lakson 0 Napisano Sreda u 23:55 U prolazu, 3 postova Lokacija: Beograd Motocikl: KTM RC390 / BMW R1150GS Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav svima, Imam Garmin Zumo 595 LM navigaciju već nekih godinu dana i do skoro je radila besprekorno. Pre par meseci, kada sam hteo da update-ujem mape naišao sam na problem da kompjuter uopšte ne prepoznaje navigaciju, odnosno izbacuje grešku. Od tada probao sam da, hard reset-ujem navigaciju, promenim kabl, pokušam na drugom kompjuteru ali sve bez uspeha. Odneo sam u servis kod Ivana na Zvezdari, on je promenio konektor i proverio magistralu od konektora do procesora i, kako on kaže, tu sve radi perfektno. Njegova pretpostavka je da bi eventualna promena matične ploče rešila problem. Ja sad imam više pitanja: - Da li je neko imao ovakav problem? - Da li imate nekoga da mi preporučite za servis/popravku? - Da li ima neko sa razlupanom navigacijom ko bi je prodao za delove? Hvala unapred! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markone 482 Napisano Četvrtak u 12:03 (promenjeno) www.markone-pegaz.rs, 2438 postova Lokacija: Novi Sad, N45 15.579 E19 48.722 Motocikl: Napokon... BMW R1150GS! Prijavi odgovor kao problematičan 12 hours ago, lakson said: Pozdrav svima, Imam Garmin Zumo 595 LM navigaciju već nekih godinu dana i do skoro je radila besprekorno. Pre par meseci, kada sam hteo da update-ujem mape naišao sam na problem da kompjuter uopšte ne prepoznaje navigaciju, odnosno izbacuje grešku. Od tada probao sam da, hard reset-ujem navigaciju, promenim kabl, pokušam na drugom kompjuteru ali sve bez uspeha. Odneo sam u servis kod Ivana na Zvezdari, on je promenio konektor i proverio magistralu od konektora do procesora i, kako on kaže, tu sve radi perfektno. Njegova pretpostavka je da bi eventualna promena matične ploče rešila problem. Ja sad imam više pitanja: - Da li je neko imao ovakav problem? - Da li imate nekoga da mi preporučite za servis/popravku? - Da li ima neko sa razlupanom navigacijom ko bi je prodao za delove? Hvala unapred! Kada kažeš da računar izbacuje grešku, šta tačno piše u tom obaveštenju? Zatim, kažeš da si promenio kabel pre servisa... Da li si koristio originalni Garmin kabel, ili nešto drugo "isto"? Pozovi Info Team, oni su u BG i oni su ovlaščeni servis za Garmin. Brine me to što je već neko čeprkao po konetoru... Možda nije uopšte bio problem do toga. Ako ništa drugo, javi se na PP, pa mi pošalji da pogledam... PS Dobar ti motor. Promenio Četvrtak u 12:04 član markone Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sashac 15428 Napisano Četvrtak u 12:26 Cool tip, 3203 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Xjr 1300 black lady Prijavi odgovor kao problematičan Imao isti problem, i nisam uspeo da resim. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6995 Napisano Četvrtak u 14:45 Enduraš, 6610 postova Lokacija: Paracin Motocikl: 450MT Prijavi odgovor kao problematičan takodje imao isti problem, popravka isto nije uspela, koristio tako sto na memorijsku karticu stavim besplatne OSM mape i koristim njih. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lakson 0 Napisano Četvrtak u 17:03 U prolazu, 3 postova Lokacija: Beograd Motocikl: KTM RC390 / BMW R1150GS Prijavi odgovor kao problematičan 4 hours ago, markone said: Kada kažeš da računar izbacuje grešku, šta tačno piše u tom obaveštenju? Zatim, kažeš da si promenio kabel pre servisa... Da li si koristio originalni Garmin kabel, ili nešto drugo "isto"? Pozovi Info Team, oni su u BG i oni su ovlaščeni servis za Garmin. Brine me to što je već neko čeprkao po konetoru... Možda nije uopšte bio problem do toga. Ako ništa drugo, javi se na PP, pa mi pošalji da pogledam... PS Dobar ti motor. Evo tačno greške koju izbacuje. Što se tiče kabla, uvek sam koristio Garminov ali od kada je ovo počelo da se dešava, probao sam i druge od starijih telefona na primer, čisto da bih bio siguran da nije do kabla i ništa se nije promenilo. Pozvaću ih od ponedeljka pa javljam šta je bilo... Hvala za motor 4 hours ago, sashac said: Imao isti problem, i nisam uspeo da resim. 2 hours ago, aca-pn said: takodje imao isti problem, popravka isto nije uspela, koristio tako sto na memorijsku karticu stavim besplatne OSM mape i koristim njih. Da li su vaše imale problem od kad ste ih nabavili ili od update-a ili neke potpuno treće radnje? Takođe, da li bi onaj program garminov za povezivanje sa telefonom mogao da pravi problem? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6995 Napisano Četvrtak u 17:14 Enduraš, 6610 postova Lokacija: Paracin Motocikl: 450MT Prijavi odgovor kao problematičan Meni je radio normalno i onda sam nepažnjom polomio usb priključak, iscupao se iz ploče. U servisu su zamenili priključak, mogao sam da dopunjavam bateriju, ali transfer podataka nije radio mislim da je istu poruku pokazivao i meni. U servisu su rekli da je verovatno neki vod u ploči prekinut, nisu uspeli da pronađu koji. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markone 482 Napisano Petak u 18:46 www.markone-pegaz.rs, 2438 postova Lokacija: Novi Sad, N45 15.579 E19 48.722 Motocikl: Napokon... BMW R1150GS! Prijavi odgovor kao problematičan On 11/20/2025 at 6:03 PM, lakson said: Hvala za motor Nema na čemu. Samo hvalim i svoj motor usput. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vidakn 2127 Napisano Subota u 06:36 Drug član, 1598 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki DL 1000 2014 Prijavi odgovor kao problematičan Hvala dušebrižniku koji prodaje navigacije što je prijavio postove čoveka koji je objasnio kako je rešio ovaj problem hakovanjem GarminaTi su postovi obrisani i volšebno nestali.Kakav mozak...Utiče ti na zaradu ili si samo prirodno pokvaren čovek?Sent from my SM-A556B using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 15517 Napisano Subota u 08:56 Integrisan, 8160 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Imaš milion uputstva na internetu kako da prebaciš mape. Nije Garmin toliko komplikovan za to. Većina uređaja imaju i lifetime update. Ja sam do skoro imao besplate za centralnu EU a od skoro je Garmin otključao i dao kompletnu EU tako da sam dobio komplet EU mapu. Samo ga uštekam u PC i sam se ažurira. Ažurirao sam mape za TomTom u kolima... E to je muka vaskolika. Sedeo sam u kolima sa laptopom dok nisam uboo šta treba. Inače, ja sam još uvek na Garmin Zumo 340. Sada već vremešni uređaj, ali kad čujem kakve bagove imaju novi uređaji, ovaj ne diram. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6995 Napisano Subota u 14:46 Enduraš, 6610 postova Lokacija: Paracin Motocikl: 450MT Prijavi odgovor kao problematičan 9 hours ago, vidakn said: Hvala dušebrižniku koji prodaje navigacije što je prijavio postove čoveka koji je objasnio kako je rešio ovaj problem hakovanjem Garmina Ti su postovi obrisani i volšebno nestali. Kakav mozak... Utiče ti na zaradu ili si samo prirodno pokvaren čovek? Sent from my SM-A556B using Tapatalk Nije čak ništa nije objasnio samo je rekao da je na mem karticu stavio hakovane mape i iskopirao ih u uređaj bez opisivanja postupka i linkova. Ali po meni stvarno nema potrebe za tim, kad su besplatne OSM mape bolje od garminovih, a besplatne su ne mora ništa da se zeza oko hakovanja i uredjaj radi normalno sa njima. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vidakn 2127 Napisano Subota u 20:31 Drug član, 1598 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki DL 1000 2014 Prijavi odgovor kao problematičan Cenzura!Ko uopšte pomisli da hakuje Svetog Garmina ili koristi OSM mape biće kontrahakovan ili ti banovan!Mogu da se menjaju mape na motorima, da se ojašnjava kako da budžiš auspuh i menjaš lanac na motornoj testeri, ali da ali mape u Garminu, e to ne sme!Sent from my SM-A556B using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lakson 0 Napisano Nedelja u 22:13 U prolazu, 3 postova Lokacija: Beograd Motocikl: KTM RC390 / BMW R1150GS Prijavi odgovor kao problematičan Pozabaviću se malo ovih dana oko skidanja mapa na SD karticu, pošto izgleda da je to jedina nada koja mi je ostala... Ako budem uspeo i ako sve bude radilo kako treba, napraviću detaljno uputstvo... Naravno ako uputstvo prođe Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...