max80 3313 Napisano Nedelja u 16:05 Drug član, 787 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha Tracer 7 na drumu, Katana i Fazer u srcu Prijavi odgovor kao problematičan Dakar meni uvek drag, ali ovaj je bio baš ultra zanimljiv. Drago mi je zbog Benavidesa, opet žao Brabeca. Kakva sudbina da izgubiš u poslednjih 10km, zalutaš i zakasniš 2 sekunde. Honda se mnogo oslanjala na taktiku imali su i kompletan tim u vrhu koji je radio za Brabeca. KTM nije bio u toj situaciji. Setimo se 12 etape gde su usporili i iznameštali Benavidesa da otvara veći deo etape i izgubi preko 5 min. Sve je to deo trkanja nema ljutnje, ali malo kvari sliku. Benavides je osvajao etape, spojio i dve za redom što je gotovo nemoguće i na kraju mu se i uz ludačku sreću vratilo. Brabec prilično samouveren uz previše opuštenu izjavu pred poslednju etapu, koja govori da su je možda i potcenili, kao i konkurenciju. Pravi heroj je Sanders koji je bio lider većim delom, polomljen nastavio da vozi što se graniči sa ludilom i za pola minuta izgubio visoko četvrto mesto. Svaka čast i komšiji Mulecu da osvoji svoju klasu i bude u top 10 u generalnom, rame uz rame sa ovim najboljima. Žao mi Leba, ali generalno nije briljirao i nije imao ni većih problema, za razliku od prošlih, ali opet nije uspeo da osvoji. I u auto klasi desetak vrhunskih imena, mnogo jaka konkurencija. Moraće organizatori nešto da porade za pobednike etapa. Ove bonus minute i način dodele nisu rešenje. Po meni treba da se dodele odmah po završetku pobedniku etape, a ne da ih osvaja na sledećoj, gde otvara. Ovako baš otužna slika da se Dakar sveo na previše taktike i da je glavni cilj na startu etape da se ista ne osvoji. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
miki 3893 Napisano Nedelja u 16:16 Drug član, 1091 postova Lokacija: BiH Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan Pre 2 sati, Fireblader je napisao: Trebalo je da skrene levo kod Albukerkija. @baltrekkako te ne mrzi da rastumačiš značenje, za nas radoznale. Nešto već znam, ali bih volio stručnije mišljenje. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
baltrekk 1149 Napisano Nedelja u 21:31 Drug član, 1029 postova Lokacija: Zaječar, Beograd, Grenoble Motocikl: Yamaha XT600 Rally Replica Prijavi odgovor kao problematičan 5 hours ago, miki said: @baltrekkako te ne mrzi da rastumačiš značenje, za nas radoznale. Nešto već znam, ali bih volio stručnije mišljenje. Koliko sam uspeo da čujem, poslednjih par kilometara je Brabec pogrešno protumačio skretanje, tj skrenuo na pogrešnu stranu. Kad je ukapirao grešku, konfiguracija terena je bila takva da nije mogao samo da preseče i skrati nego je morao da se vraća nazad i cela ta zajebancija ga je koštala pobede odn neverovatnih 2 sec razlike. E sada kako je izgledao taj tulip u roadbook-u - to ne znam Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...