bajker71 15805 Napisano Sreda u 21:29 Drug član, 1906 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki Bandit 600 Prijavi odgovor kao problematičan pre 10 minuta, RaS je napisao: Je l' na prodaju? Na žalost nije. Jbg malo trolujem temu koja bi trebalo da bude berza satova... Što se tiče Omikron - a, oba su mesingana pa posle hromirana, i @Bigor - ov i @drs - ov... Imam nekoliko starih satova, da ne postavljam slike ovde, kojima sam radio rehromiranje svojevremeno. Velika zajebancija... 1 1 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drs 17631 Napisano Sreda u 22:15 Misbehave Responsibly, 1728 postova Lokacija: Beograd Motocikl: FZ6S Prijavi odgovor kao problematičan Ne trolujemo, držimo je živahnom . A možda nešto od izloženog u nekom trenutku bude i za prodaju. Da, telo Omikron-a je hromirano ali su leđa od nerđajućeg čelika. Uobičajeno tih godina za satove nižeg cenovnog ranga. Kod satova, kao i sve drugo, dizajnerski trend zavisi od decenije. Onaj RaS-ov Glicine iz '70 ko rođeni brat stare Certine. Negde mi se i najviše sviđa taj stil ciferblata bez brojki i ravnih kazaljki. 3 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Markone88 5161 Napisano juče u 06:08 Drug član, 1579 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Nemaaa Prijavi odgovor kao problematičan Tako je, ja kao osnivač teme se slažem da možemo ovde i da piskaramo o satovima i da prodajemo po nešto. Dosta nam je ova jedna tema 1 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dule2812 1723 Napisano juče u 09:23 Zainteresovan, 274 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Zontes 350 E Prijavi odgovor kao problematičan Ајде да нешто као и продајемо у теми Остало од првог смарта који сам имао, хуавеи гт 2 про, вероватно одговарају и за неке друге моделе. Нек буде 10е за обе, ја их никад нисам ни користио. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 6959 Napisano juče u 10:40 Ne silazi, 3133 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan Da kažem koju. Imam Candino sa koznom narukvicom, original je bas kratko trajala, zamenim i reko mozda sam je ubio od pranja ruku, raspadne se i ona, porucim na Aliju dve i evo prva jos traje, ne secam se ni kad sam je zamenio i dalje ko nova. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drs 17631 Napisano pre 19 sati Misbehave Responsibly, 1728 postova Lokacija: Beograd Motocikl: FZ6S Prijavi odgovor kao problematičan Kad smo se već raspisali da i ja dodam koju , možda pomogne nekome pri izboru. Candino (švajcarac, deo Festina grupe) ima satove meni dopadljivog dizajna. Pre podosta godina kupim u B:PM-u burazeru na poklon ovaj primerak Unutra ETA 2824 (zasigurno, standard nivo) - stala posle 5 godina. Šta je bio problem - trebao mu je servis ! Da li je samo do ulja (verovatno) - ali meni opet razočaravajuće za taj ETA mehanizam. U novoj Certini je ETA Powermatic 80 (tj. 2824 skinut sa 4 na 3 Hz). Bezmalo 55 godina stara Certina je tačnija od nove. A najtačniji mi je ... [dramska pauza] ... Seiko sa 4R36 mehanizmom. Najslabiji je Roamer (STP11 - tj. 2824 klon) - on je oko +11s/dan. Ta tačnost za Seiko 4R nije tipična (znam za primere koji dosta odstupaju na dan), doživljavam to kao (po mene srećnu) anomaliju, ali prošle godine kada je nošen mesecima u kontinuitetu, tri meseca nisam imao potrebe da ga pomeram jer je i dalje bio u manje od +-2 minuta. Da je sve kod Seika bajno - nije. (primer iz porodice) Skup model ! Radio manje od 10 godina. А што се тиче Сеика, пре неколико дана смо га коначно добили назад. Предали смо га на оправку 10. ЈУНА 2025! Рекли су да ће га послати у сервисни центар у Холандију, јер нису овлашћени да оправљају астрон. Да ће трајати око 120 дана и да просечна оправка кошта око 600 евра. Био је спрема за преузимање 13. фебруара!!! Elem, šta je pisac naumio kasti ... na osnovu skromnog ličnog iskustva ... Švajcarci su osetljiviji i traže češći servis. Japanac je robusniji mehanizam u realnom životu (slična priča kao i sa motociklima/kolima Evropa vs Japan) pa bez obzira na fabričku specifikaciju u realnosti može biti jednako tačan ili tačniji od CH mehanizma. Čak i relativno jeftiniji Seiko će imati bolju obradu kućišta i lepši ciferblat od osetno skupljeg švajcarca. Kada je (metalna) narukvica u pitanju tu su za plakanje. Švajcarac koji košta 500 EUR obično ima bolju narukvicu od bilo kog Seika. Tu me ni GS nije nešto oduševio, a čuveni Marine Master (>4.000 EUR) ima goru narukvicu od moje Certine. Ko se opredeli za skup mehanički sat (ili sa relativno egzotičnim mehanizmom) treba da računa i na servis odgovarajuće cene (van Srbije). Možda ima, ali mi nije u znanju da neko kod nas može da servisira ronilačke satove deklarisane za velike dubine (>300 m). _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Kakva su vaša iskustva sa Seiko mehanizmima iz srije 4R, 6R, 8L ili ako neko može da se pohvali satom sa mehanizmom iz serije 9. Ko ima dobra iskustva sa nekim sajdžijom kod nas a da je kod njega servisirao hronograf baziran na ETA/VAljoux 7750 ? Generalno, iskustvo sa tim mehanizmom. 2 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 22927 Napisano pre 19 sati Integrisan, 7322 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Kwikasfuki 600 Prijavi odgovor kao problematičan Ja imam Seiko sa 4R36 mehanizmom, korigujem nakon par dana. Za sada treca godina bez problema. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pedja Ča 1438 Napisano pre 17 sati Zainteresovan, 537 postova Lokacija: Cacak Motocikl: Honda CBF 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 2 sati, Motorcyclist je napisao: Ja imam Seiko sa 4R36 mehanizmom, korigujem nakon par dana. Za sada treca godina bez problema. Sta korigujes? Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 22927 Napisano pre 16 sati Integrisan, 7322 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Kwikasfuki 600 Prijavi odgovor kao problematičan 12 minutes ago, Pedja Ča said: Sta korigujes? Vreme. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drs 17631 Napisano pre 15 sati Misbehave Responsibly, 1728 postova Lokacija: Beograd Motocikl: FZ6S Prijavi odgovor kao problematičan Koliko to odstupa dnevno ako ga čačkaš svakih par dana ?? Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 22927 Napisano pre 15 sati Integrisan, 7322 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Kwikasfuki 600 Prijavi odgovor kao problematičan Nedeljno pomerim minut mozda. Zato sto ga ne nosim stalno. Nosim ga tipa radnim danima 10h ostalo stoji. Vikendom cesto ne nosim. Kada nije skroz navijen onda gubi tacnost. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bajker71 15805 Napisano pre 14 sati Drug član, 1906 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki Bandit 600 Prijavi odgovor kao problematičan Ne mogu da se smirim dok ne podesim sat da radi tačno ili makar u opsegu +- 5 - 10 sec dnevno. Inače fabrička tolerancija za 4r36 mehanizam je od +45 do -35 sec dnevno što je po meni neprihvatljivo. Može to da se lepo podesi ali treba stpljenja. 1 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drs 17631 Napisano pre 14 sati Misbehave Responsibly, 1728 postova Lokacija: Beograd Motocikl: FZ6S Prijavi odgovor kao problematičan Sat koji sam dugo nosio je bio Seiko sa 7T-32 mehanizmom (kvarc). Fabrička specifikacija je bila +-15 s/mesečno. U stvarnosti je odstupao 5 s/mesec dana - tj. minut za godinu. 4R, 6R su neregulisani mehanizmi; oni u toku dana malo kasne, malo žure a u realnom životu tačnost gledana na nedeljnom nivou je dramatično bolja od fabričke specifikacije. Kao i svi automatici vole da rade, ne da stoje. Što duže rade u kontinuitetu to su odstupanja manja. Ko nedovoljno "maše" rukama, jednom nedeljno ga dovije ručno - i vozi miško. Ti sam šteluješ svoje satove ? Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nuk 689 Napisano pre 13 sati Zainteresovan, 643 postova Lokacija: NS Motocikl: Voge SR3, Aprilia Scarabeo 125, Voge DS625X Prijavi odgovor kao problematičan Ja kombinujem nekoliko automatika i volim da navijem i naštelujem pre nošenja, to mi je gušt. Kad sam na putu duže od nekoliko dana i ne želim da mislim na sat, tu su kvarcni satovi 2 1 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bajker71 15805 Napisano pre 13 sati Drug član, 1906 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki Bandit 600 Prijavi odgovor kao problematičan pre 22 minuta, drs je napisao: Ti sam šteluješ svoje satove ? Da, sve satove sam štelujem. Nemam vibrograf ali može i bez njega, samo je potrebno više vremena. 3 1 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pedja Ča 1438 Napisano pre 4 sati Zainteresovan, 537 postova Lokacija: Cacak Motocikl: Honda CBF 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Volim satove,i nosim sat godinama. Nisam imao nikada neku ozbiljniju masinu. Uglavnom nosim ove low level,robne marke i sl. Trenutno nosim Timberland sat. Rade posao,sluze vise godina,kada riknu prosto kupim drugi. Ali imam u planu sledeci da kupim neki malo bolji...ali ne previse skup. Pratio sam kanal na You Tube....Sat na ruci... i vidim da tamo preporucuju za tako nesto Tissot ili Citizen. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sashac 15821 Napisano pre 4 sati Cool tip, 3239 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Xjr 1300 black lady Prijavi odgovor kao problematičan Sta mislite o seiko mod varijanti? Ja sklopio seiko cartier santos i mogu vam reci da je top... 1 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Markone88 5161 Napisano pre 4 sati Drug član, 1579 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Nemaaa Prijavi odgovor kao problematičan 8 minutes ago, sashac said: Sta mislite o seiko mod varijanti? Ja sklopio seiko cartier santos i mogu vam reci da je top... Mogao bi i neku sliku okaciti Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sashac 15821 Napisano pre 4 sati Cool tip, 3239 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Xjr 1300 black lady Prijavi odgovor kao problematičan 1 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sashac 15821 Napisano pre 4 sati Cool tip, 3239 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Xjr 1300 black lady Prijavi odgovor kao problematičan 3 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sashac 15821 Napisano pre 4 sati Cool tip, 3239 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Xjr 1300 black lady Prijavi odgovor kao problematičan Mehanizam je vise nego pouzdani Seiko NH35A. 1 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PremieRacing 3827 Napisano pre 59 minuta Drug član, 1298 postova Lokacija: New Now Motocikl: Uly Prijavi odgovor kao problematičan Sve top, ja volim modove ali volim one koji su jedinstveni. Ako može da ne podseća na nešto već postojeće, a pogotovo ne na nešto super poznato, priznato i skupo. Takav mi je plagijat, ali nemam problem kad ga drugi nose sve dok nije čista kopija. Kod ovog tvog mi se samo ne sviđa što piše "seiko". Lepši bi bio da ne piše ništa, ili da piše "sashac" 1 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PremieRacing 3827 Napisano pre 56 minuta (promenjeno) Drug član, 1298 postova Lokacija: New Now Motocikl: Uly Prijavi odgovor kao problematičan Ovo su moji modovi..: Promenio pre 46 minuta član PremieRacing 2 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
muljaz 2743 Napisano pre 50 minuta (promenjeno) Skuteras, 3838 postova Lokacija: Ivanjica Motocikl: T-Max 500 Prijavi odgovor kao problematičan Ja skoro kupio Mudmaster, inace mi malo bolje leze ti glomazniji satovi jer radnicke ruke. E sad, Mudmaster znaci da je otporan na kojesta, ali ne i na pucne od varenja i brusenja. Ima li leka ili da se naviknem. Nije toliko uocljivo, ali ja valjda znam da ih ima pa me nervira Promenio pre 50 minuta član muljaz 3 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bajker71 15805 Napisano pre 22 minuta Drug član, 1906 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki Bandit 600 Prijavi odgovor kao problematičan Lek je mašinsko poliranje stakla. Ako može da se skine staklo ili taj oklop okolo pa da staklo bude ispupčeno, može i bez skidanja... Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...