimo sad lupam, pola metra max. Jer primetio sam sto se vise sklanjas prema desnoj ivici, vozaci automobila su bezobrazniji i izguruju bajkere sve do ivice. Mnogo su bahati vozaci automobila. Ajde neka mi neko odgovori. Naravno vozim gde stignem u jednoj traci (ako nemam zelju ili potrebu da je menjam tj. preticem). IZBEGAVAM desnu stranu trake!!!!!! Ili po sredini ili malko lelujam prema levoj jer oni iza znaju ko su bajkeri i moraju da budu svesni da i mi kao i oni povremeno iznenada imamo potrebu da krenemo levo ili desno. Ako si uz desnu ivicu i naidjes na zguzvan asfalt ili rupu (standardno je puno kamencica i slicnog sra*a) onda neces moci da izbegnes jer ti je uvek neko blizu sa leve strane. Ovako pravis sebi mesto i vide da si "neodlucan" (aktivan) da postojis! Ocekuju tvoj potez..hoces li levo ili desno I naravno, cim vide da mi je slobodno pola trake obavezno preticu tom MOJOM polovinom. E zato pratim i blokiram bilo koji pristup mojoj traci. Ako hoce da pretice ili ce da ceka da ja odem ili da se oslobodi mesto ispred u njegovoj traci. I ne razumem to PO PRAVILU da se koristi desna strana trake. Da li je iko ikada nekome napisao kaznu za to? Gde je dokaz za takav prekrsaj? Cak i da se desi moje je pravo da vozim i levom stranom jer sam UPRAVO krenuo u preticanje, obilazio sam "rupu" na putu i slicno. Zakon i TO pravilo su mnogo glupi i nelogicni. Kao da su ga pravili maloumnici. Sto se tice zaustavljanja, gledam da to bude na lepom odstojanju i uz ivicu automobila ispred. STALNO gledam iza upravo zbog seljaka koji se nabijaju tj. kasno koce pa ako me dune makar da me ne samelje vec samo obori i slicno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marisav 7 Napisano April 4, 2009 Svrati ponekad, 184 postova Lokacija: atar Stare Pazove Prijavi odgovor kao problematičan I ne razumem to PO PRAVILU da se koristi desna strana trake. Da li je iko ikada nekome napisao kaznu za to? Gde je dokaz za takav prekrsaj? Cak i da se desi moje je pravo da vozim i levom stranom jer sam UPRAVO krenuo u preticanje, obilazio sam "rupu" na putu i slicno. Zakon i TO pravilo su mnogo glupi i nelogicni. Kao da su ga pravili maloumnici.Slazem se! Hteo bih da se malo vise kaze na to gore napisano, da se malo elaborira na tu temu. Zaista je previse rupa, kamencica i ulegnuca tik uz tu desnu ivicu. Ne znam da li sam napisao, ali cim se vise sklanjam sto vise udesno, vozaci iza mene me vise "guraju" i potiskuju u desno, i sigurno misle: "ej vidi ovog seljaka sto se stisnuo". I sami znate koje su opasnosti voziti po nasim nekvalitetnim cestama, gaziti kamencice i rupe, i koje sve opasnosti sve to donosi. Kad vozim normalno svojom stranom i vidim da iz suprotnog smera idu automobili, sleperi,...a iza mene je vozac prilepio se i koji hoce da me pretekne koji bi hteo da se provuce izmedju mene i srednje bele linije, ja mu lepo dam, upozorim ga levim migavcem da to ne cini jer moze da ugrozi moju bezbednost. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GhostMile 4614 Napisano April 5, 2009 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ja dam migavac i pocnem da se prestrojavam pre usporavanja, uglavnom palim migavac 50m pre skretanja, tako da onemogucim pametne da pokusaju da me obidju, bez da potpuno napuste svoju traku. Problem jedino nastaje ako sam u koloni, bilo autom ili motorom, ocu da skrenem i treci ili cetvrti iza mene odluci da obidje cjelu kolonu i umalo me pokupi. Aaa ti si taj ;D Ja kad obilazim kolonu, najvise me brinu ti skretaci par auta ispred. Od njih ne mogu da raspalim po gasu ;D Eh sad, kolona se ne smije obilaziti, ali se isto tako ne smije skretati dok te neko pretice. Dodje kao ono "sta je starije, kokoska ili jaje"? Zato brate otvoris 6 ociju, pa polako. I "jaja" i "kokosaka" ima vise nego dovoljno, stvar je u anticipaciji i izbjegavanju rizika. Kad dobro utvrdis da mozes skrenuti, skreni zhivo, dok nesto ne naidje ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ojsfajl 393 Napisano April 5, 2009 U prolazu, 60 postova Motocikl: klr Prijavi odgovor kao problematičan u tom slucaju je jace pravilo da nesmes preticati kolonu. Znaci, kao vozac motora, usporavas i das znak za skretanje, i kad ovaj iza tebe zna da ces da skrenes onda i on staje. A preticanjem kolone automatski pravis prekrsaj. Mada, sta mi vredi ako sam u pravu, kad se u sukobu auta i motora zna ko je jaci. Inace, jedno pravilo koje cesto upraznjavam kada sam na motoru. Ili prvi ili zadnji, nema izmedju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GhostMile 4614 Napisano April 5, 2009 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan u tom slucaju je jace pravilo da nesmes preticati kolonu. Znaci, kao vozac motora, usporavas i das znak za skretanje, i kad ovaj iza tebe zna da ces da skrenes onda i on staje. A preticanjem kolone automatski pravis prekrsaj. Mada, sta mi vredi ako sam u pravu, kad se u sukobu auta i motora zna ko je jaci. Inace, jedno pravilo koje cesto upraznjavam kada sam na motoru. Ili prvi ili zadnji, nema izmedju. Bolje prvi, nego zadnji. A ako ne mozes biti prvi, budi negdje ta trane, po mogucnosti pri sredini, da mozes shmugnuti izmedju u nedajboze situacijama. Opasni su ovi sto se zablenu, pa se zabiju otpozadi u kolonu / zastoj. Jos ako je neka vrh riba tu negdje, nahebo si ;D Nikad ne cekaj na repu, ako ne moras, a kad moras, otvori 6 retrovizora. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zmajcek 1 Napisano April 5, 2009 Svrati ponekad, 231 postova Lokacija: Sremski Karlovci Prijavi odgovor kao problematičan Ne pravim razliku izmedju voznje motoroa i kola. Isto vozim i uglavnom nemam nikakvih problema. Samim tim sto se tice zmigavaca nikad nisam imao problema, jer ih dam min. 50m pre skretanja i nikad mi se nije desilo da neko krene da me obilazi u skretanju. Desi se da me neko presece, ili da pocne da ulazi u mene iz druge trake, a da prethodno nije dao zmigavac, kako bi mogao na vreme da predvidim, ali su to retki slucajevi. Iznerviram se u trenutku, pa skontam da to nije vredno mog nerviranja i nastavim dalje. ;D Budala uvek ima i bice. Mozda gresim, ali cini mi se da ima jako puno neke sujete ok otoga ko sta vozi. Dok sam vozio Jawu nije mi se desavalo da mi se neko lepi u 'dupe' i da svo vreme pokusava da me prestigne. Pri ovom mislim na vozace silnih kola koja su uglavnom stara od 15-20 godina, bila ona jugic, golf ili bilo sta tome slicno a i sam verovatno zna da za tako nema sanse. On ne zna, ali JA znam da vozim samo sa mrvom gasa i da on nema nikakve sanse sto se preticanja tice. Purnjaju kola na sve strane, raspadaju se a oni im i dalje vade dusu samo da bi me obisli. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GhostMile 4614 Napisano April 5, 2009 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan ... Budala uvek ima i bice. Sto yes yes! Mozda gresim, ali cini mi se da ima jako puno neke sujete ok otoga ko sta vozi. Dok sam vozio Jawu nije mi se desavalo da mi se neko lepi u 'dupe' i da svo vreme pokusava da me prestigne. Pri ovom mislim na vozace silnih kola koja su uglavnom stara od 15-20 godina, bila ona jugic, golf ili bilo sta tome slicno a i sam verovatno zna da za tako nema sanse. On ne zna, ali JA znam da vozim samo sa mrvom gasa i da on nema nikakve sanse sto se preticanja tice. Purnjaju kola na sve strane, raspadaju se a oni im i dalje vade dusu samo da bi me obisli. Hoce da te malo vide sa strane i ispred. To su ustvari ljubitelji motora ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...