Jump to content

Moto Zajednica

Zamena ECU (CDI) jedinice - (US Spec) modela ZX-9R C2 (Elektromagnetni ventili na karburatorima)

Recommended Posts

• Zainteresovan, 539 postova
  • Motocikl: Kawasaki ZX9R- Honda XL 1000 V Varadero

Moje rešenje problema

Tačan potreban fizički raspored žica na TCIP4 konektoru:

Channel 1 (Pin 1): Povezuje se na Cilindar 1 (Belo / Plava žica) ➔ Čita zub 4 u 1. krugu 
Channel 2 (Pin 10): Povezuje se na Cilindar 2 (Belo / Crvena žica) ➔ Čita zub 2 u 1. krugu 
Channel 3 (Pin 2): Povezuje se na Cilindar 4 (Belo / Žuta žica) ➔ Čita zub 4 u 2. krugu 
Channel 4 (Pin 11): Povezuje se na Cilindar 3 (Belo / Zelena žica) ➔ Čita zub 2 u 2. krugu 

Pošto svaka žica na novom džeku vodi do samo jednog cilindra (Ch1=Cil1, Ch2=Cil2, Ch3=Cil4, Ch4=Cil3),
a računar preko senzora bregaste samostalno prepoznaje krugove i aktivira kanale jedan po jedan
nema nikakvog duplog ili "uzaludnog" (wasted spark) paljenja.

Pošto opcija na dnu stoji na "1 ignition per 2 revolutions [camshaft]",

računar koristi senzor bregaste da podeli vreme na dva kruga radilice (720°). Pošto nema uključenih kvačica sa desne strane, procesor prati isključivo prirodan hronološki prolazak zubaca na ploči odozgo nadole niz tabelu:

Na samoj radilici ploča daje signale na predviđenim zubima 2 za cilindre 2 i 3 i zubu 4 za cilindre 1 i 4
Pošto se sama ploča vrti prema napred i na svakih 180 stepeni ima radni zub pratice redosled 4-2-4-2
i zbog toga je bilo potrebno promeniti zice na konektoru.

CH1 da pali cilindar 1 koji ce biti na zubu4, posle toga CH2 pali cilindar 2 koji ce biti na zubu2

CH3 da pali cilindar 4 koji ce biti na zubu4 i posle toga CH4 cilindar 3 koji će održati takt na zubu2

pa ciklus počinje ponovo, CH1 da pali cilindar 1 koji ce biti na zubu4... itd  
1-2-4-3-1-2-4-3-1-2-4-3... 
Svaka svećica dobija struju samo jednom u dva kruga, tačno onda kada njen klip stigne na svoj  F marker

10 stepeni pred TDC.

Posto TCIP4 racuna Start advance od predhodnog zuba(1 i 3), ima dovojno mesta da pravi predpalenje do 32.5 stepeni maksimalno

koje se može programirati po obrtajima koji motor ima u datom momentu.To znaci iskru ispred oznaka F po programu.

Naravno ovakvo programiranje zahteva korišćenje TPS, da bi se mogla izraditi 3D mapa.

Instalacija kablova na TCIP4 i ovaj softverski setap daju čist redosled 1 - 2 - 4 - 3 za pojedinačno (sekvencijalno) paljenje ZX9R C2 1999

Preostaje samo još video.Ja sam sto posto siguran da sam u pravu.

zx9rpjedinacnoporedu.thumb.JPG.3d0d6459709f7a9bdef56fd9652b70a5.JPG

Pozdrav do videa.

Promenio član icecool
  • Sviđa mi se 2

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   1 član

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja