Papa del Camino 462 Napisano Jul 16 U prolazu, 93 postova Lokacija: Passau/Sarajevo Motocikl: Suzuki DL 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Test tokom 2.000 km: Carpuride 702RS Pro - Radar ili treće oko na cesti BJBIKERS.COM Nedavno sam došao u posed najnovijeg Carpuride 702RS Pro uređaja, a pošto ne verujem recenzijama iz garaže... Pozdrav ekipa! Kao što ste već mogli da vidite na naslovnoj stranici portala, izašla moja detaljna recenzija za Carpuride 702RS Pro. Uređaj sam testirao na ruti dugoj preko 2.000 kilometara. Prošao je sve: od jakog sunca, preko iznenadnih pljuskova, pa do vibracija na našim putevima., autoput, grad, magistralne ceste, tunele, dan-noć... Vjerujem da mnogi od vas već duže vrijeme razmišljaju o ugradnji pametnih ekrana (Apple CarPlay i Android Auto) na svoje motore, otvorio sam ovu temu da možemo opušteno da prodiskutujemo o svemu. Pitajte sve što vas zanima. Tu sam da odgovorim na svako pitanje iz prve ruke. Slobodno pišite i pitajte. Uspio sam da obezbijedim ozbiljan popust za našu zajednicu. Ako se odlučite za kupovinu, preko ovog linka i koda možete uštedjeti čak 30%: Direktan link za naručivanje: https://carpuride.com/?ref=zflctvhj Kod za popust (30%): PAPAdC30 Svako dobro i vidimo se na cesti, Papa del Camino 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
grafigo 4001 Napisano Jul 16 Drug član, 1022 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: Versys vel'ki, zeleni. Prijavi odgovor kao problematičan Ja bih te zamolio da potrošiš koju reč na osnove ovih uredjaja. Da li ovo samo "kopira" ekran mobilnog telefona ili moze da radi i kao samostalan uređaj? Telefon je onda u džepu jakne, tank torbe...? Troši li se brže baterija telefona? Kažeš da reaguje i na deblje rukavice. Da li mu ta osetljivost smeta kada krene kiša da dobuje po njemu, tj. da li uključi kakvu opciju slučajno tada? Ima li opciju dodavanja i kamera za snimanje saobraćaja ili možda i mogućnost upravljanja sa gopro i slicnim kamerama preko njega? Vrlo, vrlo malo znam o ovim uredjajima, pa zato i ovoliko pitanja. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Papa del Camino 462 Napisano Jul 16 U prolazu, 93 postova Lokacija: Passau/Sarajevo Motocikl: Suzuki DL 1000 Prijavi odgovor kao problematičan @grafigo Pozdrav! Odlična pitanja, idemo odmah na konkretne odgovore: Što se tiče rada uređaja, on primarno koristi Apple CarPlay i Android Auto. To znači da telefon držiš u džepu ili tank torbi, a na ekranu uređaja imaš pojednostavljen interfejs prilagođen vožnji (mape, muzika, pozivi, vjesti sa berze, vrijeme.. ). Pored toga, ovaj model ima i funkciju preslikavanja ekrana (screen mirroring), što je super kada na pauzi želiš pustiti YouTube ili neki drugi video direktno sa telefona. Pošto je ekran telefona ugašen dok sve to radi u pozadini, baterija se troši znatno manje nego da ti je telefon na kormanu, ali za cjelodnevne rute je svakako pametno imati ga na punjaču u džepu ili torbi. Ekran je kapacitivni i odlično reaguje na dodir prstiju kroz rukavice, ali zahvaljujući dobrom softveru, kapi kiše ne aktiviraju funkcije same od sebe. Provjereno radi bez greške i po najjačem pljusku, jer ekran prepoznaje razliku između pritiska prsta i udaraca kapi vode. Takidjer, ima sa strane i dugme za zaključavanje displeja, ali meni nije trebalo kad je padala kiša. Ovaj model (702RS Pro) nema integrisane kamere za snimanje saobraćaja niti mogućnost kontrole GoPro kamera preko svog ekrana. On je fokusiran isključivo na vrhunski prikaz navigacije, komunikaciju i multimediju i naravno radarski sistem. Tu sam za sva ostala pitanja, slobodno piši! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bopk 1868 Napisano Sreda u 11:35 (promenjeno) Drug član, 2164 postova Lokacija: Prokuplje Motocikl: Strom 650 xt Prijavi odgovor kao problematičan Koja je razlika izmedju ovog i kineza sa temua koji sve ovo rade a koštaju po 4,5,6 hiljada dinara? Vidim da je za carpuride reklama ogromna. Plaćaju skoro sve motovlogere, influensere..... bukvalno nenormalno jak marketing. Ne sporim da je dobar ali isto kinez samo po 5,6 puta većoj ceni. Promenio Sreda u 11:36 član bopk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Papa del Camino 462 Napisano Sreda u 15:48 (promenjeno) U prolazu, 93 postova Lokacija: Passau/Sarajevo Motocikl: Suzuki DL 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Vidi druze, da se odmah ogradim, govorim iz ugla nekoga ko je do sada vozio motor i snalazio se uz pomoc Google Maps na telefonu i nekog ako je prije cca 20 god imao Garmin navigaciju u autu, sa tim mogu usporedjivati. Prije svega, ne znam kakve su kineske navigacije za te pare jer ih nisam probao. Sto se tice Carpuride-a, daje ti jednu komociju u voznji i sve funkcionise, brzo je i ne baguje. To je zaista tako. A sad kad malo bolje razmislim, ja sam kupio akcionu kameru DJI Osmo 5, moja prva. Proizvodjac je iz Kine. Platio sam kompletno sve oko 500 Eur, baterije, nosaci, mikrofon... Tad sam mogao za 30-40Eura kupiti i neku NoName. Super sam zadovoljan kamerom, ono sto ja ne znam, ona sama nastima, snima odlicno, stabilicazija, format... Sve top. Je li bolja od npr. GO Pro koju sam u tom trenutku mogao kupiti za 400 Eura, ja ti to ne mogu reci, jer je to sto snima i jedna i druga meni skoro isto. Nemam toliko izostreno oko. Al na pitanje: "je li bolja od kineske za 30-40 Eur?" - e to ti mogu reci-ne mogu se porediti, niti stati u istu recenicu! Vratit cu se na navigacije-mislim da je, bez obzira na reklame Carpuride-a, ipak velika razlika u kvaliteti svega sto je deklarisano, kao i u samom funkcionisanju kod jedne od cca 250 Eur i kod druge od 40-50 Eur. Ne tvrdim da sam u pravu jer ne znam kako te jeftinje funkcionisu, al ako jesam-onda bih ostao na mobitelu i vozio ko do sad. Da, i jos nesto, vec je puno ljudi sa nasih prostora testiralo navigacije,nije bilo potrebe da i ja to radim, ali je ova sa radarom apsolutna novina, zbog toga sam je opisao. Stvarno dobra funkcija. Pozdrav tebi i slobodno diskutuj, sve sto pisemo je korisno makar ne imali isto misljenje Promenio Sreda u 15:53 član Papa del Camino Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mick 5211 Napisano Sreda u 18:30 Drug član, 3168 postova Lokacija: Beograd Motocikl: TRK502X, SVT650X...VOGE DS900X Prijavi odgovor kao problematičan Najveći problem kod svih uređaja koji rade miroring jeste srkanje baterije telefona… Eto može koja reč o tome? Meni je takav uređaj neupotrebljiv ako mi svuče bateriju sa glavnog telefona toliko da nakon vožnje ne mogu minimum par sari da ga koristim pre punjenja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Papa del Camino 462 Napisano Sreda u 18:39 U prolazu, 93 postova Lokacija: Passau/Sarajevo Motocikl: Suzuki DL 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Dobro si rekao, srče bateriju. Meni je na telefonu upaljen Radarboot, You Tube +jos Carpuride, tako da nisam ni pokusavao bez da je telefon na punjacu. Mislim da nakon 5h voznje, baterije vise nema, ako nije na punjacu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bopk 1868 Napisano pre 10 sati Drug član, 2164 postova Lokacija: Prokuplje Motocikl: Strom 650 xt Prijavi odgovor kao problematičan Rešenje je neki stariji telefon ( par godina star koji ste upravo zamenili). Pobrisite sve sem navigacije i njega koristiti da prenese navigaciju na ekran. Ja uopšte ne sumnjam da je carpuride odlican. Mislim da jeste nego samo pitam zašto je bolji od neke jeftine. Za kamere mi je kristalno jasno zašto neka košta 500e a neka 30e, za zvučnike isto, za slušalice isto... ali za ovo ne znam. Zato sam pitao ako je neko koristio ovu i neku jeftinu verziju pa da uporedi. