Jump to content

Moto Zajednica

Michelin Anakee Adventure nakon 21.000 km

Recommended Posts

• Ne silazi, 5333 postova
  • Motocikl: Honda VTR1000SP1 (Službeni), Suzuki SV650S, Tomos T15SL, Tomos T011, Tomos APN4

Na testnom CFMOTO 800MT Explore koji je kod nas, došao je sa Michelin Anakee Adventure. Gume su zgazile 21.000 km u bukvlano svim uslovima. Iako su mogle možda još da idu, došlo je vreme za zamenu. Reko da napišem koju reč o ovim gumama. 

Vožene su od -4 stepena Celzijusa, do sigurno + 40 stepeni Celzijusa. Po suvom, mokrom, poledici. Iskreno, jedna od kompletnijih guma koje sam imao prilike da koristim. Za "off road" je namena 20% i to je u domenu da se vozite u suvim uslovima. Ne voli blato, brzo se napune šare. Asfalt je glavna teritorija ove gume.

Da ne dužim ovde puno, sve svoje utiske sam opisao u tekstu.

BJBIKERS.COM

Michelin Anakee Adventure je verovatno jedna od najupotrebljivanijih "adventure" guma i to ne bez jako razloga - nudi odlične performanse u širokom radnom opsegu.

Da najavim i da smo u saradnji sa Motogume.rs započeli test Michelin Anakee Adventure 2 gume. Za sad su pozitivni utisci, ali nismo zgazili ni par hiljada km, tako da ću da se suzdržim za utiske bar do prvih 10.000 km.

• Sviđa mi se 5
  • Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1227 postova
  • Motocikl: Maca

Odlična je recenzija!

Ne znam koliko je izvodljivo, ali bilo bi odlično ako bi u zadnjem delu recenzija dali i neki svoj utisak poređenja opisanog predmeta/motora sa glavnim konkurentima.

Npr konkretno u ovoj recenziji da ste se u delu "Trenutno među najboljim gumama u svojoj klasi" osvrnuli na par glavnih konkurenta pa izneli neko svoje mišljenje u smislu npr - bolje odvodi vodu ali je bučnija od xy gume, ili lošije je prijanjala ali u proseku duže traje od xy gume itd.

Znam da to dosta zadire u subjektivan osećaj koji je često teško kvantifikovati a pritom zahteva da ste i konkurente isprobali, ali apsolutnim duducima za gume kao što sam ja bi to dosta olakšalo izbor.

• Hvala 1

• Motocikl: Honda VTR1000SP1 (Službeni), Suzuki SV650S, Tomos T15SL, Tomos T011, Tomos APN4
pre 11 minuta, Rolle2010 je napisao:

Odlična je recenzija!

Ne znam koliko je izvodljivo, ali bilo bi odlično ako bi u zadnjem delu recenzija dali i neki svoj utisak poređenja opisanog predmeta/motora sa glavnim konkurentima.

Npr konkretno u ovoj recenziji da ste se u delu "Trenutno među najboljim gumama u svojoj klasi" osvrnuli na par glavnih konkurenta pa izneli neko svoje mišljenje u smislu npr - bolje odvodi vodu ali je bučnija od xy gume, ili lošije je prijanjala ali u proseku duže traje od xy gume itd.

Znam da to dosta zadire u subjektivan osećaj koji je često teško kvantifikovati a pritom zahteva da ste i konkurente isprobali, ali apsolutnim duducima za gume kao što sam ja bi to dosta olakšalo izbor.

Ideja je odlična i vozio sam stvarno na dosta guma do sad. Međutim, te druge konkurentne gume sam vozio svega po par hiljada km i radi se o uglavnom novim gumama. Svaka od tih guma sasvim lepo drži kad je nova i tek možda posle 10.000 km počnu da pokazuju koliko su dobre.

Tako da nisam hteo da poredim sa nečim što nisam vozio duže. U planu nam je da testiramo što više guma možemo na dugoročnim testovima. Sad je montiran Anakee Adventure 2, posle toga će biti nešto drugo. Jedini problem je što za ovakve testove treba dosta vremena. 

• Sviđa mi se 1

• Никад не једи жути снег!, 1001 postova
  • Motocikl: Јаворка (ФЈР 1300)

Одлично и пуно ће значити свима. Знам да пуно времена треба али накупиће се. Било би занимљиво да рецимо како која гума буде тестирана, упада на листу којој припада (adventure, off-road, touring) и сл. Те листе ће временом да расту а ви само треба да од самог почетка дајете гуми неку оцену. Рецимо, одреди се неколико категорија, 5, 7, 10 небитно и свака категорија оцена од 1 - 10 и на крају укупна оцена. 

pre 33 minuta, Влајко je napisao:

Одлично и пуно ће значити свима. Знам да пуно времена треба али накупиће се. Било би занимљиво да рецимо како која гума буде тестирана, упада на листу којој припада (adventure, off-road, touring) и сл. Те листе ће временом да расту а ви само треба да од самог почетка дајете гуми неку оцену. Рецимо, одреди се неколико категорија, 5, 7, 10 небитно и свака категорија оцена од 1 - 10 и на крају укупна оцена. 

Tako će i biti, ako zadržim 800MT Explore još neko vreme kod nas (što nam je plan). Jer nam je to onda idealno za testiranje ne samo guma, već i drugih stvari.

Hteli smo da testiramo neku gumu koja još nije rasprostranjena toliko kod nas (Turski Anlas, Avon i slično), ali su nam iz Motogume.rs ponudili da odmah pređeno na Anakee Adventure 2 jer je naslednik ove gume. Sledeće ćemo opet nešto iz te klase. Možda i napravimo ovde na forumu neko glasanje da zajedno odaberemo gumu koju bi testirali.

Ono što nisam rekao, da su motogume.rs pružile podršku za testove bilo kojih guma, što nam je super jer oni bukvalno prodaju gume svih mogućih proizvođača i možemo da testiramo šta god da odaberemo. 

• Sviđa mi se 1
  • Hvala 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   1 član

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja