Jump to content

Moto Zajednica

Vespa et4 125

Recommended Posts

• Zainteresovan, 428 postova
  • Motocikl: Sprint Prince 125

Drugari, neplanirano sam naisao na ovaj gore skuter, ne znam nista o njemu. Vozio sam pre stariju 2t vespu.

Cena je povoljna, mehanicki ok, estetski dobra, probao ide fino...

Da li je to isti agregat kao u liberty 125?

Kakva je za odrzavanje, da li je svi rade ili moram da budem svoj majstor kao za stare modele?

Svaki savet dobrodosao.

Sent from my 2201117PG using Tapatalk

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Ne silazi, 6606 postova
  • Motocikl: konzerviran

Leader je posle 2000, a do tada je išao stari motor koji bi možda trebalo izbeći.

Sve je to ok kad je održavano (i kada nije u razvozu).

Pošto su točkovi različitog prečnika, leva strana agregata je drugačija, kao i neke komponente prenosa, ali je motor isti kao na Liberty. Važi za prilično pouzdan, ali ih jako malo ima u pismenom stanju..sve ih je "pojeo" kurireraj. Ako je pismen primerak, a ne traže se neke izuzetne vozne karakteristike, vredi uzeti. Za grad, naročito ravničarski, super izbor.

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 1930 postova

Da, pre 2000. Godine je ZAPM04 agregat i to mnogi ne znaju i stavljaju potrošne delove od leader agregata. Pretpostave da je isto kao od poštarskog Libertija i vozi.

• Sviđa mi se 1

• Zainteresovan, 428 postova
  • Motocikl: Sprint Prince 125

Ovako, 2002. godiste, 28000km, sad uvezena iz CH. Da, prednji tocak 11, zadnji 10. Uporedo probao sa panteonom 125 koji ima kofer, vizir (vespa je golac), i vespa mi ide bolje, a ima 11ks, a honda 15.
Onda bi trebalo da je liberty agregat- ne verujem da su je podmladili posto je iz uvoza.
Nisam vozio skuter 10 godina, pa nemam pojma sta da gledam. Pali odmah, nema da dimi, nista ne krci, ne trese kad polazi- ono lagani gas drzi 40-50km/h, bez napora.

Pre 2 sati, Juan je napisao:

Ovako, 2002. godiste, 28000km, sad uvezena iz CH. Da, prednji tocak 11, zadnji 10. Uporedo probao sa panteonom 125 koji ima kofer, vizir (vespa je golac), i vespa mi ide bolje, a ima 11ks, a honda 15.
Onda bi trebalo da je liberty agregat- ne verujem da su je podmladili posto je iz uvoza.
Nisam vozio skuter 10 godina, pa nemam pojma sta da gledam. Pali odmah, nema da dimi, nista ne krci, ne trese kad polazi- ono lagani gas drzi 40-50km/h, bez napora.

?

Čekaj bre, kako napred 11, nazad 10...oba bi trebalo da su 10. Ja kad rekoh za različite dimenzije točkova, mislio sam na poređenje Vespa - Liberty.

U svakom slučaju dobra Vespa, tačnije Vespa u dobrom stanju je uvek dobra kupovina.

Sad nešto razmišljam, vezano za te dimenzije guma...ako zaista imaš tu situaciju sa točkovima, biće da se neko igrao i da je verovatno (napred) stavljen točak od Hexagona. Samo on je imao tu "čudnu" dimenziju od 11 cola.

• Haha 1

Imam jednu u garaži, ne vozim je više, baš ću da odem ovih dana da vidim koje su joj gume.

Inače, osim što je mala (ja sam visok 193) i ima malo problema sa silaženjem/penjanjem na više ivičnjake, mnogo je zgodan motorić.

Moja je sa velikim vizirom išla opušteno preko 100 km/h

• Sviđa mi se 1

Ima više modela Vespe od 125ccm.

Pošto se kod nas mulja i sa životima, kamoli sa mašinama, treba sve 100 puta proveriti....što život ovde ponekad čini baš zamornim. Biti uvek na opezu, sumnjati, znati sve i svašta...mah.

Može biti da je u pitanju Vespa LX 125, kod koje postoji ta razlika u dimenziji guma. Pošto se kod nas dugo za sve skutere govorilo Vespa, ne bi me čudilo da je greška vezana za model i ime.

• Sviđa mi se 1

Ja mislim na ET4 koja je u naslovu teme.

Lx je kasniji model malog rama.

U toj generaciji je GT200 koja ima veliki ram.

Nemam pojma, sve u svemu, veoma zanimljiva sprava. Meni se sviđa

• Sviđa mi se 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja