maxmladen 692 Napisano Sreda u 22:41 Svrati ponekad, 198 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: Honda NC 750 XD, 2026 i Suzuki Burgman 400 2018. Prijavi odgovor kao problematičan Odlazim autom u predgrađe Beograda da završim jednu obavezu. Pada mrak. Na povratku izbegavam rupe na putu kao skijaš u slalomu. Beograd je, nažalost, čuven po rupama tokom zimskog perioda – putari poslovično čekaju proleće da saniraju posledice snega, kiše i rizle po asfaltu. Ubrzo, iako vozim sporo, ne uspevam da izbegnem jednu rupu, ne sluteći da će biti kobna. U sekundi se čuje šištanje – guma je probušena i momentalno ispustila sav vazduh. Zaustavljam se, palim sva četiri migavca i izlazim da procenim štetu. Posekotina na boku gume je jasna – od nje nema više ništa. Vadim bezbednosni trougao iz gepeka i postavljam ga desetak metara iza auta. Gužva je, ljudi negoduju. Razmišljam šta da radim. „Genijalci“ iz Renoa su u Laguni izostavili rezervni točak, a od priloženog seta sa lepkom i pumpom ovde nema nikakve vajde. Članstvo u Auto-moto savezu mi je isteklo, a nisam ga obnovio. Zovem najbliže prijatelje – niko nije dostupan. Zovem tatu, ali čovek ne vozi noću. Tražim najbližeg vulkanizera koji radi – ništa. Mrka kapa. Počinjem da guglam mobilne vulkanizere. Jedan, drugi, treći – niko nema dimenziju gume koja mi treba. Najzad nalazim jednog koji ima. Miloš. Uredno prima zahtev i šalje mobilnu ekipu. Dragutin stiže vrlo brzo. Izuzetno ljubazan, smiren i profesionalan. Detaljno mi objašnjava zašto stara guma više nije bezbedna i kako se zamenska uklapa i poredi sa preostalim gumama. Zaista korisno. Posao završava efikasno, bez zadržavanja. Sve ukupno – sat vremena smaranja i 70 evra troška. Ali poenta ove priče nije rupa, ni guma, ni račun. Tokom tog kratkog vremena, uprkos mraku i pomalo sumornoj atmosferi u predgrađu, čak osam ljudi je stalo da pita da li mi treba pomoć. Vau, ima nas! Sjajno! Ne mogu da se otmem utisku da je nalepnica na autu – a ne trougao – bila ta koja ih je podstakla da moto kolegijalno stanu i ponude pomoć. Jako! 19 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...