Darko Mihajlovic 10915 Napisano Sreda u 07:51 Ne silazi, 2868 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki GTR 1400 Prijavi odgovor kao problematičan Ne mozes da komuniciras o nekom uredjaju sa nekim kome je placeno da ga reklamira/prodaje itd ! Jednostavno - nije realno. Koga zanima nesto ovako , najrealnije je pitati korisnika koji je ga je kupio , ili bar kupio bez "benefita" Jos realniji je korisnik koji ga je imao , pa je presao nesto drugo...ili sa neceg drugog presao na ovo .... Inace , ovo , ovako , "evo,najbolje je na svetu, usput , evo vam kod za popust" - tatataira.... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Papa del Camino 462 Napisano Sreda u 08:25 Svrati ponekad, 103 postova Lokacija: Passau/Sarajevo Motocikl: Suzuki DL 1000 Prijavi odgovor kao problematičan pre 12 minuta, Darko Mihajlovic je napisao: Ne mozes da komuniciras o nekom uredjaju sa nekim kome je placeno da ga reklamira/prodaje itd ! Jednostavno - nije realno. Koga zanima nesto ovako , najrealnije je pitati korisnika koji je ga je kupio , ili bar kupio bez "benefita" Jos realniji je korisnik koji ga je imao , pa je presao nesto drugo...ili sa neceg drugog presao na ovo .... Inace , ovo , ovako , "evo,najbolje je na svetu, usput , evo vam kod za popust" - tatataira.... Sumnjiv si Darko, prvo si usao na temu da nam kazes kako ti se popeo neko na qurac, poslije toga nas obavjestavas da si otpratio tog nekoga. Ok, shvatam to kao djeljenje "servisnih informacija". Sad miniras normalan razgovor u kojem pricamo o dobrim i losim stranama uredjaja. BTW, ja nikad nisam tvrdio da je nesto najbolje na svijetu,al isto tako necu prestati piti Coca Colu ili pivu jer se, zaboga, reklamira. Moram i ves prati, al jga-deterdzent se reklamira. Takodjer, ne mislim da je ista lose ako sam nesto nabavio jeftinije, povoljnije, dzaba ili mi cak platili da reklamiram pa sad dajem kod da jos neko nabavi povoljnije. Znas, ja nisam rekao ni u recenziji, a ni sad u temi da je to najbolje na svijetu, cak sta vise naveo sam kako jest. Zivis u svijetu gdje si okruzen reklamama, pa mi odbacivanje necega samo zato sto se reklamira, zvuci blago receno neracionalno. Ne bih ja davao legitimitet tome sto ti pises, kao sto nisam ni do sada, ali jga druze miniras normalan razgovor. Ne znam sta ti je cilj, da ne razgovaramo, da se ugasi tema, ili nesto trece? Ok je da imas svoje misljenje, ok je da si protiv necega, boli me briga jel ti zemlja ravna, al kad je nesto agresivno, e meni to ide na qurac,a obzirom da ja ne mogu otici sa teme koju sam pokrenuo, moradoh ti reci. Ziv bio Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Papa del Camino 462 Napisano Sreda u 08:43 Svrati ponekad, 103 postova Lokacija: Passau/Sarajevo Motocikl: Suzuki DL 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 1 sat, iksde je napisao: I ne vidim neki komfor. Standardni telefon je oko 7 inča, ima bateriju i osvetljenje je preko 1000 nita, recimo neki samsung a 3x. I cena je tu negde. Telefon je mnogo kompletniji uređaj. Nisam nešto u toku ali čini mi se da postoji carpuride sa androidom baterijom navigacijom... Nekom je sigurno korisno, komforno ali meni nije. Mislim da nema sa baterijom, nego se samo razlikuje nacin punjenja. Jel ide direkto kabl sa upaljaca ili imas onaj nosac sa napajanjem, u koji se utakne uredjaj. Nesto kao kod klasicne navigacije. Sto se tice potrebe za uredjajem, ne mislim mjenjati tvoje misljenje. Realno u pravu si. Rekoh vec da se moze voziti i bez njega kao sto smo i do sada, al da je komfornije sigurno jest. Uredjaj je pomodarstvo onoliko koliko je BMW Navigator Jer u konacnici radi 95% istih stvari, a malo gsovaca vidis bez toga. U konacnici, kad se stvar ogoli do kraja, ne treba nam ni mobitel, mozemo i sa kartama voziti, ali je lakse sa mobitelom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
iksde 68 Napisano Sreda u 09:59 U prolazu, 90 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Piaggio free, NX500 Prijavi odgovor kao problematičan Pitanje je da li ti treba dodatni ekran za nešto što već imaš i usput košta 2/3 prave navigacije? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Papa del Camino 462 Napisano Sreda u 10:52 Svrati ponekad, 103 postova Lokacija: Passau/Sarajevo Motocikl: Suzuki DL 1000 Prijavi odgovor kao problematičan pre 45 minuta, iksde je napisao: Pitanje je da li ti treba dodatni ekran za nešto što već imaš i usput košta 2/3 prave navigacije? A ne znam sta da ti kazem na prvi dio pitanja. Racio je tesko traziti u nasem hobiju-ljubavi prema motorima, znas i sam Mozda nam se javi neko ko vec koristi, pa da kaze svoja iskustva. Ja ne idem na put bez nje vise, a isao sam i sa kartama i sa telefonima Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Darko Mihajlovic 10915 Napisano Sreda u 13:31 Ne silazi, 2868 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki GTR 1400 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 5 sati, Papa del Camino je napisao: al kad je nesto agresivno, e meni to ide na qurac E, upravo sam to rekao . Kad je nesto agresivno - ide mi na qrac. A reklama za ovo djubre je pocela da mi izlazi iz frizidera , pa mi ,eto, ide na qrac. I jeftini su ti ti argumenti "najbolje na svetu" ..jasno je da sam karikirao , nema potrebe da to bude glavni adut. I , kao sto je ti hvalis jer si placen da je hvalis - ja cu da je pljujem , jer , eto, ide mi na qrac ... 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Papa del Camino 462 Napisano Sreda u 13:43 (promenjeno) Svrati ponekad, 103 postova Lokacija: Passau/Sarajevo Motocikl: Suzuki DL 1000 Prijavi odgovor kao problematičan pre 12 minuta, Darko Mihajlovic je napisao: .. ja cu da je pljujem , jer , eto, ide mi na qrac ... Tacno covjek zanijemi pred snagom tvojih argumenata Promenio Sreda u 13:44 član Papa del Camino Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Darko Mihajlovic 10915 Napisano Sreda u 13:45 Ne silazi, 2868 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki GTR 1400 Prijavi odgovor kao problematičan I jos ovo... Da ne mislis da pljujem zato sto sam drkadzija... Mogu ja sad da tagujem 5 clanova ovde kojima je smece crklo , nego sam dovoljno pristojan "da ti ne ulazim u novcanik" Jer , upravo je to glavna razlika izmedju mog i tvog komentarisanja. Tebi je u interesu da ga neko kupi , a meni , jel da , boli paja 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Darko Mihajlovic 10915 Napisano Sreda u 13:46 Ne silazi, 2868 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki GTR 1400 Prijavi odgovor kao problematičan pre 2 minuta, Papa del Camino je napisao: Tacno covjek zanijemi pred snagom tvojih argumenata Posto sam te procitao sta ces reci, eto , objasnih 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Papa del Camino 462 Napisano Sreda u 13:57 (promenjeno) Svrati ponekad, 103 postova Lokacija: Passau/Sarajevo Motocikl: Suzuki DL 1000 Prijavi odgovor kao problematičan pre 12 minuta, Darko Mihajlovic je napisao: I jos ovo... Da ne mislis da pljujem zato sto sam drkadzija... Mogu ja sad da tagujem 5 clanova ovde kojima je smece crklo , nego sam dovoljno pristojan "da ti ne ulazim u novcanik" Jer , upravo je to glavna razlika izmedju mog i tvog komentarisanja. Tebi je u interesu da ga neko kupi , a meni , jel da , boli paja E hajd taguj molim te, pokazi da nisi hejter. Pa ova tema i jeste za to da kazemo da je nesto smece ili da je dobro. Neka se jave ljudi kojima je crkao carpuride uredjaj.,pa cemo sa argumentima pricati, al da nam nije glavni argument "ide mi na qurac" Promenio Sreda u 13:58 član Papa del Camino Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Flesh 47 Napisano Sreda u 14:31 U prolazu, 39 postova Prijavi odgovor kao problematičan Nemam Carpuride, ali imam iskustva sa CarPlay uređajima. Od kako sam pre skoro 4 godine ubio kameru na S21 Ultra, ne kačim telefon na korman. CarPlay je mnogo komforniji za korišćenje, pregledniji i stalno je na motoru, ne moram da ga skidam i stavljam kada pravim pauzu. Imao sam Interhone RiderSync, pa sam zamenio za isti samo verziju za BMW: Just a moment... MOTOBIKESHOP.RS Kači se direkto na fabrički nosač, preuzima podatke sa motora i moze da prikaže brzinu, obrtaje, temperaturu motora, spoljnu temperaturu, pritisak u gumama, range itd i sve se kontroliše preko Wonder Wheel-a. Imam i Navigator 6 ali ga ne koristim više, nema smisla pored ovog uređaja. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Papa del Camino 462 Napisano Sreda u 18:56 Svrati ponekad, 103 postova Lokacija: Passau/Sarajevo Motocikl: Suzuki DL 1000 Prijavi odgovor kao problematičan @Flesh sta mislis o svrsi mirroring uredjaja generalno? Sta su prednosti, a sta mane? Koliko ti vuce bateriju mobitela? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Darko Mihajlovic 10915 Napisano Sreda u 19:33 Ne silazi, 2868 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki GTR 1400 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 5 sati, Papa del Camino je napisao: pokazi da nisi hejter ma druze moj , kakav crni hejter ...pa ja sam na forumu 15 godina , nick mi je ime i prezime , 80% ljudi sa foruma me zna privatno... kakav crni hejt. necu tagovati nikog , neki citaju a neki nisu na forumu cesto.. javice se sam ko zeli... samo mi bese malo preko glave hvalospeva i bas agresivne reklame kod svih moto influensera ... vidim , i ti na tvojim voznjama , iako toliko dobrog uredjaja ipak i dalje si na telefonu cak i na pomisao da ne znam , eto , stavio si tel trenutno , vidim da su u svim epizodama na kormanu quad lock i telefon ajde , gubim se iz teme 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 18084 Napisano Sreda u 19:55 Integrisan, 8811 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Garmin XT3 može da se upari sa radarom. Naravno to sve košta bez malo 1000 evra pa nije baš uporedivo sa ovom igračkom. Bar što se tiče motocikala, namenski GPS pa makar i starije generacije je nezamljivo rešenje još uvek. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Papa del Camino 462 Napisano Sreda u 20:17 Svrati ponekad, 103 postova Lokacija: Passau/Sarajevo Motocikl: Suzuki DL 1000 Prijavi odgovor kao problematičan pre 32 minuta, Darko Mihajlovic je napisao: ma druze moj , kakav crni hejter ...pa ja sam na forumu 15 godina , nick mi je ime i prezime , 80% ljudi sa foruma me zna privatno... kakav crni hejt. necu tagovati nikog , neki citaju a neki nisu na forumu cesto.. javice se sam ko zeli... samo mi bese malo preko glave hvalospeva i bas agresivne reklame kod svih moto influensera ... vidim , i ti na tvojim voznjama , iako toliko dobrog uredjaja ipak i dalje si na telefonu cak i na pomisao da ne znam , eto , stavio si tel trenutno , vidim da su u svim epizodama na kormanu quad lock i telefon ajde , gubim se iz teme Ne, nemoj se gubiti sa teme. Nije mi to cilj. Ja zelim da razgovaramo i polemisemo, takodjer pluralizam mi nikako ne smeta, cak sta vise.. Pa pogledaj moje odgovore drugima, nigdje agresivno ne branim svoje misljenje, cak sta vise ogradjujem se da nemam dugo uredjaj, da nisam imao takvea pomagala itd.. Ovo na mojim putopisima je snimano prisle godibe kad stvarno nisam imao navigaciju, otud telefon na slikama. Jga, nije ok da me optuzujes da sam tu da ljude "navucem" na kupovinu, samo zato sto sam jeftinije nabavio uredjaj i dajem kod da ga jos neko nabavi ako je zainteresovan. Pozivam ljude koji ga imaju da pisu kako su zadovoljni ili nezadovoljni, nemam ja problem sa time. .. Da je reklama agresivna, slazem se sa tobom, ali ja im ne odredjujem budzet, ima kinez svoju racunicu.. Ostaj mi zdravo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bojan_Jgd 2684 Napisano juče u 08:10 Drug član, 1732 postova Lokacija: Jagodina,Serbia Prijavi odgovor kao problematičan @Flesh Problem sa kamerom telefona na motoru se bar izuzetno lako rešava najobičnijim bumperom. Meni što se telefona tiče ostaju dva problema. Prvi je to što nije predviđen da bude upaljen non-stop (imao sam fejlove sa tim da tel zašteka) a drugo je kiša. U ovom slučaju mi voda po ekranu pravi problem jer se ponaša tako da kao da neko pritiska ekran i onda navi hoće da brlja. No ja vozim baš malo i krajnje amaterski pa mi tel završava ekstra posao. Za ove car play uređaje još uvek nisam našao smislenu ulogu u odnosu na kombinaciju prave moto navigacijuže + tel za fino traženje lokacije Razumeo bih da su jeftini. Ovako..... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
andrej. 5079 Napisano juče u 09:20 BJB Maxi Scooter Club, 1477 postova Lokacija: Žabalj Motocikl: Voge 300 Rally Prijavi odgovor kao problematičan Pre sat vremena, Bojan_Jgd je napisao: Meni što se telefona tiče ostaju dva problema. Prvi je to što nije predviđen da bude upaljen non-stop (imao sam fejlove sa tim da tel zašteka) a drugo je kiša. U ovom slučaju mi voda po ekranu pravi problem jer se ponaša tako da kao da neko pritiska ekran i onda navi hoće da brlja. Meni se matori iPhone (SE 2020) pokazao sjajno za ovo. Prazan je (samo OsmAnd za off i Google Maps), nije mi štucnuo nikad. Još on ima LCD ekran, nije OLED, ali nisam imao problema ni na suncu. Što se tiče kiše, namestio sam preko guided accessa da na 3x pritisak power dugmeta zaključava touchscreen, tako da ne brljavi ništa. Ima sigurno slična opcija i na androidu 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Peppermint 1437 Napisano juče u 09:55 Svrati ponekad, 268 postova Lokacija: Beograd, Voždovac Motocikl: ex Honda Pantheon 150, CFMoto 300NK Prijavi odgovor kao problematičan U novembru prošle godine kupila sam Carpuride W702S Pro, znači nema RS u imenu što znači da verovatno nema ni neke karakteristike ovog modela iz teme. Uzela sam ga da mi ne bi na kiši propadao iPhone 14, da imam veći ekran jer sam polu-ćorava (nosim naočare za daleko pa je popriličan problem prebacivanje pogleda na mali ekran telefona) i da ne moram da skidam telefon kod svakog zaustavljanja. Sada je telefon u tank torbici, ugašenog ekrana. Na samom početku imala sam problem jer sam Carpuride povezala na usb i stalno se gasio, na kraju sam pisala kinezima jer se isto dešavalo i na kućnom punjaču u dnevnoj sobi. Odgovorili su mi da iako ima tu opciju moj model u realnosti nije predvidjeno da uredjaj bude tako povezan. Iskreno razmenili smo nekoliko više nego kulturnih i konkretnih mejlova i naravno odmah i ponuda da mi vrate pare ukoliko to želim. Našla sam pomoć i povezala uredjaj na akumulator, od tada nemam nikakvih problema sa restartovanjem iako moram reći da više ne skidam ekran sa baze, računam da neće niko baš da se muči da ga skida ni u javnoj garaži. Definitivno povećava komfor, kiša mu ne smeta, sunce mu ne smeta, radi baš ono što je i rečeno u reklami. Ipak sam imala problem sa povezivanjem njega, telefona, kacige tj komunikacije i iako sam ponekad i uspevala da sve podesim zvuk u kacigi se gubio ukoliko stanem na pumpi i ugasim motocikl a komunikacija ostane uključena. Kako to nisam uspela da rešim iako ima puno predloga na internetu i svi rade jedno vreme a onda prestanu da rade odlučila sam da za mape koristim rezervni telefon. Moja prednost je da imam dva broja sa poprilično interneta i nije mi problem da navigacija ide sa androida a muzika i pozivi sa iPhone-a. Dok je Carpuride bio povezan za mape na iPhone nije bila moguća vožnja duža od 30 minuta bez stavljanja telefona na punjač ali moram reći da je i muzika puštana non-stop. Ko je tu više trošio bateriju ne znam ali sada imam dva telefona u torbici, jako često oba na punjenju i jedinu manu vidim što nema više upravljana prikazom na Carpuride-u preko Siri (glasom) što je ranije bilo moguće. Moj model ima na primer i opciju instalacije nekog pregleda vibera tako da sam ranije videla i ko mi neprekidno šalje poruku za porukom pa sam mogla i da se zaustavim ako mi deluje da je nešto bitno. Tokom vremena navikla sam se na Carpuride i volim da je uključen čak i kada znam put, u krivinarenju vidim koja je krivina sledeća a u gradu i druge rute za provlačenje. Da li je baš neophodan? Verovatno i ne ali svakako čini vožnju opuštenijom. Tako da kada budem menjala motocikl svakako ću imati sličan uredjaj i na njemu. Razmaženo, naviknuto na luksuz pa nek ide život. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bojan_Jgd 2684 Napisano juče u 11:36 Drug član, 1732 postova Lokacija: Jagodina,Serbia Prijavi odgovor kao problematičan @andrej. Ovo sa problemom telefona kada je uključen non-stop sam imao još sa onim prvim Samsungom iz serije S (ili je bio S2). Samo je zakucao negde u Italiji. Sa novijim telefonima nisam doduše. A ovo za touch screen nisam znao. Moram da vidim da li postoji opcija. Dobra fora. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bojan_Jgd 2684 Napisano juče u 11:45 Drug član, 1732 postova Lokacija: Jagodina,Serbia Prijavi odgovor kao problematičan Treba posebna aplikacija touch/screen lock ili tako nešto. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...