Jump to content

Moto Zajednica

Sicilija na četiri točka

Recommended Posts

• U prolazu, 35 postova
  • Motocikl: BMW R1250RT

Pozdrav ekipo, evo mene ponovo posle duže pauze.

U medjuvremenu se napravilo oko 30.000km druženja sa mojim dvotočkaškim ljubimcem, ali mi se nikako nije dalo da napišem neki putopis...

Nije da nisam počinjao... uveče se sve lepo skocka u glavi, a ujutru fijuče promaja - prazne misli...

Ni sam ne znam da li su ga vile noću brisale ili je nešto drugo u pitanju, ali ne dade se da nastane putopis...

Možda je sve to neko tako namestio da bi se desilo ovo što nam se upravo dešava, a počinje danas 🫠

Ponovo se ukazala prilika, ali ovaj put specijalna prilika, da Siciliju pokorimo još jednom.

Ali ovaj put ne motorom, već kamperom 💫

Sastav ove ekspedicije čine moja supruga, sin, njegova devojka i ja... Kažem ekspedicija, jer sam sinu kada je predložio ovu avanturu rekao - Pa ti si bre doktor!😘

Nije bilo baš preterano vremena da se prave detaljni planovi puta, ali smo nešto nabacali na papir pa ćemo videti kako će sve to izgledati.

Dogovor je da ne bude nekog čvrstog plana ni tenzije, već da se po pravilu - fleksibilno i šta nam kad dune, planovi u letu prave i menjaju.

Pokret je danas oko 16h.  Cilj je stići do Ljubljane i noćas se malo ušunjati u Italiju 🥸

Generalno, neki plan je preko Bolonje, Vićence, Pize i Sijene, stići do Rima... zatim posle obilaska Napulja, Vezuva i Pompeje, napadamo Amalfi regiju koja me je na prošloj moto turi raspametila.

Videćemo kako će to ovaj put izgledati 🙃

Ako sve prodje bez problema i ako nam ostane dovoljno vremena na raspolaganju, plan je da izvršimo invaziju na Siciliju... 

.... We Will See...   

Pokušaću povremeno da objavljujem stanje sa terena, pa ako ništa drugo, bar da znate gde da nas tražite, ako rešimo da se negde usput nastanimo...😁                   

Promenio član zeljko.petkovic
  • Sviđa mi se 5

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U prolazu, 35 postova
  • Motocikl: BMW R1250RT

Evo nas drugari.

Juče smo laganom vožnjom oko ponoći stigli u Ljubljanu i nakon kratke pauze nastavili ka Italiji. 

Resili smo da noć provedemo u mini kampu u mestu Palazzolo dello Stella, tako da smo do tamo vozili još tri sata. Napravili smo popriličnu kilometražu i satnicu vožnje, pa smo se odmah  nakon parkiranja pobacali u krevete.

San je, kao srčani udar došao trenutno😵‍💫

Jedan od razloga zašto baš ovaj kamp, a ne neki bliži je bila informacija da se kamp nalazi na samoj obali reke Fiume Stella i da nas tu čeka miran san pošto je mesto izuzetno tiho, medjutim iz sna nas u šest sati ujutru bude crkvena zvona 😵

Pravimo se mrtvi, ali u sedam imamo još jednu turu zvonjave i tada shvatamo da Bog danas za nas ima neki drugi plan.             Spavanju je kraj! 😶‍🌫️

Prvi pogled kroz prozor govori da dan obećava. Sunce uveliko obasjava ceo kamp i vidimo da je pored nas, noć ovde u svojim kaperima dočekao stariji par iz Poljske, Par iz Nove Gorice i ekipa iz Francuske.

Uz jutarnju kafu razmenjujemo sa njima informacije i iskustva sa ranijih tura, dok se iz našeg kampera nije začulo: Doručaaak !!!

Pošto prasići ne valja kad se o'lade, napuštamo družinu i hitamo ka našoj putujućoj kućici na doručak 😋

Nakon breakfast-a, koji je bio sve samo ne fast, krećemo u exploring okoline.

Ne u šest, trebala su zvoniti u četiri sata. Vidimo da je greota bila propustiti svaki minut ove lepote stvorene Božijom rukom i održavane od strane predivnih i vrednih ljudi iz komšiluka.

Reka koja krivuda kroz prebogatu prirodu i dva čoveka koja vrše pripreme da kajacima odavde odu do ušća u Jadran...

Java ili san?

Ako je san, ne zvoni više, ne budi nas, molim te 🙏

Odlučili smo da ovde provedemo  ostatak dana, a da se kasnije nakon dopune rezerve hrane uputimo ka Firenci...

Tako i bi... evo nas lagano osvajamo kilometre ka kolevci renesanse i umetnosti.

Jutarnji pogled iz kapera

20251018_083613.thumb.jpg.7b7f27a7b9600658fa3b89a1ee0d8d45.jpg

Kafa s'nogu u raju od prirode

20251018_091301.thumb.jpg.0cb4c737bbe1d319d8caeaa1566530ff.jpg

20251018_091235.thumb.jpg.ac603283d95a5fdcbf6096cd0e3302cd.jpg

Oni znaju i kako i zašto...🤠

20251018_092233.thumb.jpg.58cbe8e580ea8ff7528e0cf01a73a19d.jpg

Toliko za danas, ujutru nastavljamo istraživanje ove prelepe zemlje 👋

• Sviđa mi se 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja