živke 8497 Napisano pre 16 sati Drug član, 2889 postova Lokacija: Niš; youtube.com/@adv_zivke Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Jednostavno ne ide da ovaj forum nema temu o ovoj, sada već legendarnoj ženi ... Verujem da ima dosta ljudi koji je redovno prate, i fali mi da sa nekim našim mogu da prokomentarišem ... Tipa "Jel normalna ova žena ?!" i "Jbt, gde se ona ovo vozi ..." Ne sećam se tačno kad sam udario subscribe na njenom kanalu, verovatno još na samom početku i u par navrata sam pratio po nekoliko epizoda redovno, a češće onako kad se setim da bacim pogled. Južna Afrika, Aljaska, Balkan. Ali ova osma sezona je tako dobra, da je to teško rečima opisati. Norali se dosta izveštila u snimanju, montiranju, pričanju priče. Puno običnih trenutaka i priča običnih ljudi iz tih zabačenih delova sveta ona sada ispriča i dočara. Kadrovi dronom su sada već neverovatni. I već neko vreme, tačnije od ulaska u Avganistan - pratim opet redovno, epizodu za epizodom. To je jedan od dva kanala na YT koja tako da pratim. Po ko zna koji put me oduševila njena hrabrost, kada je ispričala da će proći kroz Avganistan i objasnila zašto to želi da uradi. Neverovatno, prosto na granici ludosti. Kao na iglama sam pratio svaku narednu epizodu iako znam da ona objavljuje epizode sa nekim zakašnjenjem - nije mi bilo sve jedno. Iskreno , jedva sam čekao da izađe iz Avganistana. Ali ovaj manifest ostavio je baš jak utisak na mene (stavio sam na tačno vreme): Nadam se da neću nekome da spoilujem, ali Avganistan je prošla bez većih problema i prešla u Tadžikistan. Ne znam zašto, ali iz nekog razloga meni je ovaj deo sveta, centralna Azija, najzanimljiviji od svih njenih putovanja. Neverovatna kombinacija surove lepote i izazova. I tu negde dok je napredovala dolinom Bartonga, provlačila se pored nabujale reke i snimala dronom tu neverovatnu dolinu i vrhove koji je okružuju, i kasnije dok se penjala ka Pamiru vozeći na oko 4000 mnv - ja sam osetio baš jaku želju da prođem istim tim putem, a ubrzo zatim doneo i odluku da to i uradim. Ne znam tačno kad i kako, to ću već smisliti, ali sigurno hoću. I sada nekako drugim očima gledam celo to putovanje. A neke epizode ću verovatno pogledati i više puta. Jedan prelep kadar dronom: Elem, Norali je sad prešla u Kirgistan, pa da vidimo gde će dalje. Ako ima ljudi koji je prate - javljate se, pišite, pitajte - komentarišite sve što vam padne na pamet vezano za Iči i njena putovanja. 6 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
miki 3690 Napisano pre 7 sati Drug član, 1075 postova Lokacija: BiH Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan Pratim. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pedja Ča 1128 Napisano pre 6 sati Zainteresovan, 471 postova Lokacija: Cacak Motocikl: Honda CBF 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Zapratio sam kanal...nije mi do sada naletelo nikada. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
miki 3690 Napisano pre 6 sati Drug član, 1075 postova Lokacija: BiH Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan Iskreno, meni je opasnije izgledalo dok je vozila po Africi. Talibani možda i jesu zaostali, ali nisu glupi. Čačkanje stranaca, pogotovo nekog ko ima "pristup" stotinama hiljada ljudi, im nije u interesu. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bigor 8145 Napisano pre 6 sati Drug član, 3105 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Super Tenere 750 Prijavi odgovor kao problematičan Otpratio kanal prije 3 godine, mjesanje politike sa onim sto radi nekako ne ide jer onda cemo svi da odaberemo sranu, a onda nema druzenjaПослато са 2303CRA44A помоћу Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 11477 Napisano pre 6 sati Hronični Motociklopata, 7718 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Frezer 600 Plavi Grom Prijavi odgovor kao problematičan Pratim je već duže vreme, žena je carica I zanimljivo je da je na ovo poslednje putešestvije krenula sa svojim vršnjakom, Yamahom XT 600 iz 1987 godine. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Forsberg 5803 Napisano pre 6 sati Drug član, 1239 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda VFR 800 FI 2000, BMW F800GS 2008. Prijavi odgovor kao problematičan 13 minutes ago, Disko Nindža said: Pratim je već duže vreme, žena je carica I zanimljivo je da je na ovo poslednje putešestvije krenula sa svojim vršnjakom, Yamahom XT 600 iz 1987 godine. S tim što treba naglasiti da je Yamaha u potpunosti sređena, sve je na njoj zamenjeno. Ima i prva epizoda u ovoj sezoni baš u radionici odakle je motor. Ja je isto na preskoke pratim u skladu sa lokacijama na kojima i prema tome koliko me koja od njih zanima. Pamir mi je na radaru i voleo bih u narednih nekoliko godina da odem tamo, tako da mi je odlično došlo ovo njeno iskustvo. Jedino što bih voleo da znam je kad je ona snimala ovo što mi sad gledamo, jer bi mi pomoglo u planiranju. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
miki 3690 Napisano pre 6 sati Drug član, 1075 postova Lokacija: BiH Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da je avgust/septembar. Negdje u Pakistanu je spomenula godišnje doba, kašnjenje je oko 3 mjeseca. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 8497 Napisano pre 5 sati (promenjeno) Drug član, 2889 postova Lokacija: Niš; youtube.com/@adv_zivke Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Živnu tema, baš mi je drago ! @miki Jel si siguran, ja sam mislio da je dosta manje kašnjenje, tipa desetak - petnaest dana ? edit: Malo sam istraživao. Ispada da varira dosta, ali niko ne zna tačno. Nekad bude par dana, nekad par nedelja. @Disko Nindža da, epizode o sređivanju Yamahe na početku sezone su posebno dobre. To je prvi put da kreće na put sa tako sređenom starom mašinom, i pokazalo se kao super odluka. @Bigor ne znam na šta tačno misliš, ja iskreno nisam primetio da se dotiče političkih tema u svojim videima, mada ne mora da znači da sam u pravu, tj kao što rekoh nije da sam baš svaki video odgledao. Ali svakako bilo bi lepo da mi ne ulazimo u politiku u ovoj temi. Promenio pre 5 sati član živke Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bigor 8145 Napisano pre 5 sati Drug član, 3105 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Super Tenere 750 Prijavi odgovor kao problematičan Bio sam njen strastveni pratilac i jos nekoliko cura tada koje su vozile, a isto uradile. Kao sto rece necemo dubiti pricu o politici, ko je voli neka gleda, mi smo se pozdravili davno.Послато са 2303CRA44A помоћу Тапатока 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 8497 Napisano pre 5 sati (promenjeno) Drug član, 2889 postova Lokacija: Niš; youtube.com/@adv_zivke Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Inače svako koga interesuje njena priča trebao bi da pogleda ovaj film (od sat vremena), gde je pričala o mnogim stvarima, pokazivala svoju garažu i stare motore, neke i ponovo provozala, odgovarala na neka standardna pitanja, pričala o planovima itd. Ali video je nekako dosta sakriven i naslovom i ovako (nema neke veze sa Avganistanom), evo ja sada nisam uspeo lako da ga nađem, a gledao sam ga već . p.s: Ovi kadrovi dronom, od 2:42 pa na dalje - ni BBC Earth ih se ne bi postideo. A najjače mi je što je objasnila da je vremenom naučila da vozi motor i upravlja dronom u isto vreme I dalje insistira da bukvalno sve sama radi, prosto mi je teško da poverujem. Promenio pre 5 sati član živke 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pirotehnicar 2640 Napisano pre 5 sati Mr., 641 postova Lokacija: Prijedor RS BiH / Baghdad, Mesopotamia Motocikl: BMW R1250GSA 2023 Trophy , Yamaha MT-09 Tracer 2017 Tech Black, Prijavi odgovor kao problematičan Pratim odavno i skidam kapu. Takodje nisam primjetio politiku mada je moguce da sam propustio. U svakom slucaju poduhvat u najmanju ruku vrijedan divljenja Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Libero 2272 Napisano pre 4 sati MiNistrY oF SillY WaLkS, 2150 postova Prijavi odgovor kao problematičan Sreda popodne ~ nedelja popodne... Supruga i ja pratimo bez izuzetka, jako kvalitetan sadržaj. As she says: ''Good morning internet...'' 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bopk 1698 Napisano pre 4 sati (promenjeno) Drug član, 2104 postova Lokacija: Prokuplje Motocikl: Strom 650 xt Prijavi odgovor kao problematičan Pratio sam je godinama. Još iz Indije kad je krenula. Za sada najopasnije mesto gde se vouila je Južna Amerika i oni prelasci čamcem oko Kolumbije sa krijumčarima. Nekako sam se zasitio njenih klipova pa je ne pratim vise ali kad prodje vreme mozda krenem ponovo. Edit: Uvek kad se krene da se palamudi kako je GS za put oko sveta setim se ove žene koja me podseti kakva je glupost takva izjava. Sa GS-om ljudi mogu da sanjaju ovakvo putesestvije. Promenio pre 4 sati član bopk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 8497 Napisano pre 4 sati Drug član, 2889 postova Lokacija: Niš; youtube.com/@adv_zivke Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Tačno, u pravu ste ti i Miki, bilo je i opasnijih mesta od Avganistana. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Libero 2272 Napisano pre 4 sati MiNistrY oF SillY WaLkS, 2150 postova Prijavi odgovor kao problematičan Nemačka medecina je najbolja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 11477 Napisano pre 3 sati Hronični Motociklopata, 7718 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Frezer 600 Plavi Grom Prijavi odgovor kao problematičan Prethodne serijale nisam stalno pratio, ali ovaj zadnji serijal pomno pratim iz epizode u epizodu i nisam primetio da se nešto mnogo petlja u politiku, naprotiv. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 8497 Napisano pre 3 sati Drug član, 2889 postova Lokacija: Niš; youtube.com/@adv_zivke Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan 38 minutes ago, bopk said: Uvek kad se krene da se palamudi kako je GS za put oko sveta setim se ove žene koja me podseti kakva je glupost takva izjava. Sa GS-om ljudi mogu da sanjaju ovakvo putesestvije. Ovo je pa tek zanimljiva tema. Ne samo GS, nego pitanje je koliko ljudi odavde bi smelo da krene sa svojim trenutnim motorom na ovakvo putovanje. Recimo da se ograničimo na osmu sezonu, i (centralnu) Aziju. Ne u smislu offroad i to, može li ili ne, nego čisto što se pouzdanosti tiče, i onoga što je još bitnije: a to je da li će se moći popraviti kada se pokvari ? A pokvariće se u nekom trenutku na ovakvom putovanju gotovo izvesno. Ona je čini mi se napravila idealan izbor za ovu sezonu. A ko je gledao prve epizode zna koliko je onaj majstor Moritz beše, iskusan, i koliko je stvari predvideo i predupredio. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blackened 1504 Napisano pre 3 sati (promenjeno) Zainteresovan, 819 postova Lokacija: Novi Sad - Koh Phangan Motocikl: '23. CB500X (prethodno '98. XL600V) Prijavi odgovor kao problematičan Dobro me podseti da malo pogledam sta se desava. Gledao sam je ranije i lako je ime za pamcenje . Secam se videa kada je slomila kljucno kost u Africi. Kako je smirena i hrabra ostala, svaka joj cast kako je pregurala sve. Nema granice, pravi avanturista. Malo mi ne drzi paznju kanal duze jer je dosta sve podredjenu samom snimanju, blaga dramatizacija terena, itd. Sama voznja sporedna, na tome bi mogla poraditi, ok vozi, ali nema mnogo toga sta se moze nauciti u tom smislu. Gledao sam onog Crnogorca sto je iz Bara biciklom isao po Aziji (Indija, Tajland...), ne mogu da nadjem njegov kanal sada. Pa sam skoro gledao kako bih mogao motorom stici do Tajlanda. Uglavnom donkle sve moze dok se ne dodje do Kine, a mora tuda. Ide posebna registracija, papiri, tablice, i dodatni vodic koji ide s tobom svo vreme , i ide tacna najava prolaska i rute... Plus preskupo. Haos, Kinezi totalno zatvoreni (na stranu sto je blokirano skoro sve na internetu, mora VPN, alternativni servisi). Promenio pre 3 sati član Blackened 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mick 4646 Napisano pre 3 sati Drug član, 2923 postova Lokacija: Beograd Motocikl: TRK502X, SVT650X...VOGE DS900X Prijavi odgovor kao problematičan Itchy Boots pratim godinama, zaslužen uspeh i zasluženo iskustvo. Trenutna sezona mi se ne sviđa jer sam ja više za drugačiji tip terena i baš baš mi se ne sviđaju ti delovi sveta Pakistan, Afganistan i slično...te zemlje nisu njoj dorasle za ono što radi. Jedna Afrika je bolje mesto od ovih sad koje obilazi... @živke savet... napiši naziv teme pravilno (Ichy Boots) jer ovako kako si napisao ne privlači pažnju. Ja sam slučajno iz dosade kliknuo na temu a realno Norali zaslužuje to na ovom forumu. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blackened 1504 Napisano pre 3 sati Zainteresovan, 819 postova Lokacija: Novi Sad - Koh Phangan Motocikl: '23. CB500X (prethodno '98. XL600V) Prijavi odgovor kao problematičan Mene je bas privukao naziv, zanimalo me sta to moze znaciti, mislio neko mesto 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mick 4646 Napisano pre 3 sati Drug član, 2923 postova Lokacija: Beograd Motocikl: TRK502X, SVT650X...VOGE DS900X Prijavi odgovor kao problematičan Pa to...misliš neko pogrešio ili se zevzeči pa aj da vidim. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 8497 Napisano pre 3 sati Drug član, 2889 postova Lokacija: Niš; youtube.com/@adv_zivke Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan @mick pa ovako se izgovara kod nas, uglavnom je oslovljavamo sa "Iči" u razgovorima . Malo šale, ne može da škodi. Ali što da ne, hteo sam da dodam i orginalno ime u naziv teme, ali izgleda da ja to ne mogu da uradim. 6 minutes ago, mick said: ti delovi sveta Pakistan, Afganistan i slično...te zemlje nisu njoj dorasle za ono što radi. Ovo je ipak malo pretenciozno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
miki 3690 Napisano pre 3 sati Drug član, 1075 postova Lokacija: BiH Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan pre 1 minut, mick je napisao: @živke savet... napiši naziv teme pravilno (Ichy Boots) jer ovako kako si napisao ne privlači pažnju. Ja sam slučajno iz dosade kliknuo na temu a realno Norali zaslužuje to na ovom forumu. Podržavam. Ja sam isto bezveze otvorio. Meni najbolji serijal je bio onaj kad je RE zvao da vozi po Indiji, tačno sam imao onaj Indiana Jones vibe. Šta znam, meni se kod nje sviđa to što ona dosta komunicira sa lokalcima, tačno možeš da vidiš način života i kulturu. Što se tiče politike, nisam primijetio, osim u Afganistanu, ali ipak moramo priznati da neka pitanja ne možemo izbjeći. Ipak je ona žena koja vozi motor u državi pod Talibanima. I nije nešto puno tupila i namicala ideje, samo je rekla da želi da priča sa lokalnim ženama o tome kako žive. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 8497 Napisano pre 2 sati Drug član, 2889 postova Lokacija: Niš; youtube.com/@adv_zivke Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Što se politike tiče - jedino mi pada na pamet da je Bigor mislio na nešto vezano za koronu s obzirom je prestao da prati baš u to vreme, i da je tada prestao da prati još neke jutuberke. Ali kao što smo rekli - nema potrebe da ulazimo u to u ovoj temi. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...