Purec92 19 Napisano April 27, 2009 Svrati ponekad, 242 postova Lokacija: Čačak Motocikl: Suzuki GSX-R 750 1995, Cagiva Mito 125 1992-na prodaju Prijavi odgovor kao problematičan Malo je bez veze ako ce se to starosno ogranicenje odnositi samo na kubikazu motora. Hipoteticki gledano - neko ko ima 18 ne sme da vozi motor koji ima preko 125 ccm, ali ce moci da vozi npr. Audi R8? Hehehe, ko ce da vozi R8 po ovakvim putevima, ovde ni Ladu Nivu ne moš' da vozis kako treba od rupa ;D ;D ;D Pusti matore nek' pričaju, pitaj Boga šta su oni radili u našim godinama.. Tad kacige niko nije ni nosio, vozile se ćelave gume.. Ko je do sad položio A, ima full dozvolu, godine su nebitne. Calove price sam slusao, po snegu motorima na zimovanje, zato sad cim se promeni vreme kuka kako ga bole kolena ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
misa-pei 7274 Napisano April 27, 2009 Drug član, 3087 postova Lokacija: Beograd, Tresnja Motocikl: CBR 1000F - Bedevija Prijavi odgovor kao problematičan E, Milose, tacno je tako bilo. Zato, danas mora zena da me dize iz kreveta, nema zgloba koji me ne boli, secam se mnogih prijatelja kojih vise nema. Da, cudo je kako isto mislimo sa 15- 25 godina /neki i duze ;)/, svi smo neunistivi, najbolji smo, najpametniji, najspretniji. A samo se desi trenutak kad sve postane crno i neko jede zito za pokoj duse onog najjaceg, najpametnijeg, najspretnijeg. Nebitne su godine. Samo vas molim, nikada ne potcenjujte brzinu i snagu motora, ne budite previse samouvereni, cuvajte sebe jer vas niko nece sacuvati sem vas samih. Iskujte svoje vozacko umece, ono se ne stice preko noci i na dva kruga na ortakovom motoru, stice se godinama i nikada se do kraja ne savlada. Tada cete moci vi nekome da pricate kako vozite motore 20, 30 godina, a ne da vas pominju po onom "kako je bio lud, stava tip, ali desilo se...". Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
murke 0 Napisano April 27, 2009 U prolazu, 20 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan 4) 18 година за категорију: А2, 9) 24 године за категорију А, осим за лица која возачку дозволу за категорију А2 поседују најмање 2 године. Kao sto pise... sa 18 god mozes da dobijes A2 i ako je posedujes najmanje 2god mozes dobiti A sto ce da znaci da mozes dobiti istu sa 20god, ali sa najmanje dve godine iskustva. A sto se snage tice... sta da ti kazem... nedavno sam sa drustvom bio na Srebrnom Jezeru sa nama je bio decko sa skuterom ( beverli 250) sasvim nas je lepo pratio, sta vise u nekim trenucima je isao i brze nego sto sam ocekivao (120).... sto smatram da je sasvim dovoljno (mozda i prebrzo) za pristojnu voznju... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Purec92 19 Napisano April 27, 2009 Svrati ponekad, 242 postova Lokacija: Čačak Motocikl: Suzuki GSX-R 750 1995, Cagiva Mito 125 1992-na prodaju Prijavi odgovor kao problematičan 4) 18 година за категорију: А2, 9) 24 године за категорију А, осим за лица која возачку дозволу за категорију А2 поседују најмање 2 године. Kao sto pise... sa 18 god mozes da dobijes A2 i ako je posedujes najmanje 2god mozes dobiti A sto ce da znaci da mozes dobiti istu sa 20god, ali sa najmanje dve godine iskustva. A kubikaza koja se moze voziti sa A2 kategorijom, to meni nije jasno :-\ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milosmtt 598 Napisano April 27, 2009 Zainteresovan, 857 postova Lokacija: BGD Motocikl: KTM 1190 ADV R ROTTWEILER Prijavi odgovor kao problematičan misa-pei - Sve ja to znam ali ipak ja najbolje vozim motor i bez punog gasa nigde ne prolazim jer sam looood. To je naravno bila šala ;D Znam ja sve što vi pričate, čuo sam to 100 puta i primio k znanju samo mi je žao što ovi ostali moji drugari kvazi mafijaši nisu jer oni stvarno misle da su najbolji, najjači, najluđi (devedesete brteeee) a zajedno skupa imaju 25kg. Kada sam počinjao sa motorima (ATX 50) nisam ni kacigu nosio al' sam ubrzo kupio i od tad je ne skidam sa glave, kako su dolazile jače mašine tako sam više opreme kupovao pa sad kad idem po devojku u školu, uđem u školsko dvorište, svi beže od mene i gledaju me uplašeno (crna oprema + crni vizir ;D). Malo smo offovali ali evo zaključka: polako sa gasom po gradu, ima puteva gde može da se divlja po krivinicama...Koncentracija 101% i prazan um = WIN Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milosmtt 598 Napisano April 27, 2009 Zainteresovan, 857 postova Lokacija: BGD Motocikl: KTM 1190 ADV R ROTTWEILER Prijavi odgovor kao problematičan 4) 18 година за категорију: А2, 9) 24 године за категорију А, осим за лица која возачку дозволу за категорију А2 поседују најмање 2 године. Kao sto pise... sa 18 god mozes da dobijes A2 i ako je posedujes najmanje 2god mozes dobiti A sto ce da znaci da mozes dobiti istu sa 20god, ali sa najmanje dve godine iskustva. A kubikaza koja se moze voziti sa A2 kategorijom, to meni nije jasno :-\ Brale jesi položio A? Ako jesi, nemaš šta da brineš imaćeš full dozvolu bez ograničenja... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Purec92 19 Napisano April 27, 2009 Svrati ponekad, 242 postova Lokacija: Čačak Motocikl: Suzuki GSX-R 750 1995, Cagiva Mito 125 1992-na prodaju Prijavi odgovor kao problematičan Brale jesi položio A? Ako jesi, nemaš šta da brineš imaćeš full dozvolu bez ograničenja... Druze jesam ja polozio A ali imam ogranicenje na 125 ccm do 09. juna 2010, u prevodu tad punim 18 god. Ako dodje na snagu ovaj novi zakon koju kubikazu cu moci da vozim od dana kad napunim 18 godina Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milosmtt 598 Napisano April 27, 2009 Zainteresovan, 857 postova Lokacija: BGD Motocikl: KTM 1190 ADV R ROTTWEILER Prijavi odgovor kao problematičan Brale jesi položio A? Ako jesi, nemaš šta da brineš imaćeš full dozvolu bez ograničenja... Druze jesam ja polozio A ali imam ogranicenje na 125 ccm do 09. juna 2010, u prevodu tad punim 18 god. Ako dodje na snagu ovaj novi zakon koju kubikazu cu moci da vozim od dana kad napunim 18 godina Koliko ja (ne) znam, samim tim što si položio po starom zakonu ti dobijaš punu A kat. na tvoj 18ti rođendan (hoće biti neka žurka ;D) i u tvom slučaju se ne primenjuju pravila novog zakona. Do tvog 18tog rođendana ograničen si na 125ccm (malo sutra). Eto toliko Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Purec92 19 Napisano April 27, 2009 Svrati ponekad, 242 postova Lokacija: Čačak Motocikl: Suzuki GSX-R 750 1995, Cagiva Mito 125 1992-na prodaju Prijavi odgovor kao problematičan Brale jesi položio A? Ako jesi, nemaš šta da brineš imaćeš full dozvolu bez ograničenja... Druze jesam ja polozio A ali imam ogranicenje na 125 ccm do 09. juna 2010, u prevodu tad punim 18 god. Ako dodje na snagu ovaj novi zakon koju kubikazu cu moci da vozim od dana kad napunim 18 godina Koliko ja (ne) znam, samim tim što si položio po starom zakonu ti dobijaš punu A kat. na tvoj 18ti rođendan (hoće biti neka žurka ;D) i u tvom slučaju se ne primenjuju pravila novog zakona. Do tvog 18tog rođendana ograničen si na 125ccm (malo sutra). Eto toliko Hahaha, jesi me nasmejao :D Bice nesto u okviru porodice i neko bolje drustvo, da steknem para za neko jace motorce, a cala cu da penzionisem Hondom Cm i svi zadovoljni. ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ZeljaYZF 180 Napisano Maj 12, 2009 Zainteresovan, 984 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1250GSA Prijavi odgovor kao problematičan Bas tako e, ma realno uzmes nesto 250kuba, na to ne ide ovaj novi porez.Sto se tice brzine , mozes ti da uzmes apriliu rs250 pa da ides 270km/h a mozes naravno sto i ocekujem od tebe nekog kruzera neku opustenciju, koji moze i da potegne malo kada ti zatreba ali u sustini, gde ces da vozis brze od 120kmh, jedino u obilazenju i tako kad te drmne ponekad, ali ovi nasi putevi nisu ni za toliko...Vidis kako je to cika Somi Banditos na vreme sredio i sada kulira, znam da ne divlja i ako ima zver medju nogama ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kineziolog 5 Napisano Maj 13, 2009 Zainteresovan, 730 postova Lokacija: Kotor Varos (Republika Srpska) - Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Samo znate kukati... Kod nas sa 16 polazes za A1, mene polaganje izaslo 750km (cirka 375eura). A sa 18 ne dobijam A nego moram jopet polagati za A :-\ na motoru koji je za 2 ks jaci od ovog sto sam polagao za A1. I to se naravno placa. Sta ih briga, ubise ljudi paru... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ZeljaYZF 180 Napisano Maj 13, 2009 Zainteresovan, 984 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1250GSA Prijavi odgovor kao problematičan Au ne verujem :o , isto vole narod kao i kod nas Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milosmtt 598 Napisano Maj 13, 2009 Zainteresovan, 857 postova Lokacija: BGD Motocikl: KTM 1190 ADV R ROTTWEILER Prijavi odgovor kao problematičan Bas tako e, ma realno uzmes nesto 250kuba, na to ne ide ovaj novi porez.Sto se tice brzine , mozes ti da uzmes apriliu rs250 pa da ides 270km/h a mozes naravno sto i ocekujem od tebe nekog kruzera neku opustenciju, koji moze i da potegne malo kada ti zatreba ali u sustini, gde ces da vozis brze od 120kmh, jedino u obilazenju i tako kad te drmne ponekad, ali ovi nasi putevi nisu ni za toliko...Vidis kako je to cika Somi Banditos na vreme sredio i sada kulira, znam da ne divlja i ako ima zver medju nogama ;D Ne divljam ja.. Po gradu.. šalim se, ne volim ja mnogo brzo da vozim, maksimalno sam ga vozio 160km/h čisto da vidim kako je.. i to na potpuno praznom putu xexe Al' kad me uhvati onda su krivine na tapeti, potezanje me ne tangira.. Vožnja motora je skup hobi. Jako skup. A onaj koji ne želi da se žrtvuje za ovako nešto možda i ne treba da vozi motor. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
riderlady 2 Napisano Maj 14, 2009 U prolazu, 34 postova Lokacija: Čačak Prijavi odgovor kao problematičan Samo znate kukati... Kod nas sa 16 polazes za A1, mene polaganje izaslo 750km (cirka 375eura). A sa 18 ne dobijam A nego moram jopet polagati za A :-\ na motoru koji je za 2 ks jaci od ovog sto sam polagao za A1. I to se naravno placa. Sta ih briga, ubise ljudi paru... Da znaš da si u pravu UBIŠE LJUDI PARE NA GLUPOST. Zamisli onaj ko ima sve kategorije a nema za A polaže ponovo propise pa to je smešno čisto uzimanje para. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ivicat13 48 Napisano Maj 18, 2009 Zainteresovan, 712 postova Lokacija: Bliski istok Motocikl: cbr900rr Prijavi odgovor kao problematičan Preuzeto sa ES-a Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
castor 384 Napisano Maj 18, 2009 Drug član, 1163 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki Z750 nigga rabbit edition Prijavi odgovor kao problematičan Ne radi im rotacija... EPS im isjekao kablove, jer godinama ne plaćaju struju... ;D ;D ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Funduk 29 Napisano Jun 19, 2009 Svrati ponekad, 237 postova Lokacija: Novi beograd Motocikl: nista do daljneg. . . Prijavi odgovor kao problematičan najbitnije je da cu ja sa novim zakonom moci da registrujem normalno svoj ATV ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zverko 0 Napisano Jun 24, 2009 U prolazu, 94 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Ja se izvinjavam unapred, zaista nisam imao vremena da citam celu temu, pa mi treba samo kratak odgovor na pitanje: " da li ce novim zakonom biti omoguceno da se legalno vozi izmedju kola i da kola treba da se sklanjaju kada vide motoriste kao u normalnim i kulturnim zemljama kao sto je italija ili svajcarska" ? Hvala unapred zzz Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Skyrunner 5114 Napisano Jun 25, 2009 Drug član, 1899 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Ne Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
crni16 1 Napisano Jul 15, 2009 Svrati ponekad, 367 postova Lokacija: Šabac - Novi Sad Motocikl: Yamaha YZF 600 r Thundercat Prijavi odgovor kao problematičan Ja se izvinjavam unapred, zaista nisam imao vremena da citam celu temu, pa mi treba samo kratak odgovor na pitanje: " da li ce novim zakonom biti omoguceno da se legalno vozi izmedju kola i da kola treba da se sklanjaju kada vide motoriste kao u normalnim i kulturnim zemljama kao sto je italija ili svajcarska" ? Hvala unapred zzz Ne, to ce biti nasilnicka voznja i nosice ne znam ni sam koliko kaznenih poena. Dobar nam zakon,nema sta. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ćili 674 Napisano Jul 15, 2009 Drug član, 935 postova Lokacija: Beograd - Mirijevo Motocikl: Kawasaki ZZR600 Prijavi odgovor kao problematičan Ne, ali se svi nadamo da ce precutno biti tolerisano od strane nadleznih. A sto se tice kola i sklanjanja, to sigurno ne, sta god zakon rekao. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tomerc 1240 Napisano Jul 15, 2009 Drug član, 1260 postova Lokacija: Chicago Prijavi odgovor kao problematičan Ne, ali se svi nadamo da ce precutno biti tolerisano od strane nadleznih. A sto se tice kola i sklanjanja, to sigurno ne, sta god zakon rekao. Pablo je postavio to pitanje policajcu u emisiji OKO na RTS-u i policajac Rebicu i on je rekao da to nije nasilnicka voznja tako da se pozovite na Rebica ako vas zaustave Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ćili 674 Napisano Jul 15, 2009 Drug član, 935 postova Lokacija: Beograd - Mirijevo Motocikl: Kawasaki ZZR600 Prijavi odgovor kao problematičan Ne, ali se svi nadamo da ce precutno biti tolerisano od strane nadleznih. A sto se tice kola i sklanjanja, to sigurno ne, sta god zakon rekao. Pablo je postavio to pitanje policajcu u emisiji OKO na RTS-u i policajac Rebicu i on je rekao da to nije nasilnicka voznja tako da se pozovite na Rebica ako vas zaustave Upravo sam se toga i setio kad sam pisao post. Rebic je onako u fazonu "ajte molim vas, pa znamo svi sta je nasilnicka voznja", tako da se iskreno nadam da ce tumacenje ovog nadasve nesavrsenog i nepotpunog zakona, biti na nasoj strani. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
highflyer 0 Napisano Jul 16, 2009 U prolazu, 93 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ja se izvinjavam unapred, zaista nisam imao vremena da citam celu temu, pa mi treba samo kratak odgovor na pitanje: " da li ce novim zakonom biti omoguceno da se legalno vozi izmedju kola i da kola treba da se sklanjaju kada vide motoriste kao u normalnim i kulturnim zemljama kao sto je italija ili svajcarska" ? Hvala unapred zzz Ne, to ce biti nasilnicka voznja i nosice ne znam ni sam koliko kaznenih poena. Dobar nam zakon,nema sta. Provlačenje između zaustavljenih automobila nije nasilnička vožnja. Iz Zakona: 4. Nasilnička vožnja član 41. Nasilnička vožnja je postupanje vozača koje je u gruboj suprotnosti sa pravilima saobraćaja, odnosno, prilikom koje vozač ne pokazuje obzir prema bezbednosti ostalih učesnika u saobraćaju. Pod nasilničkom vožnjom smatra se i: 1) kada voza dva ili više puta prođe svetlosni saobraćajni znak kada mu je tim znakom zabranjen prolaz, ako između dva uzastopna prolaska nije prošlo više od 10 minuta, 2) kada vozač izvrši preticanje kolone vozila pri čemu svojim vozilom prelazi ili se kreće po neisprekidanoj uzdužnoj liniji koja razdvaja kolovozne trake po smerovima kretanja. Provlačenje između zaustavljenih vozila se ne spominje u delu o nasilničkoj vožnji, ali je verovatno suprotno nekim drugim članovima zakona. Zakon je kristalno jasan - preticanje kolone preko pune linije je nasilnička vožnja, bez obzira šta neki tamo Rebić kaže o tome. Još ako se to preticanje radi u tunelu (npr. Terazijskom), biće super ako za to ne bude odmah išla robija... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guest farbach Napisano Jul 16, 2009 Prijavi odgovor kao problematičan 1) kada voza dva ili više puta prođe svetlosni saobraćajni znak kada mu je tim znakom zabranjen prolaz, ako između dva uzastopna prolaska nije prošlo više od 10 minuta, Da li moze neko da mi prevede na Srpski ovo. Mogu da prodjem na crveno jednom pa da cekam 10 min za ponovo? Kao na Rapidshare. A pandur stoji sa stopericom i meri. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...