Jump to content

Moto Zajednica

Kawasaki EN450 restauracija

Recommended Posts

• U prolazu, 12 postova
  • Motocikl: Kawasaki EN450 LTD

Pozdrav,

Nisam najaktivniji clan ovde pa je mozda u redu da se predstavim, ja sam Nenad, dugo sam zaljubljenik u klasicne motore i kruzere. Ponosni sam (ili nesrecni :)) vlasnik ove masine (Kawasaki EN450 1985 godiste) od 2018 godine. E sad, ona je tu negde na granici da svakako nije novija, nije bas oldtajmer, ali definitivno se moze svrstati u neke klasike.

Masina je u voznom stanju koliko toliko, i vozim je sa zadovoljstvom koliko porodica sa dvoje male dece i posao dozvoljavaju. Medjutim, mislim da zahteva jedan ozbiljan generalni servis i/ili restauraciju da bi to malo vremena koliko imam za nju proveo uzivajuci u voznji, umesto nervirajuci se oko raznih kvarova i muka koje idu sa godinom proizvodnje i manjkom ulozenog vremena u odrzavanje. Iz svega ovoga navedenog moje pitanje bi bilo da li vredi uloziti neki veci novac u to (ne znam koliko bi sve to uopste moglo da kosta ni okvirno) ili bataliti i kupiti neke od ovih "modernih klasika/kruzera" kao sto su Royal Enfield Super Meteor 650 i slicno.

Nazalost nisam jedan od ovih instagram likova i nemam bas mnogo slika sa ljubimcem ali eto nasla se jedna slikica cisto da mozda steknete utisak kako sve to izgleda:

image.thumb.jpeg.8206ebb10185633674eb37349dfa090e.jpeg

mada je ta slika malo starija i davno sam restaurirao sediste (kod Bobana za kog imam samo reci hvale) i nekako sam tu sliku sacuvao :)

image.thumb.jpeg.a666e5428aebf806826880c34e5e934f.jpeg

Svako misljenje i savet su vise nego dobrodosli!

Hvala unapred!

Srdacan pozdrav,

Nenad

• Sviđa mi se 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 136 postova
  • Motocikl: Kavasaki EN450A Yamaha Diversion 900

Pozdrav druze.

Ako imas visak sredstava vreme i zivce za sredjivanje isplati se uloziti ako mislis da ga ostavis za sebe kasnije kada se zadovoljis sa njim ili ti postane slab mali,pre par meseci je u KGu prodat odradjen i sredjen za male pare za takvo stanje.

• U prolazu, 12 postova
  • Motocikl: Kawasaki EN450 LTD

Da, pretpostavljam da je cena primeraka koji su u fenomenalnom stanju dosta niska, nije ovo bas "popularan" model, tako da ne ocekujem da zaradim na tome, ali upravo se lomim zbog toga sto mislim da ce ulaganje biti reda velicina ili suvise blizu cene novog motora slicnih karakteristika.

• Drug član, 1858 postova
  • Motocikl: Suzuki Bandit 600

Važan parametar na osnovu kog treba da doneseš konačan sud je koliko si ti vičan da neke od radova na kvalitetan način odradiš sam. Ako za sve moraš da juriš majstore i sve debelo preplatiš onda je to igranka bez kraja i nije isplativo.

Promenio član bajker71
  • Podržavam 1

• Drug član, 1396 postova
  • Motocikl: Honda VT500c, Suzuki Bandit 600 mk1, Kawasaki Versys 650, Suzuki gn 250, MZ 175ES/1, tomos t12 colibri

Stavi na papir, emocije, vreme i nerviranje oko majstora sa recnikom ,,znas druze". Ako znas dobar deo sam, onda ok.. mada i to zahteva vreme. Ako radis i imas posla gde zaradjujes onda po meni prodas to, uzmes Royald Enfield i uzivas od starta bez nerviranja. A imas ,,klasik".

Ovo ti kaze covek koji voli stare automobile i motore 😅  i koji stalno nesto radi oko krsica automobila. Motor prepustim majstoru. 

• Sviđa mi se 1

• Svrati ponekad, 136 postova
  • Motocikl: Kavasaki EN450A Yamaha Diversion 900

Ja pisem tako sto znam iz iskustva,u mom slucaju sam i dobro prosao neosetno od oktobra do aprila sam sredjivao sve komplet motor ali je zezancija velika sto se tice delova narucis jedno stigne drugo pa vracaj i tako u krug.Posle sredjivanja sam ga vozio duze vreme tako da se ulaganje isplatilo.

Promenio član vojakis

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja