Milan81 478 Napisano pre 6 sati (promenjeno) Svrati ponekad, 83 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: BMW R1250 GSA Prijavi odgovor kao problematičan Nisam neki putopisac, ne zato sto ne umem sa recima, nego sto previse detalja napisanih mi dodje kao otkrivanje neke moje intime. Vecinu putovanja sabijem u par slika i dve recenice, u temu Kratke voznje . Ovo putovanje je trajalo 7 dana i 3.000km, tako da zasluzuje svoju temu. Povod je bio sluzbeni put na sastanak u Veroni, na koji je isao i kolega iz Splita. Pao je dogovor da idemo motorima. Ja na R1250 GSA , on na K1600GTL. Do Splita sam dojurio relativno brzo, iz NS u subotu poranio u 5h, na auto put, granica Batrovci, u HR do Okucana, onda u BiH preko Banja Luke, na Mrkonjic grad, i dole do Splita. U Splitu sam bio u 14h na rucku, evo jedne fotke pogled na Split sa brda Klis. Ostatak dana proveo sa kolegom, po plazama, kafama po gradu i ostalo.. Nedelja ceo dan vrlo slicno, malo kupanja, druzenja, odmaranja sve do popodne kada smo se ukrcali na brod Split-Ancona. Ponedeljak jutro, osvanulo u Anconi, mladi momci, naspavani, sisli sa broda, zajahali konje, i na auto put prema Veroni. Osim dosadnog auto puta, lepa je bila pauza u San Marinu. Sledeca pauza je bila u gradicu Maranello, i poseta Ferari muzeju. Taj ponedeljak zavrsavamo u mestu Nogarolle Rocca, pored Verone. Tu smo naredna dva dana u firmi, na poslu. Sreda posle rucka, nastavak putovanja prema severu. Cilj je bio popeti se na Dolomite u toku popodneva. Taj dan prosli Stelvio pass, Tonale pass i Gavia pass. Dan smo zavrsili u Meranu, gde smo nocili. Sutra dan, cetvrtak, smo ceo dan proveli u Alpima, i presli gomilu prevoja, vozeci u pravcu Slovenije. Nizali su se Sella, Gardena, Falcarego, Giau, Duran i jos nekoliko manjih kojima nisam zapamtio ime. Ovaj deo je nesto nizi od Stelvia, i ima vise zelenila, krivine su brze… Dan smo zavrsili u Tolmezzu, neki manji hotel, sa posebnim natkrivenim parkingom za motore. Znaju talijani sve sta treba Petak nije bio narocito uzbudljiv, od Tolmezza na Kranjsku goru, auto put Ljubljana-Zagreb-Batrovci-Novi Sad. Eto jednog brzog putopisa u par recenica i nesto slika Promenio pre 1 sat član Milan81 5 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
the_doctor 11069 Napisano pre 2 sati (promenjeno) Drug član, 1088 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: BMW R1200 GS - 2006 K25 Prijavi odgovor kao problematičan Dolomiti, nešto najbolje što ovaj svet ima da ponudi. Bravo ime! Dobra tura, dobro pisanje. Promenio pre 5 minuta član the_doctor 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milan81 478 Napisano pre 1 sat Svrati ponekad, 83 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: BMW R1250 GSA Prijavi odgovor kao problematičan Slazem se, u potpunosti. Spoj prelepe prirode, nadmorske visine, dobrog asfalta, krivudavih puteva, prelepih naselja, kucica, hotela, restorana, nasmejanih i raspolozenih ljudi… Sve je to jedan dobar paket da odmoris dusu i uzivas u svakom trenutku. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...