Jump to content

Moto Zajednica

Peda Sniper (XT) 50

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 155 postova
  • Motocikl: Peda sniper
pre 1 minut, mitjaict je napisao:

Je l ima neko problem sa cimanjem (trzanjem) pri naglom oduzimanju i dodavanju gasa? Najvise se oseti u prvoj i drugoj (jer je obrtmi moment najveci). Ne znam da li ima veze sa time koliko je labav lanac ili nesto drugo? Bukvalno moram skroz lagano da oduzimam i dodajem gas da ne bi bilo tog trzaja.

Ja za sad nemam taj problem.Nov lanac did i novi prednji i zadnji lancanik.mislim da je originalni lanac loseg kvaliteta.Moj original lanac na predjenih 1500 km za celu alku se istegao

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U prolazu, 61 postova
  • Motocikl: Peda Sniper
Meni trzne kad downshiftam pred semafore ili zbog guzve... i na. Izbrdicama nakon downshift ako (po)pustim gas onda puca kao da vozim harley-a
To kad se ide u nizu je normalno. Al meni ovo cudno. Znaci u drugoj sam vozim na nekih 50 posto gasa, pustim naglo gas - trzne kao da zaleti. Dam gas naglo opet isto - trzne. Ne znam da li je lanac ili kvacilo u pitanju. Koliko treba biti zategnut lanac?

pre 1 minut, mitjaict je napisao:
Pre 1 sat, Sijamski_Mrmot je napisao:
Meni trzne kad downshiftam pred semafore ili zbog guzve... i na. Izbrdicama nakon downshift ako (po)pustim gas onda puca kao da vozim harley-a emoji4.png

To kad se ide u nizu je normalno. Al meni ovo cudno. Znaci u drugoj sam vozim na nekih 50 posto gasa, pustim naglo gas - trzne kao da zaleti. Dam gas naglo opet isto - trzne. Ne znam da li je lanac ili kvacilo u pitanju. Koliko treba biti zategnut lanac?

Ni zategnut ni labav, normalan hod

• Svrati ponekad, 182 postova
  • Motocikl: Kymco Visa

Trebao bi biti mirniji sa tim odnosom zupčanika, onda ti ostaje štelovanje kvačila, možda je pretegnuto.

Promenio član astmario

pre 6 minuta, astmario je napisao:

Trebao bi biti mirniji sa tim odnosom zupčanika, onda ti ostaje štelovanje kvačila, možda je pretegnuto.

Ja za sad nemam problema

• Svrati ponekad, 182 postova
  • Motocikl: Kymco Visa

Pomešao, mislio na problem koji gore kolega ima sa trzanjem, lanac što kažeš može biti problem, 15/38 takođe "smiruje" mašinu, i ostaje štelovanje kvačila.

pre 34 minuta, astmario je napisao:

Pomešao, mislio na problem koji gore kolega ima sa trzanjem, lanac što kažeš može biti problem, 15/38 takođe "smiruje" mašinu, i ostaje štelovanje kvačila.

Jas kad sam uzeo motor dotegao sam sve srafove, medju njima i sraf od kvacila.Tesko ulazio u brzine , rodio sam majmuna dok nisam nastelovao kako treba, za sada dobro salta i nema trzaja.

pre 1 minut, Tecaub je napisao:

Jas kad sam uzeo motor dotegao sam sve srafove, medju njima i sraf od kvacila.Tesko ulazio u brzine , rodio sam majmuna dok nisam nastelovao kako treba, za sada dobro salta i nema trzaja.

Moze biti razlog i koje je ulje sipao, ja sam sipao sad eneos 15/50 apre toga ipon 10/40 cini mi se da je eneos malo bolji od ipona

• U prolazu, 61 postova
11 minutes ago, Tecaub said:

Moze biti razlog i koje je ulje sipao, ja sam sipao sad eneos 15/50 apre toga ipon 10/40 cini mi se da je eneos malo bolji od ipona

Ma salta super. Samo to cimanje pri naglom dodavanju ili oduzimanju gasa. Kao na autu kada odu nosaci motora. 

pre 2 minuta, mitjaict je napisao:

Ma salta super. Samo to cimanje pri naglom dodavanju ili oduzimanju gasa. Kao na autu kada odu nosaci motora. 

Neka proveri prednji lancanik da se nisi popusuli srafovi moze i to da bude razlog

• Sviđa mi se 1

• U prolazu, 61 postova
2 hours ago, Tecaub said:

Neka proveri prednji lancanik da se nisi popusuli srafovi moze i to da bude razlog

Danas cu da pogledam i javljam

• U prolazu, 91 postova
  • Motocikl: Peda Sniper ProX50

Da li moze neko detaljnije da objasni kako se prilazi CDI-u, sta treba odvrnuti/skinuti? Deluje mi kao da pola plastika sa motora treba da rastuti covek... :)

pre 1 minut, Sijamski_Mrmot je napisao:

Da li moze neko detaljnije da objasni kako se prilazi CDI-u, sta treba odvrnuti/skinuti? Deluje mi kao da pola plastika sa motora treba da rastuti covek... :)

Mogu da objasnim tek kad stignem kuci oko 4 sata

Upravo sada, Tecaub je napisao:

Mogu da objasnim tek kad stignem kuci oko 4 sata

Ili me nadji na fejsu pa da ti objasni preko video poziva.zoran kuzmanovic

• U prolazu, 11 postova
7 minutes ago, Sijamski_Mrmot said:

U principu treba da se rašrafi cela leva strana :D Možda ni ne mora da se skida komplet, ako se odršafe šrafovi sipod sedišta i ispod repa(zadnjeg svetla) moguće da može CDI da se dohvati bez komplet skidanja a da se ne oštete plastike, ja danas popodne planiram da nešto petljam oko CDI-ja pa ću javim. Poslednji put kad sam skidao da slikam CDI, skidao sam sve i sa leve i sa desne strane, zanimalo me šta ima ispod :)

• Hvala 1

pre 5 minuta, 5rovic je napisao:

U principu treba da se rašrafi cela leva strana :D Možda ni ne mora da se skida komplet, ako se odršafe šrafovi sipod sedišta i ispod repa(zadnjeg svetla) moguće da može CDI da se dohvati bez komplet skidanja a da se ne oštete plastike, ja danas popodne planiram da nešto petljam oko CDI-ja pa ću javim. Poslednji put kad sam skidao da slikam CDI, skidao sam sve i sa leve i sa desne strane, zanimalo me šta ima ispod :)

Mora cela leva strana da se skine da bi dosao do cdi

• U prolazu, 11 postova

E, 'vako CDI je najverovatnije AC! Testirao sam unimerom, kada je dat kontakt, bez startovanja motora, nema napona ni na jednom od pinova na konektoru, ako je DC trebalo bi da ima 12V između jednog i mase(negde piše donjeg levog, negde desnog...), testirane su sve kombinacije pinova i napona nema ni na jednom.

A probao sam i CDI kupljen u BG-u... i bogami radi... ne da radi nego k'o drugi motor... :) doduše kratko erbo je mrak pao a montiran mi zatamnjeni vizir... i tako :) 

Tako da verovatno odgovara bilo koji made in China AC CDI sa 5 pinova, verovatno i onaj sa 5+2 sa prvih serija samo sa raskačenim 2x konektorom.

• U prolazu, 11 postova
4 hours ago, Sijamski_Mrmot said:

20260320_171033.jpg

20260320_171052.jpg

20260320_171108.jpg

20260320_171141.jpg

E sad bezbednije je skinuti komplet, jer imaš i jedan "pin" sa gumenom oblogom na sredini plastike koji mora da se utakne u ram, međutim ja sam se namučio sa vraćanjem prošli put... imaju neki žlebovi na dva komada plastike, koji moraju da se uklope jedan u drugi i mene je to namučilo, tako da sam sad samo olabavio ovaj jedan šraf i odvojio plastiku od repa dovoljno da vidim CDI i zavučem ruku, e sad zavisi i kolike su ti šake, moje su malo iznad proseka pa sam uspeo 😁

Promenio član 5rovic

• U prolazu, 91 postova
  • Motocikl: Peda Sniper ProX50

Bravo! Zahvaljujem za sve ove informacije i detaljne slike. Sad je lakse upustiti se u avanturu. CDI stigao danas AC sa 5 pin, mozda ga za pocetak ostavim na 6000 obrtaja dok jos ne razradim motor, samo da vise ne bude ovako obogaljen kao sto je fabricki...

• Sviđa mi se 1

• U prolazu, 11 postova
5 minutes ago, Sijamski_Mrmot said:

Bravo! Zahvaljujem za sve ove informacije i detaljne slike. Sad je lakse upustiti se u avanturu. CDI stigao danas AC sa 5 pin, mozda ga za pocetak ostavim na 6000 obrtaja dok jos ne razradim motor, samo da vise ne bude ovako obogaljen kao sto je fabricki...

'naš kako internet veli za te mašine da nema poente da se vrte preko 6500-7k obrtaja, jer će da bude mnogo buke a malo snage, a i na preko 8k postoji opasnost da klip stigne ventile :) jer su opruge ventila najverovatnije go qrac... 

E sad Tecaub veli da ga tera na pun gas, ali nemoj da zaboraviš da je kod njega fabrički CDI sa raskačenom blokadom, tako da je i bez blokade ograničen na bezbedne obrtaje, dok Temu CDI možeš da metneš u veoma nebezbedne obrtaje slučajno!

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja