Jump to content

Moto Zajednica

Batajnica 26.07.2025.

Recommended Posts

• 4_tocka_i_karoserija, 2188 postova
  • Motocikl: -

Ja baš nisam voljan da ponovo gledam video, ali sam svakako jasno video da je ovaj u kolima ladno krenuo na "čisto crveno"

Međutim, ovo:

Pre 4 sati, Bor-i-slave je napisao:

Ukoliko se na sudu dokaze da  vozac motocikla u ovoj situaciji ima udeo krivice

Odnosno, ako se dokaže da je motociklista prošao na crveno, onda ovo:

Pre 4 sati, Bor-i-slave je napisao:

vozac automobil je odgovoran po zakonu za nesrecu,

Ne biva.

Nemam želju da dalje diskutujem o ovoj nesreći, ali generalno, ako su oba učesnika napravili prekršaje koji su delimično uzrokovali nesreću, za samu nesreću neće niko odgovarati.

Učestvovao sam davno kao putnik u jednog nesreći u kojoj su oba učesnika imala svoju krivicu, ali srećom, bez ozbiljnijih posledica po bilo koga, samo finansije, i lake povrede.

Nijedan vozač nije odgovarao za izazivanje nesreće, ali su obojica platili podebele kazne, i zabranjena im je vožnja na po 6 meseci, ali svakom po osnovu njegovog prekršaja.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 3057 postova
  • Motocikl: Super Tenere 750

Ja ne znam sta je s vama, postoji snimak gdje auto prolazi kroz cisto crveno i vi sad mislite da je bajker kriv jer je navodno vozio brzo i prosao kroz zuto, pa de to navodno dokazite pred sudom. On je kriv samo sebi, a nesrecu je izazvao vozac automobila.

Послато са 2303CRA44A помоћу Тапатока

• Sviđa mi se 2
  • Podržavam 5

• Drug član, 971 postova
Pre sat vremena, Bigor je napisao:

navodno vozio brzo i prosao kroz zuto

Ovo prvo navodno je više nego vjerovatno, ovo drugo vjerovatno i nije, nije prošao kroz žuto, već kroz crveno.

Da ne bi bilo da lupam tek tako, prošao je pola raskrsnice za otprilike 0.1-0.2 sekunde, što daje brzinu između 70 i 110 km/h , drugo, udario je u auto kad je na semaforu već bilo žuto za auto, što znači da je njemu debelo bilo crveno.

On vjerovatno nije očekivao da će ovaj sa autom da krene ranije i da ima dovoljno vremena da prođe, ali na žalost, pogriješio je u procjeni.

Da se razumijemo, vozač auta je glavni krivac, ali ni motorista nije ovde bio bezgrešan, samo što je on platio najveću cijenu.

Ali isto tako i mi moramo već jednom da prestanemo da opravdamo idiotluke samo zato što je to uradio neko ko vozi motor. 

Promenio član miki
  • Sviđa mi se 2
  • Hvala 1
  • Podržavam 6

• Drug član, 3057 postova
  • Motocikl: Super Tenere 750

Haj, tako je, i onda se pitamo sto je onaj Zeksov dobio nanogicu.
Ja odustajem

Послато са 2303CRA44A помоћу Тапатока

• Podržavam 1

• Drug član, 971 postova

Ispravka, postoji video gdje se vidi da je motorista prošao 5 sekundi nakon što se upalilo žuto svjetlo, odnosno 2+ sekunde na crveno.

A to da li vozač auto treba da odgovara i oko nanogice  je tvoja deflekcija, jer ti se ne sviđaju argumenti.

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

• Zainteresovan, 173 postova
  • Motocikl: Kawasaki versys 650gt - 2021

Slazem se sa @Andrej_Hotstepper, u jednoj drzavi zakon o saobracaju treba da bude isti u svakom selu, a o gradovima da ne pricam. Ovde u Danskoj, ne postoji trepcuce zeleno, pali se zuto koje je malo duze i nije kaznjivo proci kroz zuto, ali su semafori tako sinhronizovani da kad se upali crveno onda je crveno par sekundi u oba pravca (citaj zatvorena raskrsnica). Druga stvar, semafori imaju senzore sto je dobro nocu, ili kad nema guzve, naidjes na raskrsnicu, crveno je na svim semaforima, tek kad dodjes do semafora na 20tak metara on pali zeleno, znaci ako ides brzo MORAS da usporis pred raskrsnicu ili ces proci kroz crveno, a senzori takodje prepoznaju guzvu, i brze menjaju pravac kretanja. A sto se tice jednog od komentra, da vozac auta nije video semafor... To je isto reseno tako sto na semaforu, kome gledas u "ledja" imaju isto svetla za tebe, tako da mozes da stojis na pesackom ti imas minimum 1 semafor ispred tebe. Ovo sve pisem ne da bih objasnio kako je ovde, vec ako pogledamo snimak, i vidimo da je kod obojice bilo crveno, sto znaci raskrsnica zatvorena, tacka. Nije smeo proci nijedan, ALI... Ako je kolega imao plan da pozuri da prodje, a da se ovo nije desilo, mogao bi biti kaznjen za opasnu ili nasilnicku voznju.. A vozac auta je (ne)svesno KRENUO na crveno. 

Krivi su obojica, ali po meni (Bog nek mi oprosti) vozac auta je dosta vise kriv. 

Kolegi pokoj dusi a porodici saucesce. 

Cuvajte se braco i sestre bajkeri i Bog ce vas cuvati. Mislite na vase porodice. 

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 6

• Drug član, 1171 postova
  • Motocikl: Suzuki DR-Z400, KTM 790 adventure

Obojica su doneli niz pogrešnih odluka, ali su za jednog te odluke bile kobne. Vozač automobila je prošao na crveno, to je jasno ko dan, ali rekao bih da je to isto uradio i vozač motocikla. Uvek postoji period kada su na svim semaforima crvena svetla, to je sigurno 2-3-4 sekunde, ne znam tačno. To je verovatno znao i vozač auta pa je krenuo ranije.

Šta je bilo bilo je, bitno je izvući pouke, a to je da se pri nailasku u raskrnicu ne zavrće gas nego se usporava, bez obzira koje je svetlo na semaforu, jer se svakog trenutka može i promeniti, a može neko i proći kroz crveno, nije ovaj prvi, treba biti spreman.  Lepo neko gore napisa, puna su groblja onih što su imali prvenstvo prolaza (mada to vode nije slučaj, obojica su trebala da u momentu sudara stoje ispred zaustavne linije).

• Sviđa mi se 2

• Zainteresovan, 814 postova
  • Motocikl: Honda NT 1100, Tdm 900

Batajnica... sigurno je vecina vas prolazila nekada tim putem... gomila pesaka, kerova, isparkiravanja... 

Voziti ovom brzinom je lutrija... 

Za zakon je vazno utvrditi ko je kriv, ko je prekrsio pisana pravila ali ako nam je zivot u pitanju (a jeste) onda  ne treba da nas interesuje ko ce biti kriv, moramo biti spremni i na takvu situaciju.

Ko zna koliko puta je ovaj stradali momak projurio velikom brzinom kroz ovu raskrsnicu i ko zna koliko puta je ovaj kolima prosao na crveno... sada su to ucinili u isto vreme i jednog vise nema... 

"Nece to meni da se desi, mogu ja to..."  Da li ???

Ne pisem ovo da bih nekoga branio ili krivio nego da bih podsetio da nam je zivot ugrozen cim pokrenemo motor i da cesto mnogo od nas zavisi da li cemo se vratiti svojim porodicama...

• Sviđa mi se 3
  • Podržavam 6

• drumski ratnik, 176 postova
  • Motocikl: Africa Twin DCT 2020

Neverovatno... Svi donose sud, a većina nije ni pogledala snimke, o analizi da ne govorimo. 🙄

Vozač automobila je totalni kreten, ali...! ALI!

Vozač motocikla je imao tri sekunde žutog, zatim tri sekunde crvenog svetla do momenta udarca u automobil.

Meni su to neshvatljive stvari. 😞

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 2790 postova
  • Motocikl: TRK502X, SVT650X...VOGE DS900X
Pre 1 sat, donmarkoni® je napisao:

Neverovatno... Svi donose sud, a većina nije ni pogledala snimke, o analizi da ne govorimo. 🙄

Vozač automobila je totalni kreten, ali...! ALI!

Vozač motocikla je imao tri sekunde žutog, zatim tri sekunde crvenog svetla do momenta udarca u automobil.

Meni su to neshvatljive stvari. 😞

Analiza je jednostavna...oba vozača su napravila greške u isto vreme što govori o nama kao Društvu. Vozač automobila iz ko zna kog razloga kreće...to ne znamo. Motociklista...to već većina nas zna...svi znamo kako ume da nas povuče gas i zvuk motora. Samo je razlika kad i gde to radimo...neko je normalan pa vodi računa, time čuva sebe i druge a neko baš i nije...to je cela priča.

Ovaj nesrećnik ni u kom slučaju nije smeo da navrće gas...koliki magarac treba da budeš da gasiraš u jednom od najprenaseljenijih delova Beograda. Pa Batajnicom ni trčeći po trotoaru ne možeš da prođeš a da nekog ne zakačiš a kamoli motorom i to još na crveno! Zbog nekog svog zadovoljstva zavio je u crno dve porodice i ko zna koliko ljudi u blizini tih porodica...

Pamet u glavu...vožnja u defanzivi po gradu i preživećeš!

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 2

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja