Jump to content

Moto Zajednica

1. Novembar 2025. NOVI SAD

Recommended Posts

• Integrisan, 8960 postova

Ima puno stvari koje treba uzeti u obzir. 

Ali, generalno, moj predlog svima, kao i u našoj redarskoj temi, je da stvarno stavimo fokus na samo prisustvo događaju. 

Za početak, da svi koji imaju mišljenja, pitanja, što je da se razumemo potpuno ok, zaista, npr za početak čvrsto sebi obećaju kako će zaista i biti u Novom Sadu. Sebi, ne nama, meni, Peri, Miki... 

Bez if-then-else.

Jer, zaista, ko hoće nadje način. 

Što se pitanja oko pratnje tiče, vožnja je prijavljena. Šta će policija raditi i kako se ponašati veruj da ne zna ni policija. 

Procedure, zakon, institucije... nista od toga ne postoji. Postoji samo hir i nepredvidljivo soliranje jednog narcisa, zapuštenog jos dok je bio dete. Ne očekujte događaj ravan organizaciji i predvidljivisti bečke opere. 

Zato kažem, hajde za početak da svi zaista i krenemo, ali zaista. I ako duva vetar. I pada kiša. I svašta nešto bez garancije. Imamo li to? 

A onda možemo da pričamo kako ćemo... Ne zavisi valjda motiv od toga i provoda.

Što se poslednje teme-dileme tiče, ako nekome treba da se kunemo i pravdamo da smo mi ovde uvek za trezvenu i što širu pricu, posle svih ranijih događaja, bolje i da ne pokušavamo... 

• Sviđa mi se 4
  • Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 2302 postova
  • Motocikl: Kawasaki GTR 1400

Trenutno je razdor zbog : "da se krene u 8 ili da se krene u 9" 

3 stranice ? Razlozi ... Ovi su oni , ovi su ovo ...ovi ovako, oni onako ..

Mi cemo , oni ce ...

Sat vremena plus ili minus , rodjaci moji !!!

Jurimo da promenimo sistem ? Zaista ?

Strahotica lagana

• Sviđa mi se 2
  • Podržavam 1

Uopšte ne postoji razdor. Mi smo pustili termin, u temi koja zove ljude u ns. Uopšte nikada nismo mislili da će svi motoristi ići sa bjb. 

Onda je bus najavio svoju vožnju 1h ranije, sa istog mesta. Ne mislimo sad da tu ima neke pozadine, prosto okolnost. Čujemo se, rešavamo. Ljudi iz busa su i na bjb redarskoj temi. 

Uopšte nema drame, čemu sad sve ovo? Nemojte da bezveze kvarimo atmosferu. 

Ok, Sale iz ličnog senzibiliteta ne voli da bude u tim redarskim temama, pa je pokrenuo priču malo kao dramu. Ne znajuci svaki detalj. Eto, mogli bi se više čuti, ali nismo političari, imamo svoje živote... 

Stvarno nema sada drame. Šta sad da se kunemo? 

Jbt, odmah svi skaču na okidač... Ok, valjda zbog istorije... 

• Sviđa mi se 6
  • Podržavam 1

• Cool tip, 3195 postova
  • Motocikl: Xjr 1300 black lady

Ko ne zna Saleta taj ne zna da se Saletu svidela ideja da krenemo sa njima pa da se trkamo...Seve me je nasmejao danas skroz sa idejom(šala):oda2:

• Haha 1

• Strucnjak, 1688 postova
  • Motocikl: CRF300L, Versys650
1 hour ago, Jack Daniels said:

Samo da se uvaže i mučenici koji treba da giljaju 250+ km.

To je bila i moja prva pomisao, ali znamo svi da je 11:52 vreme u koje već svi moramo biti uveliko u Novom Sadu. Sa velikim i najiskrenijim saosećanjem sa kolegama koje žive daleko i sa dubokom zahvalnošću svima vama, predlažem i molim da dođete npr u Beograd dan ranije i pronađete smeštaj, pa svi zajedno krenete ka NS. Svakako nije prijatno da u istom danu idete iz Niša u NS i nazad. Pitanje je i da li će biti jednostavan ulaz u grad iz raznih pravaca ukoliko se dođe kasnije. Nisam organizator i nemam informacije kako će se odvijati taj dan, tako da je ovo samo neko moje razmišljanje. Svaki problem ima rešenje, pa i ovaj.

Naglasiću još jednom, satnica 11:52 će tog dana biti važnija nego ikad. A u Novi Sad će doći jako mnogo ljudi, a posebno pešaka koje moramo sprovesti i obezbediti.

Samo složno! I naravno, dobrodošli u Novi Sad!

Promenio član DjordjeMijailovic
  • Sviđa mi se 7

• U prolazu, 9 postova
  • Motocikl: Burgman 650

Evo i ja da se javim posle pet godina i obrisanog mi naloga ;) (ne znači da nisam pratio temu) , koliko ja znam o nekom da kažem "kodeksu Bajkera" uvek je važilo pravilo da onaj ko zakaže neku vožnju ili akciju on se prati, a ostali se prilagodjavaju prvenstvenom planu ( ili dogovaraju, ako nisu u tehničkim mogućnostima da isprate plan)...

Kao što su više puta pokazali da im je "kodeks bajkera" strana reč, tako eto njih opet da mute vodu, zbunjuju ljude i prave razdor medju nama samima a koliko vidim i medju njima .

Što se mene tiče polazak svih bajkera je u 9h kad je prvobitno i dogovoreno, a ljudi koji su za razdor medju nama bajkerima nek idu svojim putem u svoje vreme i svima lepo...

Vidimo se "kad ako ne Novi Sad"  

• Podržavam 5

15 minutes ago, Che011 said:

Što se mene tiče polazak svih bajkera je u 9h kad je prvobitno i dogovoreno, a ljudi koji su za razdor medju nama bajkerima nek idu svojim putem u svoje vreme i svima lepo...

Vidimo se "kad ako ne Novi Sad"  

Najviše se pita domaćin (studenti i novosađani). Sačekajmo da se ljudi dogovore i budimo spremni na blago prilagođavanje po potrebi. 11:52.

• Sviđa mi se 2

• Svrati ponekad, 175 postova
  • Motocikl: BMW 650cs Suzuki Vstrom 650
pre 1 minut, ZEMZEM je napisao:

Tako je bilo i u Niš koliko se sećam, ja sam spavao u Prokuplju ako se dobro sećam

Ja se prebacio do Kruševca pokisao kao miš a ujutru tukla me do Čačka

Nije mi žao i opet bih

• Sviđa mi se 6
  • Podržavam 1

• U prolazu, 9 postova
  • Motocikl: Burgman 650
pre 39 minuta, DjordjeMijailovic je napisao:

Najviše se pita domaćin (studenti i novosađani). Sačekajmo da se ljudi dogovore i budimo spremni na blago prilagođavanje po potrebi. 11:52.

Nadam se da se taj domaćin pita i za ljude koji će da zaglave u kolonama automobila ka Novom Sadu...

Pošto kažeš da nisi u nikakvoj organizaciji , a nisi ni domaćin odakle ti ideja da pomeraš već dogovoreno vreme i bajkerima pričaš ko je domaćin a ko gost? 

Meni a i verujem mnogima ovde je domaćin BJB, a svi ljudi sa istim ciljem i različitim prevoznim sredstvima i načinima dolaska u NS su gosti...

• Sviđa mi se 2
  • Podržavam 1

• Drug član, 1030 postova
  • Motocikl: Yamaha R1
pre 3 minuta, Che011 je napisao:

Nadam se da se taj domaćin pita i za ljude koji će da zaglave u kolonama automobila ka Novom Sadu...

Pošto kažeš da nisi u nikakvoj organizaciji , a nisi ni domaćin odakle ti ideja da pomeraš već dogovoreno vreme i bajkerima pričaš ko je domaćin a ko gost? 

Meni a i verujem mnogima ovde je domaćin BJB, a svi ljudi sa istim ciljem i različitim prevoznim sredstvima i načinima dolaska u NS su gosti...

Imas 2 posta u ovoj temi i oba su sa nekom zapaljivom retorikom. U postu koji si citirao, nisam video nista maligno pa shodno tome, stvarno mislim da nema potebe za tonom koji si prezentovao. Ko ide u Novi Sad? Svi idemo u Novi Sad. Najvaznije je, kao sto je vec receno dosta puta, da budemo tamo i bicemo! Postoje operativni detalji koje u ovakvim okolnostima nije lako setovati po svacijem ukusu i senzibilitetu, ali radi se na tome.

Malo strpljenja, malo razumevanja, malo tolerancije i bice to sve onako kako treba da bude. Imali smo i imamo dovoljno drame oko svega i svacega, pa hajde da ne pravimo dodatnu dramu oko jedne stvari oko koje se svi ove slazemo 🙏.

• Sviđa mi se 4
  • Hvala 1
  • Podržavam 3

56 minutes ago, Che011 said:

Dvoumio sam se da li da ti odgovorim, ali nacin na koji se obraćaš teško je izignorisati pa ću odgovoriti. U nadi da se ovo neće pretvoroti u raspravu dajem saglasnost adminima da obrišu ovaj moj post ukoliko se ukaže potreba da se tema pročisti.

Nisam u organizaciji, ali sam na terenu skoro godinu dana. Pod terenom smatram učešće u većini protesta, pratnji nekih studentskih šetnji, a ako si čuo za neformalnu organizaciju bajkera "Beli Zečevi" iz Novog Sada, deo sam i te priče. Biću tu da vas dočekam sa kolegama i ovaj put kao i svaki prethodni i budući. Nisam organizator ni jednog skupa ali se rado nađem na terenu da pomognem gde god mogu, najviše u obezbeđenju mirnih skupova. Znajući koliko je kompleksno usaglasiti detalje ovolikih akcija, a u nadi da ćemo ipak svi biti gde treba u 11:52, zamolio sam sve vas (tj nas) da lično budemo spremni da prilagodimo termin polaska ukoliko se BJB i BUS usaglase za istu satnicu. Svakako svako ima pravo da dodje kad želi, te te molim da ne praviš dramu gde je nema.

Pretpostavljam da će biti zaglavljenih automobila u prilasku Novom Sadu baš kao što i ti kažeš. Ne znam šta da ti kažem za to. Nije tema na koju mogu da kažem išta korisno. Sam Bog zna kako će taj dan da izgleda. Nadam se samo da će što više ljudi uspeti da dođe i to je to.

I moram da ti naglasim još jednom, nisam ja taj koji planira da pomeri ikakvo dogovoreno vreme, nego čiajući postove iznad stičem utisak da ima šanse da BUS i BJB usaglase termin. Možda i grešim, videćemo. Ako te još nešto zanima ili ako nisam jasno odgovorio, piši na prvatno da ne zatrpavamo temu negativom.

Meni a i verujem mnogima ovde je domaćin BJB

Događaj je u Novom Sadu, BJB je BG. Komemorativni skup nije bajkerske prirode već građanske, tako da domaćini su nedvosmisleno klinci! I ja sam gost.

• Sviđa mi se 7
  • Podržavam 1

Ljudi, aj da vidimo da nas sto vise krene.. 

Kolege iz unutrašnjosti, imate celu temu ovde gde se beograđani i okolina organizuju da vas ugoste. I sam sam u malom delu deo te ponude. Dođite dan ranije, pravimo gužvu po gradu, parkiramo vas na sigurna mesta i pijemo pivo. 

Ujutro svima lakše. 

Dobrodošli! 

Inače, ja biram da svu ovu strast ovde iz teme razumem kao svačiju želju da akcija što više uspe! 

Ozbiljno pričam, ovo je neverovatno važan dan za naše društvo. Jedan od onih. 

• Sviđa mi se 6
  • Podržavam 3

• Drug član, 2703 postova
  • Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere

Nađite se vi na 8:30, i svi srećni i zadovoljni :)

Vidimo se svakako!

• Sviđa mi se 4
  • Haha 4
  • Podržavam 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja