Jump to content

Moto Zajednica

Provera regularnosti motora

Recommended Posts

• U prolazu, 68 postova

Neko je negde nekada postavio link na koji se moze proveriti u Italiji da li je motor ili auto itd. regularan. Ako neko zna takve linkove neka ih postavi da mozemo da proverimo strance koji se sve vise nude.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 981 postova

ovako, nadjem ja (sada vec moj bivsi) motor koji hocu da kupim, i to od drugara (bata iz panceva, vozi jako lepu R6, mozda ga neko ovde zna) i ajd za svaki slucaj i zbog njega i zbog sebe krenem ja u akciju zvanu "provera legalnosti motora"

naravno, da ne bih izgubio nekoliko dana, nadjem vrlo ozbiljnu vezu i odem u kneza milosa u zgradu ministarstva unutrasnjih poslova kod coveka koji je na prilicno visokom polozaju tamo

i, sad, prvi utisak - totalno iznenadjenje, znaci potpuno ne-tipicni srpski pandur (bez uvrede i bez predrasuda ali svi znamo kakva nam je murija)

covek mladji lik, normalan, zna sta je internet, interpol, prica nemacki i engleski, znaci - svaka cast, kamo srece da je vise takvih

i sad, posle te uvodne price, ono, opste stvari, motori, kradje, kucanje, blizanci, skidanje sa osiguranja, blabla kaze meni covek - decko, vidi, mogu ja sad da se pravim ovde da ti kao proveravam nesto ali da ti kazem - nema sanse da ti sa 100% sigurnosti kazem da ti je motor legalan

ja tu sad u rebusu, pa kako, zasto i on mi kaze sledecih par stvari

1. nasi ljudi koji rade u policiji su popizdeli zato sto ih stalno kao neki strucnjaci iz inostranstva napusavaju kako ne rade svoj posao a recimo francuzi ili italijani ne ubacuju podatke o ukradenim vozilima u svojim zemljama u bazu interpola po 6 meseci ili cak i po godinu ili vise

Rezultat: nema podatka u bazi interpola za potragom vozila

Posledica: covek dodje sa istim pitanjem kao ja, samo za auto, ovi nasi nesretnici provere u bazi, pri tom da dodam da svaki put kad pristupe bazi to se evidentira u centralnom kompjuteru i ako se vozilo trazi oni moraju da pokrenu postupak, tj da krenu da oduzmu vozilo, obaveste interpol, itd, elem, auto cist, tj ne trazi se, covek registruje auto, prodje 60 dana za proveru i posle skoro godinu dana krene u grcku na more - i ostane bez auta na granici zato sto grci imaju poternicu interpola za autom

I sta sad? Covek tuzi nasu drzavu zato sto je ispostovao sve moguce procedure, dokazao da je savestan kupac, prosao proveru od 60 dana i nasa drzava mu je registrovala vozilo i trazi da mu nadoknadi stetu

I takvih sporova ima prilicno mnogo, raspitajte se ako imate nekog od drugara u muriji ili u pravosudju. I onda ispada da nasa drzava treba da plati zato sto su italijani drkosi koje mrzi da naprave update baze, recimo.

Jos jedna suluda stvar:Italijanska policija je obavestila sve kolege u evropi i sire da je u italiji prosle godine ukradeno 16,000 registracionih listova (posto kod njih kad registrujete vozilo ne idete u policiju nego u nesto sto recimo lici na Department of Motor Vehicles, u prevodu to znaci da neki malo jaci servis ima licencu da odradi registraciju i naravno ima odredjenu kolicnu praznih saobracajnih dozvola i onda dodje neki nas zemo u tri ujutro upadne kroz prozor i....eto papira spremnih za carinu,malo spediteru, malo cariniku i motor ti je registrovan.

Jasno vam je da je prakticno nemoguce izvrsiti bilo kakvu ekspertizu ili utvrditi da li je recimo italijanska saobracajna ok u ovom slucaju, zato sto jeste originalna, tj. nije pravljena na laseru u boji ili slicno (osim ako nemate depesu iz italije gde se kaze: evo svi serijski brojevi praznih saobracajnih koje su ukradene u proteklih ne znam koliko dana/godina - mislite da talijani imaju takav podatak? Imaju K...C, bar tako kaze ovaj baja iz mup-a

Tako da ne znam uopste sta da mislim i ispada da je jedino sigurno da dodjes kod dilera i kazes, dobar dan, zapakujte mi ovog...a koliko to ljudi u ovoj zemlji moze? a ide lepo vreme, curice setaju a volele bi da stave guzu na suzu, ti skupio par somica, sapcani (na primer) preduzimljiv svet, imaju sve sto ti treba da "zavrse posao" a sto rece rambo "a inspektor nagib je volio viski i naviko se pusit original cigara, mlad organizam a prihodi niski..."

Ne znam, nisam pametan...

Ovo je citat a komplet imas na:

http://bjbikers.com/forum/viewtopic.php?p=11870&highlight=#11870

• U prolazu, 68 postova
Ova tema se na spisku pojavila dva puta' date=' bio sam slobodan da izbrišem jednu.

najzli[/quote']

Da li mozes da je vratis, mislim da tu ima link koji je interesantan ?

• Zainteresovan, 978 postova

Imao sam i ja taj link ali je bio samo za vozila iz Italije i moralo je jos nesto da se unese osim broja rama a to je bilo nesto sto smo mi tesko mogli saznati tako da sam ga i zaboravio :)

• Svrati ponekad, 446 postova

Vec bio je davno, kad hteo sam da kupim auto. Kad nasao sam, pisao sam sve podatke. Posle na netu nasao sam nemacki (zadnja registracija isto bio je nemacki) interpol i pisao sam njima da ima ovaj auto. Posle 2 nedelje :!: dobio sam pismo, da je auto kraden.

Ali jos taj vece, kad sam pogledao auto, nazvao sam dug u nemacku i rekao je da ima drug u policiju i pogledace. Vec ujutro me zvao, da auto kradeno.

• Braveheart, 705 postova
  • Motocikl: BMW S1000xr, Piaggio Madley 150.

E da ste zivi i zdravi meni oduzeli 2 kola vec kradenih cale odustao vec od kupovine kola reko je idemo autobusom :lol: zadnji put uzese mi golfa 4 plakao sam od muke :cry: i to papiri bili falsifikovani :(

• U prolazu, 90 postova

E pa sinovi moji sokolovi, nemoze

"da se stisne i da se prdne"! 8):lol:

Sto se tice provere sve zavisi od tipa i marke vozila!

Ali mislim da u madjarskoj ima agencija koja CAK daje i sertifikat o proveri!

Koga zanima nek izgugla pa ce naci!

• Drug član, 1192 postova
  • Motocikl: Africa CRF1000L
Ova tema se na spisku pojavila dva puta' date=' bio sam slobodan da izbrišem jednu.

najzli[/quote']

Da li mozes da je vratis, mislim da tu ima link koji je interesantan ?

Možda se nismo razumeli, tema koju si ti postavio se duplirala. Nije bilo razlike, ili ja nisam primetio :? Zato sam je izbrisao...

najzli

• U prolazu, 11 postova

Uf, vidim da je tema prilicno stara, al ipak cu da pitam, mozda je ozivim :)

Kupio sam motor pre skoro dve godine, italijanske tablice yamaha R6. Od dokumentacije imam jedan kljuc (valjda je original :) ) saobracajnu dozvolu, zeleni karton i tablicu...i ne znam da li je odjavljen.

Kupljena je ostecena i prosao sam jako jako jeftino, kupljena je naravno kao regularna od drugara koji je kupio u Sabcu, on je kupio cisto malo da vozika (i njemu je prodata kao regularna) i nije planirao da je carini, tako da se nije previse opterecivao po pitanju regularnosti.

Nakon sto sam je sredio, upustio sam se u proveru:

Prvo je proveren motor ne nekom italijanskom sajtu gde se ukucaju tablice broj rama i ne znam sta jos; tu mi je izaslo kao rezultat da motor nije na poternici.

Jos jednom sa proverio preko prijatelja u policiji, dao sam mu saobracajnu, on je ne znam sta i kako proverio, uglavnom rekao mi je da je motor regularan...

Tu sam prestao sa bilo kakvim interesovanjem sto se tice regularnosti, jer iskreno i prestalo je da me zanima, i tako na strane tablice sam ga provozao s vremena na vreme presao sa njim sve ukupno manje od 1000km uglavnom po lokalu.

sad me zanima, da li postoji mogucnost da ja budem 100% siguran da mogu da ocarinim motor, a da necu ostati bez njega :) tj gde jos mogu da obavim proveru, i da dobijem potvrdu.

ili da ga prodam kao stranca "za delove" i ne razmisljam ni o cemu :)

• Drug član, 1713 postova

Mislim da kod 'pravog' speditera moze da se sve sredi kao da si ga juce doterao iz Italije, mozda gresim ali sacekaj da se javi neko ko ima proverenu informaciju, nemoj tako lako da odustajes i krcmis ako je motor dobar.

• U prolazu, 11 postova

@Biker Q spedicija je najmanji problem ;) po meni nije losa investicija rasturiti motor za delove, pogotovo sto mi je masina, stapovi i jos dosta toga identicno kao na poslednjem modelu r6 , a motor nije casa, rekoh da sam ga uzeo ostecenog, ostao mi je jos far da zamenim kao malo veca investicija... Otisao sam u Off, izvinjavam se.

@ Branko da bi se bilo kakva provera uradila preko AMSS-a mora da se doveze (donese) vozilo na pregled, jer ukoliko se ispostavi da nesto nije regularno, a nema vozila koje je provereno, oni upadaju u problem jer su proverili kradeno vozilo, a nije kod njih :stabre: tako da ako se slucajno nadje neka nepravilnost, ode meni motor, sto mi se uopste ne dopada.

raspitao sam se za opciju da im odnesem samo ram, moguce je i izvodljivo, al ako cu vec da se zezam sa rasturanjem celog sklopa motocikla, onda cu lepo da odem i kupim drugi ram sa domacim tablicama za 600-700e i mirno da spavam :)

@bmw Preko ovog sajta je vec proveren motor, ali odavno...

Koliko je verodostojna informacija ovog sajta, da li se moze osloniti na taj podatak?

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja