Jump to content

Moto Zajednica

Suzuki V-Strom 800DE

Recommended Posts

• U prolazu, 9 postova
  • Motocikl: Honda ADV 350

+1 vlasnik, kupio sam pre mesec dana

800RE, kupljen 2024 godine. Meni prvi 'motor' - vozio sam Hondu ADV 350

Full givi oprema -

-v37 side + maxia 55L, fantastično mu stoje

-tank torba

-maglenke - dosta pomažu kod noćne vožnje

-crashbarovi

-givi flašica :D 
-givi vizir koji pruža super zaštitu ali ima par problema - kao i svaki vizir brzo se isprlja, a previsok je i pogled mi je kroz njega te mi smeta + estetski mi se ne svidja + toliko je širok da retrovizor udara u njega kada se korman okrene da se zaključa.

Prešao sam 3000km za ovih mesec dana, Srbija + tura do Ohrida. 

Ne mogu da pričam o snazi, vešanju i ostalom jer mi je prvi motor i naravno da mi je sve fulltop jer sam presao sa 29ks na 83ks. Sa druge strane, ono što mogu da kažem je da je udobnost 10/10. Ja 100kg, 185cm bez problema + devojka.  

Uskoro će 20 000 km na satu, znate li možda okvirno cenu servisa u ovlašćenom  na 24000?

Takodje, pošto nemam centralni štender, jel imate preporuku za neke štendere za prednji i zadnji točak?

IMG_3978.jpeg

IMG_3979.jpeg

IMG_3964.jpeg

2D959E11-01C6-48E3-B04C-351101D0823F.jpeg

4F71116F-DC9D-40D2-8348-A1C591646C15.jpeg

• Sviđa mi se 4

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 529 postova
  • Motocikl: Benelli Leoncino 500Trail............Suzuki VStrom 800DE

Evo ovako, prođe godinu dana (možda koji dan više) otkako sam uzeo 800DE.

Na satu nešto sitno iznad 21.000 km... Nije loše, moglo je i više. 😁

Ko je pratio temu, video je da sam ga vozio u svim uslovima — kiša, sneg, zima, leto... Da ne dužim sa onim što sam već pričao.

Za ovih godinu dana i dalje najveći utisak na mene ostavlja agregat. Jednostavno mi je legao. Traktoriše pri nižim obrtajima, povlači iz istih. Nema potrebe da ga držiš konstantno na 4–5.000 obrtaja da bi izvukao snagu i potencijal iz njega, ne moraš stalno da budeš u nižim brzinama i nema trzanja pri niskim obrtajima. Jednostavno su Japanci sve to lepo upakovali i svaka im čast na tome.

Da su uzeli šasiju od Tuarega, tj. sve od njega, i ubacili ovaj agregat... To je to — kupiš i ne menjaš nikad. 😁

Za ovih godinu dana i pomenutu kilometražu nisam imao nijedan problem sa elektronikom, agregatom itd. Samo podmažem lanac i pičim.

Promenio sam dve prednje i tri zadnje gume, a sad na red opet dolazi zamena kompleta — prednja i zadnja.

Uzeću ponovo Dunlop Trailmax Raid. Za asfalt su mi najbolje u toj klasi, a van asfalta su za moj stil vožnje dobre, mada je bilo i čupavih situacija...

I to je otprilike sve od održavanja — podmazivanje lanca i gume. Sve ostalo fabrika.

To je Suzuki. Nema pretrpane šminke — ide, radi i ne boli te glava.

Kad sad saberem sve utiske, najveće zamerke su mi i dalje to što nema tubeless točkove, težina na off-u i što za off dolazi go kao pištolj. Sve ostalo mogu da mu oprostim — grejače ručica, tempomat itd. — ali ovo...

Ako za ovaj model konverzija u Italiji košta 350–400 €, u proizvodnji bi ih verovatno koštalo 25-50 € više po motoru. Mogli bi toliko da se isprse kad već ne daju ništa drugo...

Iako se kod nas ne prodaje baš toliko, mislim da će polovnjaci lepo da se prodaju. Ne mislim na one koji su ostali fabrički goli kao pištolj, već na ove sa opremom, jer praktično sve što vam fali već je na motoru.

Preći će ovaj motor još mnogo kilometara. E sad, koliko će se još zadržati kod mene — to je pitanje...

Najviše zbog posla, tj. lokacije gde ću biti, ali i zbog mogućeg prelaska na lakši bajk. Pošto putujem sam, bitnije mi je da onih 10% teškog terena prođem lakše nego da imam više komfora na putu.

Kad se vratim u BG, ako se budem zadržavao, možda ga stavim i ovde na forum na oglase, prvenstveno za zamenu za neku Teneru 700 sa prerađenim ogibljenjem (stock mi je lošije od Suzukijevog), Tuarega ili nešto slično. Sve zavisi od ponude i drugih uslova.

Eto, toliko od mene za sada.

Verovatno ću za mesec–mesec i po dana doći do 24.000 km, pa ga teram na proveru ventila i sve ostalo što ide uz taj servis, pa se javljam tada sa novim utiscima.

P.S. Pustiću post u obe teme, čisto da pročita koga zanima. Ako smeta adminima, neka obrišu. 😁

21.thumb.jpeg.4900af2ff97c2d71740b27cb25347e94.jpeg

• Sviđa mi se 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja