glumac 0 Napisano Januar 20, 2011 U prolazu, 20 postova Prijavi odgovor kao problematičan @joska nisam siguran mislim da sam video na nekoj od shema pickup sa tocka.pa jel si ubacio i brzinomer ili ne,posto ja obrtaljku imam ali mi fali kilometar sat.ako nisi da li bi mogao da das neke skracene instrukcije oko programiranja,ako to uopste moze da se objasni skraceno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
joska 63 Napisano Januar 21, 2011 I=U/R, 2061 postova Lokacija: Temerin Motocikl: Transalp `97 Prijavi odgovor kao problematičan Pickup je bio u vezi obrtomera,a ne km sata.Gadget ne podrzava merenje brzine. Kratak kurs programiranja? Hm...Ja sam poceo pre 8 godina,a jos uvek mnogo toga ne znam Nije tako lako kako se cini. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bivolje3@gmail.com 127 Napisano Januar 21, 2011 Svrati ponekad, 396 postova Lokacija: BGD Motocikl: MZ 251 ETZ Plavi Golub i od skoro BMW R 65 Mali Bata Prijavi odgovor kao problematičan Ma, samo ti kuckaj Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sikiriki 148 Napisano Januar 21, 2011 glavatar, 172 postova Lokacija: burlingame, ca Motocikl: gs500 '02 Prijavi odgovor kao problematičan obrtomer je na zadnjem tocku i sluzi za odredjivanje brzine kapanja podmazivaca, jel tako? (onaj razmatran stranama unazad) a br obrtaja x obim tocka / vreme (iz sata koji vec postoji) = brzina a ko ce da unosi obim tocka svakome individualno, pa onaj ko ima programator, uzece kod i ubaciti tu malu konstantu pre no sto udahne zivot mozgu gadgeta i voila, ne samo da meri temp, obrtaje, vreme, vc i pametno strca ulje te uredjaj automatski upada u kategoriju "zelenih" proizvoda, vec je u stanju i da prikaze brzinu. samim time i rastojanje, sto otvara brdo novih mogucnosti... mala prepravka na jednom od senzora temperature tako da moze da se skopca na davac na hladnjaku vode/ulja (ukoliko vec ne moze) i mala prepravka kako bi se ubacilo neko mini interno napajanje i gadget je BOmbona od uredjaja. ako smem da primetim... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
glumac 0 Napisano Januar 21, 2011 U prolazu, 20 postova Prijavi odgovor kao problematičan nista hvala u svakom slucaju i predpostavljao sam da je komplikovano.skarabudzicu nesto drugo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
laband 162 Napisano Jun 28, 2011 Zainteresovan, 774 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1250GS ADV Prijavi odgovor kao problematičan pozdrav , znam li neko oznaku kutije , koju je Joška koristio za motogadget, pošto mi treba za neke druge stvari a daleko mi je Novi Sad da bih je video na licu mesta Hvala unapred Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
joska 63 Napisano Jun 28, 2011 I=U/R, 2061 postova Lokacija: Temerin Motocikl: Transalp `97 Prijavi odgovor kao problematičan Tih kutija vec jedno vreme nema u sprintu.A koja mu je bila sifra,stvarno ne znam Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
laband 162 Napisano Jun 28, 2011 Zainteresovan, 774 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1250GS ADV Prijavi odgovor kao problematičan jbg, a baš je bila dobra, hvala u svakom slučaju Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
laband 162 Napisano Jul 22, 2011 Zainteresovan, 774 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1250GS ADV Prijavi odgovor kao problematičan Evo još jednog gadget-a u novoj kutiji u koju sam smestio i driver za ventil Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
s_dakic 41 Napisano Octobar 30, 2011 Svrati ponekad, 140 postova Lokacija: Subotica Motocikl: Kawasaki KLE - 2004 Prijavi odgovor kao problematičan Da osvezim i pitam ima li ko na prodaju ovo? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6092 Napisano Octobar 31, 2011 Svakom po zasluzi, 12432 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Pitaj Jošku Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
AndrijaD 3 Napisano Octobar 31, 2011 Svrati ponekad, 192 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Sorrry mozda je vec bilo pitanje ali gde mogu da kupim el. ventil ili neku PUMPICU za podmazivac lanca. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
svestenik 193 Napisano Mart 6, 2012 Zbunjen, 888 postova Lokacija: Banjaluka, Republika Srpska Motocikl: XRV 650 RD03, KLE500 Prijavi odgovor kao problematičan Da osvjezim malo temu . Naime, sad preko zime je neka kineska plasticna kutija u kojoj mi je bio smjesten motogadget pukla na nezgodnom mjestu. Interesuje me koje su sad kutije 'u modi' za smjestaj motogadgeta, tj. sta ste zadnje koristili ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
laband 162 Napisano Mart 6, 2012 (promenjeno) Zainteresovan, 774 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1250GS ADV Prijavi odgovor kao problematičan ja koristim kutiju ABS 35B , ima u proelectronic-u, ali bela http://www.proelectronic.rs/PLASTICNA-KUTIJA-ABS-35BN-PLASTkut-29-9027.htm Promenio Mart 6, 2012 član laband 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
joska 63 Napisano Mart 7, 2012 I=U/R, 2061 postova Lokacija: Temerin Motocikl: Transalp `97 Prijavi odgovor kao problematičan Odavno nisam napravio ni jedan,pa ni ne znam kakvih sada kutija ima.Znam da zadnji put nisam mogao naci onu u koju je isao prvi gadget. Za V2 gadget na svu srecu postoji kutija,ali je taj jos u vrlo ranoj fazi razvoja. Za pocetak toliko da ce imati graficki lcd128x64 rezolucije,i gps prijemnik u sebi,izmedju ostalog. Kada bude gotovo,otvaram novu temu,pa dobijate shemu,hex,itd... Kada ce biti,-ne znam.Radim na drugom projektu vec jako dugo(po porudzbini,-dva programa,jedan je oko 12000 redova,drugi jos nije gotov ali je sada na oko 19000 redova instrukcija),i taj prvo moram zavrsiti,pa tek onda moze novi gadget. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gvozden 591 Napisano Mart 7, 2012 drrmrr, 761 postova Lokacija: Kikinda Motocikl: projekat rinfuz ;) Prijavi odgovor kao problematičan Koliko izadje jedan gadzet bez kutije? Mozda bi to moglo u neko alu kucishte ( cnc obradom) da izgleda kao posuda za ulje (kocnica, kvacilo).... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
joska 63 Napisano Mart 7, 2012 I=U/R, 2061 postova Lokacija: Temerin Motocikl: Transalp `97 Prijavi odgovor kao problematičan Treba otici u prodavnicu elektronike sa listom delova i videti sta koliko kosta.Cene znaju biti izuzetno sarene. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
svestenik 193 Napisano Mart 7, 2012 Zbunjen, 888 postova Lokacija: Banjaluka, Republika Srpska Motocikl: XRV 650 RD03, KLE500 Prijavi odgovor kao problematičan Odavno nisam napravio ni jedan,pa ni ne znam kakvih sada kutija ima.Znam da zadnji put nisam mogao naci onu u koju je isao prvi gadget. Za V2 gadget na svu srecu postoji kutija,ali je taj jos u vrlo ranoj fazi razvoja. Za pocetak toliko da ce imati graficki lcd128x64 rezolucije,i gps prijemnik u sebi,izmedju ostalog. Kada bude gotovo,otvaram novu temu,pa dobijate shemu,hex,itd... Kada ce biti,-ne znam.Radim na drugom projektu vec jako dugo(po porudzbini,-dva programa,jedan je oko 12000 redova,drugi jos nije gotov ali je sada na oko 19000 redova instrukcija),i taj prvo moram zavrsiti,pa tek onda moze novi gadget. Ovo mi se svidja . Jedva cekam da bude realizovan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Čeh 1009 Napisano Mart 9, 2012 Drug član, 1542 postova Lokacija: Beograd Motocikl: XLV 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Koliko izadje jedan gadzet bez kutije? Mozda bi to moglo u neko alu kucishte ( cnc obradom) da izgleda kao posuda za ulje (kocnica, kvacilo).... oko 5000 din, http://www.kelco.rs/ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6092 Napisano Mart 9, 2012 Svakom po zasluzi, 12432 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Evo da vam malo zagolica maštu, prototip novog gadgeta se odavno voza na Joškinom Transalpu i izgleda svetski Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fibra 345 Napisano Mart 9, 2012 Drug član, 1826 postova Lokacija: DE Prijavi odgovor kao problematičan Super! A sta sve ume? Provaljujem brzinometar i odometar. Sta je to 04? ...brzina? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
LuckyVladano 5073 Napisano Mart 9, 2012 Drug član, 2234 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200GS ADV 2013 Prijavi odgovor kao problematičan Joski ce, ako ovako nastavi, uskoro trebati siri volan... :lol: Inace, mnogo mi se svidZa, sta sve meri / pokazuje? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6092 Napisano Mart 9, 2012 Svakom po zasluzi, 12432 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Evo slike sa objašnjenjem U novi gedžet Joška je ugradio GPS prijemnik sa Sirf V čipom koji ima višestruko bolji prijem nego Sirf IV. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
joska 63 Napisano Mart 9, 2012 I=U/R, 2061 postova Lokacija: Temerin Motocikl: Transalp `97 Prijavi odgovor kao problematičan Trenutno se taj novi gadget nalazi u fioci u radionici i ceka neke bolje dane kada cu imati vremena za dalji razvoj. Ideja iza gps prijemnika u gadgetu je ta,da mogu da napravim brojace predjenog puta,a da ne moram smisljati nacin kako da dodjem do impulsa sa km sata. Tako ce ovo imati vise nezavisnih brojaca,koji ce moci da se prograiraju kada da najave neki dogadjaj, kao sto su recimo vreme za zamenu ulja,rezerva goriva,ukupan predjeni put,predjeni put na putovanju,i svasta nesto. Drugo,informacija o trenutnoj brzini je tacnija nego ona na km satu Trece,uvek ima atomski tacno vreme iz gps satelita... Ima jos i automatsko podesavanje osvetljenja displeja,sa vrednostima po zelji, znace da upali svetla kada se upali motor.. Napon punjenja i temperatura(ili dve),-to je vec standardno.. I ako se dosetim jos necega,... Ono sto ne moze da se izvede je mp3 player.Ovo samo unapred da najavim,da vam ne bi padale i takve ideje na pameyt To ce mozda imati V3,ali do tada treba puno toga jos da naucim,i to nece biti uradjeno sa pic-em,nego sa malo jacim cpu,i verovatno TFT displejem sa touchscreen-om.Ali,to je neka dalja buducnost... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fibra 345 Napisano Mart 9, 2012 Drug član, 1826 postova Lokacija: DE Prijavi odgovor kao problematičan A tako... nisam znao da koristis GPS. A na koliko se azurira podatak o brzini? Na mojoj navigaciji to i nije bas realtime, mada to i nije strasno vazno dok god se koristi originalni brzinometar. Zgodno je sto vreme i datum ocitavas sa satelita kad vec imas GPS modul unutra. Svidja mi se i ideja sa visestukim brojacima... veoma korisno za servisne intervale. Mozes da predvidis i brojac za pauzu koji sugerise pravljenje pauze svakih N predjenih kilometara ili svakih N minuta. Kolega koristi neki brojac na racunaru koji mu ispise Stretch na svakih sata vremena, i ovaj redovno ustaje da se proseta i protegne. Koji GPS modul koristis? Ono sto mi se narocito svidja jeste sto ovaj put koristis graficki display pa bitniji parametri mogu da budu veliki sto je bezbednije, a i organizacija ispisa po ekranu je slobodnija. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...