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vasa.93 3355 Napisano pre 9 sati Drug član, 1455 postova Lokacija: Niš Motocikl: Kawasaki Versys 1100S Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam jednom imao neku tu kinesku. Ono je bilo sasvim neupotrebljivo, kvalitet izrade nikakav… Carpuride mi deluje kao super stvar, ali cenovno je baš blizu modernim moto navigacijama, koje, istina, ne podržavaju taj nivo integracije sa mobilnim telefonom (aplikacije i slično), ali ima onih koje podržavaju da se na njih veže i telefon i komunikacija, pa tako ima na navigaciji notifikacija sa telefona, mogu se obavljati pozivi, a naravno da radi i audio (sa telefona i naravno sa navigacije na zvučnicima komunikacije). A opet, CarPlay/AndroidAuto ne mogu posao navigacije da obavljaju bolje od…tipske navigacije kojoj je to glavna svrha. Ovo je naravno samo subjektivno mišljenje. Nemam iskustvo sa Carpuride-om konkretno. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PAPARACO 197 Napisano pre 9 sati Svrati ponekad, 106 postova Lokacija: Cacak Motocikl: Suzuki V Strom DL650 Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da je već izašao i Carpuride 702 + koji ima u sebi Gps i može da radi samostalno,bez telefona.Dovoljno je samo da se konaktuje sa telefonom,preuzme mape i nakon toga telefon može da se ugasi,tj. isključi se konekcija.Fora je samo što tada mape nemaju direktno stanje na putu,gužve,zastoji i sl. ali može da radi samostalno. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Papa del Camino 462 Napisano pre 8 sati U prolazu, 93 postova Lokacija: Passau/Sarajevo Motocikl: Suzuki DL 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Pre sat vremena, bopk je napisao: Rešenje je neki stariji telefon ( par godina star koji ste upravo zamenili). Pobrisite sve sem navigacije i njega koristiti da prenese navigaciju na ekran. Ja uopšte ne sumnjam da je carpuride odlican. Mislim da jeste nego samo pitam zašto je bolji od neke jeftine. Za kamere mi je kristalno jasno zašto neka košta 500e a neka 30e, za zvučnike isto, za slušalice isto... ali za ovo ne znam. Zato sam pitao ako je neko koristio ovu i neku jeftinu verziju pa da uporedi. Kamere sam naveo kao primjer, jer mislim da je ista fora. Opet kazem, nisam usporedjivao sa jeftinijom, pa da mogu tvrditi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Papa del Camino 462 Napisano pre 8 sati U prolazu, 93 postova Lokacija: Passau/Sarajevo Motocikl: Suzuki DL 1000 Prijavi odgovor kao problematičan pre 44 minuta, vasa.93 je napisao: Ja sam jednom imao neku tu kinesku. Ono je bilo sasvim neupotrebljivo, kvalitet izrade nikakav… Carpuride mi deluje kao super stvar, ali cenovno je baš blizu modernim moto navigacijama, koje, istina, ne podržavaju taj nivo integracije sa mobilnim telefonom (aplikacije i slično), ali ima onih koje podržavaju da se na njih veže i telefon i komunikacija, pa tako ima na navigaciji notifikacija sa telefona, mogu se obavljati pozivi, a naravno da radi i audio (sa telefona i naravno sa navigacije na zvučnicima komunikacije). A opet, CarPlay/AndroidAuto ne mogu posao navigacije da obavljaju bolje od…tipske navigacije kojoj je to glavna svrha. Ovo je naravno samo subjektivno mišljenje. Nemam iskustvo sa Carpuride-om konkretno. Ima i sa gps-om, sad su to izbacili, gledao sam na YT recenziju. Nije mi jasno sto ne naprave jednu, koja ima sve, al to je ocito politika firme. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Papa del Camino 462 Napisano pre 8 sati U prolazu, 93 postova Lokacija: Passau/Sarajevo Motocikl: Suzuki DL 1000 Prijavi odgovor kao problematičan pre 12 minuta, PAPARACO je napisao: Mislim da je već izašao i Carpuride 702 + koji ima u sebi Gps i može da radi samostalno,bez telefona.Dovoljno je samo da se konaktuje sa telefonom,preuzme mape i nakon toga telefon može da se ugasi,tj. isključi se konekcija.Fora je samo što tada mape nemaju direktno stanje na putu,gužve,zastoji i sl. ali može da radi samostalno. Tacno tako, sad samo sacekati jednu da ima sve i gps i radar.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dudico 604 Napisano pre 6 sati Svrati ponekad, 206 postova Lokacija: Čačak Motocikl: Yamaha MT-07 Tracer - BMW R1200GS LC - BMW R1250GSA Prijavi odgovor kao problematičan Lično sam poručio nov Carpuride 702BS prošle godine, stigao tada bez troškova carine i poreza na kućnu adresu, koristio sam ga do proleća ove godine i prodao. Na motoru sa njim prešao nešto više od 6k km (Rumunija i Peloponez od dužih i još par tura). Razlog prodaje, - firmware - model koji sam dobio je bio osetljiv na voltažu, čim padne ispod 13v postane osetljiv i radi na lutke, ispod 12.5v napona se ne pali uopšte... Znači, upališ motor da počne da puni aku, onda ugasiš i daš kontakt pa sačekaš da se podigne Carpuride, onda pališ motor i to onda radi bez problema. Nije strašno ali postane iritirajuće kada moraš negde na brzinu da kreneš i ispratiš kolege a nigde semafora ili stajanja da obaviš proceduru pa se voziš i bez ekrana i bez muzike... Verzija firmware-a posle ovog je to rešila ali kinezi su mi rekli da ovaj ne može da se nadogradi (hardverski je problem a ne samo softverski). Inače, uređaj se pali samo na "kontakt", ako je ugašen ne postoji trik da ga upališ iako ima "power" taster, koji ustvari služi samo za gašenje ekrana i prilično je nedostupan, pogotovo u rukavicama. - bluetooth - koristi stariju generaciju bluetooth-a pa sa novijim telefonima koji rade na 5+ stalno neka zajebancija, ili uspori ili kasni i uvek ubije bateriju na telefonu a telefon u torbici na kablu, puni se i prazni se, greje ga punjenje greje ga bluetooth... jednom sam se zamalo opržio koliko je bio vruć telefon. Naravno, danak neznanju i odsustvo od radionice te sprečava da na turi to rešiš pismenim nosačem za telefon na guvernali pa da ga vazduh koliko-toliko hladi... U svakom slučaju za mene je ovo bila nepremostiva prepreka i najveći razlog zašto sam ga prodao. - ostalo je sve ok, radi ono što treba da radi, moj model je sa wonderwheel-om za bmw i to radi više nego korektno (osim kada BT baš kasni pa čekaš od 300-500ms i nemaš pojma da li će i kada će odreagovati - veoma nezgodno jer svaki čas gledaš u ekran umesto na put). Povezivanje sa telefonom skoro trenutno, nema potrebe da se o tome brine, nije mi se "otkačio" nijednom. Povezivanje sa komunikacijom takođe sve ok (telefon -> uređaj i komunikacija -> uređaj), možda jednom iz nepoznatog razloga da sam komunikaciju morao da ponovo povežem, ali mislim da sam tome kriv ja jer sam je povezivao na telefon direktno a BT je samo jedan, ne ume da radi sa više uređaja u isto vreme. Zaštitnu foliju kinezi nemaju, osim fabričke koja dođe sa uređajem i koja se lagano i opušteno grebe i ostavlja svakakve otiske, rekli mi kada ti bude trebala piši nam i poslaćemo ti besplatno, samo ti plati poštarinu pa sam i to kupio kod nekih nemaca za 16€ ako se ne varam. Jedino što bi još bilo zanimljivo je pređena km, kao da sam nešto računa pa se na turi od 4k km razlikovalo za više od 300km u odnosu na tablu, ali je prednost svakako što ima svoj trip koji se može resetovati nezavisno od ova 2 na motoru. Ekran je ok, prilično dobro vidljiv u svim uslovima, ima automatsko osvetljavanje i noćni režim, naravno kad uđeš u tunel nije trenutno, treba mu neka sekunda da prebaci, ali generalno radi ok. Najveća mana kod većine ovih uređaja po meni je manjak DVR sistema, odnosno mogućnosti da se povežu kamere. Chigee to ima i u većini stvari je bolji od Carpuride ali je zato prilično skup u odnosu na ovaj... Tehnolođija košta i uvek će koštati, tako da su uređaji od 50€ od 250€ i od 600€ skoro pa neuporedivi... kao QJ i Honda... sa oba se voziš na dva točka i stigneš od tačke A do tačke B... Rezime (po meni) kada se neko odlučuje o kupovini ovakvih uređaja, - blutooth tehnologija - presudno - brzina odziva - presudno - broj nit-a ekrana - presudno - automatsko osvetljenje ekrana - presudno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...