M a R k o 418 Napisano Februar 24, 2009 Drug član, 1468 postova Lokacija: Mladenovac Motocikl: k25 Prijavi odgovor kao problematičan Marko,po meni su sva tri pomenuta modela dobra,sa nijansama prednosti i mana,moj savet,izaberi najbolje odrzavanog za odredjenu sumu novca i neces pogresiti!Pozdrav Pegasa sam imao,a ova dva ne. Svaki ima svoje prednosti i mane,diskutabilno koji je od njih bolji/losiji jer svako trazi od motora ono sto mu treba,a kad motor to ne ispuni onda ne valja.Ne nego ljudi bi hteli da imaju sve u jednom a to je nemoguce.Svaki motor ima odredjenu namenu i treba se tome prilagoditi. A sto se tice off-a,svako ima drugaciju vizuju te off-road voznje. Za mene nijedan od pomenutih motora nije za izivljavanje jer nisu tome namenjeni, dok lagano treskanje po makadamu i voznja neuredjenim putem tj ugazenim zemljanim putem nije nista za moj gpz a kamoli za pomenute motore. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Abdullah100k 8 Napisano Februar 25, 2009 IRON WILL, 972 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Voleo bih da imam motor Prijavi odgovor kao problematičan Volim sto svaka rasprava na forumu ode u totalnu krajnost i izgubi svaku poentu. Neko pita za jedan model i onda se ode toliko daleko sa "savetima" da je u ovom konkretnom slucaju najbolje da batalis "plasticni" Freewind i pazaris KTM-a. Sigurno ima bolje preformanse od svih gorepomenutih modela, ludji je , lepsi, brzi... ne znam sta jos cekas? Suzuki je sranje, uzmi KTM. Nov samo, polovni se kvare. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dexterr 1969 Napisano Februar 25, 2009 Aktivirao se na času, 3277 postova Lokacija: Suburbia, blok 45 Motocikl: 1 Litar Honde Prijavi odgovor kao problematičan link=topic=30957.msg451707#msg451707 date=1235469002]XTZ nisam toliko vozio ali do 100km/h koliko jesam je primetno bolje izbalansiran od Freewinda. Sa F650 nemam iskustva tako da ne bih da komentarishem ali za XTZ i Pegaso garantujem da su u svemu bolji od XF-a i to primetno.Nemoguće, dosta se više, bolje i lakše vrti a primetno manje trese XF od XTZ-a. A i XTZ ima skroz drugačiju geometriju, nezahvalno je porediti ga pa reći da bolje ''leži''. Sigurno je XF bitno upravljiviji od XTZ-a, ali ako ti tvrdiš suprotno, ok. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PremieRacing 3117 Napisano Februar 25, 2009 Drug član, 1192 postova Lokacija: New Now Motocikl: Uly Prijavi odgovor kao problematičan Volim sto svaka rasprava na forumu ode u totalnu krajnost i izgubi svaku poentu. Neko pita za jedan model i onda se ode toliko daleko sa "savetima" da je u ovom konkretnom slucaju najbolje da batalis "plasticni" Freewind i pazaris KTM-a. Sigurno ima bolje preformanse od svih gorepomenutih modela, ludji je , lepsi, brzi... ne znam sta jos cekas? Suzuki je sranje, uzmi KTM. Nov samo, polovni se kvare. Ja sam tebe poslusao i pre nego si izjavio ovo! ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
M a R k o 418 Napisano Februar 25, 2009 Drug član, 1468 postova Lokacija: Mladenovac Motocikl: k25 Prijavi odgovor kao problematičan Volim sto svaka rasprava na forumu ode u totalnu krajnost i izgubi svaku poentu. Neko pita za jedan model i onda se ode toliko daleko sa "savetima" da je u ovom konkretnom slucaju najbolje da batalis "plasticni" Freewind i pazaris KTM-a. Sigurno ima bolje preformanse od svih gorepomenutih modela, ludji je , lepsi, brzi... ne znam sta jos cekas? Suzuki je sranje, uzmi KTM. Nov samo, polovni se kvare. Ja sam tebe poslusao i pre nego si izjavio ovo! ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Peki 1215 Napisano Februar 25, 2009 Braćala..., 2179 postova Lokacija: Beograd, Lion Motocikl: Honda CB750F 1981 Prijavi odgovor kao problematičan Volim sto svaka rasprava na forumu ode u totalnu krajnost i izgubi svaku poentu. Neko pita za jedan model i onda se ode toliko daleko sa "savetima" da je u ovom konkretnom slucaju najbolje da batalis "plasticni" Freewind i pazaris KTM-a. Sigurno ima bolje preformanse od svih gorepomenutih modela, ludji je , lepsi, brzi... ne znam sta jos cekas? Suzuki je sranje, uzmi KTM. Nov samo, polovni se kvare. Da, da...kao i večita dilema...šta je bolje, nove mečka ili polovan yugo ??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stevo 58 Napisano Februar 25, 2009 Drug član, 1116 postova Lokacija: Tvrdos Motocikl: ZUNDAPP KS 750 Prijavi odgovor kao problematičan najbolje da uzmes bmw gs 1200 ovo ostalo afrika transalp pegaso Vstorm ili ovi mali ktmcici sve je to K , ostim adventure 990 sta je STA JE TEBI 10 000 EURA jer bolje mecka ne yugo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stevo 58 Napisano Februar 25, 2009 Drug član, 1116 postova Lokacija: Tvrdos Motocikl: ZUNDAPP KS 750 Prijavi odgovor kao problematičan Freewind je i prijektovan kao odgovor na BMW F650, a sto se tice visine, i meni je sa 188cm bio malo problematican, al opet, za tu visinu je BMW jos gore resenje. Meni je, kad sam kupovao Freewinda, Aprilia bila jaci konkurent od BMW-a, ali je presudila nesto niza cena, jeftinije odrzavanje, i nesto manje problema na duze staze (bar po iskustvima po netu) od konkurenata. A sto se tice pljuvanja po njegovim off road sposobnostima, kao sto Dexterr rece, off road mu i nije primarna namena, a BMW F650 i Apriliu Pegaso niko ne kritikuje za neprilagodjenost off road voznji, iako je Freewind ipak bolji u tome (u najmanju ruku najlaksi) od "rodjaka" iz Evrope. :o :o :o :o Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stevo 58 Napisano Februar 25, 2009 Drug član, 1116 postova Lokacija: Tvrdos Motocikl: ZUNDAPP KS 750 Prijavi odgovor kao problematičan Detailed rating Engine performance: 61.1 75.1 68.5 68.0 Reliability and problem-free driving: 61.2 87.2 68.5 68.2 Fun-factor: 75.0 83.4 72.6 71.2 Value for money: 59.2 87.2 66.8 67.4 Repair and maintenance costs: 45.4 80.5 59.6 60.0 Design and look: 61.7 71.3 68.4 69.8 Offroad capabilities: 51.3 61.5 67.0 50.2 Racing track capabilities: 25.7 48.9 57.0 56.3 Touring capabilities: 67.1 76.6 59.1 62.8 Accident risk: (excellent= low risk) 53.3 80.5 64.0 64.3 Bar explanation 1997 Aprilia Pegaso 650 1997 Suzuki XF 650 Freewind Average for enduro/offroad bikes Average for all bikes Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stevo 58 Napisano Februar 25, 2009 Drug član, 1116 postova Lokacija: Tvrdos Motocikl: ZUNDAPP KS 750 Prijavi odgovor kao problematičan ista klasa i konkurencija samo razlika u cijeni i jeftinijem odrzavanju. kao da sad poredimo PORSHE MERCEDES I VOLKSWAGEN ,KAO I BMW APRILIJU I FREEWIND TRI RAZLICITE KLASE AUTA Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Abdullah100k 8 Napisano Februar 25, 2009 IRON WILL, 972 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Voleo bih da imam motor Prijavi odgovor kao problematičan Jesu ovi modeli u istoj klasi, slicnoj u najmanju ruku ali cena je eeextremno bitan faktor bilo gde a pogotovo u Srbiji. Pitanje se samo postavlja sta zelis od motora a sta dobijas za koje pare, nista vise. A koliko sam shvatio, mislim da ce ti ovaj "Dzbaprdez" odraditi posao u fulu... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Boki-KG 92 Napisano Februar 25, 2009 Banned, 993 postova Lokacija: kg Motocikl: zx7r Prijavi odgovor kao problematičan ista klasa i konkurencija samo razlika u cijeni i jeftinijem odrzavanju. Taj Pegaso2 sa slike je jeftiniji od Freewinda. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cope 215 Napisano Februar 25, 2009 Drug član, 2247 postova Lokacija: Beograd/Šumadija Motocikl: Triumph Tiger 800xc Prijavi odgovor kao problematičan Besmisleno je ubacivati F650 u isti koš sa ova dva plastikanca, imajte malo poštovanja... Tako blizu a tako daleko... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Boki-KG 92 Napisano Februar 25, 2009 Banned, 993 postova Lokacija: kg Motocikl: zx7r Prijavi odgovor kao problematičan Besmisleno je ubacivati F650 u isti koš sa ova dva plastikanca, imajte malo poštovanja... Tako blizu a tako daleko... Ipak je to BMW. Mi ovde prichamo ko ce na drugo, trece, chetvrto mesto u klasi. Prvo je uvek rezervisano zna se za koga... Tu dileme nema Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dexterr 1969 Napisano Februar 25, 2009 Aktivirao se na času, 3277 postova Lokacija: Suburbia, blok 45 Motocikl: 1 Litar Honde Prijavi odgovor kao problematičan Besmisleno je ubacivati F650 u isti koš sa ova dva plastikanca, imajte malo poštovanja... Tako blizu a tako daleko... Što se mene tiče i F-650 je ''plastikanac'', uz svo dužno poštovanje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Boki-KG 92 Napisano Februar 25, 2009 Banned, 993 postova Lokacija: kg Motocikl: zx7r Prijavi odgovor kao problematičan Besmisleno je ubacivati F650 u isti koš sa ova dva plastikanca, imajte malo poštovanja... Tako blizu a tako daleko... Što se mene tiče i F-650 je ''plastikanac'', uz svo dužno poštovanje. Kako bre mozhe da bude plastikanac kad je duplo skuplji?! ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dexterr 1969 Napisano Februar 25, 2009 Aktivirao se na času, 3277 postova Lokacija: Suburbia, blok 45 Motocikl: 1 Litar Honde Prijavi odgovor kao problematičan link=topic=30957.msg453573#msg453573 date=1235603746] Besmisleno je ubacivati F650 u isti koš sa ova dva plastikanca, imajte malo poštovanja... Tako blizu a tako daleko... Što se mene tiče i F-650 je ''plastikanac'', uz svo dužno poštovanje. Kako bre mozhe da bude plastikanac kad je duplo skuplji?! Lepo, kad ga metnem na skalu upotrebne vrednosti, ne vredi mi ni 100E više, a JESTE plastikanac (opet, uz svo dužno poštovanje). I ostav'te čo'eka na miru, nije mu bilo dobro danas... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cope 215 Napisano Februar 25, 2009 Drug član, 2247 postova Lokacija: Beograd/Šumadija Motocikl: Triumph Tiger 800xc Prijavi odgovor kao problematičan Besmisleno je ubacivati F650 u isti koš sa ova dva plastikanca, imajte malo poštovanja... Tako blizu a tako daleko... Što se mene tiče i F-650 je ''plastikanac'', uz svo dužno poštovanje. Masa ukrasne plastika je tu negde slična, mada suzuki prednjači jer ima tank i oplatu plastičnu, ima čak i far i sočivo od plastike, pa i rol bar onaj mali što vidi ispod tanka od plastike, Nego da prebrojimio kuglične ležajeve na istim pozicijama na BMWm, u odnosu na biksne kod Suzukija, pa rezultat bi bio barem - 20:2 Da ne računamo Brembo, itd... Video sam oba motora na radnom stolu, a bogami i vozio. Jedan komad XF-a i imam. Dakle nema veze jedno sa drugim. Opet da ponovim, meni su svi motori k'o deca, sve ih volim i vozim sa jednakim užitkom, dok ne počnu da prave sranja - onda ih izbacim iz kuće u beli svet, pa nek nerviraju nekog drugog Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
M a R k o 418 Napisano Februar 26, 2009 Drug član, 1468 postova Lokacija: Mladenovac Motocikl: k25 Prijavi odgovor kao problematičan Sta se se uhvatili sinonima "plastikanci",a kako onda da zovemo skutere i R-ove? Bisexplatikanci ;D Mozda sam seljak ali volim BMW-ove motocikle samo smatram da bar u ovoj klasi BMW nema puno prednosti osim imena. Da ima boxer motor,kardan i svasta nesto sto ima BMW kao jedinka,ok ali svi znaju koliko to kosta prema tome nijanse su u pitanju... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cope 215 Napisano Februar 26, 2009 Drug član, 2247 postova Lokacija: Beograd/Šumadija Motocikl: Triumph Tiger 800xc Prijavi odgovor kao problematičan Da ima boxer motor,kardan i svasta nesto sto ima BMW kao jedinka,ok ali svi znaju koliko to kosta prema tome nijanse su u pitanju... Pa upravo te dve komponente su besmislene na enduro motoru. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
M a R k o 418 Napisano Februar 26, 2009 Drug član, 1468 postova Lokacija: Mladenovac Motocikl: k25 Prijavi odgovor kao problematičan Da ima boxer motor,kardan i svasta nesto sto ima BMW kao jedinka,ok ali svi znaju koliko to kosta prema tome nijanse su u pitanju... Pa upravo te dve komponente su besmislene na enduro motoru. Svi ti "nazovi" enduro motori su namenjeni uglavnom za asfalt, kao i ovi danasnji gradski terenci kod automobila. Ko hoce pravi dozivljaj van puta kupuje moto cross i to je to... ili Ladu Nivu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stevo 58 Napisano Februar 28, 2009 Drug član, 1116 postova Lokacija: Tvrdos Motocikl: ZUNDAPP KS 750 Prijavi odgovor kao problematičan NEVIDIM NIJEDAN RAZLOG DA JE NESTO LOSIJI OD KONKURENCIJE Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Boki-KG 92 Napisano Februar 28, 2009 Banned, 993 postova Lokacija: kg Motocikl: zx7r Prijavi odgovor kao problematičan NEVIDIM NIJEDAN RAZLOG DA JE NESTO LOSIJI OD KONKURENCIJE Ovo ljudi rade i sa Africom koja je oko 50kg tezha ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stevo 58 Napisano Februar 28, 2009 Drug član, 1116 postova Lokacija: Tvrdos Motocikl: ZUNDAPP KS 750 Prijavi odgovor kao problematičan daj da vidim ja nevidim to a ovdje se ne poredi afrika sa njim neko aprilija ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mbz345305 5 Napisano Februar 28, 2009 U prolazu, 81 postova Prijavi odgovor kao problematičan Jao o cemu vi raspravljate ja bi vozio bilo koji od ta tri i nebi se bunio . Ako se nekome ne svidja neki model od ta tri, vrlo rado cu mu pomoci da ga vise ne nervira, da dodjem do njega i da mi ga da na poklon . ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...