Jump to content

Moto Zajednica

Lepote Crne Gore

Recommended Posts

• U prolazu, 1 post

Pozdrav svima,

Želela bih da predložim jednu rutu koja je meni ostala u lepom sećanju, a verujem da će se dopasti svima koji vole opuštenu vožnju i prelepe pejzaže.

Polazak iz Budve, zatim preko Cetinja do Lovćena, obavezna pauza na vidikovcu i, ko nije bio, preporučujem obilazak Njegoševog mauzoleja. Nakon toga spust ka Kotoru starim putem sa kog se pruža jedan od najlepših pogleda na Bokokotorski zaliv. Iz Kotora možete nastaviti uz obalu kroz Perast i Risan, pa nazad prema Budvi ili produžiti ka Herceg Novom.

Ruta nije previše zahtevna, putevi su uglavnom dobri, a usput ima dosta mesta za kafu, ručak i fotografisanje. Posebno preporučujem da se vozi ujutru ili predveče, kada nema velikih gužvi i temperature su prijatnije.

Ako neko bude prolazio ovom rutom, volela bih da čujem utiske ili da vidim fotografije sa vožnje. Ako imate još sličnih predloga, rado ću ih isprobati.

Srećan put i bezbednu vožnju svima! 🏍️

• Sviđa mi se 5

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 374 postova
  • Motocikl: FJR1300A

Samo da podsetim, u vezi ovog predloga:

ZABRANJUJE SE saobraćaj svih kategorija vozila, u periodu od 25. maja do 15. oktobra 2026. godine, svakodnevno na sljedećim dionicama regionalnih puteva:

• • R-1, od mjesta Krstac (raskrsnica sa R-25), opština Cetinje, do mjesta Trojica (raskrsnica sa M-1), opština Kotor, iz smjera Njeguša ka Kotoru, u vremenu od 08.00 do 15.00 časova;
  • • R-1, od mjesta Trojica (raskrsnica sa M-1), opština Kotor, ka mjestu Krstac (raskrsnica sa R-25), opština Cetinje, iz smjera Kotora ka Njegušima, u vremenu od 14.00 do 19.00 časova;
  • • R-25.1, dionica Međuvršje – Lovćen, od parking prostora do Mauzoleja, u oba smjera.
  • Sviđa mi se 2

• Svrati ponekad, 374 postova
  • Motocikl: FJR1300A

@misa-pei Nema zabrane, znači da 🙂 Meni ovo treće baš nije bilo jasno, "od parking prostora do Mauzoleja" ali koliko sam gledao ispada da je u pitanju "Parking Poljoprivrednog Gazdinstva Radović" na gugl maps. Znači parking pre zadnje krivine, znači nema više do gore motorima.

Test vremena: 2018-2023/2026 (+3e do tamo/kroz NP Lovćen)

image.thumb.jpeg.f1e0383f96ed9f420e9c4b6e4f408b68.jpeg

• Sviđa mi se 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja