Jump to content

Moto Zajednica

Unisteni motori :((((

Recommended Posts

• Drug član, 3087 postova
  • Motocikl: CBR 1000F - Bedevija

@KTM+A

Ma oni misle da su najbolji vozaci i da se ovo desava samo papanima i moronima sto ne znaju da voze. A oni posisali sve znanje sveta za 1 000km od kafica do kafica.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

Stvarno nisam gadljiv, ali sad sam gledao ove sajtove, lepo se vidi od cega smo sastavljeni. Iznutra. Hm, pa ne samo da se detetu ogadi motor, nego i nama odraslima, sto kao "znamo" sta sve moze da se desi. Ali, ako, bolje je da se zna i vidi.

• Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori..., 4869 postova

Ovo moram da pokazem sinu, nebi li mu ogadio motore. ;)

daj boze, ali tesko da to urodi plodom druze

Ma znam, ne paka jabuka ispod kruske. :D :D :D

• U prolazu, 69 postova

Auu, ovaj Dalmatinov link je bas bez cenzure...

zalosno je al je surova istina.treba malo da se ohlade neke glave i da se smanji gas.sezona uskoro pocinje i voleo bi da ove scene ne budu prisutne na nasim cestama.mnogo je mladih i novih vozaca na drumovima i pokusavam da im skrenem paznju na oprez u svakom smislu.kako njima tako i sebi

• Quid Quid latine dictum est altum viditur!, 957 postova
  • Motocikl: KTM 1190 ADV, Yamaha R1 RN22 Big Bang

i ovako sam zagovornik zastitne opreme ali kad ovo vidim razmisljam sta bih jos mogao da stavim na sebe. doduse ni zastita nije kvisko pa zato pamet u glavu.

• Ne silazi, 5900 postova
  • Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator

Titanijumski oklop u stilu IronMan-a ?  :D

Pre 20 - tak godina je neko postavio pitanje u tadasnjem " Auto magazinu "  - Zasto se ne prave jace kacige koje bi mogle da izdrze jace udare , pa samim tim i da spasu neciji zivot.  Odgovor koji je redakcija napisala bio je otprilike ovakav ( pisem po secanju ) :

Moguce je napraviti i mnogo jace kacige , ali i sadasnje su dobre.  Radi se o tome da covekovo telo, krvni sudovi mogu da izdrze silu od nekih 7 ili mozda 9 G ( sila gravitacije ).  Sadasnje kacige su i napravljene da izdrze toliku silu, a nakon toga se lome i usporavaju udarac. Kad bi kaciga mogla da izdrzi mozda silu od 20 G, i neko tom silom udari u nesto cvrsto ( betonski blok kao na crash testu ), kaciga prodje neostecena, glava ostane citava, ali bi u glavi popucali svi krvni sudovi, a mozak bi se raspao , i covek bi opet bio mrtav.

Ovo sam napisao po secanju, al otprilike je to - to .

To je problem, jer u sklopu covek-zastitna oprema, uvek je najslabija karika, covek. Isto vazi i za automobile. Dzaba je ako se neko tenkom spuca u zid sa 80, tenku nece biti nista, ali ce covek da strada od unutrasnjih povreda. Zato se i prave automobili da se na odredjen nacin deformisu, da bi krivljenje karoserije moglo da apsorbuje udar, da zaustavljanje bude koliko-toliko postepenije i prihvatljivije za telo.

• Svrati ponekad, 303 postova
  • Motocikl: Suzuki GSF650S

Alooo,nosicu svu opremu i troje podgaca...stvarno d'i pred prolece da nam servirash ovaj sajt,a to sa choperima ima istine,njih i da hocesh nemozesh da vozish brze od 50 u krivini(mislim mogu oni da razviju ,ali im ciklistika nedeozvoljava vece brzine u krivinama a i na pravcu je strashno zamorno vozi ti ih brzo...

P.S

Ali mnogo pouchno a i preventivno deluju slike(barem na mene)

• Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator

Da dodam jos nesto. Kod nas se uglavno pogresno smatra uloga pojasa za motorcikliste. Ljudi obicno misle da pojas sluzi da zastiti bubrege od promaje i nahladjivanja istih.  Prava uloga pojasa je u stvari ta da drzi i bubrege, a i ostale unutrasnje organe na svom mestu, da se u slucaju pada, ili neke druge nezgode ne bi bubreg pomerio sa svog mesta ( pokidao veze koje ga drze tu gde je ) .  Zastita od hladnoce je u drugom planu !

• Svrati ponekad, 426 postova

Pregledao sam ovaj sajt. Pobornik sam kompletne opreme ali moram priznati da mnogima sa ovih slika oprema baš ništa nije pomogla. Ipak ispred opreme treba postaviti edukaciju, a ovaj sajt bi trebalo postaviti u obaveznu literaturu pri polaganju i pre svake sezone.

• Drug član, 2753 postova
  • Motocikl: GPZ 500 Street Twin

Pa sta mislis kolko je vozio onaj u komplet koznom kombinezonu sto se raspao na sastavne djelove? Pre svega zdrav razum, komplet oprema da bi izbjegli odrane guzice i prosute zube, a glava bi trebala sama sebe da cuva... A sto se titanijumskog oklopa tice cim ga skines na prvoj pauzi postoji velika vjerovatnoca da ce neka pijana budala da te izgazi na nacin na koji gine gomila pjesaka. Ljudi opustite se i uzivajte u zivotu i voznji, ove slike samo treba da vam daju osnovnu dozu opreza da bi produzili to uzivanje

• Ne silazi, 6314 postova
  • Motocikl: KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition

Uff, dobro je! A ja vec pomislio svasta  ;D

a ovaj sajt bi trebalo postaviti u obaveznu literaturu pri polaganju i pre svake sezone.

Nije losa ideja.

• Svrati ponekad, 307 postova

Alooo,nosicu svu opremu i troje podgaca...stvarno d'i pred prolece da nam servirash ovaj sajt,a to sa choperima ima istine,njih i da hocesh nemozesh da vozish brze od 50 u krivini(mislim mogu oni da razviju ,ali im ciklistika nedeozvoljava vece brzine u krivinama a i na pravcu je strashno zamorno vozi ti ih brzo...

P.S

Ali mnogo pouchno a i preventivno deluju slike(barem na mene)

ne podcjenjuj...mogu ti dokazat suprotno  :D ;D ;D

brate polako i opusteno,i nema grede,stignes odreagirat,izbjeci.....samo malo pazis

a sa RRovima bogami puno teze...  >:(

Evo nekoliko slicica, koje nisu vezane za motorcikle, al su vezane za brzinu, pa sami procenite !

Ukratko BMW je isao preterano brzo ( blizu 200 km/h ).  Lisica je pretrcavala put, i BMW je pokupio. Jednostavno je proletela kroz resetku, a gde je zavrsila i u kakvom stanju procenite sami .  Sta bi bilo da je uletela kroz sofersajbnu - mozete i sami da zamislite.  Pazite gde i kolko dajete po gasu !

post-3891-12879022489665_thumb.jpg

post-3891-1287902249027_thumb.jpg

post-3891-1287902249067_thumb.jpg

post-3891-12879022491077_thumb.jpg

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja