Jump to content

Moto Zajednica

Savet oko kupovine motora do 125cc do ~4000 eura

Recommended Posts

• U prolazu, 5 postova
  • Motocikl: Nemam jos

Pozdrav svima, novi sam ovde, a novi sam i u svetu motora pa bih cenio savet iskusnijih članova.

Imam 22 godine i skoro sam položio za A1 kategoriju, ali jer b imam vec nekoliko godina neću imati probnu tako da to nije ogranicenje.

Voleo bih da kupim neki Naked ili Chopper model od 125 kubika i do oko 4000e. +-~300

Motor bih koristio za gradsku vožnju ali i za putovanja/obilaske prirode i gradova po Srbiji a mozda i dalje u jednom trenutku.

Najviše bih voleo da kupim nov motor ali nisam siguran da li ih ima za ove pare i da li su kvalitetni, nisam protiv toga ni da kupim polovni ali ako mogu novi njega bih.

Vidjao sam na sajtovima dosta motora kineske proizvodnje tipa qjmotors ali nisam siguran na kakvom su glasu.

Voleo bih da dobijem preporuke modela/proizvodjaca koje mislite da bi se uklopili u ovo sto sam opisao.

Isto ne znam u kojoj bih auto kuci uzeo ako uzimam novi ali pretpostavljam da je to vec manje bitno.

Mislim da je to otprilike sve, ako vam trebaju jos neke informacije pitajte. Hvala svima unapred na pomoći!

• Sviđa mi se 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1773 postova
  • Motocikl: Honda CBF 1000

Nejkeda za te pare 125ccm možeš da biraš, dokazanih i nedokazanih, novih kineza naravno. Procunjaj malo a javiće se već neko sa konkretnim iskustvima.

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

• Sviđa mi se 1

• U prolazu, 6 postova
  • Motocikl: U planu.

22g i a1. Zar a1 nije od 16 do 18g. Ja mislim da 125cc može proći kao neki početni model, koji mjesec da se malo uvježba vožnja i onda prelaz na veći. Jednostavno ne vidim da je sposoban za veće i dalje ture. Za po gradu i kraće vožnje je odličan, mala potrošnja... Pitanje je i koliko si visok i težak jer su 125cc nakedi uglavnom maleni, možda pašu nekom do 175 visline. Po meni gledaj položiti brzo za veću kategoriju pa uzeti neki naked 300, 450cc koji ima do 47ks. To je već ozbiljniji motor mada su i oni sitni. 

Promenio član PejicVlado
  • Sviđa mi se 1

• U prolazu, 63 postova
  • Motocikl: R1200RS

Imas sasvim solidan budzet za prvi motor, samo smatram da je 125 kubika nesto sto ce ti brzo postati slabo. Predlazem A2 kategoriju i 300 kubika za prvi motor..

• Sviđa mi se 1

• Svrati ponekad, 146 postova
  • Motocikl: ex Honda Pantheon 150, CFMoto 300NK

To što tražiš ćeš lako naći ali još brže shvatiti da ti je malo. Razmišljaj možda odmah o upisivanju A2 kategorije ali pošto to može da se razvuče na više od mesec dana a verovatno te već hvata neizdrž za vožnjom probaj da nadješ nekoga ko je spreman da ti praktično iznajmi neki nejked od 125cc do kraja sezone, na primer pitaš ovde na forumu da ti platiš registraciju i voziš se do zime ako neko ima ispravan motocikl a nema para da ga registruje pa ga i tako ne bi vozio. Za to vreme položiš A2 i tokom hladnih meseci lepo naručiš sebi nešto novo od 300-450cc ili pronadješ dobar primerak polovnog motocikla. Iskreno, i to će ti biti malo posle godinu, godinu i po max ali ajde da kreneš polako. Lakše ćeš da podneseš "gubitak" 15-20 hiljada za registraciju nečijeg motora nego da sad kupiš svoj i već do juna shvatiš da hoćeš jače. Vozim 300cc CFMoto, puno sam pisala po forumu, za vikend sam vozila do Kragujevca i nazad i sve je super dok ti se ne nakače dve budale + autobus u malim kratkim krivinama, nit snage nit brzine da ih obidješ i onda se posle 200km i ko zna koliko pojedene prasetine poslednjih 10km do kuće klackaš 40km/h i hoćeš da provrištiš ispod kacige. Lično sam (da se ne razume pogrešno moje iskustvo sa novim kinezom je skroz bez i jednog lošeg momenta) uvek pre za starijeg japanca nego novog kineza jer shvatiš da si u problemu kad hoćeš tog svog novog kineza da prodaš. Nadam se da si opremu već nabavio i moram biti dosadna pa reći - sve od zaštitne opreme od prvog dana svaki put kad sedneš na dva točka.

• Sviđa mi se 3
  • Podržavam 1

• BJB Maxi Scooter Club, 799 postova
  • Motocikl: Voge 300 Rally

Sa druge strane, imamo kolege poput @RobiNS koji se siti navozaše sa 125cc, više nego većina sa silnim mašinama. Ima dosta postova ovde pa prelistaj, baš taj tip vožnje koji opisuješ :) 

Tako da ako si rešio 125cc, uzmi 125cc, šta god mi pisali ovde - neće ga niko od nas voziti umesto tebe, a i ti se nisi venčao šta god kupio, atraktivni A1 motori se lako prodaju.

Da ja uzimam u toj klasi - gledao bih nov Zontes G1 125X, od polovnih Yamahu XSR 125, bilo je na PA 2-3 komada ispod 4k.

• Sviđa mi se 4

Drug, ja imam CBF 1000 i sad sam kupio moped 50ccm za po gradu da imam. Sa 125 po gradu ima da cepaš samo tako, možeš i do Avale ili Kosmaja da dobaciš lagano, a ako ubodeš da ti baš odgovora, možeš i do mora da odeš. Oće ti dosaditi brzo? Verovatno, ali da je sjajna odskočna daska, jeste. Ja bi možda spustio budet s tim u vez, uzeo nešto za recimo 3000, to ćeš lakše prodati verovatno ako se odlučiš da pređeš na nešto jače.

A izbora koliko hoćeš. Daj ti par primeraka što ti se sviđaju pa ćemo da komentarišemo, biće svima zabavno sigurno.

Sent from my 2107113SG using Tapatalk

• Sviđa mi se 1

Evo ja ću:

Zontes G1 125X, meni najlepši, neo retro, velik rezervoar, samo je malo teži, ali 160kg nije strašno. Za toliko će biti stabilniji na putu.

Voge R125, meni najlepši od ostalih "komaraca", solidna servisna podrška, dobra cena.

Cfmoto 125nk, relativno dokazan kinez, solidno izgleda, jača cena od voge, nudi T-box povezivanje s telefonom

Dalje imaš Qj srk 125s, koji je tu negde s voge i cfmoto, i na kraju qj trx i beneli bn 125 koji su oko 2500, pa im je cena baš ono, adut.

• Sviđa mi se 1

A što se kruzera tiče, meni je najlepši Keeway RK V125C, V-twin, možda jedini dvocilindraš na tržištu kod nas u klasi 125. Ovo znači da će tražiti da se više zavrće gas, ali ima i to svojih čari :-)

Zontes C125 isto izgleda fino dok mi preostali QJ SRV 125 nekako deluje najtanje.

Keeway ima i šansu da je kvalitetniji od Kineza, ali ne bih se oko toga potresao.

• Sviđa mi se 1

• Svrati ponekad, 294 postova
  • Motocikl: Yamaha xsr 125

Xsr je full size motor,sa svojih 15 konja bas je zivahan,Ako se odlucis za njega pitaj sta god te zanima,pitanje je samo dali se tebi svidja taj retro fazon motora.

• Sviđa mi se 1

• Zainteresovan, 419 postova
  • Motocikl: Sprint Prince 125

WWW.POLOVNIAUTOMOBILI.COM

QJMOTOR TRX 125 ABS, 2025. godište, Naked, Beograd. Cena 2.390 € - Motori - Polovni Automobili

Garancija 3 godine, abs, ne trosi nista- vraca kusur , sasvim dovoljno, i lepo se opremi, ostace ti pare. Jedno je kad kupuje mlad vozac i svi ovde znamo da ce da ti dosadi, a drugo je kad kupuje neko iskusniji koji zna zasto zeli 125cm i to mu je potrebno. Pricao sam sa deckom prosle godine sa ovakvim isao do CG, nikakvih problema nije imao, sasvim solidno motorce. Ranac na ledja i jedna scorpion exo combat II da grmis samo. Pozdrav

Sent from my 2201117PG using Tapatalk

• Sviđa mi se 3

• Svrati ponekad, 294 postova
  • Motocikl: Yamaha xsr 125

@Juanbrate svaki motor dosadi posle odredjenog vremena I prerastes ga.dobro je dok imas strah od motora,kada nestane straha tada nastaju problemi.ja sam sa mojim vozio dunavsku magistralu bez ikakvih problema I uzivao u svakom kilometru,tog Dana Sam presao 430 km.

• Sviđa mi se 4

• U prolazu, 5 postova
Pre 4 sati, Gordak985 je napisao:

Evo ja ću:

Zontes G1 125X, meni najlepši, neo retro, velik rezervoar, samo je malo teži, ali 160kg nije strašno. Za toliko će biti stabilniji na putu.

Voge R125, meni najlepši od ostalih "komaraca", solidna servisna podrška, dobra cena.

Cfmoto 125nk, relativno dokazan kinez, solidno izgleda, jača cena od voge, nudi T-box povezivanje s telefonom

Dalje imaš Qj srk 125s, koji je tu negde s voge i cfmoto, i na kraju qj trx i beneli bn 125 koji su oko 2500, pa im je cena baš ono, adut.

Ova prva dva izgledaju bas dobro al ovi ostali isto izgledaju okej, jebiga sad ne razumem se u mnogo drugo osim toga

• U prolazu, 5 postova

Vidim da me mnogi savetuju da uzmem odmah 300/350 kubika da cu 125 brzo da "prerastem", ne znam i ja sam, razmisljao o tome. Ne znam da li onda stižem da uzmem motor za ovu sezonu al dobro nije ni to obavezno.

Koji biste mi preporučili do tih 350/400/450 kubika a da je u ovom budzetu/okviru?

• U prolazu, 5 postova
Pre 4 sati, Gordak985 je napisao:

A što se kruzera tiče, meni je najlepši Keeway RK V125C, V-twin, možda jedini dvocilindraš na tržištu kod nas u klasi 125. Ovo znači da će tražiti da se više zavrće gas, ali ima i to svojih čari 🙂

Zontes C125 isto izgleda fino dok mi preostali QJ SRV 125 nekako deluje najtanje.

Keeway ima i šansu da je kvalitetniji od Kineza, ali ne bih se oko toga potresao.

Keeway RK V125 mi se bas svidja

• Sviđa mi se 1

Gle, imaš 22 godine, uzmi sad 125 i teraj, QJMOTOR TRX 125 ABS je glupo jeftin, za te pare može još samo Peda da se uzme a QJ bi ipak trebalo da je za klasu bolji kvalitet. Kad napuniš 24, ako je ovaj sport i dalje za tebe, položi punu A pa kupuj šta oćeš. Sad da se zalediš sa kupovinom, položiš i platiš a2, onda ti A2 motor isto dosadi za godinu dana, pa opet polažeš punu A, deluje besmisleno.

Nemoj da se ljutiš, ali pred tobom je velika životna škola učestvovanja i ponašanja u saobraćaju, ne samo na 2 točka nego uopšte. A i životna škola generalno. Da imaš 32 godine i 14 godina vozačkog (kategorija nebitna) staža, možda bih drugačije savetovao.

Ovde i dalje ima sedih glava koje preporučuju da se počne sa 50ccm. 125 je u saobraćaju ozbiljna i opasna sprava, i za tebe i za druge. Cca 200 kila zamahnute mase (konzervativna procena težine motora i vozača) može da nanese lepu štetu. Samo ti nama vozi i pazi se, i oprema obavezno. ATGATT, ne obaziri se na to šta drugi pričaju, svako ima pravo da svoju glavu i/ili kožu stavlja u torbu, ali ne i tuđu.

Promenio član Gordak985
  • Sviđa mi se 3

• Svrati ponekad, 278 postova
  • Motocikl: Honda NX 500

Dobrodošao. Slažem se sa @Gordak985, vozi 125 do A kategorije. I upravo sam danas pročitao da je kolega @estel otišao u Grčku na skuteru od 125 cc. Tako da se ne sekiraj dokle možeš da dobaciš. 

Ali ono što je rekla @Peppermint oooobbbbaavvvveeeznooooooo oprema. Za to ti treba oko 200 evra kaciga, 100 cipele, 150 pantalone, 100 jakna, 50 rukavice, i još oko 50-ak za čepove za uši, potkape i slično.

Dakle u startu računaj da moraš da odvojiš oko 600+ evra da bi bio koliko-toliko siguran da u slučaju pada nećeš najebati

• Sviđa mi se 2
  • Podržavam 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja