bobangsxr 1384 Napisano Mart 3, 2009 Drug član, 1140 postova Lokacija: cuprija- basel Motocikl: Aprilia SL 1000 Falco - Honda XL 1000 Varadero - Yamaha XVS 1300 Midnight Star-Yamaha Xcity 250-Yamaha Xmax 125 Prijavi odgovor kao problematičan Napravio sam viljusku za motor, e sad bi je prvo cinkovao pa tek da je ofarbam, nebi hteo da se negde skine farba pa da odma korodira Konkretno sta me interesuje je to: dali uopste moze cink da se farba i dali direktno na cink ide farba,ili mora neka podloga Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djole 11 Napisano Mart 3, 2009 Svrati ponekad, 198 postova Lokacija: Nis Prijavi odgovor kao problematičan Ima onaj Wash primer,on je za bakar,aluminijum,i pocinkovane povrsine.Ne znam kako bi bilo kad bi se ofarbalo direktno. A sto je ne plastificiras? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bobangsxr 1384 Napisano Mart 3, 2009 Drug član, 1140 postova Lokacija: cuprija- basel Motocikl: Aprilia SL 1000 Falco - Honda XL 1000 Varadero - Yamaha XVS 1300 Midnight Star-Yamaha Xcity 250-Yamaha Xmax 125 Prijavi odgovor kao problematičan Ima onaj Wash primer,on je za bakar,aluminijum,i pocinkovane povrsine.Ne znam kako bi bilo kad bi se ofarbalo direktno. A sto je ne plastificiras? Zato sto u Cupriji niko ne plastificira, ima u Jagodini, pa bi morao da odnesem, pa minimum jos jednom da odem,to je oko 1000 din ,pa rad majstora sigurno jos toliko,a vidis da je SEKA stigla i kod nas Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pantah 41 Napisano Mart 3, 2009 Svrati ponekad, 204 postova Lokacija: Karaburac Prijavi odgovor kao problematičan Konkretno sta me interesuje je to: dali uopste moze cink da se farba i dali direktno na cink ide farba,ili mora neka podloga Koliko se ja sećam cink bi trebao da bude odlična podoga za boju. Svojevremeno su plazmeno cinkovanje baš preporučavali kao podlogu, zbog hemijskog sastava koji se voli sa bojom i zbog blago rapave površine pa bolje drži. Osim toga sećam se da su slovenci pravili odličnu temeljnu boju koja je usput bila i zaštitna - Cinkolit. čik pogodi na kojoj bazi. E sad, sve to beše sa starim bojama, sa ovim modernim na bazi vode moraćeš da pitaš nekog ozbiljnog farbara. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zmiya 3 Napisano Mart 3, 2009 Svrati ponekad, 349 postova Lokacija: Lazarevac/Beograd Prijavi odgovor kao problematičan za sve te obojene metale ide prajmer..raspitaj se u nekoj boljoj farbari.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6679 Napisano Mart 3, 2009 Enduraš, 6515 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Ima onaj Wash primer,on je za bakar,aluminijum,i pocinkovane povrsine.Ne znam kako bi bilo kad bi se ofarbalo direktno. A sto je ne plastificiras? Zato sto u Cupriji niko ne plastificira, ima u Jagodini, pa bi morao da odnesem, pa minimum jos jednom da odem,to je oko 1000 din ,pa rad majstora sigurno jos toliko,a vidis da je SEKA stigla i kod nas Plastificiranje u Jagodini kosta 1 evro/kg ili 1 evro/metar u zavisnosti od materijala koji se plastificira, tako da u svakom slucaju te nece skuplje kostati od farbanja. Dok kupis prajmer, farbu, smirglu... A mozes da stopiras kod moravskog mosta, pa ni put nece nista da te kosta ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...