Jump to content

Moto Zajednica

NEĆEŠ KOPATI - 28.09.2025. Drugi "Marš na Jadar"

Recommended Posts

• Drug član, 636 postova
  • Motocikl: Honda Magna vf 750C
pre 34 minuta, severian je napisao:

Za početak bi narod mogao malo istrajnije da pomeri dupeta, lako je stalno nešto tražiti... Od nekog, valjda sa Marsa... 

Nema tog od koga se traži. Sami smo. Neće niko drugi. 

Gandi se borio 28 godina, tako si mi napisao onomad. Znači, ako se nastavi gandijevski, još 27 god. nam preostaje. A izgleda da nam se i Sizif malo meša. Tako da . . . . .

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Integrisan, 9111 postova

Pa, vrlo je konzistentno jedno i drugo. Hocu reci, poenta onog gore je - ne smemo gubiti fokus. I biti malodusni.

Cak i strogo operativno gledano, da zaboravimo etiku, pa i empiriju (sta se i kakvo drustvo daleko najcesce iz nasilnih revolucija radja), u nekom sukobu negandijevskog tipa nismo mi, narod, goloruka vecina, ti koji cemo pobediti. Postoji velika verovatnoca da moze pobediti i beskrupulozna, dobro naoruzana manjina, koju empatija, moral i ljudskost nikada nisu obavezivali.

Drugim recima, moramo se i dalje majati... druge nema. Alternativa je razorna.

• Podržavam 2

• Svrati ponekad, 289 postova
  • Motocikl: BMW 650cs Suzuki Vstrom 650

Uhapsiše Kokanovica mi ćutimo a bilo nam lepo kada smo se gozbili po Jadru

Mene je iskreno sramota ne znam vas...

Ja ću u svakom slučaju ići i kao pešak ...

Promenio član deda54
  • Podržavam 4

• Drug član, 636 postova
  • Motocikl: Honda Magna vf 750C

Vreme paradiranja je prošlo. Mora pešadija. Ova balavurdija do 35 godina kući da ostane. Mi ostali da popravimo ono što smo zas..li. Da bežimo ne možemo pa šta nam bog da. 

• Podržavam 3

• Aleksandar Gal, 145 postova
  • Motocikl: Suzuki GSXR 1000 L6 / Suzuki GSXR 600 L4
2 hours ago, Best said:

Vreme paradiranja je prošlo. Mora pešadija. Ova balavurdija do 35 godina kući da ostane. Mi ostali da popravimo ono što smo zas..li. Da bežimo ne možemo pa šta nam bog da. 

Slazem se da ste vi matori krivi za sve i da vi matori trebate da popravite sve sto ste zasrali.
Ali isto tako smatram da vi to ne mozete da uradite bez nas "balavurdije" ispod 35 godine.

• Sviđa mi se 7
  • Hvala 1
  • Podržavam 1

• Svrati ponekad, 164 postova
  • Motocikl: Bmw F650gs
Pre 4 sati, Aleksandar Gal je napisao:

Slazem se da ste vi matori krivi za sve i da vi matori trebate da popravite sve sto ste zasrali.
Ali isto tako smatram da vi to ne mozete da uradite bez nas "balavurdije" ispod 35 godine.

Ovo. Ko nije spreman za ono sto mora da se uradi, neka se skloni. Ovo najvise mislim na nase redove. Vreme kiflica i uludog trosenja goriva i nabijanja kilometara je gotovo. 

Promenio član AlekShu
dodao par reci

• Drug član, 1683 postova
  • Motocikl: CF Moto 450MT

Само конкретне акције.
Трактори у Београд и да 15. марта решимо оно што смо прошле године пропустили.
За Златка пуна подршка, јуче је екипа из Уе била на протесту.
Организујемо се кад ко може.
Далеко да ико ћути и да ово било коме одговара, једноставно све се одужило, вртимо се у круг.
Могу слободно да кажем да је "служба" ушла у све критичне масе, пленуме, организације... и да после годину и по дана шетања, вожње, звиждања... апсолутно имају све под контролом.
Не кажем да се ико продао, једноставно такав смо народ, лаковерни смо, и за ситан ћар заборавимо и на своје породице, децу...

Хтели ми то да признамо или не, тако је.
Претње су свакодневне, на сваком кораку... некога то умири, неко буде још гори, али евидентно је да знају шта свако од нас појединачно ради...
Није да мрчим, само сагледавам опште стање.
Не прође дан да не чујем да неко из мог окружења није добио некакве "опомене"... на послу, на породичном нивоу...
Народ се једноставно плаши, све се одужило.
Некоме није у интересу да се сви ујединимо и да ово све за дан решимо.
Једини начин је организована и конкретна акција и да ово све завршимо јако брзо.
То од овог народа искрено не очекујем.

• Sviđa mi se 3
  • Podržavam 2

Da, jesu ušli u plenume, to je tačno (i očekivano, usled strukture istih. Ta njihova početna snaga bila je ujedno i prilika ovih drugih). Vidi se to po nebuloznim ogradjivanjima i od kolega studenata i od nekih prof, i od svih ostalih. Podele, to im je taktika. 

Ipak, džaba im to. Snaga ove pobune nije bio način organizacije, čak ni studenti sami po sebi (eto jeresi, haha!), već duboka, duboka nepravda koju su normalizovali u društvu i razaranje bukvalno svega čega su se dotakli. 

Jednom rečju, nezadovoljstvo većine! 

A tu slabo pomaže što kontrolišeš plenum ili tri...

Istorija nas uči, na kraju sirotinja raja prestane da bude sirotinja raja i reši stvar. Svačije dete voli da jede (hleba), ne samo njihovo (kolača). 

• Sviđa mi se 3

• Drug član, 1683 postova
  • Motocikl: CF Moto 450MT

Иако ме свакодневна дешавања убеђују у супротно, ја дубоко верујем у ово што си написао.
Ево данас ми је рођендан, исто кад и жвалавом смраду.
Прва помисао од јутрос ми је то да ће следећи рођендан један од нас двојице провести у затвору.
То је чињеница.
Ја у ту установу жив више улазити нећу, то је сигурно!

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 799 postova
  • Motocikl: Honda CRF 300 Rally

Generalno, mislim da greši debelo svako ko misli ili je očekivao da će samo šetnjom i vožnjom da dođe do promene vlasti. Ili da će da se na ulicama pojavi x stotina hiljada ljudi i da će kartel da se ukenja i preda. Što se mene tiče to nije niti je ikada bila poenta bilo kog protesta. Poenta je što je recimo u Kragujevcu prošle godine čovek u radničkom kombinezonu prišao jednoj našoj drugarici misleći da je student i samo što se nije rasplakao dok je govorio kako do sad nije ni sanjao da mi imamo ovakvu divnu pametnu i obrazovanu decu. Poenta je da dignemo glavu i da pokažemo da nas ima, a hvala Bogu ima nas. Poenta je podrška. Poenta je održavanje žara. Za to treba par sati vremena i par hiljada dinara za gorivo i troškove par puta mesečno. Pa jbmu koliko puta smo svi mi utukli vremena i proterali para kroz rezervoar u vožnjama bez cilja ili poente.

Konkretno, u nedelju mogu da sedim kući, mogu da idem na Kotu da pijem kafu, žvaćem plastičnu kašičicu i gledam rudničke trkače ili mogu da odem do Loznice na par sati da kao slobodan i slobodouman građanin ove jadne zemlje izrazim svoj protest potpuno neosnovanom i sumanutom pritvaranju čoveka bez kojeg i njemu sličnih bismo sad najverovatnije svi svetleli u mraku. Pri svemu tome, upravo su taj Zlatko i sve te ljudine sa Jadra svima nama pokazali kolika je snaga i šta sve može kada obični ljudi ustanu i samo kažu NE.

Moje je mišljenje da je za odluku da li ići na  ovaj ili bilo koji protest potpuno nebitno da li će biti jedan, pet, deset ili hiljadu motora i da li i koja je nalepnica na tom motoru. Motor je prevozno sredstvo i za nekoga ko voli da se vozi samo olakšica da pomeri dupe i dođe gde treba. Ko je protiv ovakvih stvari treba da to i pokaže, motorom, traktorom, pešice, kako god. Na pola sata, sat, dva, pet, kako god. Došao sam ili u grupi od pet hiljada motora. Ko nije ili ima nešto pametnije da radi i to je ok. Samo mislim da je trenutak da stvari vratimo na suštinu i prestanemo sebi da pričamo bajke o sopstvenoj bitnosti i posebnosti zbog toga što vozimo motore i o nekakvim nadljudskim naporima i energiji koje ulažemo time što izdvojimo par sati da se prošetamo po gradu ili provozamo kojekud.

Jedino što treba da bude bitno je da li si protiv ili nisi protiv ovog sranja kojim smo okupirani. Dobro, to i da li voziš motor ili kineza, ali o tom - po tom :jee:

• Sviđa mi se 6
  • Hvala 1
  • Podržavam 8

pre 40 minuta, Hacky je napisao:

Motor je prevozno sredstvo i za nekoga ko voli da se vozi samo olakšica da pomeri dupe i dođe gde treba. Ko je protiv ovakvih stvari treba da to i pokaže, motorom, traktorom, pešice, kako god.

Potpuno se slazem, ovo negde vec od prve voznje i pricam.

Motori su samo sredstvo, ne fokus.

Efektno pri tom i cesto zgodno. Kad je lep dan, skoro pa savrseno :)

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja