Jump to content

Moto Zajednica

Pozdravljanje....

Recommended Posts

• Drug član, 1465 postova

Pozdrav,

ja ne pamtim da nekome nisam otpozdravio za sve ovolike godine iza sebe. Nekada davno, manje motora, veca radost mimoilaska, veca vaznost pozdrava. Danas malo drugacije, po gradu ne volim da se pozdravljam sem ako nekoga prepoznam ali i tu otpozdravljam redovno (i to samo ako ima kacigu iako sam kod jednog forumasa svojevremeno napravio jedan izuzetak, prepoznace se) iako kroz grad bas nisam nesto lud za pozdravljanjem.

Daco, ja cu obavezno otpozdraviti, znaci, samo napred i slobodno pozdravlja, cinis to najpre zbog sebe i svoje bajkerske etike, ne daj da te lepe osobine asimiliraju novopeceni, novokompovani, prebrzi i svi ini....ima necega sto ide sa godinama i kilometrima i cuvaj to.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 274 postova

eh,sjecam se 80-tih nije bilo motora i opreme kao danas ali je bio kodex motoristickog ponasanja,sresti motoristu na drumu je cinilo veliku radost nerijetko se dogadjalo da se spontano zaustavimo pozdravimo upoznamo i mnogo vremena pricamo o nasim masinama,priznajem da i u tim vremenima je bilo"bikera" koji su samo motor imali zbog vece kolicine novca ali ih nije bilo kao danas,motoru se "odvrcao"gas samo pri kretanju nikad na mjestu,nije bilo prostaka i stetocina koji su pucali na auspuh,...bikere pozdravljam rukom i srcem!

Guest gordanmg

eh,sjecam se 80-tih nije bilo motora i opreme kao danas ali je bio kodex motoristickog ponasanja,sresti motoristu na drumu je cinilo veliku radost nerijetko se dogadjalo da se spontano zaustavimo pozdravimo upoznamo i mnogo vremena pricamo o nasim masinama,priznajem da i u tim vremenima je bilo"bikera" koji su samo motor imali zbog vece kolicine novca ali ih nije bilo kao danas,motoru se "odvrcao"gas samo pri kretanju nikad na mjestu,nije bilo prostaka i stetocina koji su pucali na auspuh,...bikere pozdravljam rukom i srcem!

tim lenjivcima moramo ugraditi onu plasticnu ruku sto se lepi na staklo auta da treniraju mahanje i da se uce kulturi

• ♥Amor Vincit Omnia♥, 1524 postova
  • Motocikl: Fazer 600

Uvek pozdravljam, chak i u gradu !

Mahnem, trubnem ili ablendujem, zavisi od situacije.

Tako da Daco pozdravljaj i dalje !  :)

• Svrati ponekad, 116 postova

Uvek ?

Ne bih se složio  ;D  Ja se skoro slupao mašući ti a ti okrećeš glavu na drugu stranu  ;D ;D ;D

• ♥Amor Vincit Omnia♥, 1524 postova
  • Motocikl: Fazer 600

Uvek ?

Ne bih se složio  ;D

To se ne vazi !!! Od 3 motora 2 su bila bez opreme ! Takvima se ne javljam ! A tebe nisam ni prepoznala !

:)

• Svrati ponekad, 116 postova

Moraću da prestanem da nosim kacigu... možda ćeš me tada prepoznati  ;D

Šalim se. I ja se redovno javljam SAMO onima koji nose opremu, nebitno šta voze.

A poznatima mašem sa obe ruke ... a oni me ne je.. 2%  ;D

• U prolazu, 11 postova

Nekako sam danas konacno zaokruzio ritual pozdrava srodnih dusa na motoru. :)

Situacija je sledeca:

Na semaforu sam na plavom, slatkom - sve sa velikim vizirom Piaggio Liberty 50 , inache sluzbeni. Onaj 2T, sto se cuje kao na snimku iz Rima. :)

U susret mi dolazi Transalp, bas onakav , kako ga ja zamisljam. Covek je plus i savrseno uklopio boje kacige, odela, motora. Nekako instiktno podignem ruku , klimnem glavom i pomislim " De si brate, pa ti volis iste stvari kao i ja! "

Medjutim nista. I odmah sam shvatio , da je to potpuno ista situacija, kao kada sam upisao 5. razred osnovne skole, pa mi se osmaci nisu javljali po hodnicima, eventualno me sutnu u prolazu, i tako koliko-toliko poprave moj socijalni status u Osnovnoj skoli, tih godina.

Ovim putem bih zeleo da skrenem paznju svima, da ima NAS , koji vozimo smesne, gay, skutere , nedvosmislenih boja, a mislima smo negde u nekoj pustari i zaobilazimo kamile.

Ako se svi brojevi u tabeli poklope bas onako kako je mali Perica to zamislio u oktobru Vam masema iz VIII razreda, do tada kada me vidite kako vam masem sa gorepomenutog , samo pomislite kako nije uvek sve onako kao sto izgleda. :)

POZDRAV

• Svrati ponekad, 426 postova

Lepo si rekao Blacky...

I meni malo smeta sto mi se na Kawasakiju javljaju i po gradu, a na skuteru sam prosao pola Srbije uzduz i popreko i max 2-3 puta sam se normalno pozdravio sa nekim (na otvorenom putu).

• U prolazu, 21 postova
  • Motocikl: BMW R25/2 (1951) ; BMW R60/7 (1978)

EEEhhhhh....Daco..."po malo" se secam tih godina ;) potpuno si u pravu!!! Sada bas i nemam losa iskustva sa pozdravom. Obicno SVIRAM dva puta kratko, ili podignem levu (kada mogu pustiti volan). Ne pravim razliku da li je "mali" ili "veliki" motor u pitanju, ne pozdravljam MOTOR nego MOTORISTU. Mnogo puta me zbuni ABLENDOVANJE jer pomislim da je RADAR u blizini, pa brze na kocnicu, a onda shvatim da je to bio pozdrav ;D ;D ;D

A oni sto ne otpozdrave, ne mogu mi pokvariti osecaj MOG zadovoljstva i uzivanja u voznji. Ne razmisljam o njima i njihovoj kulturi. Kao da i ne postoje sve dok se ne nauce da postuju DVA TOCKA!!! Valjda ce i oni posle XXXXXX kilometara to nauciti? Za sve treba vreme  ;)!!!

• ¡Siempre adelante!, 2188 postova
  • Motocikl: BMW F650GS... Harley-Davidson Nightster

Nekako sam danas konacno zaokruzio ritual pozdrava srodnih dusa na motoru. :)

Situacija je sledeca:

Na semaforu sam na plavom, slatkom - sve sa velikim vizirom Piaggio Liberty 50 , inache sluzbeni. Onaj 2T, sto se cuje kao na snimku iz Rima. :)

U susret mi dolazi Transalp, bas onakav , kako ga ja zamisljam. Covek je plus i savrseno uklopio boje kacige, odela, motora. Nekako instiktno podignem ruku , klimnem glavom i pomislim " De si brate, pa ti volis iste stvari kao i ja! "

Medjutim nista. I odmah sam shvatio , da je to potpuno ista situacija, kao kada sam upisao 5. razred osnovne skole, pa mi se osmaci nisu javljali po hodnicima, eventualno me sutnu u prolazu, i tako koliko-toliko poprave moj socijalni status u Osnovnoj skoli, tih godina.

Ovim putem bih zeleo da skrenem paznju svima, da ima NAS , koji vozimo smesne, gay, skutere , nedvosmislenih boja, a mislima smo negde u nekoj pustari i zaobilazimo kamile.

Ako se svi brojevi u tabeli poklope bas onako kako je mali Perica to zamislio u oktobru Vam masema iz VIII razreda, do tada kada me vidite kako vam masem sa gorepomenutog , samo pomislite kako nije uvek sve onako kao sto izgleda. :)

POZDRAV

Uh... Jel' moze da se stavi ovakav kratak post na naslovnu stranu? Ako moze daj stavite ovaj... Covek nije mogao lepse da opise pravi bajkerski duh...

"a mislima smo negde u nekoj pustari i zaobilazimo kamile." Bravo!

• Zainteresovan, 564 postova

Ok, razumem da se osecate cudno kad vas na autoputu ili nekom vangradskom putu ne pozdravi bajker(tj. ne uzvrati pozdrav), ali u gradu npr. Beogradu to je sasvim opravdano, ljudi u velikim gradovima jednostavno puno rade, tempo je ogroman, ljudi nemaju vremena ni da se pozdrave. Ovo nije pitanje vaspitanja, ovo je surovi kapitalizam(jes da sam sad poceo malo da serem al jbg.), posao od 9-5(kod vecine ljudi), zurba kuci na 40 stepeni,seljaci u automobilima sa 0 tolerancije, usrani putevi... sve su to cinjenice koje opravdavaju bikere u gradu, bar po mom misljenju.

8) 8) 8)

• Călător motocicleta, 2361 postova
  • Motocikl: Bez... jednog dana ponovo :)

Iskreno u gradu retko kad ja prvi pozdravim(uglavnom kada prepoznam nekoga), ali uvek odpozdravim. Ima nas mnogo, i mogao bih talno da drzim levu ruku u vazduhu.

Ali van grada uvek !!! Samo naponinjem opet - samo onima koji barem kacijgu imaju!!!

• Drug član, 4526 postova
  • Motocikl: Дукати '97 748, '08 848, '09 1198S, '12 1199С, 2020 РСВ4 1100 Фактори, 2021 РСВ4 1100 Фактори

ja sam neko ko ima obavezu sedmicno jedan sat i to srijedom ostali dio vremena sam pretezno na motoru,ponekad se vozim magistralnim putevima i po 250 kilometara a da ne sretnem ni jednog motoristu i kad izgubim nadu u daljini ugledam svjetlo jednog fara srce mi zaigra od srece lagano usporim i podizem ruku u znaku pozdrava umjesto uzvratnog pozdrava samo kratak preziran pogled u mnogim slucajevima i bez pogleda,porazen postidjen i povrijedjen nastavljam dalje sa misljenjem takvi su sporski motoristi(ne svi) u nedelju sam se vracao iz b.crkve u kuzminu sretnem oko 6 motora sve sam ih pozdravio a ni jedan mi nije odgovorio,sta sad da radim da ih i dalje pozdravljam ili da budem kao i oni...a svi tvrde da su pravi bikeri !

Ja sam imo isti problem i ostao san zaprtpascen kad sam se vozio ulicma Beograda 2005.Ovde te svi pozdravljaju osim BMW vozaca jer se oni smatraju medju sobono nesto posebo.Pa kad mi moze onaj na trkaktoru od motora da me pozdravi mozes i onja na BMW.Ali nema veze sta je tuje.Kod nas je licno mislim da je to odraz kulture tih istih koji voze.Nemoras da budes barada da bi vozio motor.......

upavo sam se vratio iz novog sada po najvecoj kisi,izmedju race i bosuta ugledam u daljini jedno svjetlo pomislih samo da nije auto bez jednog fara i nije bilo,bio je motor ali nisam mogao vidjeti nista ni ko vozi ni koji je motor lijevi palac mi je bio vec nervozan i u blizini ablend prekidaca pritisnem dva puta prekidac i iste sekunde dobijem dva kratka ablenda,koje zadovoljstvo

• Svrati ponekad, 210 postova

Pozdravljam pozdravljanje :-)

Hajde da smislimo neki BJB pozdrav, svetlosni, recimo. Ne mora biti Morse-ova azbuka, neki jednostavan signal ali da se zna da je ovdasnji. Pa ko prepozna i odgovori istim, eto duple radosti. Ko ne odgovori... hm... smatracemo da nije video :-)

dobro zamisljeno,ali mislim da je neizvodljivo,mi se vec pozdravljamo na razne nacine truba,ablend nekad kratko nekad dugo nekad vise puta,mozda neki poseban pokret ruke

• Drug član, 1592 postova
  • Motocikl: Aprilia Pegaso 650 Strada

Danas prolazim bulevarom, laganica desnom trakom, iza sebe cujem neku grmljavinu, pretice me Wild Star.

Covjek dize ruku i mase, i sve tako dok mu dva puta kratko ne ablendovah, tada spusti ruku.

Ah, da, tablice su bile Poljske.

U svakom slucaju, lijep se osjecas...

Pozdrav

• Svrati ponekad, 309 postova
  • Motocikl: Piaggio Beverly 200

I ja sam se zapitao na ovu temu...

Primetio sam da se u gradu niko ne javlja, ali kao sto Quassar kaze, u gradu bi stalno trebalo drzati ruku podignutu  :)

Ali van grada, to je vec druga stvar.

Lep je osecaj kada se mimoidjes sa nekim na nekom putu pa se medjusobno odpozdravite, bilo to ablendovanje, bilo BIP BIP.

Daco, samo nastavi sa pozdravima!!! Kao i svi uostalom.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja