Jump to content

Moto Zajednica

Berza ručnih satova

Recommended Posts

• Pana, 760 postova
  • Motocikl: Yamaha XV535
Pre 18 sati, Pedja Ča je napisao:

Ovih dana sam malo razgledao i naciljao sat koji zelim da kupim pored ovog Seika...

Cityzen Pro Master...ili neki slican...Solar sa radio kontrolom...Bas bi sebe obradovao nekim od ovih.

Укључујем се у тему и почињем да читам тек од 8 стране  :tras2:    Куд сам и кликнуо . 

"Solar sa radio kontrolom"  ?      Заинтересовао си ме да погледам шта је ова функција .   

Десетак година носим неки Цитизен  , мислим да је Титанијум , па реко да погледам   :) 

Волим прост , једноставан , класичан изглед  часовника . 

Нисам знао да је земља  порекла Јапан!  

И то сазнање ми је  свакако занимљиво.     

Promenio član Jašim

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 549 postova
  • Motocikl: Honda CBF 1000
Pre 13 sati, Jašim je napisao:

Укључујем се у тему и почињем да читам тек од 8 стране  :tras2:    Куд сам и кликнуо . 

"Solar sa radio kontrolom"  ?      Заинтересовао си ме да погледам шта је ова функција .   

Десетак година носим неки Цитизен  , мислим да је Титанијум , па реко да погледам   :) 

Волим прост , једноставан , класичан изглед  часовника . 

Нисам знао да је земља  порекла Јапан!  

И то сазнање ми је  свакако занимљиво.     

Ja sam davno bio ubedjen i po nazivu da je Cityzen svajcarac...i saznanje da je japanac me ozbiljno zainteresovalo. Malo sam pratio i nasao podatak da "su svi satovi po malo Cityzen"....Naime taj izvor kaze da 2/3 svetskih satova raznih brendova koriste u automatskim satovima Citizenov Miyota mehanizam u razlicitim izvedbama. Tako sam i naisao na ove modele...Solarno punjenje,jednom kad se napuni moze da radi i pola godine...radio kontrol...podesava se putem radio signala...nema servisne intervale kao automatici...stavis ga i zaboravis...ima ih sa indikatorom napunjenosti,Datumar takodje je samostalan,zna prestupne godine,cak ima i sa mesecevim menama...

Jednom recju ko ga napravi ruke mu se pozlatile😁🤣 Jednom cu ga nabaviti😎

• Drug član, 1909 postova
  • Motocikl: Suzuki Bandit 600

Sve je to savršeno dok radi a kad krene da zeza počinje skupa igranka...

Kao i moderna vozila, na izgled savršena, inteligentna, sve sama rade neko vreme i onda počinju lampice i bagovi.

Sve te eko drajv fore na satovima deluju cool ali nije u potpunosti tako. Imaju akumulatorske baterije koje nisu jeftine i ne možeš ih sam zameniti za nekoliko minuta nego zahtevaju rasturanje mehanizma odnosno skup servis. Neki se pune solarno, neki imaju punjenje slično automaticima gde stalni magnet na tegu prolazi pored namotaja što za posledicu ima indukovanje struje koja dopunjava bateriju... Nisam skroz u materiji pošto mi nikad nisu bili interesantni.

Kvalitetni mehanički satovi su veoma pouzdani a ta sitna odstupanja realno nisu mnogo bitna kada imaju onaj svoj lepi zvik cik cik cik. Za par mojih Seiko satova iz kolekcije mislim da nikada nisu servisirani a proizvedeni su sredinom sedamdesetih godina prošlog veka. Rade savršeno, imaju dobru autonomiju i preciznost rada, štoperice ispravne, savršeno resetuju i ne diram ih.

Tačno je da su u doba globalne hiperprodukcije Myote u skoro svakom satu a to se odnosi i na kvarcne mehanizme.

Zato se i cene satovi koji imaju svoj, "in house" mehanizam u sebi kao i neku svoju posebnost u izradi, dizajnu i materijalima.

Za preporuku su i Orient satovi. To je stari japanski brend i jedan od najvećih proizvođača automatskih mehanizama. Imaju baš lepe modele satove sa, rekao bih, normalnim cenama.

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

• Skuteras, 3838 postova
  • Motocikl: T-Max 500

Nesto najvise lepih satova sto sam video u poslednje vreme su bili Hamilton. Ne znam nista o njima, ali par modela mi se bas svidelo. Cenovno dodju tu ko Citizen, mozda malo skuplji

Promenio član muljaz

• Drug član, 1579 postova
  • Motocikl: Nemaaa
50 minutes ago, muljaz said:

Nesto najvise lepih satova sto sam video u poslednje vreme su bili Hamilton. Ne znam nista o njima, ali par modela mi se bas svidelo. Cenovno dodju tu ko Citizen, mozda malo skuplji

Moj sledeci must have sat je Hamilton Murph :) na sekundari je ispisano "Eureka" morzeovom azbukom

Promenio član Markone88
  • Sviđa mi se 1

• Drug član, 1909 postova
  • Motocikl: Suzuki Bandit 600
pre 16 minuta, Markone88 je napisao:

Moj sledeci must have sat je Hamilton Murph :) na sekundari je ispisano "Eureka" moreuzovom azbukom

Morzeovom azbukom.  :D

• BJB Maxi Scooter Club, 1220 postova
  • Motocikl: Voge 300 Rally

Jedan od omiljenih satova :) to je ispisano samo na 42mm verziji, na 38 nije bilo mesta. 

Malo je nezgodan za kupovinu, veliki su lugovi, pa lako može da se desi da je 38mm premali za zglob a 42mm prevelik. Meni je 38 bombona

20251012-164012.jpg

• Sviđa mi se 2

• BJB Maxi Scooter Club, 1220 postova
  • Motocikl: Voge 300 Rally

Nemam ga još uvek, ovo je proba iz radnje.. gledao bih da mi on bude sledeća kupovina. 

Ima okej lume, bolji npr. dosta od Tsuyose koju imam ali lošiji od SRPDa (što je i normalno)

hamilton-khaki-field-murph-automatic-h70

• Sviđa mi se 2

• Drug član, 1075 postova
  • Motocikl: Honda X-ADV

Kada spominjete Seiko, setih se detalja sa službene prezentacije i predstavljanja novih modela pre x godina - to je jedina fabrika, pored Swatch-a, koja SVE delove za satove radi "in house".

Ja sam se baš dugo "ložio" na Astron, ali nikada nisam prelomio da ga uzmem, ćitaj "iskeširam" toliko za sat. Ne umem da ih pazim, koliko god da ih volim, i ne želim da se opterećujem kako ga nosim...

• Zainteresovan, 279 postova
  • Motocikl: Zontes 350 E

Јел прати неко на инста оног типа из околине Обреновца што продаје све живо али буквално?

Има неки магацин и има неке комбине немам појма, а и није ми ни битно искрено, него виђам код њега често неких разних сатова, па можете да баците око ако неког занима.

Да се разумемо, нити познајем човека нити сам сарађивао икад са њим, само делим објаву можда се некоме нешто допадне. 

• Misbehave Responsibly, 1729 postova
  • Motocikl: FZ6S

Malo manje ekstravagantno, ali ne manje interesantno, iz te serije ...

grand_seiko_evolution_9_slgc007_tentragraph_002.jpg?itok=eH01mVKr&timestamp=1745480767

• Sviđa mi se 3
  • Podržavam 1

• Aktivni korisnici   3 članova

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja