Saša Jack 9210 Napisano Utorak u 19:41 MotoDJIR.com, 1568 postova Lokacija: Zemun Motocikl: KTM 1290S Adv; Honda Africa ; Piaggio Beverly Cruiser: Vespa 300GTS 2015 Prijavi odgovor kao problematičan Na putevima u Iraku postoje tri vrste zaustavljanja mene od strane policije. I podeljeno po kategorijama: 1. Lagani 2. Jači 3. Super pretres Lagani je da me zaustavi, pogleda pasoš i pusti da idem dalje(to retko, ali danas se desilo dva puta) Jači je kada me zaustavi, naredi gde da parkiram motor, a onda idem na slikanje, sebe, pasoša i vrlo često motora. (Danas 5 puta) Super je kada sve prethodno, a na to mi pretresaju kofere i zagledaju šta ima u svakoj kesi. (1 puta danas) I nemam komentar na tu njihovu dokonost i pravdanje nekome iznad sebe. A ovo sa gorivom, kada se izađe van gradskih sredina, vrlo retko ga ima, a opet gde ga ima, sledi pravilo da nema sipanja za motocikle. Nego se parkiraš van benzinske pumpe pa onda u nekoj kantici prenosiš koliko koliko ti treba. Svuda sam bio, ali ovakvu glupost nigde nisam video. Uz ceo put sa strane su postavljene male tvrđave, a raznim arsenalima naoružanja, a pred kraj dana ulazim u Kurdistan, sever Iraka. I moram da priznam, Kurdistan je civilizacija za ostatak Iraka. Prilično sređeni putevi, semafori rade i vozači staju na crveno. Nema đubreta. Jedino je gorivo malo skuplje. U Iraku je 0,29 eur za litru, a u Kurdistanu oko 0,58 eura. Šta reći a ne zaplakati? Na granici naravno ispiranje mozga i grupno drnadanje i što je najgore, na iračkoj strani, tamo gde treba da bude lakše, pošto se izlazi. Više od tri sata. A na turskom delu sve rešeno za pola sata. Gospoda! Za sutra je plan da idem ka zapadu uz granicu sa Sirijom i dan završim u gradu Adara, bluz sredozemnog mora. 19 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
el classico 6379 Napisano Utorak u 21:41 Drug član, 4284 postova Lokacija: CH-HR-BiH Motocikl: 2002 K1200RS-1989 XTZ 750 Chesterfield- 1989 XTZ 750 FarawayBlue, 1985 Honda XLV750-RD01 Prijavi odgovor kao problematičan To stanje u Iraku sam zamijetio kad je ItchyBoots vozila kroz isti.Gesendet von iPhone mit Tapatalk Pro 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Saša Jack 9210 Napisano pre 22 sati MotoDJIR.com, 1568 postova Lokacija: Zemun Motocikl: KTM 1290S Adv; Honda Africa ; Piaggio Beverly Cruiser: Vespa 300GTS 2015 Prijavi odgovor kao problematičan Vrlo sam loše spavao, malo i probudio se malaksalo, grlo me steže, a osećaj kao pred prehladu. Malo preventivne medicine i jak doručak. Sunčan dan, lepi predeli, uglavnom dobar put i na levom boku dobar deo puta vožnja uz samu granicu sa Sirijom. Dosta vojske na putu i bunkeri okrenuti ka toj državi. U nekoliko kilometara, put kojim se krećem ide veoma blizu granice, manje od 100m. U tu nije nikako dozvoljeno zaustavljanje. Čak i nema gde. Velike žičane ograde, zid, rovovi, i utabane staze koji partoliraju graničari. Plan današnjeg dana je bio da pređem malo preko 700km i dođem do grada Adana. Ali nisam uspeo u tome. Prešao sam 550km i u gradu sam Gaziantep. U jednom trenutku je počelo ozbiljno nevreme. Kiša, praćena baš jakim vetrom. I nisam mogao da nastavim put. Bolje je ovako. Sutra je plan da stignem što bliže Istanbulu, a videću dokle ću uspeti da dođem. 500-600km. Nema kiša planirane za sutra, ali će temperatura kada se odvojim od mora biti ispod 10’C. P.S. na slikama sam pokušao da snimim granicu, ali je nemoguće u vožnji uhvatiti detalje i takvu daljinu. P.S.2 plan do sada pređenog puta, Ostalo je još 2000km! 11 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Skittles 6560 Napisano pre 21 sati Nemanja Stojanović, 1800 postova Lokacija: youtube.com/@motoriiplanine Motocikl: Honda GL 500 Interstate + Honda NX500 Prijavi odgovor kao problematičan Bravo Supiš, ti si ovde za vikend znači Drž se još malo, obiđi Tursku šta smo propustili kad smo bili. Nemoj da žuriš nazad, seti se da je najopasniji poslednji kilometar do kuće. Vidimo se uskoro! 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Saša Jack 9210 Napisano pre 11 sati MotoDJIR.com, 1568 postova Lokacija: Zemun Motocikl: KTM 1290S Adv; Honda Africa ; Piaggio Beverly Cruiser: Vespa 300GTS 2015 Prijavi odgovor kao problematičan 9 hours ago, Skittles said: Bravo Supiš, ti si ovde za vikend znači Drž se još malo, obiđi Tursku šta smo propustili kad smo bili. Nemoj da žuriš nazad, seti se da je najopasniji poslednji kilometar do kuće. Vidimo se uskoro! Nedelja 22.2. A da obilazim, neki drugi put. Vremenske prilike nisu bas sjajne, a ovo je sada samo tranzit. Velika je Turska da bih joj posvetio premalo vremena. Hvala! 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...