Sijamski_Mrmot 38 Napisano Utorak u 20:52 U prolazu, 81 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Peda Sniper ProX50 Prijavi odgovor kao problematičan pre 32 minuta, mitjaict je napisao: Da kada je DC u pitanju. Jer se on napaja preko akumulatora. A AC direktno sa namotaja. U tome je kljucna razlika. Kada je AC nemas svetla na kontaktu... Ah ljudi... pa ja na osnovu komentara narucio AC... nije do para nego sto paket vec krenuo a sad cu opet morati da cekam novi ako treba DC... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sijamski_Mrmot 38 Napisano pre 18 sati U prolazu, 81 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Peda Sniper ProX50 Prijavi odgovor kao problematičan Evo sta kaze AI na osnovu slike skinutog CDI koju je okacio kolega par postova ranije... za nas elektro-nepismene koja je posledica ako se stavi AC a treba DC? Samo nece raditi ili ponesto mozemo i da pokvarimo? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Tecaub 59 Napisano pre 17 sati Svrati ponekad, 135 postova Lokacija: Ub Motocikl: Peda sniper Prijavi odgovor kao problematičan Pre 11 sati, mitjaict je napisao: Da kada je DC u pitanju. Jer se on napaja preko akumulatora. A AC direktno sa namotaja. U tome je kljucna razlika. Kada je AC nemas svetla na kontaktu... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mitjaict 13 Napisano pre 17 sati U prolazu, 52 postova Lokacija: Mladenovac Motocikl: Peda Sniper Prijavi odgovor kao problematičan CDI na snajperima uvezenim u novembru. Nisu isti. Njegov je 5pin a tvoj 5+2. Ne znam da li je moguce da su izmenili sklop. Pitao sam jednog majstora kaze po slici ne moze da se tvrdi ali da misli da je dc. I to sto rade svetla ne mora da znaci da je dc, mogu svetla i preko releja odvojeno od cdi. Tako da ne nagadjamo i frljamo se sa AI neka se javi ko zna provereno. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Tecaub 59 Napisano pre 15 sati Svrati ponekad, 135 postova Lokacija: Ub Motocikl: Peda sniper Prijavi odgovor kao problematičan Pre sat vremena, mitjaict je napisao: On 9. 3. 2026. at 18:45, 5rovic je napisao: CDI na snajperima uvezenim u novembru. Nisu isti. Njegov je 5pin a tvoj 5+2. Ne znam da li je moguce da su izmenili sklop. Pitao sam jednog majstora kaze po slici ne moze da se tvrdi ali da misli da je dc. I to sto rade svetla ne mora da znaci da je dc, mogu svetla i preko releja odvojeno od cdi. Tako da ne nagadjamo i frljamo se sa AI neka se javi ko zna provereno. Evo ovako sad sam zvao servisera u Obrenovcu, decko koji radi servis objasnio mi je .kad das kontakt ako sa probnom lampicom dobija struju na kabal onda DC ako ne dobije onda ja AC .NEKI SNAJPERI SU DOSLI SA SEDAM PIN.A NOVI MODELI SA 5 PIN Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sijamski_Mrmot 38 Napisano pre 14 sati U prolazu, 81 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Peda Sniper ProX50 Prijavi odgovor kao problematičan pre 52 minuta, Tecaub je napisao: Evo ovako sad sam zvao servisera u Obrenovcu, decko koji radi servis objasnio mi je .kad das kontakt ako sa probnom lampicom dobija struju na kabal onda DC ako ne dobije onda ja AC .NEKI SNAJPERI SU DOSLI SA SEDAM PIN.A NOVI MODELI SA 5 PIN Nit razumem niti imam cime da ispitam ali hvala za detaljan info svakako Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mitjaict 13 Napisano pre 14 sati U prolazu, 52 postova Lokacija: Mladenovac Motocikl: Peda Sniper Prijavi odgovor kao problematičan 58 minutes ago, Tecaub said: Evo ovako sad sam zvao servisera u Obrenovcu, decko koji radi servis objasnio mi je .kad das kontakt ako sa probnom lampicom dobija struju na kabal onda DC ako ne dobije onda ja AC .NEKI SNAJPERI SU DOSLI SA SEDAM PIN.A NOVI MODELI SA 5 PIN Da i ja sam zvao. Na oko ne moze da se vidi. Nekada su bili manji ac veci dc. Ali dok se ne ispita nista. Skines kabl sa cdi-ja, stavis prob lampu na masu bilo koji sraf a plus na konektor. Ako ima struje na kontaktu dc. Ako nema ac. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 6819 Napisano pre 14 sati Ne silazi, 4911 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Ako je ribica pojela hranu, onda je žensko, a ako je pojeo, onda je muško Izvinite molim vas, samo me na to asociralo. Sam ću izaći. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Tecaub 59 Napisano pre 14 sati Svrati ponekad, 135 postova Lokacija: Ub Motocikl: Peda sniper Prijavi odgovor kao problematičan Jeste moj 5+ 2 cdi taj sa dva pina je blokada koja stoji ispod sedistagde ima dzek koji se prespaja za blokadu.A mogu komotno da stavim i sa pet pinova.ako i omasim koji CDI motoru nista nece da fali jedino sto moze da izgori CDI.AKO BUDEM IMAO VREMENA DANAS CU DA VIDIM DI LI JE AC ILI DC 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mitjaict 13 Napisano pre 14 sati U prolazu, 52 postova Lokacija: Mladenovac Motocikl: Peda Sniper Prijavi odgovor kao problematičan Ako je ribica pojela hranu, onda je žensko, a ako je pojeo, onda je muško Izvinite molim vas, samo me na to asociralo. Sam ću izaći.Forumi upravo za ovakve stvari postoje. Da smo svi majstori ili da za najprostiju zamenu sijalice idemo kod majstora, ovde ne bismo bili. Pozdrav. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 6819 Napisano pre 14 sati Ne silazi, 4911 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Naravno, podržavam! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sijamski_Mrmot 38 Napisano pre 13 sati U prolazu, 81 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Peda Sniper ProX50 Prijavi odgovor kao problematičan pre 40 minuta, mitjaict je napisao: pre 45 minuta, boza_kg je napisao: Ako je ribica pojela hranu, onda je žensko, a ako je pojeo, onda je muško Izvinite molim vas, samo me na to asociralo. Sam ću izaći. Forumi upravo za ovakve stvari postoje. Da smo svi majstori ili da za najprostiju zamenu sijalice idemo kod majstora, ovde ne bismo bili. Pozdrav. Ovde je poenta ideje da zamenim sam jedino glupost da na ovim novim verzijama, ako zamenim u servisu i upise se zamena - gubi se garancija.... inace bih platio kao i sve drugo 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mitjaict 13 Napisano pre 13 sati U prolazu, 52 postova Lokacija: Mladenovac Motocikl: Peda Sniper Prijavi odgovor kao problematičan Ovde je poenta ideje da zamenim sam jedino glupost da na ovim novim verzijama, ako zamenim u servisu i upise se zamena - gubi se garancija.... inace bih platio kao i sve drugo Batalite garanciju. Ionako ne priznaju nista sem ako zakuca masina. I to je nemoguce za 2god. Jedino ako neko prelazi 10000+ km godisnje. Ja evo za polusezonu 2200. Sam menjas ulje i ustedis na ovlascenom servisu za skoro celu masinu za 2 god. Samo proveravajte ulje redovno i to je to. Radi kao prvog dana. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Koke 5 Napisano pre 7 sati (promenjeno) U prolazu, 26 postova Lokacija: Vranje, Srbija Motocikl: Peda Sniper Prijavi odgovor kao problematičan Pre 6 sati, mitjaict je napisao: Pre 6 sati, Sijamski_Mrmot je napisao: Ovde je poenta ideje da zamenim sam jedino glupost da na ovim novim verzijama, ako zamenim u servisu i upise se zamena - gubi se garancija.... inace bih platio kao i sve drugo Batalite garanciju. Ionako ne priznaju nista sem ako zakuca masina. I to je nemoguce za 2god. Jedino ako neko prelazi 10000+ km godisnje. Ja evo za polusezonu 2200. Sam menjas ulje i ustedis na ovlascenom servisu za skoro celu masinu za 2 god. Samo proveravajte ulje redovno i to je to. Radi kao prvog dana. Jel ima garancija na kočioni sistem? Promenio pre 7 sati član Koke Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...