max25 2 Napisano Petak u 08:37 U prolazu, 1 post Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav svima! Zanima me koristi li netko ovdje servomotore u kontekstu motocikala, bilo za kontrolu gasa (ride-by-wire), aktivne ovjese, ili čak automatsko mijenjanje brzina? Čitam dosta o tome kako noviji modeli motora koriste servomotore za precizniju kontrolu i sigurnost, ali me zanimaju stvarna iskustva – pouzdanost, održavanje, konkretne prednosti u vožnji itd. Ako netko ima projekt prerade starijeg motora s ugradnjom servomotora, rado bih vidio slike ili čuo detalje. Hvala unaprijed! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4471 Napisano pre 2 sati Ne silazi, 6739 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan BMW je još 2000. ubacio servo motore za pojačanje sile kočenja i to se pokazalo lošim i sa modelem 2007 je ukinio. Zatim, 2004 je ubačen serrvo step motor koji reguliše rad na leru, odlično radi. Na vodenjaku gas ide preko servo motora, potom se vešanje samopodešava, isto sve radi odlično. Takođe postoje servo kontrole proklizavanja, kočenja u nagibu, pomoć u startu u brdu, automatsko šaltanje i sve to radi vrlo lepo. Da li nešto od toga postoji kao aftermarket dodatk, osim quik šiftera, ne znam. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...