fibra 345 Napisano Maj 12, 2009 Drug član, 1826 postova Lokacija: DE Prijavi odgovor kao problematičan a sta mislite da se montira na onaj kao usis za vazduh, stim sto bi moralo da se probusi par rupicada da ipak ulazi malo vazduha, u hladovini je, nema previse uticaja od agregata Ako mislis da je tu izolovan od uticaja motora moglo bi da bude dobro mesto. U toku normalne voznje ce sigurno pokazivati dobro temperaturu, pitanje je samo kako se ponasa u gradskoj voznji. tj. da li se dize topao vazduh od motora. U svakom slucaju, ja ne bih zatvarao taj otvor zbog senzora. Mozes da ga proturis kroz neku malu rupu ili ga drugacije pricvrstis u taj usis. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
johnynovak 4 Napisano Maj 17, 2009 Svrati ponekad, 471 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan u gradskoj voznji na 40 stepeni vise ce uticati na senzor pakao koji se dize od asfalta i sam pakao koji je napolju nego agregat, zato sam i mislio da se probusi par malih rupica na tom usisu da bi ipak ulazilo malo vazduha unutra jer tu trenutno nema proreza Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wice 84 Napisano Maj 18, 2009 Drug član, 1838 postova Lokacija: obrenovac Motocikl: cbr 600f Prijavi odgovor kao problematičan gotovo za vikend montiram Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fibra 345 Napisano Maj 18, 2009 Drug član, 1826 postova Lokacija: DE Prijavi odgovor kao problematičan Kul. A kakvo je to kuciste? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
joska 63 Napisano Maj 18, 2009 I=U/R, 2061 postova Lokacija: Temerin Motocikl: Transalp `97 Prijavi odgovor kao problematičan Odlicno! Posalji mi datasheet od tog display-a,jer ona alfa ne bi trebalo da je tamo Laband mi je prijavio isti simptom,znaci da displeji nisu 100% kompatibilni sto se seta karaktera tice. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
laband 162 Napisano Maj 18, 2009 Zainteresovan, 774 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1250GS ADV Prijavi odgovor kao problematičan displej je kupljen u mikroelektronici. evo datasheet-a WH1602.pdf Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
joska 63 Napisano Maj 18, 2009 I=U/R, 2061 postova Lokacija: Temerin Motocikl: Transalp `97 Prijavi odgovor kao problematičan Pogledao sam,ali nema onog podatka koji meni treba.Googlao sam,ali pronalazim uvek isto. Moracu ili da nabavim jedan takav display,ili da napisem jedan programcic koji ce izlistati sve karaktere koje display "zna" da ispise,da vidimo da li uopste postoji znak za stepen.Ako postavim takav program,da li je neko voljan da ga isproba i javi rezultate? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
guja011 167 Napisano Maj 18, 2009 Drug član, 1847 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan http://www.geocities.com/dinceraydin/lcd/charcalc.htm Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
joska 63 Napisano Maj 18, 2009 I=U/R, 2061 postova Lokacija: Temerin Motocikl: Transalp `97 Prijavi odgovor kao problematičan Kod ovih displeja koje sam ja koristio code za znak stepena je 0xdf(hex) Ali izgleda da kod ovih displeya iza ovog koda se nalazi znak "alfa" Pitanje je,iza kojeg koda se krije znak za stepen? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
guja011 167 Napisano Maj 18, 2009 Drug član, 1847 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan ja mislio da ces da zeznes cg koristeci njegov ram Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
joska 63 Napisano Maj 18, 2009 I=U/R, 2061 postova Lokacija: Temerin Motocikl: Transalp `97 Prijavi odgovor kao problematičan Pa mogao bih,ali to jos nikada nisam radio,pa bi trebalo prvo da se "edukujem" kako se to radi,a za tako nesto sada nema vremena Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
guja011 167 Napisano Maj 18, 2009 Drug član, 1847 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan ajd, ovo je za tebe luk i voda: http://www.geocities.com/dinceraydin/lcd/custom.htm Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RSVMillenian 228 Napisano Maj 18, 2009 Drug član, 1140 postova Lokacija: Chicago, IL USA Motocikl: 2007 Triumph Daytona 675 Prijavi odgovor kao problematičan Nisam hteo do sada da se ubacujem i kradem Joski temu ali evo nesto sto je sasvim lepo i funkcionalno a kosta 25USD: http://www.webbikeworld.com/r4/motorcycle-volt-meter/ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
guja011 167 Napisano Maj 18, 2009 Drug član, 1847 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan i dobiješ uz to i waterproof kesicu? sličnu igračku je podmetao Arakis. sprava nema sve funkcije kao joškagadget , ni blizu, tako da je lepo ali "kako kome". uzgred, jeftino je jer ima samo segmentni displej i fiksne simbolčiće. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wice 84 Napisano Maj 18, 2009 Drug član, 1838 postova Lokacija: obrenovac Motocikl: cbr 600f Prijavi odgovor kao problematičan @ fibra kuciste sam napravio od pleksiglasa zalepio super lepkom i oblozio sa 2 sloja poliesterskih vlakana i izgitovao,mogao sam malo to lepse pripremiti za farbanje,ali dobro je i ovako bitno je da ne pusta a gumice za dugmice sam skinuo sa nekog starog gajgerovog brojaca Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fibra 345 Napisano Maj 19, 2009 Drug član, 1826 postova Lokacija: DE Prijavi odgovor kao problematičan Uopste nije lose ispalo. Jedino sto mi bode oci su otisci prstiju ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wice 84 Napisano Maj 19, 2009 Drug član, 1838 postova Lokacija: obrenovac Motocikl: cbr 600f Prijavi odgovor kao problematičan zaboravio sam da ga prebrisem Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
benjamin 9 Napisano Maj 19, 2009 Zainteresovan, 695 postova Prijavi odgovor kao problematičan neko ovde neće da se pohvali (ili sam ja ćorav) :) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fibra 345 Napisano Maj 19, 2009 Drug član, 1826 postova Lokacija: DE Prijavi odgovor kao problematičan Ma necu da se pohvalim kad nisam sve zavrsio. Sinoc montirah sve ali na motoru mi je kontrast displaya neodgovarajuc i nije citljivo pogotovo sto mi je display negativni, tako da moram sve da skidam. Mislim da je ipak neophodno da za kontrast postoji trimer. Mozda sam ipak negde mogao da ga ubudzim na plocicu ali sad je kasno. Inace, ta fotka je postovana na strani 20. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
joska 63 Napisano Jun 10, 2009 I=U/R, 2061 postova Lokacija: Temerin Motocikl: Transalp `97 Prijavi odgovor kao problematičan Novi gadget ;D Tek je prototip,ali obecava Automat(ako se tako moze nazvati ??? ) za migavce. Detaljnije kada se vratimo sa relija. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
HornY 57 Napisano Jun 10, 2009 Svrati ponekad, 448 postova Lokacija: Beograd - PROFESORSKA KOLONIJA Motocikl: Hornet - paklena pomorandza :) Prijavi odgovor kao problematičan Automat(ako se tako moze nazvati ??? ) za migavce. ...koju ulogu ima? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bobang 23 Napisano Jun 10, 2009 Svrati ponekad, 235 postova Lokacija: Kula Motocikl: VFR 800 Prijavi odgovor kao problematičan Mani se novog jos ni stari nismo ugradili! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
joska 63 Napisano Jun 10, 2009 I=U/R, 2061 postova Lokacija: Temerin Motocikl: Transalp `97 Prijavi odgovor kao problematičan Kada se da kontakt,pali sva 4 migavca kao na vozilima za americko trziste. Intenzitet sijalica se podesava sa trimerom,radi u pwm modu. Kada se ukljuci migavac,strana koja radi kao pokazivac se normalno pali i gasi od skroz iskljucene sijalice do punog sjaja(normalno kako i treba),dok druga strana zadrzava potenciometrom podeseni osvetljaj,i kontinualno svetli. Ima funkciju 4 migavca. Ima tri kontrolna izlaza: 1 za levi migavac 1 za desni migavac 1 zajednicki na koji moze da se prikaci napr beeper,ili sijalica. Moraju tri izvoda,jer su kontrolne sijalice na instrument tabli povezani sa sijalicama na odgovarajucim stranama,a posto one u ovom slucaju sijaju,bile bi upaljene i kontrolne sijalice. Ima vozila koja imaju samo jednu kontrolnu sijalicu,pa je zato potreban i treci zajednicki izvod,koji pali-gasi kontrolnu sijalicu bez obzira da li je dat levi ili desni migavac. Kontrolne sijalice rade i u rezimu 4 migavca. Odmah da dodam da sam ovo radio po porudzbini,cisto zbog toga da ne moram da odgovaram na pitanja kao:a sta ce ti to na motoru i sl... Ako neko hoce sebi ovo da napravi,postavicu opet kompletnu dokumentaciju tamo negde sledece nedelje. Moram i to da dodam da je ugradnja dosta komplikovana. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
joska 63 Napisano Jun 21, 2009 I=U/R, 2061 postova Lokacija: Temerin Motocikl: Transalp `97 Prijavi odgovor kao problematičan Nedelja,kisa,hladno...Sta moze da se radi ako se ne moze otici u voznju? Odgovor-Programiranje Sve je pocelo tako,sto sam napokon sklopio gadget za bobang(javi kada dolazis ) Posle sklapanja sam krenuo u poboljsanje programa,jer je bilo nekih bug-ova. Ne primecuju se u radu,ali znam da su tu pa je vreme da se rese.Radi se o bug-u u tajmingu prenosa podataka iz senzora za temperaturu. Da skratim pricu,-uradio sam komunikaciju malo drugacije,i dodao inteligenciju za prepoznavanje senzora. Sada gadget podrzava i DS18S20 i DS18B20,i to na oba ulaza.Slobodno mozete prikaciti i jedan i drugi senzor,program ce prepoznati o kojoj vrsti se radi i prilagoditi se senzoru,tojest slati i primati podatke i obradjivati ih kako koji senzor to zahteva. Novina je jos i ta,da gadget ima funkciju paljenja i gasenja ventilatora hladnjaka na (za sada fiksnoj) odredjenoj temperaturi. Trenutno su te temperature 95 stepeni za ukljucivanje,i 90 stepeni za iskljucivanje ventilatora.Kada budem imao vise vremena,dodacu i odgovarajuci menu gde ce se moci podesiti i granicne vrednosti. Funkcija upravljanja ventilatorom je dostupna u verziji 2 i 3,gde se prikazuju temperature sa dva senzora.Signal je dostupan na nozici 27 (RB6),a zahteva drajver kao i za elektroventil podmazivaca. U prilozenom zip fajlu je hex i asm ove najnovije verzije. Eto toliko! Motogadget.zip Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
joska 63 Napisano Jun 21, 2009 I=U/R, 2061 postova Lokacija: Temerin Motocikl: Transalp `97 Prijavi odgovor kao problematičan Zaboravio sam da ima jos nesto: Do sada je posle davanja kontakta krenulo odbrojavanje sa porukom "Za setup stisni taster"... E sada toga nema,nego program krece sa podesene verzije. Ulazak u menu je moguc tako sto se pre davanja kontakta stisne neki od dva tastera,pa se okrene kljuc. Dalje je sve isto kao sto je i bilo. Ovo sam uradio jer taj prvi screen po davanju kontakta bas smara.Upalim motor,a on mi jos odbrojava Sada po okretanju kljuca do rada programa prodje samo toliko vremena koliko je potrebno da se svaka komponenta inicijalizuje,- nesto manje od pola sekunde,i voila! svi podaci su na display-u. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...