Jump to content

Moto Zajednica

CFMOTO 700 MT vs QJMOTOR SVT 650X vs Benelli TRK 702

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 107 postova
  • Motocikl: Suzuki GSX 750 F, Yamaha 600 thundercat, Honda X11
pre 3 minuta, mick je napisao:

Prijatelju....ni BMW se ne proizvodi u Nemačkoj :D a i oni koji se kao proizvode...svi delovi se dovlače iz Kine i kao se sklapaju negde izvan Kine.

idi ti lepo da probaš sve što si naveo pa se odluči...svakako su to sve solidni motori, kao i svaki drugi imaju dečijih bolesti koje se rešavaju a što se tiče servisa...realno ako se na prvih 12 meseci (dve sezone) motor pokaže kako treba...biraj servis koji želiš.

Kina preuzela sve sunce ti poljubim. 😑

Bez probe ništa. 

• Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Integrisan, 8022 postova
  • Motocikl: TDM 900
2 hours ago, StrahinjaS said:

TDM mi je opcija ako budem kupovao polovan motor. Gledam da bude sa ABS-om. Po mogućstvu negde oko 2010-og godišta.

Visok sam 196 cm, treba mi neki turing motor. 

Hvala na opisu TDM-a. 

Ubaci onda u izbor Varadera, Tigra 955i, R1150GS. Mada ako si vozio sve što imaš u opisu profila onda valjda znaš i sam da kupiš sebi motor :D

pre 15 minuta, Alekre je napisao:

Ubaci onda u izbor Varadera, Tigra 955i, R1150GS. Mada ako si vozio sve što imaš u opisu profila onda valjda znaš i sam da kupiš sebi motor :D

Volim da čujem mišljenja drugih ljudi. 🙂

• Zainteresovan, 657 postova
  • Motocikl: '23. CB500X (prethodno '98. XL600V)
13 hours ago, StrahinjaS said:

Kina preuzela sve sunce ti poljubim. 😑

Bez probe ništa. 

To nije neki razlog za kupovinu kineskih proizvoda :) Nije toliko bitno gde se pravi sto se kvaliteta tice. Daleko je bitnije ko je tehnicki osmislio ceo proizvod, inzenjering, R&D, dizajn... proizvodnja razlicitih delova je dosta outsource-ovana svakako, ali pod kontrolom/standardom proizvodjaca.

Promenio član Blackened

• Drug član, 2819 postova
  • Motocikl: TRK502X, SVT650X...VOGE DS900X
Pre 17 sati, Blackened je napisao:

To nije neki razlog za kupovinu kineskih proizvoda :) Nije toliko bitno gde se pravi sto se kvaliteta tice. Daleko je bitnije ko je tehnicki osmislio ceo proizvod, inzenjering, R&D, dizajn... proizvodnja razlicitih delova je dosta outsource-ovana svakako, ali pod kontrolom/standardom proizvodjaca.

Aha...ti izgleda nisi gledao ovaj podkast? :D 

• Zainteresovan, 657 postova
  • Motocikl: '23. CB500X (prethodno '98. XL600V)

Da, pratim ST moto. To i kazem, nije bitno gde se sta pravi, nego ko pravi i kako.

Upravo EU brandovi su dosta lose kotirani oko pouzdanosti (najnepouzdaniji je BMW ubedljivo po statistici, tu su i KTM, Ducatti), gde god da ih prave, nisu toliko pouzdani (trpaju previse elektronike, drugacija filozofija inzenjeringa, guranja puno novih stvari prerano, sto vise inovacije, kompleksna resenja).

Kinezi su relativno novi i u usponu - otvorenu idu na odnos placeno/dobijeno. Najveci problem imam sa njima sto je cesto izgled ispred funkcije i puno naguranih stvari. Kao kada naprave TRK kopiju GS-a. I eto kakav motor ispadne. Mada napravili zanimljivi cf450MT, osluskuju trziste i ubodu ok motor, samo je problem sto je dosta modela novo, pa je pouzdanost upitna, ima problema, treba vremena.

Mislio sam najvise na Japance, Honda/Yamaha, inzenjering je vise orijentisan ka kvalitetu, konzervativan, kasne sa nekim inovacijama, elektronikom, ali sustina jako dobra. Mnogo duze usavrsavaju stare modele, malo po malo, i ispadne kvalitetan motor, sa malo brige.  Platforme/agregati su na trzistu i po 10+ godina, sa povremenim unapredjenjima.

Promenio član Blackened

On 31. 7. 2025. at 16:52, Blackened je napisao:

Da, pratim ST moto. To i kazem, nije bitno gde se sta pravi, nego ko pravi i kako.

Upravo EU brandovi su dosta lose kotirani oko pouzdanosti (najnepouzdaniji je BMW ubedljivo po statistici, tu su i KTM, Ducatti), gde god da ih prave, nisu toliko pouzdani (trpaju previse elektronike, drugacija filozofija inzenjeringa, guranja puno novih stvari prerano, sto vise inovacije, kompleksna resenja).

Kinezi su relativno novi i u usponu - otvorenu idu na odnos placeno/dobijeno. Najveci problem imam sa njima sto je cesto izgled ispred funkcije i puno naguranih stvari. Kao kada naprave TRK kopiju GS-a. I eto kakav motor ispadne. Mada napravili zanimljivi cf450MT, osluskuju trziste i ubodu ok motor, samo je problem sto je dosta modela novo, pa je pouzdanost upitna, ima problema, treba vremena.

Mislio sam najvise na Japance, Honda/Yamaha, inzenjering je vise orijentisan ka kvalitetu, konzervativan, kasne sa nekim inovacijama, elektronikom, ali sustina jako dobra. Mnogo duze usavrsavaju stare modele, malo po malo, i ispadne kvalitetan motor, sa malo brige.  Platforme/agregati su na trzistu i po 10+ godina, sa povremenim unapredjenjima.

Nema šta, Japanci su broj 1. 

• Podržavam 1

• Bivši baksuz :), 605 postova
  • Motocikl: Yamaha FZS600 Fazer
On 30. 7. 2025. at 8:23, StrahinjaS je napisao:

TDM mi je opcija ako budem kupovao polovan motor. Gledam da bude sa ABS-om. Po mogućstvu negde oko 2010-og godišta.

Visok sam 196 cm, treba mi neki turing motor. 

Hvala na opisu TDM-a. 

Samo da imaš na umu da od 2008. TDM ima i ABS. I to poprilično jeste touring motor. A ako se dobro sećam i Alekre je preko 190 cm visok. 

Pre 21 sati, Dejan Nešković je napisao:

Samo da imaš na umu da od 2008. TDM ima i ABS. I to poprilično jeste touring motor. A ako se dobro sećam i Alekre je preko 190 cm visok. 

Negde sam pročitao da od 2005. ima ABS. 

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja