zaludan 10793 Napisano Nedelja u 17:05 4_tocka_i_karoserija, 2188 postova Lokacija: N44 37.451 E20 22.527 Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan Ja baš nisam voljan da ponovo gledam video, ali sam svakako jasno video da je ovaj u kolima ladno krenuo na "čisto crveno" Međutim, ovo: Pre 4 sati, Bor-i-slave je napisao: Ukoliko se na sudu dokaze da vozac motocikla u ovoj situaciji ima udeo krivice Odnosno, ako se dokaže da je motociklista prošao na crveno, onda ovo: Pre 4 sati, Bor-i-slave je napisao: vozac automobil je odgovoran po zakonu za nesrecu, Ne biva. Nemam želju da dalje diskutujem o ovoj nesreći, ali generalno, ako su oba učesnika napravili prekršaje koji su delimično uzrokovali nesreću, za samu nesreću neće niko odgovarati. Učestvovao sam davno kao putnik u jednog nesreći u kojoj su oba učesnika imala svoju krivicu, ali srećom, bez ozbiljnijih posledica po bilo koga, samo finansije, i lake povrede. Nijedan vozač nije odgovarao za izazivanje nesreće, ali su obojica platili podebele kazne, i zabranjena im je vožnja na po 6 meseci, ali svakom po osnovu njegovog prekršaja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bigor 8031 Napisano Nedelja u 18:03 Drug član, 3057 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Super Tenere 750 Prijavi odgovor kao problematičan Ja ne znam sta je s vama, postoji snimak gdje auto prolazi kroz cisto crveno i vi sad mislite da je bajker kriv jer je navodno vozio brzo i prosao kroz zuto, pa de to navodno dokazite pred sudom. On je kriv samo sebi, a nesrecu je izazvao vozac automobila.Послато са 2303CRA44A помоћу Тапатока 2 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
miki 3029 Napisano Nedelja u 19:28 (promenjeno) Drug član, 971 postova Lokacija: BiH Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan Pre sat vremena, Bigor je napisao: navodno vozio brzo i prosao kroz zuto Ovo prvo navodno je više nego vjerovatno, ovo drugo vjerovatno i nije, nije prošao kroz žuto, već kroz crveno. Da ne bi bilo da lupam tek tako, prošao je pola raskrsnice za otprilike 0.1-0.2 sekunde, što daje brzinu između 70 i 110 km/h , drugo, udario je u auto kad je na semaforu već bilo žuto za auto, što znači da je njemu debelo bilo crveno. On vjerovatno nije očekivao da će ovaj sa autom da krene ranije i da ima dovoljno vremena da prođe, ali na žalost, pogriješio je u procjeni. Da se razumijemo, vozač auta je glavni krivac, ali ni motorista nije ovde bio bezgrešan, samo što je on platio najveću cijenu. Ali isto tako i mi moramo već jednom da prestanemo da opravdamo idiotluke samo zato što je to uradio neko ko vozi motor. Promenio Nedelja u 19:29 član miki 2 1 6 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bigor 8031 Napisano Nedelja u 19:45 Drug član, 3057 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Super Tenere 750 Prijavi odgovor kao problematičan Haj, tako je, i onda se pitamo sto je onaj Zeksov dobio nanogicu.Ja odustajemПослато са 2303CRA44A помоћу Тапатока 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
miki 3029 Napisano Nedelja u 19:49 Drug član, 971 postova Lokacija: BiH Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan Ispravka, postoji video gdje se vidi da je motorista prošao 5 sekundi nakon što se upalilo žuto svjetlo, odnosno 2+ sekunde na crveno. A to da li vozač auto treba da odgovara i oko nanogice je tvoja deflekcija, jer ti se ne sviđaju argumenti. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cezarpa 11859 Napisano Nedelja u 19:53 Ne silazi, 2718 postova Lokacija: pvo Motocikl: Connect gy6 125 Prijavi odgovor kao problematičan U prvom postu su dva snimka,iz dva ugla.Oba vozaca su prosla na crveno. Za jednog je sve kasno. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vujka 726 Napisano Nedelja u 20:14 Zainteresovan, 173 postova Lokacija: Nyborg, Danska Motocikl: Kawasaki versys 650gt - 2021 Prijavi odgovor kao problematičan Slazem se sa @Andrej_Hotstepper, u jednoj drzavi zakon o saobracaju treba da bude isti u svakom selu, a o gradovima da ne pricam. Ovde u Danskoj, ne postoji trepcuce zeleno, pali se zuto koje je malo duze i nije kaznjivo proci kroz zuto, ali su semafori tako sinhronizovani da kad se upali crveno onda je crveno par sekundi u oba pravca (citaj zatvorena raskrsnica). Druga stvar, semafori imaju senzore sto je dobro nocu, ili kad nema guzve, naidjes na raskrsnicu, crveno je na svim semaforima, tek kad dodjes do semafora na 20tak metara on pali zeleno, znaci ako ides brzo MORAS da usporis pred raskrsnicu ili ces proci kroz crveno, a senzori takodje prepoznaju guzvu, i brze menjaju pravac kretanja. A sto se tice jednog od komentra, da vozac auta nije video semafor... To je isto reseno tako sto na semaforu, kome gledas u "ledja" imaju isto svetla za tebe, tako da mozes da stojis na pesackom ti imas minimum 1 semafor ispred tebe. Ovo sve pisem ne da bih objasnio kako je ovde, vec ako pogledamo snimak, i vidimo da je kod obojice bilo crveno, sto znaci raskrsnica zatvorena, tacka. Nije smeo proci nijedan, ALI... Ako je kolega imao plan da pozuri da prodje, a da se ovo nije desilo, mogao bi biti kaznjen za opasnu ili nasilnicku voznju.. A vozac auta je (ne)svesno KRENUO na crveno. Krivi su obojica, ali po meni (Bog nek mi oprosti) vozac auta je dosta vise kriv. Kolegi pokoj dusi a porodici saucesce. Cuvajte se braco i sestre bajkeri i Bog ce vas cuvati. Mislite na vase porodice. 1 6 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lemy 1213 Napisano Ponedeljak u 06:51 Drug član, 1171 postova Lokacija: Novi Sad-Sabac Motocikl: Suzuki DR-Z400, KTM 790 adventure Prijavi odgovor kao problematičan Obojica su doneli niz pogrešnih odluka, ali su za jednog te odluke bile kobne. Vozač automobila je prošao na crveno, to je jasno ko dan, ali rekao bih da je to isto uradio i vozač motocikla. Uvek postoji period kada su na svim semaforima crvena svetla, to je sigurno 2-3-4 sekunde, ne znam tačno. To je verovatno znao i vozač auta pa je krenuo ranije. Šta je bilo bilo je, bitno je izvući pouke, a to je da se pri nailasku u raskrnicu ne zavrće gas nego se usporava, bez obzira koje je svetlo na semaforu, jer se svakog trenutka može i promeniti, a može neko i proći kroz crveno, nije ovaj prvi, treba biti spreman. Lepo neko gore napisa, puna su groblja onih što su imali prvenstvo prolaza (mada to vode nije slučaj, obojica su trebala da u momentu sudara stoje ispred zaustavne linije). 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mikulanac 7953 Napisano Ponedeljak u 12:23 nocni cuvar, 2590 postova Lokacija: White City / White Water Motocikl: Yamaha nouvo elegance Prijavi odgovor kao problematičan Zna li neko o kome se radi? ime, godiste itd..? Da je samo ostao u desnoj traci verovatno bi promasio auto. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
salem 1243 Napisano juče u 06:22 Zainteresovan, 814 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Honda NT 1100, Tdm 900 Prijavi odgovor kao problematičan Batajnica... sigurno je vecina vas prolazila nekada tim putem... gomila pesaka, kerova, isparkiravanja... Voziti ovom brzinom je lutrija... Za zakon je vazno utvrditi ko je kriv, ko je prekrsio pisana pravila ali ako nam je zivot u pitanju (a jeste) onda ne treba da nas interesuje ko ce biti kriv, moramo biti spremni i na takvu situaciju. Ko zna koliko puta je ovaj stradali momak projurio velikom brzinom kroz ovu raskrsnicu i ko zna koliko puta je ovaj kolima prosao na crveno... sada su to ucinili u isto vreme i jednog vise nema... "Nece to meni da se desi, mogu ja to..." Da li ??? Ne pisem ovo da bih nekoga branio ili krivio nego da bih podsetio da nam je zivot ugrozen cim pokrenemo motor i da cesto mnogo od nas zavisi da li cemo se vratiti svojim porodicama... 3 6 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
donmarkoni® 289 Napisano pre 7 sati drumski ratnik, 176 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Africa Twin DCT 2020 Prijavi odgovor kao problematičan Neverovatno... Svi donose sud, a većina nije ni pogledala snimke, o analizi da ne govorimo. Vozač automobila je totalni kreten, ali...! ALI! Vozač motocikla je imao tri sekunde žutog, zatim tri sekunde crvenog svetla do momenta udarca u automobil. Meni su to neshvatljive stvari. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mick 4353 Napisano pre 5 sati Drug član, 2790 postova Lokacija: Beograd Motocikl: TRK502X, SVT650X...VOGE DS900X Prijavi odgovor kao problematičan Pre 1 sat, donmarkoni® je napisao: Neverovatno... Svi donose sud, a većina nije ni pogledala snimke, o analizi da ne govorimo. Vozač automobila je totalni kreten, ali...! ALI! Vozač motocikla je imao tri sekunde žutog, zatim tri sekunde crvenog svetla do momenta udarca u automobil. Meni su to neshvatljive stvari. Analiza je jednostavna...oba vozača su napravila greške u isto vreme što govori o nama kao Društvu. Vozač automobila iz ko zna kog razloga kreće...to ne znamo. Motociklista...to već većina nas zna...svi znamo kako ume da nas povuče gas i zvuk motora. Samo je razlika kad i gde to radimo...neko je normalan pa vodi računa, time čuva sebe i druge a neko baš i nije...to je cela priča. Ovaj nesrećnik ni u kom slučaju nije smeo da navrće gas...koliki magarac treba da budeš da gasiraš u jednom od najprenaseljenijih delova Beograda. Pa Batajnicom ni trčeći po trotoaru ne možeš da prođeš a da nekog ne zakačiš a kamoli motorom i to još na crveno! Zbog nekog svog zadovoljstva zavio je u crno dve porodice i ko zna koliko ljudi u blizini tih porodica... Pamet u glavu...vožnja u defanzivi po gradu i preživećeš! 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...